Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras'tan flaş sözler: Mısır ile yapılan anlaşma tehlikeli.

Yunanistan'da ana muhalefetteki Syriza Partisi lideri ve eski Başbakan Aleksis Çipras, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Türkiye'nin, Libya konusunda ABD'den aldığı desteği ve Avrupa Birliği'nin (AB) zayıflığını kullanarak bölgede büyük bir deniz gücü olmaya giriştiğini" savunan Çipras, "Bununla birlikte Ayasofya'yı camiye dönüştüren Erdoğan, dünyada İslam hareketinin lideri olma yolunda." ifadesini kullandı.

Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras'tan flaş sözler: Mısır ile yapılan anlaşma tehlikeli.
14 Ağustos 2020 - 22:20
Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras'tan flaş sözler: Mısır ile yapılan anlaşma tehlikeli
Giriş Tarihi: 14.08.2020 Güncelleme Tarihi: 14.08.2020 
Çipras: Erdoğan, İslam hareketinin lideri olma yolunda'ın  ile yaptığı sözde anlaşma ülkeyi ikiye böldü. Yunanistan'da ana muhalefetteki Syriza Partisi lideri ve eski Başbakan , Atina yönetiminin Mısır ile yaptığı deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasının ülkesi için "tehlike oluşturduğunu" belirtti. Ayrıca Çipras, "Ayasofya'yı camiye dönüştüren Erdoğan, dünyada İslam hareketinin lideri olma yolunda." yorumunu yaptı.
Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras'tan flaş sözler: Mısır ile yapılan anlaşma tehlikeli

, partisine yakın yayın organlarından Efsin gazetesine yazdığı makalede, 'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ERDOĞAN DÜNYADA İSLAM HAREKETİNİN LİDERİ OLMA YOLUNDA"

"'nin,  konusunda ABD'den aldığı desteği ve Avrupa Birliği'nin () zayıflığını kullanarak bölgede büyük bir deniz gücü olmaya giriştiğini" savunan Çipras, "Bununla birlikte Ayasofya'yı camiye dönüştüren Erdoğan, dünyada İslam hareketinin lideri olma yolunda." ifadesini kullandı.

"MISIR İLE YAPILAN ANLAŞMA TEHLİKELİ"

Çipras,  ile yaptıkları deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasının "çok kötü olmadığını" kaydederek, "Ancak  ile yapılan anlaşmada 'ın attığı geri adımlar tehlike oluşturuyor ve bunun çözümü için de ulusal diplomatik ve savunma stratejileri gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Atina yönetimi, 9 Haziran'da İtalya, 7 Ağustos'ta ise Mısır ile Münhasır Ekonomik Bölge () anlaşmaları yapmıştı.

, Yunanistan ile Mısır arasındaki MEB anlaşmasına ilişkin, "İmzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız, sahada ve masada ortaya konacaktır." açıklamasında bulunmuştu.

Yunanistan'da ana muhalefetteki Syriza Partisi lideri ve eski Başbakan Aleksis Çipras, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yunan basınına konuşan Çipras'ın gündeminde Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşması vardı.

Çipras: Mısır ile yapılan anlaşma tehlikeli
Çipras, İtalya ile yaptıkları deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasının "çok kötü olmadığını" kaydetti.

"GERİ ADIMLAR TEHLİKE OLUŞTURUYOR"

Eski Yunan başbakan, "Ancak Mısır ile yapılan anlaşmada Yunanistan'ın attığı geri adımlar tehlike oluşturuyor ve bunun çözümü için de ulusal diplomatik ve savunma stratejileri gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

"ERDOĞAN, İSLAM HAREKETİNİN LİDERİ OLMA YOLUNDA"

"Türkiye'nin, Libya konusunda ABD'den aldığı desteği ve Avrupa Birliği'nin (AB) zayıflığını kullanarak bölgede büyük bir deniz gücü olmaya giriştiğini" savunan Çipras, "Bununla birlikte Ayasofya'yı camiye dönüştüren Erdoğan, dünyada İslam hareketinin lideri olma yolunda." ifadesini kullandı.

Çipras: Mısır ile yapılan anlaşma tehlikeli #1

"TÜRKİYE İÇİN YOK HÜKMÜNDE"

Atina yönetimi, 9 Haziran'da İtalya, 7 Ağustos'ta ise Mısır ile Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmaları yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ile Mısır arasındaki MEB anlaşmasına ilişkin, "İmzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız, sahada ve masada ortaya konacaktır." açıklamasında bulunmuştu.

Türkiye Doğu Akdeniz'de tüm taşları yerinden oynattı! Mısır- Yunanistan MEB anlaşmasında “Rodos” kriziTÜRKİYE DOĞU AKDENİZ'DE TÜM TAŞLARI YERİNDEN OYNATTI! MISIR- YUNANİSTAN MEB ANLAŞMASINDA “RODOS” KRİZİ
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Doğu Akdeniz için İsrail’e koştu!YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI NİKOS DENDİAS DOĞU AKDENİZ İÇİN İSRAİL’E KOŞTU!
Türkiye'nin Doğu Akdeniz stratejisi şoka uğrattı! Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden açıklama...TÜRKİYE'NİN DOĞU AKDENİZ STRATEJİSİ ŞOKA UĞRATTI! GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ'NDEN AÇIKLAMA...
Türkiye'nin Doğu Akdeniz stratejisi şoka uğrattı! Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden açıklama...

Son dakika: Yunan-Rum ikilisi 'den beklediğini bulamadı
Avrupa Birliği () üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının toplantısında 'deki gelişmelerle ilgili bir karar çıkmazken, birliğin Belarus'a yaptırım uygulayacağı bildirildi.

Giriş Tarihi: 14.8.2020  22:14Son Güncelleme: 14.8.2020  22:26
Son dakika: Yunan-Rum ikilisi AB'den beklediğini bulamadı

AB Dış İlişkiler Konseyi, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, Belarus'taki seçim sonrasında protestoculara yapılan müdahale, Beyrut'taki patlama ve Venezuela gibi konuları görüşmek üzere AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell başkanlığında videokonferans yöntemiyle olağanüstü toplandı.

Son dakika! AB'de olağanüstü Akdeniz toplantısı karar alınmadan sona erdi

AB diplomatik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarının kınanması yönündeki çağrısı karşılık bulmadı. Bu yöndeki çağrıya başta Almanya olmak üzere birçok üye ülke ve AB yönetiminden destek gelmedi.

Borrell, toplantıdan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yunanistan ve Rum Kesimi ile dayanışma içinde olduklarını belirtti. Borrell, Türkiye'ye gerilimi düşürmesi ve diyalog çağrısı yaptı.
AB dışişleri bakanlarının toplantısı videokonferans yöntemiyle yapıldığı için gayriresmi nitelikte oluyor ve toplantı sonunda ortak karar çıkmıyor. Ancak bakanlar çalışma gruplarına toplantı sonuçlarını hazırlamaları için talimat verebiliyor.

- BELARUS'A YAPTIRIM

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Beluras'a yaptırım uygulanacağını duyurdu. AB'nin Belarus'ta hafta sonu yapılan ve mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun kazandığı açıklanan seçimin sonuçlarını kabul etmediğini belirten Borrell, "Şiddet ve sonuçların tahrif edilmesinden sorumlu olanlara yaptırım uygulanması için çalışmalar başladı." açıklamasını yaptı.

Belarus'ta 9 Ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Lukaşenko'nun kazandığının açıklanmasından sonra ülkede protesto gösterileri başlamıştı.

Seçim gecesi başlayan ve her gün süren izinsiz gösterilerde 1 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış, yaklaşık 6 bin kişi gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınan 2 binden fazla kişinin serbest bırakıldığını duyurmuştu. Polisin, protestolarda göstericilere sert müdahalesi büyük tepki çekmişti.

Muhalefet, "hile karıştırıldığı" iddiasıyla seçim sonuçlarını kabul etmeyerek üst mahkemeye itiraz edeceklerini açıklamıştı.

AB de seçimin "adil ve özgür" olmadığını gerekçe göstererek sonuçları tanımadığını duyurmuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum