CHP'nin rant ağı Beylikdüzü'ne uzandı! Kirli parada her yol İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çıkıyor

CHP'deki "kayıt dışı para" trafiğinde her taşın altından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkıyor. Görüntülerde yer alan kişilerin, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yaptığı dönemden bu yana yanından ayırmadığı kişiler olduğu ortaya çıktı.

CHP'nin rant ağı Beylikdüzü'ne uzandı! Kirli parada her yol İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çıkıyor
22 Mart 2024 - 01:18
CHP'nin rant ağı Beylikdüzü'ne uzandı! Kirli parada her yol İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çıkıyor
Giriş Tarihi: 17.03.2024 07:12 Güncelleme Tarihi: 17.03.2024 09:08
Beslediği trol yine patlattı! İşte CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB bütçesi ile finanse ettiği 'Rant Ağı' | Murat Kurum metro yalanlarını yüzüne vurdu
CHP’nin rant ağı Beylikdüzü’ne uzandıCHP'deki "kayıt dışı para" trafiğinde her taşın altından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkıyor. Görüntülerde yer alan kişilerin, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yaptığı dönemden bu yana yanından ayırmadığı kişiler olduğu ortaya çıktı.
CHP’nin rant ağı Beylikdüzü’ne uzandı! Kirli parada her yol İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çıkıyorTürkiye'nin günlerdir konuştuğu, CHP İstabul İl binasının satın alınmasıyla ilgili 9 Aralık 2019 tarihinde binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın avukatı olan Gökhan Taşkapan'ın hukuk bürosunda çekilen para sayma skandalında tüm oklar CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çıkıyor.
Beslediği trol yine patlattı! İşte CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun İBB bütçesi ile finanse ettiği ’Rant Ağı’ | Murat Kurum metro yalanlarını yüzüne vurdu

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Benimle ilgisi yok" dediği skandalda kilit isimlerin çoğu İmamoğlu'nun yol arkadaşı çıktı.

VEREN DE GÖTÜREN DE SAYAN DA YOL ARKADAŞI
İmamoğlu'nun danışmanı İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ifadesinde, paraları dönemin Beylikdüzü İl Başkanı olan CHP'li İstanbul milletvekili Turan Taşkın Özer'den aldığını dile getirdi.

Özer, İmamoğlu tarafından 2015 yılında CHP ilçe Başkanlığı görevine getirilmesiyle bilinirken, bir diğer kilit isim ise İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz oldu. CHP'de herhangi bir resmi görevi olmayan Yılmaz da paraları Beylikdüzü'nden görüntülerin sayıldığı ofise Fatih Keleş'le birlikte getiren kişiydi.

ÖZER, İMAMOĞLU İLE YÜKSELİŞE GEÇTİ
Beylikdüzü'nde CHP dönem CHP İlçe Başkanlığı yaptıktan sonra 14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP İstanbul 28. Dönem milletvekili seçilen Özer'in siyasi kariyerinin ise 2014'ten sonra parladığı görüldü. İmamoğlu'nun 'Yol arkadaşım' dediği Özer, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Beylikdüzü İlçe Başkanı olduğu 2009-2014 döneminde yönetiminde bulundu.

Daha sonra İmamoğlu'nun 2014 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının ardından ilçe başkanlık koltuğuna oturtuldu.

ÖZER 'TANIK', YILMAZ 'ŞÜPHELİ'
İmamoğlu'nun gözetiminde ilçe başkanlığı yapan Özer, 2019'da ayrıca İmamoğlu'nun İBB Başkan Adayı danışmanlığını yaptı. Aynı zamanda İmamoğlu'nun avukatlığını da yapan Özer, 14 Mayıs seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

Paraları Keleş'e teslim eden Özer'in 'tanık' sıfatıyla soruşturmayı yürüten savcılığa ifade vermesi bekleniyor. Özer'in Keleş'e teslim ettiği paraları ofise götürülmesinde yardımcı olan İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ise 'şüpheli' sıfatıyla ifade verecek.

Keleş ifadesinde Yılmaz için, "Para çoktu Yılmaz'ı taşıması için çağırdım" ifadelerini kullanmıştı.

3 ŞÜPHELİ İFADE VERDİ
Soruşturmada bugüne kadar İBB Spor Kulübü Başkanı ve İmamoğlu'nun danışmanı Fatih Keleş, CHP İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve CHP İstanbul eski İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun eski basın danışmanı Can Poyraz 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermişti.

CHP’li isimler paraları kimin için saydı?CHP’li isimler paraları kimin için saydı?CHP'Lİ İSİMLER PARALARI KİMİN İÇİN SAYDI?
Paradan kuleler krizinde yeni perde!Paradan kuleler krizinde yeni perde!
Kilit isim İmamoğlu’nun gözdesi çıktıKilit isim İmamoğlu’nun gözdesi çıktı
Çuval dolusu parayı kim getirdi?Çuval dolusu parayı kim getirdi?

Beslediği trol yine patlattı! İşte CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB bütçesi ile finanse ettiği 'Rant Ağı' | Murat Kurum metro yalanlarını yüzüne vurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen Fatih Keleş ve İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın balya balya paralarla görüntüleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Skandal olay sıcaklığını korurken Ekrem İmamoğlu'nun beslediği trol İBB Haber, İmamoğlu'nun rant ağını sosyal medyadan paylaştı. Öte yandan rant peşinde koşan ve hizmet hırsızlığına soyunan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun metro yalanlarını Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum tek tek yüzüne vurdu. Kurum, "Daha birkaç gün önce yalanları yüzlerine vurduğumuzda elleri ayakları birbirine dolaştı. Öyle korktular ki 4 yıl önce hafriyat döktükleri Sancaktepe-Yenidoğan hattını şimdi alelacele metro hattının ismini değiştirdiler sonra da sözde yapıp, yapım çalışmalarına başlama töreni yaptılar" dedi.

 

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen Fatih Keleş ve İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın başrolünde olduğu balya balya paraların sayıldığı görüntüler gündemden düşmüyor.



KAYIT DIŞI OLDUĞU KESİNLEŞTİ
CHP İstanbul İl Başkanlığı videodaki paraların bağış yoluyla elde edildiğini, partinin il başkanlığı binasının alımı için kullanıldığını öne sürerken gelen itiraflar paranın kayıt dışı olduğunu gösterdi.

Fatih Keleş ifadesinde itiraf etti! CHPdeki karanlık parada oklar Ekrem İmamoğlunu gösteriyor! Kilit isim Turan Taşkın Özer savcılığa çağrıldıFatih Keleş ifadesinde itiraf etti! CHPdeki karanlık parada oklar Ekrem İmamoğlunu gösteriyor! Kilit isim Turan Taşkın Özer savcılığa çağrıldı

DÜZMECE BELGE
Söz konusu binanın alımında CHP'yi temsilen avukat olarak bulunan Mustafa Kemal Çiçek 30 milyon TL üstü bir tutarın Genel Merkez eliyle kalanın da hazine yardımıyla ödendiğini belirtip işlemlerin banka üzerinden yapıldığını açıkladı. Çiçek "CHP il başkanlığının yayınladığı düzmece belgeye itibar edilmemelidir" dedi.


ÖNCE ÇELİK SONRA İMAMOĞLU İTİRAF ETTİ
Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İmamoğlu'nun kasası Fatih Keleş'in balyalarca para sayma görüntülerini savunurken kayıt dışı parayı da itiraf etti.


BESLEDİĞİ TROL RANT AĞINI İFŞA ETTİ
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun beslediği trol İBB Haber bir bomba İmamoğlu'nun İBB bütçesi ile finanse ettiği rant ağını ifşa etti.



Liste şu isimler yer aldı:
Necati Özkan CHP'li IBB Başkanının kampanya direktörü, siyasi danışmanı ve Öykü Ajans'ın sahibi
Ünal Uzun CHP'li İBB Başkanının iletişim danışmanlarından ve Lobby PR'ın sahibi
Turan Taşkın Özer CHP İstanbul Milletvekili, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve CHP'li İBB Başkanının avukatı
Mehmet Murat Çalık CHP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı
Hasan Akgün Büyükçekmece Belediye Başkanı
Murat Ongun Eski CHP'li İBB Sözcüsü, Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Fatih Keleş CHP'li İBB Başkanının Danışmanı ve "kasası"
Can Akın Çağlar CHP'li İBB Genel Sekreteri
Emrah Bağdatlı Murat Ongun'un yardımcısı
Emre Yeşilördek CHP'li İBB'de finans danışmanı
Elçin Karaoğlu CHP'li İBB Boğaziçi İmar Müdürü
Ertan Yıldız CHP'li İBB Başkanının Danışmanı ve Ertan inşaat'ın sahibi
Tuncay Yılmaz İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü
"Kalfa" Adem Soytekin Asoy İnşaat'ın sahibi, CHP'li İBB Başkanının "ihale ağası"
Ali Gül Gül İnşaat'ın sahibi


HİZMET HIRSIZI EKREM
Bilindiği üzere yerel seçimler öncesi kaybedeceğiz korkusuyla oy kapmak için yer yola başvuran İmamoğlu yalan söylemekten de taviz vermiyor. İmamoğlu kendisinin başlatmadığı projeleri, en başından beri kendisi planlamış gibi AK Parti döneminde planlanan ve inşaatlarına başlanılan projelere "çökmeye" çalışıyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde CHP'li Ekrem İmamoğlu Mahmutbey - Esenyurt, Çekmeköy - Sancaktepe ve Göztepe - Ataşehir metrolarının temelini sıfırdan kendilerinin attığını öne sürmüştü.



YALANI KISA SÜRMÜŞTÜ
Ancak CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yalanı kısa sürmüştü. Çünkü bahse konu olan Mahmutbey - Esenyurt metrosunun temeli 21.08.2017'de, Çekmeköy - Sancaktepe metrosunun temeli 28.04.2017'de Göztepe - Ataşehir hattı ise 28.04.2017 tarihinde temellendirilmişti.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun 'temelini sıfırdan ben attım' dediği Çekmeköy - Sancaktepe metrosunun şantiyesi ve İBB eski Başkanı merhum Kadir Topbaş'ın o dönemki görüntüleri gündem olmuştu.



MURAT KURUM YALANLARI BİR BİR YÜZÜNE VURDU
Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, CHP İBB Başkan adayının metro yalanını yüzüne vurdu. Rant peşinde koşarak hizmet hırsızlığına yeltenen CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yerden yere vuran Kurum, "Daha birkaç gün önce yalanları yüzlerine vurduğumuzda elleri ayakları birbirine dolaştı." ifadelerini kullandı.

Murat Kurum CHP'li İmamoğlu'nun 'metro yalanını' yüzüne vurdu!

Kurum şu ifadeleri kullandı:

Daha birkaç gün önce yalanları yüzlerine vurduğumuzda elleri ayakları birbirine dolaştı. Öyle korktular ki 4 yıl önce hafriyat döktükleri Sancaktepe-Yenidoğan hattı şimdi alelacele metro hattının ismini değiştirdiler sonra da sözde yapıp yapım çalışmalarına başlama töreni yaptılar. 'Yapım çalışmalarına başlama töreni' siz böyle bir tören duydunuz mu? Ya temel atarsın, ya açılış yaparsın. Bunların töreni başlama töreni, yapraklardan alkış bekleme töreni, temel atmama töreni yeni icatları bu dönemde gördük. Temel atma değil, hizmete alma değil çalışmaya başlatmaya töreni yapıyorlar. Düşüne biliyor musunuz! Temel atma diyemiyorlar çünkü ortada ne temel var ne metro var. Bu da seçim korkusuyla aslında alelacele yapılmış icraatlardan bir tanesi. Ama korkunun ecele faydası yok.

İmamoğlunun yalanı belgelerle patladı! AK Partinin temelini attığı CHP grubunun hayır dediği metrolara Sıfırdan yaptık diyerek çöktüİmamoğlunun yalanı belgelerle patladı! AK Partinin temelini attığı CHP grubunun hayır dediği metrolara Sıfırdan yaptık diyerek çöktü
Kirli parayı taşıyan Fatih Keleşin Ekrem İmamoğlunun babası Hasan İmamoğlu ile Kaz Dağlarında arsa aldığı ortaya çıktıKirli parayı taşıyan Fatih Keleşin Ekrem İmamoğlunun babası Hasan İmamoğlu ile Kaz Dağlarında arsa aldığı ortaya çıktı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum