Son dakika: MSB duyurdu! Suriye'de 30 terör hedefi imha edildi

MSB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yönelik hava harekatları düzenlendiği, icra edilen hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedefin imha edildiği belirtildi. Harekatın, PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halklara ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda düzenlendiği bildirildi.

Son dakika: MSB duyurdu! Suriye'de 30 terör hedefi imha edildi
06 Ekim 2023 - 02:57 - Güncelleme: 06 Ekim 2023 - 07:50

SON DAKİKA: MSB duyurdu: Suriye'nin kuzeyine yeni hava harekatı: 30 terör hedefi imha edildi

Giriş Tarihi: 5.10.2023  23:46 Son Güncelleme: 6.10.2023  02:49

Son dakika... MSB'den açıklama: Suriye'nin kuzeyinde 30 hedef vuruldu, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'de sıcak saatler: Suriye'nin kuzeyinde 30 hedef imha edildi | İşte dakika dakika yaşananlar...

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) Suriye'nin kuzeyine yeni hava harekatı gerçekleştirildiğini bildirdi. Harekatta 30 terör hedefi imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. MSB'den yapılan açıklamada, teröristlere ait petrol kuyularının, depolama tesislerinin ve YPG/PKK'nın elebaşlarının hedef alındığı kaydedildi. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü. Görüşmede Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. İşte dakika dakika yaşananlar...

Son dakika... MSB'den açıklama: Suriye'nin kuzeyinde 30 hedef vuruldu, çok...

Milli Savunma Bakanlığı Suriye'nin kuzeyine yeni hava harekatı gerçekleştirildiğini bildirdi. Harekatta 30 terör hedefi imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı Suriye'nin kuzeyine yeni hava harekatı gerçekleştirildiğini bildirdi.

"ÜST DÜZEY ÇOK SAYIDA TERÖRİST İMHA EDİLDİ"

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Suriye Kuzeyi'nden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Suriye Kuzeyi'ndeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 5 Ekim 2023 saat 23.00'da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekât sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Türk pilotlardan ABD askerlerine anlamlı mesaj: Aynı nokta tekrar vuruldu

Türk pilotlardan ABD askerlerine anlamlı mesaj: Aynı nokta tekrar vuruldu

ABD ile Türkiye arasında gerginliğe sebep olan Suriye'nin kuzeyindeki Derika Hamko bölgesinde bulunan ABD üssüne 500 metre uzaklıkta ki alana bir kez daha mühimmat atışı yapıldı. Söz konusu alanda YPG kontrol noktasının olduğu belirtildi.

Suriye’de sıcak saatler: Suriye’nin kuzeyinde 30 hedef imha edildi | İşte dakika dakika yaşananlar...

Ankara'da geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı girişiminde bulunan 2 terörist etkisiz hale getirilmişti. Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Saldırı girişiminde iki polis memuru yaralanmıştı.

Bombalı saldırı girişiminin en net görüntüsü ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait SİHA'lar Suriye'nin Kamışlı kentinde PKK/YPG'ye ait olduğu iddia edilen elektrik santralini bombaladı. Kentten çıkan dumanlar Mardin'in Nusaybin ilçesinden görüntülendi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflere yönelik 1, 3 ve 4 Ekim'de hava harekatları yapıldığını hatırlattı.

"Bir gece ansızın gelebiliriz"

Gelen son dakika bilgisine göre; MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda TSK'ya ait SİHA'lar PKK/YPG'ye ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı ve sabotaj birimlerinin yer aldığı binalara ölüm yağdırdı.



SURİYE'DE TSK ÜSSÜNE SALDIRI: 5 ÖZEL HAREKAT POLİSİ İLE 3 ASKER YARALANDI
Suriye'de, PKK/YPG terör örgütünün TSK üssüne yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıda 5 polis ile 3 asker yaralandı. Öte yandan yerel kaynaklara göre TSK tarafından birçok bölgede terör hedefleri bombalanıyor.
Son dakika... MİT ve TSKdan Suriye’ye hava harekatı

Suriye'de TSK üssüne hain saldırı!

İşte dakika dakika yaşananlar..

02:07 MÜNBİÇ BÖLGESİNDE PKK'YA AİT NOKTALAR VURULUYOR
Türk topçu birlikleri, Münbiç bölgesinde bulunan terör örgütü PKK'ya ait noktaları vuruyor.

01:25 İKİNCİ DALGA HAVA HAREKATI
Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden savaş uçakları havalandı.

TSK'ya ait savaş uçakları 'ikinci dalga' harekatı için havalandı!

01:06 ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: ÜLKEMİZİN TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDAKİ KARARLILIĞININ GÖSTERGESİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hava harekatına ilişkin sosyal medya hesabından Türkiye'nin terörle mücadelesine konuusndaki kararlığına vurgu yaparak, "Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadele kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflerine, uluslararası hukuka uygun şekilde, meşru müdafaa hakları doğrultusunda düzenlenen harekat; ülkemizin terörle mücadele konusundaki kararlılığının göstergesidir. Rabbim, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin bekası için mücadele eden Mehmetçiğimizi korusun, kahraman ordumuzu muzaffer eylesin." ifadelerini kullandı.

00:45 İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA: ALLAH, KAHRAMANLARIMIZI KORUSUN
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından TSK'nın hava harekatına ilişkin sosyal medya hesabından videolu paylaşım yaptı. Bakan Yerlikaya, "Allah, kahramanlarımızı korusun, ayaklarına taş değdirmesin" ifadelerin yer verdi.

"Allah, kahramanlarımızı korusun"

00:15 GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL GÜRAK ABD'Lİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin GÜRAK ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Q. Brown JR., telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede güncel gelişmeler ele alındı.

Orgeneral Gürak ABD'li mevkidaşıyla görüştü!

23.56 DİYARBAKIR 8. ANA JET ÜSSÜ'NDEN SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI
Öte yandan, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan savaş uçakları görüntülendi.

Bakan Güler ABD'li mevkidaşı ile görüştü!

23:50 GÜLER ABD'Lİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ
Milli Savunma Bakanı Yaşar GülerABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü. Görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

MSB'nin sosyal medya hesabından, " Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, 5 Ekim 2023 tarihinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Bakan Yaşar Güler tarafından, Türkiye'nin DEAŞ'a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğu ifade edildi. Her iki Bakan, bölgede icra edilen faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladı." ifadelerini kullandı.Son dakika: MSB duyurdu! Suriye'de 30 terör hedefi imha edildi

Bakan Güler ABD'li mevkidaşı ile görüştü!
23:40: SURİYE'NİN KUZEYİNDE 30 HEDEF İMHA EDİLDİ
Suriye'nin kuzeyinde Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatı icra edildi, sorumlu teröristlerin de içinde bulunduğu 30 hedef imha edildi.

Suriye'nin kuzeyinde yeni hava harekatı!

TEL RIFAT, CİZİRE VE DERİK'TEKİ TERÖR HEDEFLERİ BOMBALANDI
MSB'den yapılan açıklamada, PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Suriye kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terörist hedeflerine 5 Ekim saat 23.00'te hava harekatları icra edildiği belirtildi.

30 HEDEF İMHA EDİLDİ
MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Suriye Kuzeyi'nden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Suriye Kuzeyi'ndeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 5 Ekim 2023 saat 23.00'da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ
İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.
Başkan Erdoğan’ın o sözleri tekrar gündem oldu: Suriye’nin kuzeyinde, devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz

'TSK' PKK'ya ait Malikiye petrol tesisini imha etti! İşte o anlar...

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekât sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

Türk pilotlardan ABD askerlerine anlamlı mesaj: Aynı nokta tekrar vuruldu

  Terör örgütü PKK/YPG'nin Ankara'da gerçekleştirdiği terör saldırısının ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütünün kontrol altında tuttuğu alanların Türk ordusu için meşru hedef olduğunu ve terör hedeflerinin civarındaki üçüncü tarafların çekilmesi yönünde uyarı yaptı.

Türkiye'nin uyarılarına rağmen terör örgütü PKK/YPG kontrol noktasına 500 metre uzaklıktaki üssünden çekilmeyen ABD askerleri bölgedeki SİHA operasyonlarından rahatsız oldu. O sırada sığınağa saklanan ABD askerleri büyük bir korku yaşadı. 

 

AYNI NOKTAYI BİR KEZ DAHA VURDUK

ABD makamları Türkiye'ye ait SİHA'ların kendilerine ait üsse 500 metre kadar yaklaştığını bildirdi. SİHA'ların bölgede bulunan YPG kontrol noktasını vurduğu bildirildi. Akşam saatlerinde havalanan F-16 savaş uçakları ise aynı noktayı bir kez daha vurdu. 

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, (MSBSuriye'nin kuzeyine yeni hava harekatı gerçekleştirildiğini bildirdi. Harekatta 30 terör hedefi imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. MSB'den yapılan açıklamada, teröristlere ait petrol kuyularının, depolama tesislerinin ve YPG/PKK'nın elebaşlarının hedef alındığı kaydedildi.

SON DAKİKA: MSB duyurdu: Suriye’nin kuzeyine yeni hava harekatı: 30 terör hedefi imha edildi
 

Son dakika haberi... Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik hava harekatlarını sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'ye saat 23.00'de hava harekatı gerçekleştirildiğini duyurdu.

TEL RIFAT, CİZİRE VE DERİK'TEKİ TERÖR HEDEFLERİ BOMBALANDI

MSB'den yapılan açıklamada, PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Suriye kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terörist hedeflerine 5 Ekim saat 23.00'te hava harekatları icra edildiği belirtildi.

30 HEDEF İMHA EDİLDİ

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.  Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum