Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023'te Meydana Gelen Depremlerde Hayatını Kaybedenler için Anma Programı Düzenlendi

Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümg. Selçuk Yıldırım, AFAD İl Müdürü İlami Çakmak, kurum müdürleri ve amirlerinin katıldığı program saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik, 6 Şubat depremleri ile ilgili AFAD Başkanlığınca hazırlanan deprem çalışmalarını anlatan video gösterimi ile devam etti

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023'te Meydana Gelen Depremlerde Hayatını Kaybedenler için Anma Programı Düzenlendi
22 Mart 2024 - 02:58

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023'te Meydana Gelen Depremlerde Hayatını Kaybedenler için Anma Programı Düzenlendi

06.02.2024

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümg. Selçuk Yıldırım, AFAD İl Müdürü İlami Çakmak, kurum müdürleri ve amirlerinin katıldığı program saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik, 6 Şubat depremleri ile ilgili AFAD Başkanlığınca hazırlanan deprem çalışmalarını anlatan video gösterimi ile devam etti.


AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen anma programında konuşan Vali Ali İhsan Su, Asrın felaketinde; gönüllüler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, emniyet, jandarma, Kızılay ve AFAD ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının büyük bir özveriyle çalıştığını ifade etti.


Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 11 ilin "asrın felaketi" olarak nitelenen depremleri yaşadığını belirten Vali Su, kentte çöken 6 binada arama ve kurtarma faaliyetleri yürütüldüğünü, 412 vatandaşımızın hayatını kaybettiği acı olaylarda 901 vatandaşımızın da yaralı olarak kurtarıldığını kaydetti.


Yaşanan felaketin akabinde hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gayret gösterdiklerini belirten Vali Su, kamu kurumlarının toplam 16 bin 525 personel, bin 347 araç ile arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını söyledi.


Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, depremin izlerini silmek ve depremden etkilenen vatandaşlarımızı güvenli yuvalarına kavuşturmak için yapılan çalışmalar neticesinde zemini sağlam olduğu belirlenen Oğlaklı Mahallesinde, 6.040 adet konutun yapıldığını kaydeden Vali Ali İhsan Su, “Kalıcı konutlarımız yapıldı, yapılıyor. 1.374 adet konutumuz Oğlaklı Mahallesinde, 49’u ise kırsal da olmak üzere toplam 1.423 konutun yapımını tamamladık. Bu konutların teslimi ile ilgili kura çekilerek hak sahibi vatandaşlarımıza teslimi yapılacaktır. Diğer dairelerin yapımları da hummalı bir şekilde devam etmektedir.” dedi.


Deprem sürecinde her kurumun üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdiğini ifade eden Vali Su, depremde görev alan arama kurtarma ekipleri ile bir araya geldi. Vali Ali İhsan Su, arama kurtarma faaliyetlerinde gösterdikleri gayret ve özveriden dolayı ekiplere teşekkür etti.


Felaketlere hazırlıklı olmanın önemine değinen Vali Su, “Bu çerçevede ilimizde AFAD’ın yanında diğer kurumlarımızdan da eğitimli arama kurtarma grupları oluşturduk.  Halen de yeni ekipler oluşturmaya devam ediyoruz. Depremler ülkemizin gerçeği. Felaketlere hazırlıklı olmak, bina stoklarımızı güçlendirmek, eğitimli personel bulundurmak için gayret ediyoruz.” dedi.




 


AFAD yerleşkesinden ayrılarak Ulu Cami’deki mevlid-i şerif ve dua programına katılan Vali Su, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kabirlerini ziyaret etti ve kabirlerine karanfil bıraktı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları