AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş

Meclis Genel Kurulunda, Çarşamba günü TBMM Başkanlık Seçimi yapılacak. Genel Kurul, Çarşamba saat 14.00'te toplanacak ve seçim gerçekleştirilecek. TBMM İçtüzüğüne göre, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştiriliyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor.

AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş
05 Haziran 2023 - 20:01 - Güncelleme: 05 Haziran 2023 - 20:20

Son dakika: AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş

Giriş Tarihi: 05.06.2023 Güncelleme Tarihi: 05.06.2023 

Cumhur İttifakı'nın TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş oldu.

Son dakika: AK Parti’nin TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş

Çarşamba günü yapılacak TBMM Başkanlığı seçimleri için Cumhur İttifakı'nın adayı Numan Kurtulmuş oldu.

Cumhur İttifakı'nın TBMM Başkanı adayı Numan Kurtulmuş oldu.

SEÇİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

Meclis Genel Kurulunda, Çarşamba günü TBMM Başkanlık Seçimi yapılacak. Genel Kurul, Çarşamba saat 14.00'te toplanacak ve seçim gerçekleştirilecek.

TBMM İçtüzüğüne göre, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştiriliyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor.

İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki (400 oy) ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (301 oy) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Numan Kurtulmuş, 1959 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Baba adı İsmail Niyazi, anne adı Ayşe Güngör'dür.

Akademisyen olan Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'ta lisansüstü çalışmalarına devam etti.

ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'ta misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent oldu. 2004 yılında profesör unvanını aldı.

25 ve 26. Dönemde Ordu Milletvekili seçildi. 62, 63 ve 64. Hükûmetlerde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 65. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı.
İngilizce bilen Kurtulmuş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK Parti'nin TBMM Başkan Adayı Numan Kurtulmuş

AK PARTİ'NİN ADAYI KURTULMUŞ

AK Parti, İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u TBMM Başkan Adayı olarak gösterdi. AK Parti Grubu, Meclis Başkanlığı'na dilekçeyi sundu.

Son dakika haberi... AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı belli oldu. Numan Kurtulmuş, Meclis Başkanlığı için aday olarak gösterildi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, salı günü saat 24.00'e kadar Meclis Başkanlığı müracatlarınının devam edeceğini hatırlattı.

"MHP İLE BERABER ADAY ÖNERİSİNİ YAPMIŞ BULUNUYORUZ"

Güler, Numan Kurtulmuş'un Meclis Başkanlığı adaylığını için müracatta bulunduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Önümüzdeki 28. yasama dönemi sürecinde Numan Kurtulmuş'un güzel hizetmetler yapması konusunda inancımız tamdır. Cumhur İttifakı ortağı MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile beraber bu aday önerisini yapmış bulunuyoruz."

SEÇİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

Meclis Genel Kurulunda, Çarşamba günü TBMM Başkanlık Seçimi yapılacak. Genel Kurul, Çarşamba saat 14.00'te toplanacak ve seçim gerçekleştirilecek.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum