Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Sultanbeyli mitinginde önemli açıklamalar

Yerel seçimlere 2 gün kala ziyaretlerine devam eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultanbeyli'de önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, alanda 40 bin kişinin olduğunu açıkladı. CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sloganına tepki gösteren Erdoğan, "Ne tam ilerisi ya sen tam geri gidiyorsun." dedi. "Depreme hazırlık için sarf edilmesi gereken vakit, delege avlarında, DEM'le pazarlıkta." diyen Erdoğan, CHP'lilerin deprem yerine kendi siyasi geleceklerini düşündüğünü ifade etti.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Sultanbeyli mitinginde önemli açıklamalar
29 Mart 2024 - 16:50
Başkan Erdoğan Sultanbeyli ve Sancaktepe'de! Yerel seçimler öncesi İmamoğlu'na eleştiri: Ya tatilde ya büyükelçiyle balıkta...
Giriş Tarihi: 29.03.2024 14:42 Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 16:44
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Sultanbeyli mitinginde önemli açıklamalar
Son dakika haberleri... Yerel seçimlere 2 gün kala ziyaretlerine devam eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultanbeyli'de önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, alanda 40 bin kişinin olduğunu açıkladı. CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sloganına tepki gösteren Erdoğan, "Ne tam ilerisi ya sen tam geri gidiyorsun." dedi. "Depreme hazırlık için sarf edilmesi gereken vakit, delege avlarında, DEM'le pazarlıkta." diyen Erdoğan, CHP'lilerin deprem yerine kendi siyasi geleceklerini düşündüğünü ifade etti.
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Sultanbeyli mitinginde önemli açıklamalar
Başkan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler öncesi Sultanbeyli ve Sancaktepe'de önemli mesajlar verdi. Başkan Erdoğan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yarı zamanlı belediye başkanlığı yaptığının altını çizerken "Ya tatilde ya büyükelçiyle balıkta" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca İstanbul'un atlama taşı olmadığını vurguladı. Başkan Erdoğan İstanbul'un depreme acil olarak hazırlanması gerektiğinin altını çizerken "Emin el olan Kurum ile gerçekleştireceğiz" dedi. Sultanbeyli sonrası Sancaktepe'ye geçen Başkan Erdoğan büyük coşku yaşayan vatandaşlarla buluştu. Erdoğan Filistin halkının dimdik yanlarında durduklarının altını çizerken "İsrail'e baskı için çaba harcıyoruz. Hukuk önünde hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...
Başkan Erdoğan: Ya tatilde ya büyükelçiyle balıkta...Başkan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler öncesi Sultanbeyli'de önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan bu miting sonrası Sancaktepe'ye geçerek vatandaşlarla buluşuyor.
Başkan Erdoğan Sultanbeyli ve Sancaktepe’de! Yerel seçimler öncesi İmamoğlu’na eleştiri: Ya tatilde ya büyükelçiyle balıkta...

"GAZZE'NİN YANINDAYIZ"

İsrail'in hukuk tanımaz, kutsal bilmez, zalim hükümeti yaklaşık 6 aydır Gazze'deki kardeşlerimizi katlediyor. Bu müstesna zamanlarda ellerimizi semaya Gazzeli mazlumlar için de açıyoruz. İnsani yardımlarımızla da Gazze'nin yanındayız. Şimdiye kadar 40 bin tondan fazla yardım malzemesini uçaklar ve gemilerle bölgeye gönderdik. Dün de 8. yardım gemisini 125 bin gıda kolisi ile Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a sevk ettik. İsrail üzerindeki baskının artırılması için yoğun çaba harcıyoruz. Çocuk, kadın, bebek, yaşlı demeden soykırım uygulayan canilerin hukuk önünde hesap vermesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz.

"GAZZE FIRSATÇILARINA PRİM VERMEYİN"

Birileri bildikleri halde siyasi rant için gerçekleri çarpıtsa da biz Filistin halkının ve devletinin dimdik yanındayız. Türkiye düşmanlarının tamamı yalan propagandalarına bakıp da içinize şüphe düşürmeyin. İnsanımızın Gazze hassasiyetinin istismar etme peşinde koşan fırsatçıların ahlaksız söylemlerine prim vermeyin. Türkiye, tüm kurumlarıyla Filistin halkının yanındadır. Tayyip Erdoğan'ın her türlü bedeli göze alarak verdiği mücadelenin şahidi Gazzeli kardeşlerimizin kendileridir.

"FİLİSTİN HALKI GAYRETLERİMİZE ŞAHİTTİR"

Dün akşam AFAD Başkanımızla görüştüm, ardından Kızılay Başkanımızla görüştüm. Yoğun bir şekilde bu yardımları ulaştırmanın gayreti içinde olduklarını öğrendim. Türkiye'nin gayretlerinin en yakın şahidi tüm fertleriyle Filistin halkıdır. Şahsımızın yanı sıra Dışişleri Bakanımız, MİT Başkanımız, AFAD'ımız, Kızılay'ımız, vakıflarımız Filistin ve Gazze için çalışıyor, didiniyor, mücadele ediyor. Türkiye; Suriye, Somali, Karabağ imtihanını nasıl alnının akıyla verdiyse Gazze imtihanını da vermenin gayretindedir. Vatanlarını koruyan Gazze'li yiğitlere terörist iftirası atan İsrail aşıklarının değirmenlerine su taşıyanların bize edecek tek kelamı olamaz.

"TÜRKİYE'NİN ŞAHLANIŞINI KİMSE DURDURAMAZ"

Geçen sene 14-28 Mayıs seçimlerinden bir gün önce sizlerle kucaklaşmıştık. 13 Mayıs'taki mitingimizde Sancaktepe'nin desteğini beklediğimizi ifade etmiştik. Bize verdikleri sözlerine sadık kaldılar. Şimdi 31 Mart'ta bu sözü yenileyeceğimize eyvallah diyor muyuz? Pazar günü yeniden Sancaktepe diyor muyuz?

"ALANDA 25 BİN KİŞİ VAR"

Milletvekilliğinde yüzde 48, Cumhurbaşkanlığı'nda yüzde 50'yi aşan oy oranı ile Sancaktepe, Cumhur İttifakı dedi. Sancaktepe'de katılımı sordum. 25 bin. Sancaktepe bize böyle destek verdikçe, Türkiye'nin şahlanışını kimse durduramaz.

"TAM GAZ İLERİ DEĞİL, TAM GAZ GERİ"

Önümüzde yine kritik bir seçim var. Pazar günü bir kez daha sandığa gideceğiz. Eser üretecek, 7/24 hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz. Verdiği sözü yerine getirecek belediye başkanlarını seçeceğiz. 5 yıl boyunca ilimizin ve ilçemizin hangi zihniyet tarafından yönetileceğinin kararını sandıkta vereceğiz. Bir taraftar eserleri ile konuşan diğer tarafta 5 yıl boyunca taş üstüne taş koymayanlar var. Bir tarafta temiz siyasetin temsilcileri diğer tarafta avrolarla para kulesi üretenler var. Neymiş tam gaz ileri. İnanıyor musunuz? Tam gaz ileri değil, tam aksine tam gaz geri. 31 Mart'ta ilimizi ve ilçemizi yönetecek isimlerle beraber bu iki farklı anlayış arasında bir tercihte bulunacağız.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN SULTANBEYLİ'DE ÖNE ÇIKAN AÇIKLAMALARI

ÜLKEMİZİ YENİ BİR DÖNEME HAZIRLIYORUZ

Gazze'de yapılan katliama en üst perdeden itiraz ettiğimiz, her türlü yardımı yaptığımız için mimlendik. Önce Allah'ın yardımı sonra da Sultanbeyli'den, milletimizden aldığımız güçle hepsinin üstesinden geldik. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı ile yeni bir döneme hazırlıyoruz. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda belediyecilik hizmetlerinde yapacağımız tarihi atılımlarla şehirlerimizin de yüzyılı olacaktır. Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız? Ben Sultanbeyli'den gümbür gümbür bir sesin geleceğine inanıyorum.

LAZIM OLDUĞUNDA YA TATİLDE YA DA BÜYÜKELÇİLERLE BALIKTA

İstanbul'da yerel yönetim hamlesi son 5 yıldır durdu, ibre tersine döndü. İstanbul'dan başka her işle uğraştıkları için devraldıkları yatırımları bile sürdüremediler. Şu anda İstanbul'u yöneten belediye başkanının Sultanbeyli'ye en ufak yatırımı oldu mu? 'Tam ileri' diyor, sen tam gaz geri gidiyorsun. İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir. Lazım olduğunda, hava bozuk olduğunda ya tatilde ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde ya büyükelçilerle Sarıyer'de balıkta. Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez... Ya İstanbul'a aşka bağlısınız, ya da gönlünüzde başka hesaplar var. İstanbul'un bu hale düşürülmesine vicdanımız el vermez. Yaşananlara seyirci kalamayız. Bunun için yeniden İstanbul diyoruz.

650 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ 5 YILDA YAPACAĞIZ

Bu şehrin beklentisi ve ihtiyacı çoktur ama bazı hayati öncelikleri vardır. Birinci öncelik depreme hazırlıktır. Son dönemde bu konuda en ufak çaba, icraat gördünüz mü? Çünkü depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynaklar bavul bavul dolar, avro oldu. Bunlar nereye götürülüyor? Vakit DEM ile pazarlıkta. Bu DEM bizim Rize'nin çay demi değil ha. Sanki İstanbul böyle bir tehdit ile karşı karşıya değilmiş gibi hareket etmekle tehlike ortadan kalkmıyor. Bilim insanları her gün İstanbul'u depreme hazırlayın diye ikaz ediyor. Biz Murat Kurum kardeşimizi büyükşehir adayı olarak belirledik. Bu kardeşiniz yaklaşık 5 yıl İstanbul'a belediye başkanı olarak hizmet edecek. Beni sonra başbakanlığa sonra cumhurbaşkanlığına gönderdiniz. Dediniz ki, İstanbul emin ellere teslim. Bunu yaptık. Şimdi de emin eller Allah'ın izni ile Murat Kurum kardeşimle ve ilçe belediyeleri ile gerçekleşecek. 5 yılda İstanbul'da depreme dayanıksız yapıların hepsini dönüştüreceğiz. 650 bin konutun dönüşümünü 5 yılda tamamlayacağız.

İSTANBUL TAM BİR ÇİLE ŞEHRİ HALİNE GELDİ

İstanbul'un ikinci gündemi trafiktir. Doğru dürüst otobüs geliyor mu şuraya? Otobüsler yanıyor. Ulaşım ne yazık ki yapılmıyor. Bunlara karşı inşallah otobüslerimiz, metrobüsler olarak otobüsler olarak Sultanbeyli yeni bir döneme geçecek. Mevcut yönetim metro hatlarını bile yapamadığı için şehir adeta kilitlendi. Bu öyle bir belediye başkanı ki, Sancaktepe'de metro açılışı yaptık, orayı toprakla doldurdu. Sen nasıl bunu doldurursun? Bir de akıllı belediyecilik diyor. Nasıl bir tam ileri. İstanbul tam bir çile şehri haline geldi.

ALANDA 40 BİN KİŞİ VAR

Buraya gelirken emniyete sorun dedim. Alanda ne kadar katılım var? Aldığım rakam 40 bin. Maşallah. Böyle bir cuma gününde 40 bin kardeşimle Sultanbeyli'de buluşmak bizim için bir vefadır.

"HER TÜRLÜ PAZARLIK BU ŞEHRİ KİRLETİR"

Her türlü kirli pazarlık bu şehri kirletir. İstanbul'u kirli pazarlıklardan uzak tutmak gerekir. İstanbul'u üzmemek gerekir. İstanbul'u işporta pazarına düşürmek bu şehre ihanettir. İstanbul'a bu kötülüğü yapmamak gerekir. Siz hepsin ve daha fazlasını zaten biliyorsunuz.

Şehir bu cendereden çıkarmaya talibiz. Artık belediyecilik sosyal medyada değil, sahada yapılacak.

İstanbul'un yönetimi yarı zamanlı işle olacak değil. Bu şehir hiç kimsenin şahsi ihtirasları, oyuncağı, finans kaynağı haline getirilemez. İstanbul'a böyle bir zulüm yapılmasına müsaade edemeyiz. Bunun için Yeniden İstanbul diyoruz.

Bu şehrin beklentisi ve ihtiyacı çoktur. Ama bazı öncelikleri vardır. Birinci önceliği depreme hazırlıktır. Son dönemde bu konuda bir çaba, proje gördünüz mü? Hayır. Çünkü depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynaklar bavul bavul dolar oldu ve bir yere götürülüyor. Depreme hazırlık için gereken vakit DEM'le pazarlıkta, kazanma değil kaybettirme hırsıyla hareket edenleri yemlemekle harcanıyor.

Bilim insanları İstanbul'u her gün depreme hazırlayın diye ikaz ediyor. Şimdi de emin eller Murat Kurum kardeşimle ve tüm ilçe belediyeleriyle gerçekleşecek. Önümüzdeki 5 yılda İstanbul'da depreme dayanıksız yapıların hepsini dönüştürecek. 650 bin konutun dönüşümünü 5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayacak. İstanbul'un ikinci gündemi artı hayatı çekilmez hale getiren trafiktir.

SEN TAM GERİ GİDİYORSUN
Mevcut yönetim bizden devraldığı metroları yapamadığı, yeni metrobüsler alamadığı için şehir adeta kilitlendi. Bir de ne diyor 'akıllı belediyecilik tam ileri' nasıl tam ileri ya sen tam geri gidiyorsun. Bir yerden bir yere seyahat etmek, kayak yapmak… İstanbul bu sizin zevkinizi çekmek zorunda mı?

Sultanbeyli'ye kadar ilerlemedikleri gibi uyduruk sebeplerle hastane önünden geçecek durakları iptal ettiler. Diğer pek çok proje gibi metro hatlarını da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Beceriksizliklerini hafriyat alanına çevirdikleri metro hatlarını saymıyorum.

Boğaz'ın altına yapacağımız yeni tünelle iki yaka arasındaki raylı sistem geçişlerini bir araya toparlayacağız. İstanbul'un yeni gündemi bu şehrin dezavantajlı kesimlerinin sahipsiz kalması. Biz Murat Kurum kardeşimle merkezi irade de yaptığımız gibi kimsesizlerin kimsesi olacağız.

"İSTANBUL'U İŞPORTA PAZARINA DÜŞÜRMEK BU ŞEHRE İHANETTİR"

İstanbul'un diğer anlayışı insani vizyonla çalışmasıdır. Haliç'i biz temizledik. İstanbul havalimanına faaliyete geçirip, Çamlıca Cami'yi yaparak şehre birçok eser kazandırarak bunun adımlarını attık. Biz böyle şu andaki belediye başkanı gibi değil Cumhurbaşkanınız olarak tüm bakan arkadaşlarımla hep beraber bu adımları attık, atıyoruz, atacağız. Önümüzdeki dönemde yeniden kendine değer katan böyle bir iradeye kavuşacaktır.

İstanbul'u kirli pazarlıklardan uzak tutkmak gerekir. Başka amaçlar için deste deste para savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u işporta pazarına düşürmek bu şehre ihanettir. İstanbul'a bu kötülüğü yapmamak gerekir.

Başkan Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum (solda) ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe (sağda) ile beraber vatandaşları selamladı. Başkan Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum (solda) ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe (sağda) ile beraber vatandaşları selamladı.

Tüm bunları ve daha fazlasını 1 Nisan itibarıyla hemen hayata geçirmeye başlayacağız. Bunun için sizlerden 31 Mart'ta sandıkları sıkı tutmanızı, en küçük bir kayıp kaçağa meydan vermemenizi istiyorum.

Enflasyonun yol açtığı sıkıntıların farkındayız. Sancaktepe ile el ele çalışmaya var mıyız? Çünkü Sancaktepe'yi kaybedemeyiz, orayı da alacağız. Dünden itibaren kamu bankalarımız başvuran emeklilerimizin yeni banka promosyonunu ödüyor. Bu emeklilerimiz için önemli bir kaynak olacak.

Yerel seçimler öncesi son durak İstanbul...Yerel seçimler öncesi son durak İstanbul...YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ SON DURAK İSTANBUL...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum