Tekno Tarım 17. Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

TEKNO TARIM 23 Manisa 17’nci Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılış töreninde konuşan Başkan Cengiz Ergün, 2023 yılında 38 farklı kalemde 150 milyon liralık bütçesiyle tarıma ve kırsal kalkınmaya destek olduklarını belirtirken, 17. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın hayırlı olmasını diledi.

Tekno Tarım 17. Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
02 Kasım 2023 - 18:13
Tekno Tarım 17. Uluslararası  Manisa  Tarım ve Hayvancılık  Fuarı Açıldı
Giriş Tarihi: 02.11.2023  17:30 Güncelleme Tarihi: 02.11.2023 18:12

Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle kapılarını bu yıl 17. kez üreticilere açtı. Törene katılan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa’nın tarım ve kitap fuarlarının yanında turizm fuarlarına da ev sahipliği yapmasını isterken, Manisa Valisi Enver Ünlü de turizm fuarı için paydaş kurumlarla çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
Törene  Toğun Katılım 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış törenine TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahid Arınç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ,  Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak,  AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP Manisa İl ve İlçe Yönetimi, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Image
TARIMIN TEKNOLOJİ İLE BULUŞMASI ÖNEMLİ
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise Türkiye’nin marka fuarlarından biri haline gelen Tarım Fuarın 17. Kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Ergün, belediye olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını ve kırsal kalkınmaya her türlü desteği verdiklerini kaydetti. Ergün, fuara destek vermeye devam edeceklerini belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Bahadır Yenişehirlioğlu da yaptığı konuşmada tarımın Türkiye için çok önemli ve insan için vazgeçilmez olduğunu kaydetti. Yenişehirlioğlu, Peygamber mesleği olan çiftçiliğin tarımda son teknoloji ile buluşması açısından bu fuarın önem arz ettiğini söyledi. 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç ise fuarın Manisa çiftçisi için hayırlı olmasını diledi. Manisa Valisi Enver Ünlü,  Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden biri olan Manisa’da tarım fuarının düzenlenmesinin üreticiler açısından çok önemli olduğunu, yeni ürünlerle tanıştıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. 
Image

“MANİSA, ÜLKE TARIMININ ÖNCÜ ŞEHİRLERİNDENDİR”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de fuar açılışında yaptığı konuşmada, “Tarihiyle, doğasıyla, gelişmiş sanayisiyle ve turizm potansiyeliyle ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan Manisa’mız; sahip olduğu verimli toprakları, nitelikli çiftçiliği ve modern üretim teknikleriyle ülkemizin tarım alanında da öncü şehirlerindendir” ifadelerini kullandı.
TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
Başkan Ergün, “Hizmet vermekten büyük gurur duyduğum bu kadim şehirde, tarımsal zenginliğimize çok değerli katkıları olan kıymetli çiftçilerimizin her zaman yanında olduk. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız bünyesinde her yıl tarımsal ve kırsal kalkınmaya önemli oranda bütçe ayırıyoruz. Bu yıl da 122 milyon TL olarak belirlediğimiz kırsal kalkınma bütçemizi, 38 farklı kalemde yaptığımız çalışmayla 150 milyon liraya çıkardık. Yeni projelerimizle de bu rakamı hayırlısıyla daha yukarılara taşıyacağız” dedi.

Başkan Ergün, “Bu yılki desteklerimize 1.000 ton gübre dağıtımıyla başladık. Ardından Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirme Projemiz kapsamında 500 adet damızlık koç desteği verdik. Yüzde 100 hibe ile 58 bin büyükbaş hayvan için dış parazit ilaç alımını yaptık ve bu ilaçları üreticilerimize eğitimlerini de vererek teslim ettik. Tarım Makineleri Parkı Projemiz kapsamında çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu ancak satın almaları durumunda ekonomik yük oluşturacak tarım makinelerinin 3. parti teslimini geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirdik. Sadece tarım makinesi parkı için 7 milyon TL'lik desteğimizle çiftçilerimize tohum temizleme, çiftlik gübresi dağıtma, üzüm sıkma ve taş toplama makinesi gibi toplamda 144 adet makine ve ekipmanı teslim ettik. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Ergün, “Bu desteklerimizin yanında, zeytin ve meyve üreticimize 200 bin kasa, üzüm ve sebze üreticilerimize ise 200 bin kelter dağıtımı yaptık. Bunun ardından yaklaşık 10 milyon lira gibi bir bedelle 7500 çiftçimize zeytin toplama örtüsü ve 7500 çiftçimize de üzüm sergi örtüsü dağıtımı gerçekleştirdik. Meyveciliği Geliştirme projemiz kapsamında 500 bin fidanı geçtiğimiz yıllarda teslim etmiştik. Bu sene için de 120 bin fidanı Aralık ayında çiftçilerimize dağıtmayı planlıyoruz” dedi.

"Turizm fuarı için hazırlıkları başlayacağız"

 Manisa Valisi Enver Ünlü de turizm fuarının önemine dikkat çekerek, "Sayın Meclis Başkanımızın buyurdukları gibi Turizm fuarının çok önemli olduğunu biliyorum. Sayın Başkanımızla Bursa’da kaymakamken çalışma fırsatı buldum. Bursa’da her ay ortalama 2 fuar olurdu. İnşallah buyurdukları Tarım fuarı ile birlikte Turizm Fuarını Büyükşehirimizle, paydaşlarımızla en kısa sürede çalışıp gerçekleştirmeyi arzu ediyorum. Turizmin de Manisa için sanayi ve tarım kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda dersimizi çalışacağız" dedi.

"Manisa tarımda önder şehirlerden biri"

Konuşmasının devamında tarımın Manisa için olan önemini bildiğini aktaran Vali Ünlü, "Başta tarım olmak üzere gıda alanında, gıdanın stratejik bir ürün olduğunu düşünerek çok daha ciddi manada yatırımlar yaparak, üretimi, ürün çeşitliliğini, verimi artırmamız gerekiyor ve maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. Bu konuda çok şanslı bir ülkeyiz. Çok şükür ki güzel ülkemizin her karış toprağından bereket fışkırmakta. Bizim de Gediz Ovamızdan kendimize yeten hatta dünyanın pek çok ülkesine de ihracat yapabilen, tarımsal üretim yapabilen, tarımsal potansiyeli yüksek bir şehir olduğumuz hepinizi malumu. Manisa önder şehirlerden biri. Manisa’nın modern tarım teknolojileri, bilinçli yatırımlarla ve doğru uygulamalarla her geçen gün çok daha iyi noktalara ilerleyeceğine olan inancımız tamdır. Tarım ve sanayiyi buluşturan ilimiz tarımın en belirgin özelliği, ürün yelpazesinin genişliği ve ihracata yönelik kaliteli, katma değeri yüksek ürünler üretebilme kabiliyetine sahip oluşudur. Bugüne kadar olduğu gibi cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz bu günlerde ilimizi ve ülkemizi her alanda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ileriye taşıyacağımıza söz veriyoruz. Bunun için tarım alanında doğru tarım tekniklerini, güncel teknolojileri, doğru sulama tekniklerini, doğru işleme tekniklerini kullanmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile 17. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışı gerçekleştirilmiş oldu.

FUARDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 17. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarına katkı sağlamaktan gurur duyduklarını ifade eden Başkan Ergün, “ Tarım sektörünün gelişmesine ve şehrimizin tarım potansiyelini daha da artırmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu duygularla fuara katılan tüm firmalara, fuarın doğmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen SNS Fuarcılık başta olmak üzere tüm paydaşlara şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. 17. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarımızın Manisa’mız ve ülkemiz tarımı ile ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum. Bir kez daha hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.


Image







TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI
TEKNO TARIM 17. ULUSLARARASI MANİSA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI AÇILDI

PROTOKOL KONUŞMALARI YAPILDI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç ve Manisa Valisi Enver Ünlü de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, resmi program noktalandı. 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum