Muhammed bebek protez bacaklarına kavuştu (Haftanın fotoğrafları / 17-23 Ekim).

Suriye'nin İdlib ilinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Türkiye'ye getirilen, doğuştan bacak ve kolları olmayan 15 aylık Muhammed bebek, protez bacaklarıyla İdlib'e döndü. Türkiye'deki ilgili kuruluşların gözetiminde geçirdiği 7 haftalık adaptasyon sürecinin ardından sığındıkları çadırlarına dönen Muhammed bebek, babası Halit Mısaytıf ile vakit geçiriyor.

24 Ekim 2020 - 20:14 - Güncelleme: 25 Ekim 2020 - 09:20
Muhammed bebek protez bacaklarına kavuştu (Haftanın fotoğrafları / 17-23 Ekim)
Geçtiğimiz hafta neler yaşandı? İşte eğlenceden spora, siyasetten sanata kadar haftaya damga vuran olaylar ve fotoğrafları...
Anadolu Ajansı 24.10.2020 - 09:22 | Son Güncelleme : 24.10.2020 - 09:41
 - 1
Suriye'nin İdlib ilinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Türkiye'ye getirilen, doğuştan bacak ve kolları olmayan 15 aylık Muhammed bebek, protez bacaklarıyla İdlib'e döndü. Türkiye'deki ilgili kuruluşların gözetiminde geçirdiği 7 haftalık adaptasyon sürecinin ardından sığındıkları çadırlarına dönen Muhammed bebek, babası Halit Mısaytıf ile vakit geçiriyor. ( Muhammed Said - Anadolu Ajansı )
 - 2
Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan Aizanoi Antik Kenti'ndeki tiyatro ve stadyum yapılarına orijinal görünümlerinin kazandırılması amacıyla, zamanla yerinden sökülen 1 ton ila 3 ton arasında değişen ağırlıklara sahip 2 bin 400'e yakın taş bloğun kaldırılması işlemi tamamlandı. ( Muharrem Cin - Anadolu Ajansı )
 - 3
Bursa'da, kentteki bazı trafolara, sağlık çalışanlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecindeki çalışmalarda maskeden kaynaklı yara olan yüzleri resmedildi. Bu kapsamda, Nilüfer içesindeki bazı trafolara, sağlık çalışanlarının, çalışırken taktıkları maske nedeniyle yaralar oluşan yüzlerinin resimleri yapıldı. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )
 )
 - 4
Büyükçekmece'de bir eğitim uçağının boş araziye düşmesi sonucu uçağın pilotu yaralandı. Uçağın düştüğü alanda olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı. ( Muhammed Enes Yıldırım - Anadolu Ajansı )


 - 5
Kolombiyalı animasyon sanatçısı Edgar Alvarez, Venezuela göçmen krizi, evsizlerin yaşamı ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi gibi konuları ele alan eserler üretiyor. Kendisini bu tip toplumsal olayları yansıtmaya adayan Alvarez, başkent Bogota'daki stüdyosunda oyun hamuru figürlerini animasyon videolarına dönüştürüyor. ( Juancho Torres - Anadolu Ajansı )
 - 6
Antalya'da 5 yıl önce 1000 ton kum kullanılarak inşa edilen Keops Piramidi'nin, en uzun süre ayakta kalan kum heykel unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alması için başvuru yapıldı. ( Mustafa Çiftçi - Anadolu Ajansı )

 - 7
Filistinli fotoğrafçı 37 yaşındaki Muhammed Asad (solda), çektiği belgesel ile Gazzeli balıkçıların yaşamına ışık tutuyor. Dalgıç kıyafetini giyip ekipmanlarını hazırlayan Asad, Gazze’de balıkçıların son dönemde sıklıkla kullandığı yöntemlerden zıpkınla balık avlama ile sualtı yolculuklarını belgelemek için çekim yapıyor. ( Ashraf Amra - Anadolu Ajansı )

 - 8
Basketbol THY Avrupa Ligi'nde CSKA Moskova, Alba Berlin ile karşılaştı. CSKA Moskova oyuncusu Joel Bolomboy (3), bir pozisyonda rakibi Alba Berlin oyuncusu Luke Sikma (43) ile mücadele etti. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )
 - 9
Gazi Koşusu şampiyonluğunun yanı sıra ulusal ve uluslararası pek çok yarışta birincilik elde eden safkan İngiliz atı Pan River'ın yetiştiği Kayseri'deki harada doğan taylar, onun gibi başarılara imza atmak için gün sayıyor. ( Sercan Küçükşahin - Anadolu Ajansı )


 - 10
Almanya'nın başkenti Berlin, sonbaharın gelişiyle kırmızı, sarı ve yeşilin çeşitli tonlarına büründü. Federal Meclis binası Bundestag, Başbakanlık Binası ve şehrin simgesi olan TV kulesinin çevresinde oluşan sonbahar renkleri, güzel görüntüler oluşturdu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kullanılan maskelerin ise bazı parklarda yere atıldığı görüldü. ( Abdulhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı )

 - 11
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, seçimin resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Lefkoşa İlçe Merkezi önünde konuştu. ( Muhammet İkbal Arslan - Anadolu Ajansı )



 - 12
Düzce'de yoğun sis günlük yaşamı olumsuz etkiledi. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )
 - 13
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ateş gücünün gösterildiği "Ateş Serbest-2020" faaliyeti, Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK Komuta kademesinin katılımıyla yapıldı. ( Arif Akdoğan - Anadolu Ajansı )


 - 14
Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da sendikaların ulusal grev çağrısının ardından hükümet karşıtı protestolar düzenleniyor. Bogota'da yerli toplulukların ve çeşitli kesimlerin katılımıyla artan şiddet olayları, cinayet ve saldırılar nedeniyle Ivan Duque hükümeti protesto edildi. Pazar günü ülkenin güneybatısından otobüslerle başkent Bogota'ya gelen "Minga" üyesi binlerce yerli, geçmişte yapılan anlaşmalara uyulmaması ve bölgelerinde artan şiddet olaylarını gerekçe göstererek, Devlet Başkanı Ivan Duque ile yüz yüze görüşme talebinde bulunmuştu. ( Juancho Torres - Anadolu Ajansı )
 - 15
Nijerya'da polis bünyesinde oluşturulan Özel Hırsızlıkla Mücadele Ekibine (SARS) karşı devam eden protestolarda göstericilere yapılan saldırılar, İngiltere’nin başkenti Londra’da protesto edildi. Nijerya Yüksek Komiserliği önünde toplanan göstericiler, Parlamento Meydanı'na yürüdü. ( Hasan Esen - Anadolu Ajansı )


 - 16
Sudan'ın başkenti Hartum'da toplanan yüzlerce gösterici, ekonomik kriz ve hayat pahalılığını protesto etti. Ömer el-Beşir iktidarını sona erdiren Aralık 2018 devrim hedeflerinin yerine getirmediğini, ekmek ve yakıt gibi ihtiyaçların hala yetersiz olduğunu savunan göstericilere, Sudan polisi göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale etti. Göstericiler, müdahaleye karşılık lastik yakarak bazı yolları kapattı. ( Mahmoud Hjaj - Anadolu Ajansı )
 - 17
Kırklareli'nde bir tarlanın ortasında bulunan ağacın gölgesinde dinlenen koyun sürüsü dikkat çekti. Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesinde merada otlayan ve güneşin kendini hissettirdiği öğlen vakti bir tarlanın ortasında bulunan ağaç gölgesinde dinlenen koyunlar güzel görüntü oluşturdu. ( Özgün Tiran - Anadolu Ajansı )

 - 18
Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni, İstanbul Boğazı'ndan geçmek üzere Haydarpaşa Limanı'na geldi. ( Yunus Emre Günaydın - Anadolu Ajansı )


 - 19
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, 3 gündür aralıklarla etkili olan sağanak nedeniyle derelerin taşıdığı çamurlu su, denizin bir kısmını kahverengiye boyadı. ( Cem Ali Kuş - Anadolu Ajansı )

 - 20
Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde Pakistan vizesi başvurusu için toplanan kalabalıkta yaşanan izdiham sonucu 11 kadın ezilerek hayatını kaybetti. ( Wali Sabawoon - Anadolu Ajansı )



 - 21
Pakistan’ın Karaçi şehrinde 4 katlı bir binada meydana gelen patlama sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Patlama bölgesine çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. ( Sabir Mazhar - Anadolu Ajansı )
 - 22
Almanya'nın başkenti Berlin, sonbaharın gelişiyle kırmızı, sarı ve yeşilin çeşitli tonlarına büründü. Federal Meclis binası Bundestag, Başbakanlık Binası ve şehrin simgesi olan TV kulesinin çevresinde oluşan sonbahar renkleri, güzel görüntüler oluşturdu. ( Abdulhamid Hoşbaş - Anadolu Ajansı )


 - 23
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan'ın Gence kentinde Ermenistan ordusunun saldırılarına hedef olan sivil yerleşim bölgesini ziyaret etti. ( Onur Çoban - Anadolu Ajansı )
 - 24
Düzce'nin Yığılca ilçesinde bulunan ve Ömerli Barajı'na pompalanarak İstanbul'a içme suyu temini sağlayan Hasanlar Barajı'nda doluluk oranı bölgenin az yağış almasından dolayı etkilendi. Bölgede çalışma yapan uzmanlar baraj gölü içerisinde oluşan kuraklık belirtisi olan toprak çatlaklarının, hava sıcaklıklarının yüksek gitmesi ve nemin fala oluşundan kaynaklı "meteorolojik kuralık" olduğunu belirtiyor. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )


 - 25
Bitlis'in Tatvan ilçesindeki dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü Nemrut, bugünlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinin stresinden kurtulmak, sakinliğin ve doğanın tadını çıkarmak isteyen doğaseverlerin akınına uğruyor. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakımlı göl ve çevresi, doğal güzellikleri, temiz havası ve eşsiz manzarasıyla insanları cezbediyor. ( Ahmet Okur - Anadolu Ajansı )
 - 26
Ermenistan, Azerbaycan ile ilan ettiği ateşkesi ihlal ederek bu ülkenin Terter kentindeki bir pamuk fabrikasına ağır topçu atışıyla saldırdı. Ermenistan topraklarından, Terter'in Köçerli köyünde bulunan bir pamuk fabrikasına ağır topçu atışıyla saldırı düzenlenmesi sonucu büyük bir yangın çıktı. ( Onur Çoban - Anadolu Ajansı )



 - 27

Tunus'un güneyindeki Kabili vilayetindeki çiftçiler, "Deglet Nour" olarak bilinen ince hurma hasadına başladı. ( Yassine Gaidi - Anadolu Ajansı )


 - 28
Gazzeli çocuklar, İsrail hapishanesinde 84 gündür açlık grevini sürdüren Filistinli tutuklu Mahir el-Ahres'e destek için mum yaktı. ( Mustafa Hassona - Anadolu Ajansı )
 - 29
Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde gece karanlığında gökyüzü, uzun pozlama tekniğiyle görüntülendi. Her mevsim ayrı güzelliğe bürünen Pülümür Vadisi, sahip olduğu doğal güzellikleri ve yaban hayatı varlığıyla büyük ilgi çekiyor. Yöresel köy evlerine ve tarihi koç başlı mezarlar ile köprülere ev sahipliği yapan vadi, şu sıralar geceleri yıldız görüntülemek isteyen fotoğrafçıların uğrak yeri oluyor. ( Sidar Can Eren - Anadolu Ajansı 
 - 30
Çekya'nın başkenti Prag'da toplanan göstericiler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle getirilen kısıtlamaları protesto etti. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. ( Lukas Kabon - Anadolu Ajansı )

 - 31
İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki bir duvara İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklular için destek grafiti çizildi. Grafitide İsrail’in idari tutukluluk uygulamasıyla alıkonulan ve 84 gündür açlık grevinde olan Filistinli Mahir el-Ahres'ın "üzerinde İsrail amblemi olan yemekleri eliyle reddettiği" resmi görülüyor. ( Mustafa Hassona - Anadolu Ajansı )


 - 32
Dünyada 110 bin tonun üzerinde bal üretimiyle ikinci sırada bulunan Türkiye, çam balında ise yüzde 90’lık üretim miktarıyla lider ülke ünvanını elinde tutuyor. İzmir, Muğla, Aydın, Edirne, Çanakkale, Balıkesir gibi batı illerinde ütetilen çam balını, arılar, doğrudan çiçeklerden aldıkları nektar yerine Basra Böceğinin çam ağacından çıkardığı salgısından üretiyor. Koyu rengi ve kristalleşmeye dayanıklılığıyla bilinen çam aromalı bu balın üretiminde artık birçok arıcı Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünde uzun yıllar süren ıslah çalışmalarıyla ortaya çıkarılan ve yüksek verine sahip Efe Arısını kullanıyor. İzmir’de 10 yıldır arıcılık yapan 44 yaşındaki Zeki Vanlı (fotoğrafta) da Efe Arılarından kurulu 500 kovanın hasadını Kemalpaşa ilçesindeki Nif Dağında yaptı. Vanlı, arıların sakinleşmesi için körük yardımıyla kovanlara duman verdi. ( Lokman İlhan - Anadolu Ajansı )
 - 33
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan İkiyaka Dağları'nın zirvesinde bir tilki üst bölgesi yakınlarında yiyecek ararken görüntülendi. ( Mesut Varol - Anadolu Ajansı )
 - 34

Sosyal medya üzerinden "Yola Çık" sloganıyla Türkiye'nin dört bir yanından otostopla Düzce'nin Cumayeri ilçesine gelen 500 kişi, çadırlarda kamp yaparak doğanın tadını çıkardı. ( Ömer Ürer - Anadolu Ajansı )


 - 35
İsrail'in başkenti Tel Aviv’deki Rabin Meydanı'nda toplanan çok sayıda gösterici, hakkındaki yolsuzluk davası ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeledeki başarısızlığı nedeniyle Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifası talebiyle gösteri düzenledi. ( Daniel Bar On - Anadolu Ajansı )
 - 36
Ermenistan'ın balistik füzelerle vurduğu Azerbaycan'ın Gence kentindeki saldırıda hayatını kaybeden 2'si çocuk 8 kişi son yolcuğuna uğurlandı. Hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı. ( Onur Çoban - Anadolu Ajansı )

 - 37
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezince "Kedi Villası"nda koruma altında tutulan Van kedileri, pandemi sürecinden olumsuz etkilendi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kedi Villası'nda hem kedilerin hem de çalışanların sağlığı için bazı tedbirler uygulandı. Daha önce ziyaretçilerin kedileri yakından sevmesine ve beslemesine izin verilen merkezde, salgın nedeniyle bu temas kesildi. Beslenmelerine de özen gösterilen merkezde, kedilerin mama menüsüne 3 aydır, Van Gölü'nde yaşayan endemik balık türü inci kefali de eklendi. ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )


 - 38
Van'da 1990'lı yıllarda terör örgütü PKK'nın baskıları nedeniyle boşaltılan kırsal mahallelerin eski canlılığına kavuşturulması ve küçükbaş hayvan varlığının artırılması amacıyla başlatılan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında, üreticilere 100 bin lira faizsiz kredi desteği verilecek. ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )

 - 39
Her yıl sadece Ekim ayında yapılan kızılcık hasadı Kanada’nın Pitt Meadows kentinde başladı. Hasattan bir gün önce kızılcık tarlalarına aktarılan su ile birlikte su yüzeyine çıkan kızılcıklar işçilerin yardımıyla bir araya getirilip toplanıyor. Sonrasında tarlaya aktarılan su tekrar tahliye ediliyor. ( Mert Alper Dervis - Anadolu Ajansı=

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum