Son dakika haberi: 3 ilden sıcak haberler geldi! 2 bin 512 personelle büyük operasyon başladı....

Öldürülen PKK’lı yöneticinin üzerinden çıkan fotoğraf şoke etti; İşte terörist çıkan avukat** 174 kişinin katili Müzeyyen Aydınlı SİHA'larla vuruldu**AYM üyesi Engin Yıldırım’ın kardeşi FETÖ'den yargılanıyor**Kütahya’nın Emet ilçesinde korona kararı! Misafirlik yasaklandı...**Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi..**Koronavirüs'te burun kılı detayı! Bunu sakın yapmayın.*İşte Kapalıçarşı'daki 'ayaklı borsa' elemanları gibi döviz hesabı yapanların görmek istemediği gerçekler

Son dakika haberi: 3 ilden sıcak haberler geldi! 2 bin 512 personelle büyük operasyon başladı....
15 Ekim 2020 - 15:10

Son dakika haberi: 3 ilden sıcak haberler geldi! 2 bin 512 personelle büyük operasyon başladı...

Giriş Tarihi: 15.10.2020  14:57Son Güncelleme: 15.10.2020  14:59

İçişleri Bakanlığı tarafından aktarılan son dakika haberinde 4 ilde sıcak saatler yaşandığı belirtildi ve Yıldırım-13 harekatının resmen başladığı duyuruldu. Operasyonda jandarma komando, Jandarma Özel Harekat (), Polis Özel Harekat () ve güvenlik korucu timlerinden oluşan tam 2 bin 512 personel görev alıyor. İşte operasyona ait ayrıntılar ve kahramanların görüntüleri...

Hüseyin KAÇAR

Son dakika haberi: 3 ilden sıcak haberler geldi! 2 bin 512 personelle büyük operasyon başladı...

İçişleri Bakanlığı büyük Yıldırım-13 operasyonunun başladığını resmen duyurdu. 4 il sınırlarını kapsayan operasyonda gelen son dakika haberine göre 2 binden fazla güvenlik personeli görev alıyor. Operasyon Şırnak-Siirt-Van-Hakkari illerinde gerçekleşirken daha önceki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı da resmi rakamlarla açıklandı.

SON DAKİKA YILDIRIM-13 OPERASYONU 4 İLDE RESMEN BAŞLADI

İİçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bölücü teröre örgütünün kış öncesi hareket kabiliyeti ve barınma arayışını bertaraf etmek, ülke içinde iletişimi ortadan kalkan örgütün bu kabiliyetini bir daha elde edememesini sağlamak ve ülke içindeki terörist varlığını tamamen bitirmeye yönelik Şırnak-Siirt-Van-Hakkari illerinde "YILDIRIM-13 BESTLER DERELER" Operasyonu başlatılmıştır.

 

Bahse konu operasyonda Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan (2.512) personel [(161) operasyonel tim] görev almaktadır.

124 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan Yıldırım Operasyonları kapsamında son dakika verilerine göre bugüne kadar toplam (124) terörist etkisiz hale getirilmiş, (53) işbirlikçi yakalanmış, (190) mağara, sığınak ve depo imha edilmiş, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

YILDIRIM OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarı ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar 120'den fazla kritik terörist etkisiz hale getirildi

İHA'LAR DESTEK VERİYOR

Terör örgütü PKK'ya yönelik kış operasyonları kapsamında geniş kapsamlı olarak başlatılan operasyonda Şırnak, Van, Siirt ve Hakkari'de Jandarma özel harekat timleri, güvenlik korucuları, polis özel harekat timleri ve komandolar yer alırken İnsansız Hava Aracı İHA'lar da harekatar havadan destek veriyor.

DİĞER YILDIRIM OPERASYONLARI DA DEVAM EDİYOR

Yıldırım 13'e Bestler Dereler ismi verilirken daha önce başlayan Yıldırım operasyonlarının da devam ettiği belirtildi. Bazıları direkt teröristleri hedef alan bazıları da terör örgütünün para ve malzeme kaynaklarına yönelik olarak devam eden operasyonlarda çok sayıda turuncu ve gri kategorideki terörist etkisiz hale getirilirken örgütün ekonomik kaynaklarına da büyük darbeler indirildi.

İçişleri Bakanlığınca Yıldırım-13 Bestler Dereler operasyonu başlatıldı |

KIRMIZI LİSTEDEN DE TERÖRİSTLER EKSİLİYOR!

Söz konusu operasyonlarda son olarak Lice'de Kırmızı kategoride aranan PKK'lı kadın terörist yönetici Müzeyyen Aydınlı etkisiz hale getirilirken üzerinden çıkan şifreli bellekte Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukat Merve Nur Doğan'la birlikte çektirdiği fotoğraflar ortaya çıkmış avukat Doğan'ın terörist olduğu kesinleşmişti.

Son Dakika Haberi: Öldürülen PKK’lı yöneticinin üzerinden çıkan fotoğraf şoke etti; İşte terörist çıkan avukatSon Dakika Haberi: Öldürülen ’lı yöneticinin üzerinden çıkan fotoğraf şoke etti; İşte terörist çıkan avukat

Hafta başında etkisiz hale getirilen ’lı yönetici ’nın üzerinden çıkan fotoğraflar çarpıcı bir son dakika gelişmesini ortaya çıkardı. Terörist Aydınlı’nın birçok ilişkisi deşifre edilirken son olarak operasyonda ele geçirilen görsellerde en yakınındaki teröristin Baroya kayıtlı bir avukat olduğu ortaya çıktı! Terörist olduğu ortaya çıkan avukatla ilgili işlem başlatıldı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Özgür CEBEÖzgür CEBE

Giriş Tarihi: 8.10.2020  15:13Son Güncelleme: 8.10.2020  15:13

Son Dakika Haberi: Öldürülen PKK’lı yöneticinin üzerinden çıkan fotoğraf şoke etti; İşte terörist çıkan avukat

Diyarbakır Barosunu sarsan son dakika gelişmesinin ayrıntılarına SABAH ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen kırmızı kategorideki PKK elebaşı Müzeyyen Aydınlı'ya yönelik operasyonda ele geçirilen görseller üzerinde yapılan incelemeler çarpıcı bağlantıların deşifre olmasını sağladı.

KIRMIZI LİSTEDEKİ AYDINLI'NIN SAĞ KOLU BAKIN KİM ÇIKTI!

İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde en üst düzey kategori olan Kırmızı Listede yer alan terörist Müzeyyen Aydınlı'nın üzerinden çıkan fotoğraflarda en yakınındaki teröristin Diyarbakır Barosuna kayıtlı bir avukat olduğundan şüphelenen ekipler araştırmayı derinleştirdi.

SON DAKİKA AVUKAT MERVE NUR DOĞAN'IN TERÖRİST OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

Yapılan inceleme sonucu o teröristin Diyarbakır Barosuna kayıtlı Avukat Merve Nur Doğan olduğu tespit edildi. Terörist olduğu ortaya çıkan avukat jandarma ve emniyetin ortak çalışmasıyla saklandığı yerde yakalandı.

BARO DÜZENLEMESİNE KARŞI ÇIKAN DİYARBAKIR BAROSU BİR KEZ DAHA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Diyarbakır Barosu, çoklu baro düzenlemesine karşı çıkarak eylem düzenlemiş, eylemde Baro Başkanı Cihan Aydın, "Baroları 1,2,3 diye numaralandırarak avukatları ayrıştırmayı, kutuplaştırmayı ve örgütsüz bırakmayı amaçlıyorlar" gibi sözlerle iddiasını desteklemişti. Ancak Baronun çok daha büyük problemleri olduğu ortaya çıkmış oldu.

TERÖRİST AVUKAT NASIL ORAYA ÇIKTI?

Edinilen bilgiye göre Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen Yıldırım-7 operasyonunda, dört PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmiş, ölü olarak ele geçirilen teröristlerden birinin, terörden arananlar listesinde "Kırmızı" kategoride yer alan sözde Orta Saha Amed Eyaleti Özel Güç (Kalender) sorumlusu "Amara Doktor" kod adlı "Müzeyyen Aydınlı" olduğu tespit edilmişti.

Son Dakika Haberi: Öldürülen PKK’lı yöneticinin üzerinden çıkan fotoğraf şoke etti; İşte terörist çıkan avukat

OPERASYONDA ÇOK SAYIDA MATERYAL VE GÖRÜNTÜ ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Terörist Müzeyyen Aydınlı'nın öldürüldüğü operasyonda, örgüte ait materyaller ve fotoğraflara da el konuldu.

Aydınlı ile bir başka kadın teröristin samimi şekilde çektirilmiş fotoğraflarına yapılan incelemede fotoğraftaki kadının kimliği ortaya çıktı.

TERÖRİST AVUKAT MERVE NUR DOĞAN'IN KOD ADI DOĞA DİLŞA İMİŞ!

Teröristin Diyarbakır Barosuna kayıtlı Merve Nur Doğan isimli Avukat) olduğu, örgüte 2018 yılında katıldığı ve Doğa Dilşa (Bese) kod adını aldığı belirlendi. Jandarma ve emniyetin müşterek operasyonu ile terörist saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı.

SON DAKİKA... 174 kişinin katili Müzeyyen Aydınlı SİHA'larla vurulduSON DAKİKA... 174 kişinin katili Müzeyyen Aydınlı SİHA'larla vuruldu

Terör yuvası Kandil’de uzun yıllar intihar saldırıları için kadın canlı bombalar yetiştiren ve 174 kişinin katledildiği birçok saldırının faili olan terörist Müzeyyen Aydınlı, Lice’de SİHA ile yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi. Aydınlı'nın vurulmasına ilişkin ayrıntılar bugün SABAH'ta yer aldı. İşte başarılı son dakika operasyonunun perde arkası

Özgür CEBE

Ercan TOPAÇ

Giriş Tarihi: 6.10.2020  06:44Son Güncelleme: 6.10.2020  09:38

SON DAKİKA... 174 kişinin katili Müzeyyen Aydınlı SİHA'larla vuruldu

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Akçabudak Köyü Hevsel mezrasında önceki gün Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile gerçekleştirilen son dakika operasyonu sonucu nokta atışla öldürülen 3 teröristten birinin terör örgütü PKK'nın 20 yıldan beri dağ kadrosunda faaliyet gösteren 'Dr. Amara' kod adlı Müzeyyen Aydınlı (42) olduğu tespit edildi.

İNTİHAR BOMBACILARI YETİŞTİRDİ, ELİNDE ONLARCA KİŞİNİN KANI VAR

Diğer iki teröristin ise Aydınlı'nın korumaları olduğu bildirildi. PKK'nın kadın yapılanması olan YJA-Star'ın tepe isimlerinden olan Aydınlı, örgütün sözde Amed Eyaleti Özel Güç Birimi'nin üst düzey sorumluydu. Dün sabah arazi arama ve tarama faaliyetine çıkan jandarma komando timleri, 3 teröristin parçalanmış cesetlerini buldu. Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney ile İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem'in arazide bizzat sevk ve idare ettiği operasyonda teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

CANLI BOMBA YETİŞTİRİYORDU

Uzun yıllar Kandil'deki Hinere Kampı'nda tamamı kadın teröristlerden oluşan "Ölümsüzler Taburu" adını verdikleri 400 kişilik canlı bomba teröristleri kent merkezlerinde intihar saldırıları düzenlemek için eğitip yetiştiren terörist Müzeyyen Aydınlı, son 10 yıldan beri Diyarbakır, Bingöl, Muş kırsalında çok sayıda kanlı eylemin de faili olmaktan aranıyordu. İçişleri Bakanlığının en çok aranan azılı teröristler listesinin 10 milyon liralık kırmızı kategorisinde yer alan Aydınlı, 37 şehidin katiliydi.

İŞKENCE YAPTIĞI KÖYDE ÖLDÜRÜLDÜ

Aydınlı, öldürüldüğü Akçabudak Köyü'nde arıcılık yapan Remzi ile engelli oğlu Mahmut Güler'i 5 Temmuz 2018'de kendilerini ihbar ettiği iddiasıyla yeraltındaki bir sığınağa hapsederek burada kamera karşısında işkenceli sorgudan geçirdikten sonra ikisinin de öldürülmesi emrini vermişti. Terörist Aydınlı, 17 Şubat 2016'da Ankara Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı sonucu 29 kişinin şehit edilmesi, 61 kişinin yaralanması, 13 Mart 2016'da Ankara Kızılay'da otobüs duraklarına bombalı saldırıda çoğu üniversite öğrencisi 38 kişinin ölümü, 125 kişinin yaralanması ve 10 Aralık 2016'da İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıda 38'i polis 7'si vatandaş 45 kişinin şehit edilmesi, 148 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayların da failiydi.

KIRMIZI LİSTEYE BİR ÇİZİK DAHA
Tunceli-Ovacık kırsalında Cuma günü gerçekleştirilen Yıldırım-4 Operasyonunda İçişleri Bakanlığı'nın en çok aranan terörist listesinde "kırmızı" kategoride yer alan TİKKO (TKP/ML) terör örgütünün sözde Tunceli sorumlusu "Özgür" kod adlı Ali Kemal Yılmaz ile "turuncu" listede aranan TKP/ML terör örgütünün kadın sorumlusu "Asmin" kod adlı Gökçe Kurban etkisiz hale getirildi. Teröristlerin SİHA ile nokta atışıyla öldürüldüğü belirtildi. Öte yandan Zeytin Dalı bölgesine taciz ateşi açan 3 PKK/ YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

İŞTE O KANLI SALDIRILAR

23 Eylül 2015: Silvan'da uzman çavuş Mehmet Ali Sarak'ın şehit edilmesi
1 Ekim 2015: Silvan'da Astsubay Tolga Topçuoğlu, Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın şehit edilmesi
15 Aralık 2015: Silvan'da uzaktan kumandalı bombayla Özel Harekât Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ile polisler Mustafa Nohut, Nuri Yazanel'in şehit edilmesi
17 Şubat 2016: Ankara Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı sonucu 29 kişinin şehit edilmesi, 61 kişinin yaralanması

* 18 Şubat 2016: Sur ilçesinde mayınlı saldırıda Astsubay Halit Zilani Çelik, erler Kadir Görgülü, Recep Bodur, Fatih Yeniay, Mustafa Bilgili, Mustafa Nerkis ve Oğuz Arslan'ın şehit edilmesi
* 13 Mart 2016: Ankara Kızılay'da otobüs duraklarına bombalı saldırıda çoğu üniversite öğrencisi 38 kişinin ölümü, 125 kişinin yaralanması
* 24 Mart 2016: Lice-Diyarbakır karayolundaki Mermer Jandarma Karakoluna bomba yüklü araçla saldırıda 3 askerin şehit edilmesi, 24 askerin yaralanması
* 31 Mart 2016: Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik uzaktan kumandalı saldırıda 10 özel harekât polisinin şehit edilmesi, 15'i polis 30 kişinin yaralanması.
* 12 Nisan 2016: Diyarbakır Hani ilçesinde jandarma komutanlığı binasına bombalı saldırıda 3 askerin şehit edilmesi, 46 askerin yaralanması

* 10 Ağustos 2016: Diyarbakır'ın Sur ilçesi 10 Gözlü Köprü civarında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu aynı aileden 1'i bebek 5 sivil vatandaşın ölümü, 5'i polis 12 kişinin yaralanması
* 4 Kasım 2016: Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü aracın patlatılması 1'i 8 aylık bebek 13 kişinin ölümü, 105 kişinin yaralanması
* 10 Aralık 2016: İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena'da polislere yönelik bombalı saldırıda 38'i polis 7'si vatandaş 45 kişinin şehit edilmesi, 148 kişinin yaralanması.
* 17 Aralık 2016: Kayseri'de 1. Komando Tugayı'ndan çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik bombalı saldırı sonucu 15 askerin şehit edilmesi, 55 askerin yaralanması.

Salih Müslim’in yeğeni 127 teröristi teşhis etti

AYM üyesi Engin Yıldırım’ın kardeşi FETÖ'den yargılanıyor

Sosyal medya hesabından “ışıklar yanıyor” paylaşımı yaparak tepkilerin odağı haline gelen  üyesi ’ın kardeşi Deniz Yıldırım’ın FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi: 15.10.2020 

AYM üyesi Engin Yıldırım’ın kardeşi FETÖ'den yargılanıyor

Anayasa Mahkemesi tarafından "hak ihlaline uğradığı" gerekçesiyle yargılaması bozulan eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanması istenmişti. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu karar sonrası yerel mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza mahkemesi tarafından yeniden yargılanma isteği reddedildi. Bu gelişmenin ardından Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın attığı "ışıklar yanıyor" tweet'i, darbeyi çağrıştırdığı için tepki toplamıştı.

2010 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anayasa Mahkemesine üye olarak atanan Engin Yıldırım'ın kardeşi Deniz Yıldırım'ın ise İstanbul'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı ortaya çıktı. Deniz Yıldırım'ın terör örgütünün bankası olan Bankasya'ya 41 bin 917 TL yatırdığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan 2020/60525 no'lu dosyada FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

“Işıklar yanıyor” paylaşımıyla darbe imasında bulunan AYM üyesi Engin Yıldırımdan Selahattin Demirtaşa destek"IŞIKLAR YANIYOR" PAYLAŞIMIYLA DARBE İMASINDA BULUNAN AYM ÜYESİ ENGİN YILDIRIM'DAN SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A DESTEK

Işıklır’ mesajıyla tepki çeken AYM Üyesi Engin Yıldırımın ilk skandalı değilmiş! Eşcinsel din dersi öğretmeni için...'IŞIKLIR' MESAJIYLA TEPKİ ÇEKEN AYM ÜYESİ ENGİN YILDIRIM'IN İLK SKANDALI DEĞİLMİŞ! EŞCİNSEL DİN DERSİ ÖĞRETMENİ İÇİN...

AYM üyesi Engin Yıldırım ile ilgili çarpıcı detay: Hukuk kariyeri sıfır! Işıklar yanıyor mesajıyla skandala imza atmıştıAYM ÜYESİ ENGİN YILDIRIM İLE İLGİLİ ÇARPICI DETAY: HUKUK KARİYERİ SIFIR! 'IŞIKLAR YANIYOR' MESAJIYLA SKANDALA İMZA ATMIŞTI

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Gençten Engin Yıldırım’a sert sözler: Bu işin esprisi olmaz! Bu millet 15 Temmuz’da o ışıkları yaktıAKŞAM GAZETESİ YAZARI HİKMET GENÇ'TEN ENGİN YILDIRIM'A SERT SÖZLER: BU İŞİN ESPRİSİ OLMAZ! BU MİLLET 15 TEMMUZ'DA O IŞIKLARI YAKTI

Kütahya’nın Emet ilçesinde korona kararı! Misafirlik yasaklandı...

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını her geçen gün can almaya devam ederken, yeni koronavirüs yasakları da geliyor. Son olarak 'nın Emet ilçesinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle ev ziyaretleri, misafirlik, günler, akraba ziyaretleri 15 günlüğüne yasaklandı.

Giriş Tarihi: 15.10.2020 

Kütahya’nın Emet ilçesinde korona kararı! Misafirlik yasaklandı...

Kütahya'nın Emet ilçesinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ev ziyaretleri, misafirlik, günler, akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya geldiği faaliyetlerin 15 günlüğüne yasaklandığını açıkladı.

Kütahya’nın Emet ilçesinde korona kararı! Misafirlik yasaklandı...

Emet Kaymakamı Hasan Çiçek başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs vakalarının artması nedeniyle ilçede yeni kararlar aldı.

Kütahya’nın Emet ilçesinde korona kararı! Misafirlik yasaklandı...

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, toplantıda, vatandaşların toplu olarak bir araya geldiği etkinliklerin 15 günlüğüne yasaklandığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

Kütahya’nın Emet ilçesinde korona kararı! Misafirlik yasaklandı...

"Koronavirüs salgınının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarının tehdit edilmesini engellemek için, ilçemizde ev ziyaretleri, misafirlik, günler, gezekler (sazlı-sözlü toplanma), akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya gelmelerini sağlayan faaliyetlerin 14 Ekim 2020 tarihinden itibaren 15 gün süre ile sınırlandırılmasına, nikah merasimlerinin daha önce belirlenmiş olan kurallar çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir."

Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi...

 suç örgütüne yönelik davada elebaşı Oktar bu kez,  elebaşı 'e övgüler dizdiği video hakkında hesap verecek. Oktar, mahkemede izlenen videodaki sözleri için şaka yaptığını, kinayeli konuştuğunu savundu.

Giriş Tarihi: 15.10.2020 

Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi...

İstanbul 30. Ağır ceza Mahkemesinde görülen davada bu hafta Adnan Oktar'ın, ek iddianamelere karşı savunmaları alınmıştı. Bugün ise mahkeme heyeti, tutukluluk incelemesi yapıyor. 76'sı tutuklu 238 sanığın yargılandığı davada heyet, tarafların taleplerini alıyor.

Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi...

Dört gündür devam eden duruşmalarda mahkeme heyeti Adnan Oktar'a video da izlettirdi. Davadaki son dakika gelişmesinde Oktar'ın Gülen hakkında söylediği sözler soruldu ve avukatının izlettiği videodaki detay mahkemenin dikkatinden kaçmadı.

Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi...

Videolarda Oktar'ın, Gülen'e övgüler dizdiği görüldü. "Fetullahçı Terör Örgütüne yardım" ile de suçlanan Oktar, daha önce birçok kez FETÖ'ye karşı olduğunu, Fetullah Gülen'i de kötülediğini iddia etmişti.

Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi...

TERÖRİSTBAŞINI "FETULLAH HOCA ADAM MI KESMİŞ?" DİYE SAVUNUYORDU

Ancak mahkemede izlenen videoda Oktar, Gülen'i öven en az 300 konuşması olduğunu söylüyor. Adnan Oktar'ın kapatılan A9 televizyonunda yaptığı konuşmalarının yer aldığı videoda Oktar, "Fetullah Hoca mülayim bir insan, şefkatli, yurtdışında durması da benim acayibime gidiyor. Ben daha da olmazsa gidip hocamı alıp gelecem ben buraya yani. Hakikaten bana biraz garip geliyor bu yani, niçin yani ne yapmış, adam mı kesmiş, yol mu kapatmış, gasp mı etmiş, hayır hiçbir şey yapmamış ki. Hiçbir suçu yok" diyor.

Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi...

OKTAR'DAN SON DAKİKA MANEVRASI! ŞAKA YAPMIŞ

Oktar bir konuşmasında da "Şimdi de güya bize karşı Fetullah Hocayı kullanmaya kalkıyorlar. Halbuki Fetullah Hoca beni sever, ben Fetullah Hocayı çok severim" ifadesini kullanıyor. Hem nasıl bir sevgi" ifadesini kullanıyor. Programdaki kedicikler de bu konuşmaya "Maşallah" diye karşılık veriyor. Oktar'ın övgüleri bununla da bitmiyor.

Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi...

MONTAJ VİDEO İZLETTİLER

Öte yandan, bugünkü duruşmada Adnan Oktar'ın avukatı, üzerinde 25.10.2013 tarihi yazan bir video izletti. Avukat, daha sonra Oktar'a, FETÖ'nün 15 Temmuz ve 17 Aralık darbe girişimleri öncesinde FETÖ'yü yeren beyanları olup olmadığını sordu. Oktar da "Evet" cevabını verdi.

Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi...

Ancak mahkeme başkanı, videoda Oktar'ın "Bak Zaman gazetesi ne hale geldi" dediğine dikkat çekerek, bu videonun FETÖ'nün darbe girişimleri sonrasına ait olduğuna, videonun üzerine sonradan 2013 yazılmış olabileceğine dikkat çekti. Adnan Oktar da videonun tarihini bilmediğini söyledi.

Adnan Oktar o video için hesap verecek! 'Şaka yaptım' dedi...

MEKTUBU İNGİLİZ DERİN DEVLETİNİN YERLEŞTİRDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ!

Daha önce de Gülen'e yazdığı mektup ortaya çıkan Oktar bir son dakika manevrası ile mektubu bilgisayarlarına İngiliz derin devletinin yerleştirdiğini iddia etmişti.

Koronavirüs'te burun kılı detayı! Bunu sakın yapmayın...

Son dakika haberine göre; Tüm dünyada etkisini gösteren  salgını ile ilgili uzmanlardan yeni bir uyarı geldi. Burun kıllarını kesenlerin korona virüs kapma riski artıyor...

Giriş Tarihi: 15.10.2020 

Koronavirüs'te burun kılı detayı! Bunu sakın yapmayın...

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam ederken, vatandaşların da dikkat etmesi gereken konular her geçen gün artıyor. Maske, mesafe ve temizliğin yanına kişisel bakım da eklendi. Dicle Üniversitesi (DÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Koronavirüs Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, burun kıllarının Koronavirüsün boğaza ulaşmasını yavaşlattığını bu nedenle bu bölgedeki kılların alınmamasının daha doğru olduğunu söyledi.

Koronavirüs'te burun kılı detayı! Bunu sakın yapmayın...

"SÜREKLİ SABUNLU SU İLE YIKAYIN"

Burun kılları ile birlikte, sakal ve bıyığın da maskenin işlevini yok ettiğini kaydeden Prof. Dr. Tekin, maskenin işlevini kaybetmesi nedeni ile kişinin virüsü daha hızlı kapabileceğini kaydetti.

Koronavirüs'te burun kılı detayı! Bunu sakın yapmayın...

Sakal ve bıyıklarını kesmeyenlerin sürekli sabunlu su ile yüzlerini yıkamaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Tekin, bu kişilerin maskelerini de sürekli değiştirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Koronavirüs'te burun kılı detayı! Bunu sakın yapmayın...

"BURUN KILLARI SÜZGEÇ GÖREVİ GÖRÜYOR"

Prof. Dr. Tekin, "Koronavirüse baktığımızda vücudumuzun çeşitli savunma mekanizmaları enfeksiyon hastalıklarına karşı var. Bunlardan biri burundan nefes alırken, burun kılları süzgeç görevi görüyor. Dışardan aldığınız herhangi bir partikül, toz olabilir, bununla birlikte taşınmış virüs ve bakteri bunlar burunda bulunan kıllar tarafından süzgeç görevi görüyor. Bunun avantajı burun kılları tarafından tutulan virüs, boğaz kısmına geçmediği için hastalık oluşturma ihtimalide azaltıyor. Buradaki kılları çok fazla miktarda alıyorsanız, bu süzgeç görevini bir nevi azaltmış oluyorsunuz" diye konuştu.

Koronavirüs'te burun kılı detayı! Bunu sakın yapmayın...

"SAKAL VE BIYIK UZUNLUĞU MASKENİN İŞLEVİNİ YOK EDİYOR"

Prof. Dr. Recep Tekin, uzun sakal ve bıyığın maskenin işlevini yok ettiğini, bu kişilerin virüsü kapma ihtimallerinin yüksek olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Tekin, "Koronavirüs tedbirlerinin başında maske geliyor. Sağlıklı ve etkili maske olabilmesi açısından sakal ve bıyık durumunu da konuşmak gerekiyor. Özellikle kirli, çok uzun sakal ve bıyığın maskenin etkisini azalttığını biliyoruz. O yüzden özellikle sağlıklı bir maske ve etkisini artırmak için sakal ve bıyığın mümkün olduğunca kesilmesini veya kısa tutulmasını istiyoruz. Sakal, bıyık varsa öksürme ile birlikte bu bölgede virüsün daha fazla tutunduğunu biliyoruz. Bunları yapamıyorsak maskeyi sık sık değiştirerek yüzümüzü yıkamalıyız. Sabun veya suyla yıkamak yeterli oluyor, ekstra bir işleme gerek yok" şeklinde konuştu

İşte 'daki 'ayaklı ' elemanları gibi  hesabı yapanların görmek istemediği gerçekler

Türkiye, özellikle pandemiyle mücadele sürecinde dünya devlerinden pozitif ayrıştı ve salgından ekonomik anlamda en az etkilenen ülkeler arasında yer aldı. OECD tahminlerine göre Çin ve 'den sonra pandemiden 'en az etkilenecek' 3. ülke Türkiye oldu.  gibi süper güçler koronavirüsle mücadelede vatandaşlarına fahiş faturalar çıkartırken Türkiye güçlü sağlık sistemiyle birçok hizmeti ücretsiz olarak sundu. Salgın sürecinde dünyanın en güçlü ülkelerinin hastaneleri yetersiz kalırken, Türkiye sınavı başarıyla geçti. Avrupa ülkelerinin birçoğunda evsizlerin sayısı milyonları bulurken, sözde ekonomi uzmanları Türkiye'nin başarılarını görmezden gelerek yalnızca  kuruna endeksli algı kokan analizleriyle hükümet düşmanlığına soyundu.  yazarı , dünyadan çarpıcı örneklere yer verdiği yazısında döviz kurunun aslında ne derece önemli olduğunu masaya yatırdı.

Döviz kuru gerçekten önemli mi?

Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel'in konuya ilişkin dikkat çeken yazısı şöyle:

ABD'de bulunan Brigham Young Üniversitesi öğrencilerinden bazılarının, plazma bağışı karşılığında para kazanmak için kasıtlı olarak koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. ABD'de yerel kan bankaları, koronavirüs antikorları içeren her plazma bağışına 200 dolara kadar ücret ödüyor. Döviz kurlarında manipülasyon yaparak Türkiye'yi hizaya getireceğini sanan süper güç ABD'deki gençlerinin düştüğü duruma bakar mısınız?



■ Paris'te evsizlerin yaşadığı çadırlarda, koronavirüse yakalanma oranının yüzde 94 olduğu kaydedildi. Evsizler, kiralarını ödeyemeyenler sürekli protesto düzenliyorlar. Fransa'da 3,5 milyondan fazla insanın düzenli evi yok.

■ Japonya'da bile koronavirüs tedbirleri kapsamında internet kafelerin kapatılmasıyla iyice korumasız kalan binlerce evsize kalacak yer bulmaya çalışılıyor.



■ Almanya'da evsizlerin sayısı 1 milyonu geçti. İngiltere ve Galler'de her yıl yaklaşık 500 evsiz hayatını kaybediyor. Bizde böyle dramatik haberler okuyor musunuz? Ülkemizde ekonomik verileri sadece döviz kuru üzerinden yorumlayan uzmanlara bir sorum olacak. Dünyada evsiz insan sayısı çığ gibi büyüyorken, ekonomisi batıyor dediğiniz Türkiye'de evsiz sayısı neden sadece 70 bin?

■ Dünyanın en güçlü dördüncü ekonomisi Almanya'da bile vatandaşlarının yarısından fazlası kirada oturuyor. Konut sahibi Almanların oranı yüzde 47.5 iken, Türkiye'de bireylerin yüzde 60.4'ünün oturduğu evin sahibi olmasını nasıl açıklayacağız? Üstelik ülkemizde son 20 yılda dar gelirlilerin ev sahibi olma oranı sürekli artıyor.



Döviz kurları üzerinden sürekli kıyamet senaryoları üreten ekonomi uzmanları, ekonomisi güçlü ülkelerin sağlık sistemi çökerken, Türkiye'nin dünya sağlık turizminde ilk beş ülke arasında yer almasını nasıl değerlendirecekler?



Dünya Bankası'nın son rapora göre 2021 sonu itibarıyla salgın yüzünden dünyada 150 milyon insanın sefalete sürüklenmesi öngörülüyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de salgından çok etkilendi. İşsizliğin artmasında salgının büyük etkisi var. Ama Türkiye'deki 'yalancı çobanlar', ekonomik gidişatı değerlendirirken Covid-19 salgınının yıkıcı etkilerini görmezden geliyorlar.

'Yalancı çobanlar'a soruyorum; gençlerimizin durumu, Amerikalılar gibi para kazanmak için bilerek Covid-19 hastalığına yakalanacak kadar kötü mü?



Dövizdeki artış, evsiz insan sayısından daha mı önemli?
Ama bizim ekonomi uzmanları 'dövizci'ler gibi sadece alış-satış hesabı yapıyor. Nerede pozitif bilim? Bu nasıl vizyon? Bu yaptığınız ekonomi profesörlüğü ise Kapalıçarşı'daki 'ayaklı borsa' elemanları sizden daha iyi al-sat hesabı yapıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığından döviz ve dövize endeksli sözleşmelerle ilgili flaş duyuru

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Ekonominin her alanında yeni bir döneme girildi

'cüler algı operasyonu başlatmıştı... Hükümlü ’nun ölümüne inceleme

Son dakika haberine göre  cezaevinde hayatını kaybeden hükümlünün ölümüne ilişkin inceleme yapmak üzere iki Bakanlık müfettişi görevlendirdi.

Kabakçıoğlu’nun ölümüne inceleme

 cezaevinde hayatını kaybeden 'nun "tek başına ölüme terkedildiğini" iddia eden HDPli Ömer Gergerlioğlu'nun yalanı Takvim.com.tr'nin ulaştığı belge ile çürütülmüştü. Mustafa Kabakçıoğlu'nun nefes darlığı şikayeti varken kendi isteğiyle tedaviye gitmediği ortaya çıkmıştı.



BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gümüşhane E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hayatını kaybeden Mustafa Kabakçıoğlu'nun ölümüne ilişkin inceleme yapmak üzere 2 Bakanlık müfettişi görevlendirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakan Gül, Kabakçıoğlu'nun ölümüne ilişkin ayrıntılı inceleme yapılması için müfettiş görevlendirilmesi talimatı verdi.

Bakan Gül'ün talimatıyla görevlendirilen 2 bakanlık müfettişi, yaşanan olayda ihmal olup olmadığını inceleyecek.

Bakan Gül'ün talimatıyla görevlendirilen 2 bakanlık müfettişi, yaşanan olayda ihmal olup olmadığını inceleyecek.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları