Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MYK sonrası flaş açıklamalar.

AYM üyesinden "ışıklar yanıyor" mesajı: Eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşuyorlar**Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yerli aşı müjdesi! Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu toplantı**İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nden "Kürtçe tiyatro" iddiasına ilişkin flaş yanıt! "PKK terör örgütünün propagandasını..."**Son dakika... Dışişleri Bakanlığından ABD'ye Oruç Reis yanıtı: Gerginliği artıran taraf Türkiye değil, GKRY ve Yunanistan’dır**En çok konut Esenyurt'tan alındı, Etimesgut'ta satışlar katlandı

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MYK sonrası flaş açıklamalar.
14 Ekim 2020 - 08:33 - Güncelleme: 14 Ekim 2020 - 08:58
 Sözcüsü 'ten  sonrası flaş açıklamalar
Giriş Tarihi: 13.10.2020 Güncelleme Tarihi: 13.10.2020 

 haberi...  Sözcüsü  toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız 18 Ekim'de , 24 Ekim'de Kayseri, 25 Ekim'de Malatya il kongrelerimize katılacak. Kongre sürecimizin hayırlı olmasını diliyoruz." dedi. 'ın 'a saldırılarını kınayan Çelik, "Paşinyan yönetimi haydut bir devlettir" ifadelerini kullandı. Çelik 'deki gelişmeler ve erken  iddialarına ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çelik'ten MYK sonrası önemli açıklamalar

 Sözcüsü  toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
DİYARBAKIR ANNELERİ
Annelerin evlatlarına olan düşkünlüğünün hiçbir şekilde hiçbir kelime ile izahı mümkün değildir. Bizde kendi dilimizde ana gibi yar olmaz Bağdat gibi diyar olmaz diye bir söz vardır.  anneleri evlatlarına kavuşmak için bu zorlu mücadeleyi sürdürüyorlar. 407 gün oldu, 160 aile bu nöbete katıldı. Evladına kavuşan aile sayısı 18'e yükselmiş oldu. Kimse evlat nöbetine duyarsız kalmaması gerekir.

Burada sessiz kalanların kimler olduğunu, ötelemeye, unutturmaya çalışanların kimler olduğunu biliyoruz. Tek tek isim vererek saymayacağım. Önemli olan vicdan nöbetinin soylu bir şekilde devam etmesi ve bizim hiçbir zaman unutmayacağımızdır. HDP'nin  il binasında da anneler evlat nöbetlerine başladılar. Şırnaklı kadınlardan kan ve gözyaşına yeter ilkesi etrafında bu çağrıları herkese ulaştırmaya çalışıyorlar. Şırnak ve Diyarbakır annelerinin her zaman yanında olacağımızı ifade ediyoruz.

HATAY'DAKİ ORMAN YANGINI
Hatay'daki orman ı hepimizi çok üzdü. Bunu yakın bir şekilde takip ettik. Buraya Tarım, İçişleri ve Sağlık Bakanlığımızın imkanlarıyla Hataylı kardeşlerimizin acısını sarmaya gayret etti. 'de yaz aylarında maalesef yoğun orman yangınlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. 'lı grubun biz yaptık demesi, alçakça sevinç ortaya koyması kuşkusuz lanetlenmesi gereken bir durumdur. Bazı siyasetçilerin önce duyarlılık gösteri tweet atıp sonra bunu sildiği görülmüştür.

İçişleri Bakanlığımız ilk günden itibaren olayı takip ediyorlar. Orman yangını çıkarmayı PKK'nın kendisine yöntem olarak seçtiğini daha önce duyurmuştu. Herhangi bir sonuca ulaşıldığında yetkili makamlar yangının nasıl çıktığını, nasıl büyüdüğünü açıklayacaktır. Demokrasinin tehdit aldığında olduğu konulardan bir tanesi de ekolojik terördür. Ekolojik terörle ülkemizin tehdit edilmesine karşı yüksek bir ilginç ve operasyon kabiliyeti genişletilmiştir. Demokrasiden bahsedilenler, orman yangınlarını eleştirmeyenlerin farkındayız. PKK'nın yaklaşık 2 yıldan beri örgüt mensuplarına ekolojik terör talimatı verdiği biliniyor.

Her olayda devlet ciddiyetiyle olaya bakmak zorundayız. Bu konuda soruşturma devam ediyor. Terörle mücadelede Pençe Operasyonları güçlü bir şekilde sürüyor. Kardeş ve komşu ülke topraklarından ülkemize sızıyorlar. Gönül isterdi ki, komşu ve kardeş ülkeler kendi içinde bu terör örgütlerini temizleyebilsinler. Bu söz konusu olduğu zaman Türkiye'nin dışarıda operasyon yapmaktan başka bir şey kalmamaktadır. Irak'ta konumlanmış olan unsurları bertaraf etmek için güçlü bir şekilde mücadele ediliyor.

Terör örgütlerinin birtakım uluslararası güçlerin Türkiye'ye karşı kullandığı bellidir. Bunların ideolojik bir faaliyet içinde olduğu sadece mensuplarını kandırmak için bir şeydir. PKK terör örgütünün tek ideolojisi Türkiye'ye düşmanlıktır. Kürtlerin iyiliğini istiyorum, mücadele ediyorum gibi sözlerin baştan aşağı yalan olduğu; tam tersine Kürt düşmanı bir organizasyon olduğu açıktır. Kuşkusuz buna karşı iç güvenlik ve dış güvenlik açısından ülkemiz gereken cevabı verecek kudrete sahiptir.

Bütün güvenlik güçlerimize buradan selamlarımızı, desteklerimizi, dualarımızı gönderiyoruz. Allah yardımcıları olsun diyoruz.
AK Parti MYK toplandı!

YÜZ YÜZE EĞİTİM
Pandemi sürecinde Kovid'in henüz hayatımızdan çıkmamış olması nesillerin geleceği açısından eğitim meselesidir. Yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildi. İlk aşamada TRT EBA, dijital kanallarımız. Bunlar 31 Ağustos'ta ilk ders yılı çalındı. İlk adımı 21 Eylül'de atıldı. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymak bakımından iyi bir standart geliştirildiğini görüyoruz. Burada öğrencilerimiz haftanın iki günü okullarında olacak. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları çerçevesinde bu süreç yönetiliyor. Çocuklarımızın okullarda kalış süresi ve sınıf sayıları azaltılıyor.

Esnek bir model var. İsteyen velilerimiz çocuklarını gönderiyor, istemeyen velilere esneklik tanıyor ve bu çocuklar eğitimsiz sayılmıyor. Süreci güçlü bir şekilde takip ediyoruz.

ERMENİSTAN HAYDUT BİR DEVLETTİR
- arasındaki meseleden Azerbaycan'a dönük Ermenistan'a dönük çirkin, haksız saldırısını daha önce lanetlediğimiz gibi, günü birlik hatta saatlik takip ettiğimizi söyleyebilirim.  söz konusu olduğunda Ermenistan tarafı Gence'ye bomba yağdırarak bu ateşkesi bozdu. Ermenistan saldırdığı zaman ortada herhangi bir mesele yok iken, sesi çıkmayanlar, ya da sadece 'tansiyonunun yükselmesinden dolayı kaygı duyuyoruz, taraflara itidal tavsiye ediyoruz' derken Azerbaycan güçlü bir şekilde topraklarına sahip çıkmaya başlayınca sürekli ateşkes çağrısı yapıyorlar.

Birincisi söz konusu topraklar Azerbaycan Türkünün toprağıdır. Burada işgalci olan Ermenistan'dır. Karşımızdaki Paşinyan yönetimi bir haydut devlettir. Haydut devlete itidal çağrısı yapanlar Azerbaycan biraz mevzi kazandığı zaman hemen ateşkes çağrıları yapmaktadırlar. Her türlü meşru değere saldırı var, sesleri çıkmıyor. Minsk Grubu Azerbaycan ve Ermenistan'ı eşit iki kefeye koyuyor. Burada eşit iki kefe yok. Uluslararası hukuku açıkça ihlal eden taraf Ermenistan'dır. Azerbaycan ordusu da kuşkusuz bundan sonrasında gereğini yapacaktır. Biz Azerbaycan ordusunu, Ermenistan'ın bu saldırısına karşı aldığı her kararı güçlü bir şekilde destekliyoruz.

Azerbaycanlı kardeşlerimiz nasıl ve ne şekilde olmamızı istiyorlarsa Türkiye yanlarında olmaya devam edecektir. İşgalci olanla toprağa işgal edileni eşit kefeye koymak hukukun açık ihlalidir.

DOĞU AKDENİZ MESAJI
'de bakıma alındıktan sonra Oruç Reis gemisinin görevine dönmesinden sonra üst üste açıklamalar geliyor. Böylesine hukuktan yoksun, saçma sapan açıklamalar olabilir mi? Farklı farklı ülkelerin açıklamalarına bakın sanki her biri  Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılmış. Kes kopyala yapıştır yöntemiyle aynısıdır.Biz yetki alanlarımız içinde kıta sahanlığımız içinde arama yapıyoruz. Ana karaya 15 kilometre uzaklıkta mesafede. Tutmuşlar, Türkiye'de burada istikrarsızlık unsuru oluyor gibisinden akılla bağdaşmayacak yaklaşımlar gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesine bağlıdır. Karşımızda dayatmalarla müzakerenin, diplomasinin değerini bilmeyen sürekli Türkiye ve KKTC'nin haklarını gasp etmek isteyen güç varsa bunun cevabını vermeye hazırız.

Cumhurbaşkanımız masadan kaçan taraf olmayacağız demişti. Bunun yerine masayı istismar edenlere göz yummayacak kadar diplomasi tecrübemiz var. Yunanistan'ın bunu anlaması gerekiyor. Diplomasiyi nefes almak, Türkiye aleyhinde organizasyonlar oluşturmak için istismar edenlere karşı sahada verilecek cevabımız var. Kendi mavi vatanımız içerisinde arama yapıyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak aramaları gerçekleştiriyoruz. Tutmuş Yunanistan Sevilla anlaşması diye, bir işgal kağıdını, paçavrayı önümüze getiriyor, Meis adası üzerinde 40 bin kilometre karelik deniz yetki sahası üretmeye çalışıyor. Böylesine saçma sapan bir şey olabilir mi?

Türkiye tansiyonu yükselten taraf diyenlerin hepsi Yunanistan'ın provokatör olduğunu herkes biliyor ama mahalle dayanışma içerisinde seslerini çıkarmaya devam ediyor.

MARAŞ'IN AÇILMASI
KKTC'de Maraş'ı kullanıma açılan bölge ile ilgili birtakım kaygıların gerçek olmadığı görülmüştür. Orada mağduriyete yol açılmamaktadır. KKTC'yi destekliyoruz. Yunan Rum tarafının BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ederek şimdiye kadar yaptıkları işi burada da yapmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bu bölge Kıbrıs Türklerine aittir. Rum yönetiminin yanıltıcı şekilde bir açıklama yapması karşısında herkesin Kıbrıs yönetiminin sözlerine değil adadaki gerçeklere uygun olarak bu yaklaşımı değerlendirilmesinde fayda vardır.

CHP Genel Başkanının konudan haberdar olmaması, Türkiye'nin en önemli meselelerinin takip edilmediğini, ne kadar ciddiyetsiz bir şekilde takip edildiğini gösteren yanlış olmuştur. Burada iki tane normal olmayan bilgi var. 2016'daki istikşafi görüşmeler Yunanistan istediği için durdu. Ayrıca istikşafi görüşmelerde iki ülke arasındaki birbiriyle bağlantılı tüm konuların çözülmesi hedeflenmişti. Yunanistan'ın tüm bu süreç varken, masadan bahsederken herkes geldiğimiz noktada milli günümüzde, Yunanistan'ın tatbikat düzenlemesinin ne kadar provokatif olduğunun altını çiziyoruz.

Türkiye haklı davasını sonuna kadar savunacaktır. Mavi vatanımızdan verilecek bir damla suyumuz mevcut değildir. Müzakere istemeyenler için de sahada tavizsiz bir şekilde mücadele edeceğimizi söylemek istiyorum."

ERKEN SEÇİM İDDİALARINA YANIT
Cumhurbaşkanımız her seferinde 2023 lerine partimizin ve teşkilatlarımızın hazırlığı konusunda talimatları vardır.  sözkonusu değildir, sayın Bahçeli bunu bir kez daha net bir şekilde açıklamıştır. Zamanında yapılacak seçimlerde 'nın Cumhurbaşkanı adayının sayın Erdoğan olduğunu beyan etmiştir. Sayın Bahçeli'ye saygılarımızı sunuyoruz. Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilirken arzu edilen şeylerden bir tanesi de erken seçimlerin gündemden kalkmasıydı. Hükümetin ve belediyelerin işlerine vatandaşın verdiği yetki çerçevesinde uzmanlaşmasıydı. Yıllar kaybeden birtakım yüklerden kurtulma arzusuydu bu. Seçimler zamanında yapılacaktır. Erken seçim gündemde değildir. Sayın Bahçeli bunu net bir şekilde ifade etmiştir. Aynı şekilde sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ediyorlar.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'KATAR' YALANI
Kapalı Maraş'ın açılmasından bile haberi olmayan bir genel başkan tutuyor Türkiye'de erken seçim istiyor. Erken seçim vatandaşın ne işine yarayacak. Vatandaş görevi vermiş. Geçen hafta da Katar'daki Cumhurbaşkanımızın arabadan inerken bir fotoğraf karesini alarak, ahlak dışı olarak tarihe geçecek şekilde Cumhurbaşkanı yabancı devlet başkanının önünde eğildi diye çirkin bir açıklama yapıldı. Burada söz konusu olan rekabet değil husumettir. Kendi devletinin cumhurbaşkanının yalan bir yaklaşımla başka devletlerin önünde küçük düşürmeye çalışan kara propaganda yaklaşımı. Cumhurbaşkanımıza bu kara propaganda değer mi, asla!

Türkiye 'da ülkemizin tarihsel, milli çıkarları için güçlü mücadele verirken, 'de terörle mücadele verirken, sınırlarımızda terör devletinin kurulmasını engellerken, içeride bir sürü terör örgütü imha edilirken, Doğu Akdeniz'de her gün sıcak gelişme yaşanırken birilerinin çıkıp erken seçim istemesi tüm bu süreçlerin durdurulmasını talep etmek anlamına gelir.

Sürekli olarak her seçimde yenilmiş birisinin erken seçim ne adına istiyor? Türkiye içindeki yatırımlar, açılışlar devam ederken 6 ay boyunca Türkiye'nin Libya'ya bakan gözü, Suriye bakan gözü zayıflayacak. Doğu Akdeniz'deki iradesi zayıflayacak. Tabii ki kurumlar işlerini yapacaklar ama seçim demek siyasetçinin enerjisini başka bir alana kaydırması demektir.

Seçim enerjinizin büyük kısmını içeri ayırmanız demektir. Libya'da, Suriye'de, Doğu Akdeniz'de mücadele ederken birisinin erken seçimi istemesinin vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.

"SONUNA KADAR AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ"
Ermenistan hükümetini güçlü bir şekilde eleştiriyoruz, kınıyoruz, sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındayız. Bu gelişmeleri fırsat bilip de provokatörlük yaparsa bu konuda adli ve emniyet kurumları hassastır. Ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlarımıza karşı bu provokasyonların karşısında olacağımızı, bütün vatandaşlarımızın huzur içerisinde devletlerine güvenmelerini, herhangi bir durumda partimizle iletişime geçmelerini arzu ederiz. Biz de güvenlik güçlerine duyururuz. Hiç kimsenin provokasyon yapmasına müsaade etmeyiz.

Terör örgütünün kullandığı ifadelerden daha radikal ifadelerin siyasetçiler tarafından kullanıldığını görüyorsunuz. Bugün sayın Bahçeli 'teröriste terörist demeyen de teröristtir' diye bir ifade kullandı. Bu ifada AİHM kararlarıyla desteklemektedir. Batasuna'da terör örgütünün eylemlerini kınamayan partinin suçlu bulunması AİHM kararları tarafından da onaylanmıştır. Terör örgütünden radikal ifade kullananlar, ayaklanma çağrısı yapanlar, buna yönelik işlem yapıldığı zaman Türkiye'de siyaset yolları kapanıyor diyor, siyaset yerine dağa mı çıkılsın diyorlar.

Siyaset dağdakini de terör eyleminden vaz geçirme faaliyetidir. Bu siyasetin varlık sebebine aykırı. Türkiye'nin bu konuda çok büyük tecrübesi var. Türkiye silahlı terör örgütünün ülke dışına çıkması için önemli bir süreç yürüttü. Sonuçta ne oldu? Terör örgütü birçok yere yerleşmiş ve çıkması mümkün değil bir noktaya gelindi.

Bir siyasi partinin varlık sebebi, terör örgütüyle, faaliyet alanıyla arasına mesafeyi net bir şekilde koyarak, demokratik ve hukuk alanında durarak, siyaseti gündemleştirmektir. Bu tip yapılarda örgüt yönetiminin içindeki hiziplerinin her birinin temsilcisi oluyor, bir tek vatandaşlarımızın temsilcisi olmuyor. Kürt çocuklarının geleceğinin karartılmasına, istismarına hiç ses çıkmıyor. Sonra da bunun adı Kürtler için mücadele oluyor. Kürtlerin belki de tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet budur.
AYM üyesinden "ışıklar yanıyor" mesajı: Eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşuyorlar

 Üyesi  sosyal medya hesabından garip bir paylaşım yaptı. Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaşan Yıldırım, “ışıklar yanıyor” mesajını yazdı. Bu mesaj eski  günlerinde “genelkurmayın ışıkları yanıyor” mesajlarına benzetildi.

Giriş Tarihi: 13.10.2020 Güncelleme Tarihi: 13.10.2020 
AYM üyesinden ışıklar yanıyor mesajı: Eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşuyorlar

Hayrettin ŞAŞMAZ / SABAH

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'dan bu akşam saatlerinde garip bir sosyal medya paylaşımı geldi.

IŞIKLAR YANIYOR

Yıldırım, Anayasa Mahkemesi binasının gece vakti çekilmiş resmini paylaşarak "ışıklar yanıyor" ifadesini kullandı. Yıldırım'ın bu mesajı eski Türkiye döneminde vesayetçiler tarafından sık sık kullanılan "genelkurmayın ışıkları yanıyor" mesajını akıllara getirdi.

VESAYET ÖYKÜNMESİ

Avukat Mustafa Doğan İnal sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'a tepki gösterdi. İnal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "AYM Üyesi Engin Yıldırım eski Türkiye'nin darbeci ve vesayetci günlerindeki 'genelkurmayın ışıkları yanıyor' vurgusuna öykünen bu tweeti ile yeni dönemde boşalan vesayet alanlarını 'biz' mi dolduracağız demek istiyor acaba?"

 

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi'nin CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği hak mahkumiyeti kararı bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yok hükmünde sayılmıştı. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama talebini geri çevirmişti.

GERİ ADIM ATTI

Engin Yıldırım garipsenen tweetine gelen tepkiler üzerine yeni bir paylaşım daha yaptı. Yıldırım yeni mesajında " 'Işıklar yanıyor' derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil"ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesinden çok tartışılacak karar! Devlet kadrolarında örgüt tehlikesiANAYASA MAHKEMESİNDEN ÇOK TARTIŞILACAK KARAR! DEVLET KADROLARINDA 'ÖRGÜT' TEHLİKESİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yerli aşı müjdesi! Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu toplantı
Dünya koronavirüse karşı aşı ve ilaç çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, Türkiye'de kesin adımlarla yoluna devam ediyor.  Ortak Çalışma Grubu'nun toplantısına başkanlık etti. "Türkiye'nin umudu bu odada" açıklaması yapan Bakan Koca, 2 aşı adayının insan üzerinde deneneceğini belirtti.
Giriş Tarihi: 13.10.2020 Güncelleme Tarihi: 13.10.2020 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yerli aşı müjdesi! Yerli Aşı Ortak Çalışma Grubu toplantı

 Ortak Çalışma Grubu'nun ilk toplantısına başkanlık etti.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıya Türkiye'de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı çalışmalarını yürüten bilim insanları, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve bakanlık yetkilileri katıldı.

ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Koca toplantıda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin umudu bu odada." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 14 farklı merkezde Kovid-19 aşı çalışmasının devam ettiğini hatırlatan Bakan Koca, "Toplantıda yapılan çalışmaları değerlendirip sonuçlandırma noktasında hızlı bir gayret içinde olacağız." dedi.

TÜSEB ve TÜBİTAK'ın salgının ilk günlerinde çağrıya çıktığını, başvuranlar arasından 14 projenin onaylanarak çalışmalarına başladığını vurgulayan Koca, bu süre zarfında pre-klinik ve klinik safhada önemli mesafe alındığını ifade etti.

2 AŞI ADAYI İNSAN ÜZERİNDE DENENECEK

Bakan Koca, gelinen noktada 5 aşının hayvan denemelerinin tamamlandığını belirterek, Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nde geliştirilen iki aşı adayının insan üzerinde denemelerinin başlayacağına işaret etti.

Standartlardan taviz verilmeden ama bürokrasiye de boğulmadan hızlı yol alınması gerektiğine dikkati çeken Bakan Koca, şunları kaydetti:

"Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz (TİTCK) aşı kılavuzunu hazırlayarak geçen hafta yayınladı. Bu kılavuzda, klinik araştırma öncesi aşı çalışmalarında yapılması gerekenler detaylarıyla yer alıyor. Çalışmalar bu çerçevede ilerlemeye devam edecek. Öte yandan büyük hayvan çalışmalarının yapılacağı ve GLP özelliklerini taşıyan ilk laboratuvarımızın akreditasyon süreci tamamlandı. İstanbul

Mehmet Akif Ersoy Hastanemizdeki bu laboratuvarımız, Türkiye'nin tüm aşı, ilaç ve tıbbi cihaz çalışmalarına büyük güç katacak."

İHTİYAÇLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ PAYLAŞILDI

Bakan Koca, Kovid-19 aşı çalışmalarını yürüten Erciyes, Marmara, Atatürk, Hacettepe, Yıldız Teknik, Ege, Ankara, Orta Doğu Teknik, Selçuk, Boğaziçi, Akdeniz üniversitelerinden ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'ndeki bilim insanlarından detaylı bilgi aldı.

Bilim insanları da projelerinde geldikleri noktayı, ihtiyaçları ve çözüm önerilerini paylaştı.

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nden "Kürtçe tiyatro" iddiasına ilişkin flaş yanıt! "PKK terör örgütünün propagandasını..."
 Bakan Yardımcısı ve  İsmail 'da bir tiyatro oyununun  olduğu için sahlenemediği iddiasına ilişkin, "Kürtçe tiyatro elbetteki serbesttir. Ancak,  terör örgütünün propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa,  de olsa,  da olsa müsaade edilmez" dedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımız “BERU” tiyatro oyununu kürtçe dilde olduğu için değil, PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.
Giriş Tarihi: 13.10.2020 Güncelleme Tarihi: 13.10.2020 
İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nden Kürtçe tiyatro iddiasına ilişkin flaş yanıt! PKK terör örgütünün propagandasını...

Bakanlık Sözcüsü Çataklı, İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde sahnelenmesi planlanan ancak İlçe Emniyet Müdürlüğü kararıyla yasaklanan Kürtçe oyuna ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Yeni bir yalan ve provakasyonun daha ortaya atıldığını kaydeden Çataklı, "Kürtçe tiyatro elbetteki serbesttir. Ancak, PKK terör örgütünün propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa, Türkçe de olsa, Arapça da olsa müsaade edilmez. Buna izin verenlerle ilgili de gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Konuyla ilgili açıklama İstanbul Valiliğimizce yapılacaktır" ifadelerini kullandı.



İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımız "BERU" tiyatro oyununu kürtçe dilde olduğu için değil, PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

Son dakika... Dışişleri Bakanlığından ABD'ye Oruç Reis yanıtı: Gerginliği artıran taraf Türkiye değil, GKRY ve Yunanistan’dır
 Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus’un ’deki  faaliyetlerine ilişkin açıklaması hakkında kendisine yöneltilen soruya "Ege ve Akdeniz’de gerginliği artıran taraf  değil, GKRY ve ’dır" yanıtını verdi.
Giriş Tarihi: 13.10.2020 Güncelleme Tarihi: 13.10.2020 

Son dakika... Dışişleri Bakanlığından ABD'ye Oruç Reis yanıtı: Gerginliği artıran taraf Türkiye değil, GKRY ve Yunanistan’dır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un Doğu Akdeniz'deki Sismik Araştırma faaliyetlerine ilişkin açıklaması hakkındaki soruya cevap verdi.

SEVİLLA HARİTASI'NIN GEÇERLİLİĞİ YOK

Aksoy, "Doğu Akdeniz'de Yunan/Rum ikilisinin maksimalist deniz yetki alanı iddialarını temsil eden Sevilla Haritası'nın hukuki geçerliliğinin olmadığını açıklayan ABD'nin, Oruç Reis'in Türkiye'nin kıta sahanlığında sürdürdüğü sismik araştırma faaliyetlerini eleştirmesi ciddi bir tutarsızlıktır. Bu tutarsızlık, bazı AB ülkelerinin açıklamalarında da gözlemlenmektedir" dedi.

GERİLİMİ ARTTIRAN TARAF BİZ DEĞİLİZ

Ege ve Akdeniz'de gerginliği artıran tarafın Türkiye olmadığını, GKRY ve Yunanistan olduğunu belirten Aksoy, "Nitekim, Yunanistan'ın 12 Eylül tarihinden bu yana gerginliği tırmandıran faaliyetleri Bakanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

Türkiyenin NAVTEX kararı hakkında ABDden skandal açıklamaTÜRKİYE'NİN NAVTEX KARARI HAKKINDA ABD'DEN SKANDAL AÇIKLAMA
En çok konut Esenyurt'tan alındı, Etimesgut'ta satışlar katlandı
Ocak-ağustos döneminde en çok konut satışı gerçekleşen ilçe 23 bin 79 adetle  olurken, en yüksek artış yüzde 126 ile (13 bin 630) Etimesgut'ta gerçekleşti. Onu yüzde 90 ile Ümraniye, yüzde 84 ile Çankaya ve  Yenişehir izledi.
Giriş Tarihi: 12.10.2020 Güncelleme Tarihi: 12.10.2020 
En çok konut Esenyurt'tan alındı, Etimesgut'ta satışlar katlandı

 verilerinden derlenen bilgiye göre, yılın 8 ayında en çok konut satılan ilçeler sıralamasında liderlik 23 bin 79 adetle 'un oldu. Esenyurt'u 18 bin 978 adetle Çankaya, 18 bin 100 adetle Keçiören, 14 bin 381 ile Mamak, 13 bin 630 ile Etimesgut takip etti.

 Kepez 13 bin 618 adetlik satışla altıncı,  13 bin 559 ile yedinci,  Nilüfer 12 bin 585 ile sekizinci,  Selçuklu 10 bin 720 ile dokuzuncu,  Şahinbey 10 bin 488 adetle onuncu sırada yer aldı.

İlk 20'de bulunan diğer ilçeler ise 10 bin 373 adetle Sincan, 10 bin 270 ile Gaziantep Şehitkamil, 9 bin 459 ile Pendik, 9 bin 405 ile  Melikgazi, 9 bin 170 ile Beylikdüzü, 9 bin 5 ile Antalya Muratpaşa, 8 bin 972 ile  Altındağ, 8 bin 770 ile Sancaktepe, 8 bin 740 il  Tepebaşı, 8 bin 289 ile Buca şeklinde sıralandı.

Ocak-ağustos döneminde en çok konut satılan ilk 20 arasına Ankara'dan 7, 'dan 4, Antalya ve Gaziantep'ten ikişer, , Kayseri, Eskişehir, Konya ve Bursa'dan birer ilçe girdi.

EN ÇOK SATIŞ ARTIŞI ETİMESGUT VE ÜMRANİYE

Yılın 8 ayında konut satışlarının en çok arttığı ilçe yüzde 126 ile Etimesgut oldu. Bu ilçede satış adedi 6 bin 70'ten 13 bin 630'a çıktı.

Etimesgut'u yüzde 90 ile (8 bin 104 adet) Ümraniye, yüzde 84 ile Çankaya ve  Yenişehir takip etti. Yenişehir'de 2 bin 357 adet konut satışı gerçekleşti.

 Çorlu yüzde 82 ile (6 bin 319 adet) beşinci, İzmir Menemen yüzde 80,1 ile (4 bin 299) ile altıncı, İzmir Bayraklı yüzde 80 ile (3 bin 96) ile yedinci, Çekmeköy yüzde 76 ile (5 bin 677) sekizinci, Mersin Toroslar yüzde 75 ile (3 bin 561) dokuzuncu, Ankara Yenimahalle yüzde 74 ile onuncu sırada yer aldı.

Konut satışlarının söz konusu dönemde en çok arttığı ilçeler ilk 20 ilçe arasına  yüzde 72,  yüzde 71, Keçiören yüzde 70, , Arnavutköy ve Afyonkarahisar Merkez yüzde 67, Edirne Merkez ve Beykoz yüzde 66, Kocaeli Darıca yüzde 65 Tekirdağ Çerkezköy yüzde 64 ile girdi.

"DÜŞÜK FAİZ KAMPANYASI ANADOLU'DA KONUT TALEBİNİ ARTIRDI"

Coldwell Banker Türkiye Ülke başkanı Gökhan Taş, AA muhabirine verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, yılın ilk 8 ayında İstanbul'dan sadece bir ilçenin ilk 10'da yer aldığını belirterek, ilk 20'ye ise sadece 3 ilçenin girebildiğini söyledi.

Buna karşın Ankara'dan 7 ilçenin ilk 20'de yer aldığını dile getiren Taş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aslında ilk 20'ye baktığımızda düşük faiz kampanyasına Anadolu şehirlerinin ilgisini, gelir dağılımında biraz daha eşit şehirlerin talebini görebiliyoruz. Halihazırda konut kredi faiz oranlarının tekrar yükselişi konut satışlarını biraz frenleyecektir ancak ilçelerin talebinden de anlaşıldığı üzere; bu yıl toplamında konut satışlarının 1,5 milyona yaklaşacağını öngörebiliriz."

"GAYRİMENKULLER ÖLÜ SERMAYE OLMAKTAN ÇIKTI"

Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun, son dönemde konut kredi faizlerinde yaşanan düşüşlerin satış oranlarında ciddi bir artış sağladığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Oranlara baktığımızda konut satış adedinde hem de artış yüzdesinde İstanbul, Ankara ve İzmir'in öne çıktığını gördük. İnsanlar yatırım aracı olarak büyükşehirlerden vazgeçmiyor. Fakat artık yaşamak için doğayla iç içe olabileceği yerlere gidiyor. Pandemi bu anlamda gayrimenkulleri ölü sermaye olmaktan çıkararak geri kazanımını sağlamış ve yatırım aracı olarak kullanılmasına olanak sağlamıştır."

"ANADOLU İLÇELERİNDEKİ AĞIRLIĞIMIZI ARTIRIYORUZ"

FuzulEv Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özkan, yılın 8 ayında İstanbul dışındaki ilçelerde ciddi konut satışı gerçekleştiğini belirterek, bu kentlerde şube sayılarını artırdıklarını söyledi.

Anadolu'daki konut talebiyle birlikte bu bölgelere daha fazla ağırlık verdiklerini dile getiren Özkan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Nitekim faizsiz şekilde ev alma talebi de Anadolu'da ciddi şekilde arttı. Geçen yıl satılan 1 milyon 350 bin konutun sadece yüzde 25'inde kredi kullanılmıştı. Faizsiz finansman sisteminde konut bedelinin tamamı için finansman sağlanabiliyor. Bu da sisteme ilgiyi artırıyor. Özelikle konut alımlarında son yıllarda alternatif bir enstrüman olarak yoğun ilgi gören faizsiz finansman sisteminin Türkiye'deki toplam konut satışlarından aldığı pay yüzde 15'e yaklaştı."

Son dakika: AK Parti MYK Başkan Erdoğan liderliğinde toplandı
Son dakika haberine göre AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. HDP, Ermenistan ve Yunanistan hakkında eleştirilerde bulunan Çelik, erken seçim çığırtkanlarına da tepki gösterdi.
Giriş Tarihi: 13.10.2020 Güncelleme Tarihi: 13.10.2020 
Son dakika: AK Parti MYK Başkan Erdoğan liderliğinde toplandı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik çarpıcı açıklamalarda bulundu;

"Annelerin evlatlarına olan düşkünlüğünün hiçbir şekilde hiçbir kelime ile izahı mümkün değildir. Bizde kendi dilimizde ana gibi yar olmaz Bağdat gibi diyar olmaz diye bir söz vardır. Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için bu zorlu mücadeleyi sürdürüyorlar. 407 gün oldu, 160 aile bu nöbete katıldı. Evladına kavuşan aile sayısı 18'e yükselmiş oldu. Kimse evlat nöbetine duyarsız kalmaması gerekir.

AK Parti MYK sonrası parti sözcüsü Ömer Çelikten flaş açıklamalarAK PARTİ MYK SONRASI PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Burada sessiz kalanların kimler olduğunu, ötelemeye, unutturmaya çalışanların kimler olduğunu biliyoruz. Tek tek isim vererek saymayacağım. Önemli olan vicdan nöbetinin soylu bir şekilde devam etmesi ve bizim hiçbir zaman unutmayacağımızdır. HDP'nin Şırnak il binasında da anneler evlat nöbetlerine başladılar. Şırnaklı kadınlardan kan ve gözyaşına yeter ilkesi etrafında bu çağrıları herkese ulaştırmaya çalışıyorlar. Şırnak ve Diyarbakır annelerinin her zaman yanında olacağımızı ifade ediyoruz.

HATAY'DAKİ YANGINLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Hatay'daki orman yangını hepimizi çok üzdü. Bunu yakın bir şekilde takip ettik. Buraya Tarım, İçişleri ve Sağlık Bakanlığımızın imkanlarıyla Hataylı kardeşlerimizin acısını sarmaya gayret etti. Türkiye'de yaz aylarında maalesef yoğun orman yangınlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. PKK'lı grubun biz yaptık demesi, alçakça sevinç ortaya koyması kuşkusuz lanetlenmesi gereken bir durumdur. Bazı siyasetçilerin önce duyarlılık gösteri tweet atıp sonra bunu sildiği görülmüştür.

İçişleri Bakanlığımız ilk günden itibaren olayı takip ediyorlar. Orman yangını çıkarmayı PKK'nın kendisine yöntem olarak seçtiğini daha önce duyurmuştu. Herhangi bir sonuca ulaşıldığında yetkili makamlar yangının nasıl çıktığını, nasıl büyüdüğünü açıklayacaktır. Demokrasinin tehdit aldığında olduğu konulardan bir tanesi de ekolojik terördür. Ekolojik terörle ülkemizin tehdit edilmesine karşı yüksek bir ilginç ve operasyon kabiliyeti genişletilmiştir. Demokrasiden bahsedilenler, orman yangınlarını eleştirmeyenlerin farkındayız. PKK'nın yaklaşık 2 yıldan beri örgüt mensuplarına ekolojik terör talimatı verdiği biliniyor.

TERÖRLE MÜCADELE TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Her olayda devlet ciddiyetiyle olaya bakmak zorundayız. Bu konuda soruşturma devam ediyor. Terörle mücadelede Pençe Operasyonları güçlü bir şekilde sürüyor. Kardeş ve komşu ülke topraklarından ülkemize sızıyorlar. Gönül isterdi ki, komşu ve kardeş ülkeler kendi içinde bu terör örgütlerini temizleyebilsinler. Bu söz konusu olduğu zaman Türkiye'nin dışarıda operasyon yapmaktan başka bir şey kalmamaktadır. Irak'ta konumlanmış olan unsurları bertaraf etmek için güçlü bir şekilde mücadele ediliyor.

Terör örgütlerinin birtakım uluslararası güçlerin Türkiye'ye karşı kullandığı bellidir. Bunların ideolojik bir faaliyet içinde olduğu sadece mensuplarını kandırmak için bir şeydir. PKK terör örgütünün tek ideolojisi Türkiye'ye düşmanlıktır. Kürtlerin iyiliğini istiyorum, mücadele ediyorum gibi sözlerin baştan aşağı yalan olduğu; tam tersine Kürt düşmanı bir organizasyon olduğu açıktır. Kuşkusuz buna karşı iç güvenlik ve dış güvenlik açısından ülkemiz gereken cevabı verecek kudrete sahiptir.

Bütün güvenlik güçlerimize buradan selamlarımızı, desteklerimizi, dualarımızı gönderiyoruz. Allah yardımcıları olsun diyoruz.

VELİLERE ÖNEMLİ UYARI

Pandemi sürecinde Kovid'in henüz hayatımızdan çıkmamış olması nesillerin geleceği açısından eğitim meselesidir. Yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçildi. İlk aşamada TRT EBA, dijital kanallarımız. Bunlar 31 Ağustos'ta ilk ders yılı çalındı. İlk adımı 21 Eylül'de atıldı. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymak bakımından iyi bir standart geliştirildiğini görüyoruz. Burada öğrencilerimiz haftanın iki günü okullarında olacak. Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları çerçevesinde bu süreç yönetiliyor. Çocuklarımızın okullarda kalış süresi ve sınıf sayıları azaltılıyor.

Esnek bir model var. İsteyen velilerimiz çocuklarını gönderiyor, istemeyen velilere esneklik tanıyor ve bu çocuklar eğitimsiz sayılmıyor. Süreci güçlü bir şekilde takip ediyoruz.

AZERBAYCAN'A TAM DESTEK

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki meseleden Azerbaycan'a dönük Ermenistan'a dönük çirkin, haksız saldırısını daha önce lanetlediğimiz gibi, günü birlik hatta saatlik takip ettiğimizi söyleyebilirim. Ateşkes söz konusu olduğunda Ermenistan tarafı Gence'ye bomba yağdırarak bu ateşkesi bozdu. Ermenistan saldırdığı zaman ortada herhangi bir mesele yok iken, sesi çıkmayanlar, ya da sadece 'tansiyonunun yükselmesinden dolayı kaygı duyuyoruz, taraflara itidal tavsiye ediyoruz' derken Azerbaycan güçlü bir şekilde topraklarına sahip çıkmaya başlayınca sürekli ateşkes çağrısı yapıyorlar.

Birincisi söz konusu topraklar Azerbaycan Türkünün toprağıdır. Burada işgalci olan Ermenistan'dır. Karşımızda Paşinyan yönetimi bir haydut devlettir. Haydut devlete itidal çağrısı yapanlar Azerbaycan biraz mevzi kazandığı zaman hemen ateşkes çağrıları yapmaktadırlar. Her türlü meşru değere saldırı var, sesleri çıkmıyor. Minsk Grubu Azerbaycan ve Ermenistan'ı eşit iki kefeye koyuyor. Burada eşit iki kefe yok. Uluslararası hukuku açıkça ihlal eden taraf Ermenistan'dır. Azerbaycan ordusu da kuşkusuz bundan sonrasında gereğini yapacaktır. Biz Azerbaycan ordusunu, Ermenistan'ın bu saldırısına karşı aldığı her kararı güçlü bir şekilde destekliyoruz.

Azerbaycanlı kardeşlerimiz nasıl ve ne şekilde olmamızı istiyorlarsa Türkiye yanlarında olmaya devam edecektir. İşgalci olanla toprağa işgal edileni eşit kefeye koymak hukukun açık ihlalidir.

DÜNYAYA DOĞU AKDENİZ MESAJI

Doğu Akdeniz'de bakıma alındıktan sonra Oruç Reis gemisinin görevine dönmesinden sonra üst üste açıklamalar geliyor. Böylesine hukuktan yoksun, saçma sapan açıklamalar olabilir mi? Farklı farklı ülkelerin açıklamalarına bakın sanki her biri Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılmış. Kes kopyala yapıştır yöntemiyle aynısıdır.Biz yetki alanlarımız içinde kıta sahanlığımız içinde arama yapıyoruz. Ana karaya 15 kilometre uzaklıkta mesafede. Tutmuşlar, Türkiye'de burada istikrarsızlık unsuru oluyor gibisinden akılla bağdaşmayacak yaklaşımlar gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesine bağlıdır. Karşımızda dayatmalarla müzakerenin, diplomasinin değerini bilmeyen sürekli Türkiye ve KKTC'nin haklarını gasp etmek isteyen güç varsa bunun cevabını vermeye hazırız.

Cumhurbaşkanımız masadan kaçan taraf olmayacağız demişti. Bunun yerine masayı istismar edenlere göz yummayacak kadar diplomasi tecrübemiz var. Yunanistan'ın bunu anlaması gerekiyor. Diplomasiyi nefes almak, Türkiye aleyhinde organizasyonlar oluşturmak için istismar edenlere karşı sahada verilecek cevabımız var. Kendi mavi vatanımız içerisinde arama yapıyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak aramaları gerçekleştiriyoruz. Tutmuş Yunanistan Sevilla anlaşması diye, bir işgal kağıdını, paçavrayı önümüze getiriyor, Meis adası üzerinde 40 bin kilometre karelik deniz yetki sahası üretmeye çalışıyor. Böylesine saçma sapan bir şey olabilir mi?

Türkiye tansiyonu yükselten taraf diyenlerin hepsi Yunanistan'ın provokatör olduğunu herkes biliyor ama mahalle dayanışma içerisinde seslerini çıkarmaya devam ediyor.

KKTC'YE MARAŞ DESTEĞİ

KKTC'de Maraş'ı kullanıma açılan bölge ile ilgili birtakım kaygıların gerçek olmadığı görülmüştür. Orada mağduriyete yol açılmamaktadır. KKTC'yi destekliyoruz. Yunan Rum tarafının BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ederek şimdiye kadar yaptıkları işi burada da yapmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bu bölge Kıbrıs Türklerine aittir. Rum yönetiminin yanıltıcı şekilde bir açıklama yapması karşısında herkesin Kıbrıs yönetiminin sözlerine değil adadaki gerçeklere uygun olarak bu yaklaşımı değerlendirilmesinde fayda vardır.

CHP Genel Başkanının konudan haberdar olmaması, Türkiye'nin en önemli meselelerinin takip edilmediğini, ne kadar ciddiyetsiz bir şekilde takip edildiğini gösteren yanlış olmuştur. Burada iki tane normal olmayan bilgi var. 2016'daki istikşafi görüşmeler Yunanistan istediği için durdu. Ayrıca istikşafi görüşmelerde iki ülke arasındaki birbiriyle bağlantılı tüm konuların çözülmesi hedeflenmişti. Yunanistan'ın tüm bu süreç varken, masadan bahsederken herkes geldiğimiz noktada milli günümüzde, Yunanistan'ın tatbikat düzenlemesinin ne kadar provokatif olduğunun altını çiziyoruz.

Türkiye haklı davasını sonuna kadar savunacaktır. Mavi vatanımızdan verilecek bir damla suyumuz mevcut değildir. Müzakere istemeyenler için de sahada tavizsiz bir şekilde mücadele edeceğimizi söylemek istiyorum.

SORULAR VE YANITLAR

"ERKEN SEÇİM GÜNDEMİMİZDE YOK"

"Cumhurbaşkanımız her seferinde 2023 seçimlerine partimizin ve teşkilatlarımızın hazırlığı konusunda talimatları vardır. Erken seçim sözkonusu değildir, sayın Bahçeli bunu bir kez daha net bir şekilde açıklamıştır. Zamanında yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının sayın Erdoğan olduğunu beyan etmiştir. Sayın Bahçeli'ye saygılarımızı sunuyoruz. Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilirken arzu edilen şeylerden bir tanesi de erken seçimlerin gündemden kalkmasıydı. Hükümetin ve belediyelerin işlerine vatandaşın verdiği yetki çerçevesinde uzmanlaşmasıydı. Yıllar kaybeden birtakım yüklerden kurtulma arzusuydu bu. Seçimler zamanında yapılacaktır. Erken seçim gündemde değildir. Sayın Bahçeli bunu net bir şekilde ifade etmiştir. Aynı şekilde sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ediyorlar.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelikten erken seçim açıklaması: Cumhur İttifakı açısından söz konusu değildirAK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK'TEN "ERKEN SEÇİM" AÇIKLAMASI: CUMHUR İTTİFAKI AÇISINDAN SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Kapalı Maraş'ın açılmasından bile haberi olmayan bir genel başkan tutuyor Türkiye'de erken seçim istiyor. Erken seçim vatandaşın ne işine yarayacak. Vatandaş görevi vermiş. Geçen hafta da Katar'daki Cumhurbaşkanımızın arabadan inerken bir fotoğraf karesini alarak, ahlak dışı olarak tarihe geçecek şekilde Cumhurbaşkanı yabancı devlet başkanının önünde eğildi diye çirkin bir açıklama yapıldı. Burada sözkonusu olan rekabet değil husumettir. Kendi devletinin cumhurbaşkanının yalan bir yaklaşımla başka devletlerin önünde küçük düşürmeye çalışan kara propaganda yaklaşımı. Cumhurbaşkanımıza bu kara propaganda değer mi, asla!

Türkiye Libya'da ülkemizin tarihsel, milli çıkarları için güçlü mücadele verirken, Suriye'de terörle mücadele verirken, sınırlarımızda terör devletinin kurulmasını engellerken, içeride bir sürü terör örgütü imha edilirken, Doğu Akdeniz'de her gün sıcak gelişme yaşanırken birilerinin çıkıp erken seçim istemesi tüm bu süreçlerin durdurulmasını talep etmek anlamına gelir.

Sürekli olarak her seçimde yenilmiş birisinin erken seçim ne adına istiyor? Türkiye içindeki yatırımlar, açılışlar devam ederken 6 ay boyunca Türkiye'nin Libya'ya bakan gözü, Suriye bakan gözü zayıflayacak. Doğu Akdeniz'deki iradesi zayıflayacak. Tabii ki kurumlar işlerini yapacaklar ama seçim demek siyasetçinin enerjisini başka bir alana kaydırması demektir.

Seçim enerjinizin büyük kısmını içeri ayırmanız demektir. Libya'da, Suriye'de, Doğu Akdeniz'de mücadele ederken birisinin erken seçimi istemesinin vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.

Ermenistan hükümetini güçlü bir şekilde eleştiriyoruz, kınıyoruz, sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındayız. Bu gelişmeleri fırsat bilip de provokatörlük yaparsa bu konuda adli ve emniyet kurumları hassastır. Ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlarımıza karşı bu provokasyonların karşısında olacağımızı, bütün vatandaşlarımızın huzur içerisinde devletlerine güvenmelerini, herhangi bir durumda partimizle iletişime geçmelerini arzu ederiz. Biz de güvenlik güçlerine duyururuz. Hiç kimsenin provokasyon yapmasına müsaade etmeyiz.

Terör örgütünün kullandığı ifadelerden daha radikal ifadelerin siyasetçiler tarafından kullanıldığını görüyorsunuz. Bugün sayın Bahçeli 'teröriste terörist demeyen de teröristtir' diye bir ifade kullandı. Bu ifada AİHM kararlarıyla desteklemektedir. Batasuna'da terör örgütünün eylemlerini kınamayan partinin suçlu bulunması AİHM kararları tarafından da onaylanmıştır. Terör örgütünden radikal ifade kullananlar, ayaklanma çağrısı yapanlar, buna yönelik işlem yapıldığı zaman Türkiye'de siyaset yolları kapanıyor diyor, siyaset yerine dağa mı çıkılsın diyorlar.

Siyaset dağdakini de terör eyleminden vaz geçirme faaliyetidir. Bu siyasetin varlık sebebine aykırı. Türkiye'nin bu konuda çok büyük tecrübesi var. Türkiye silahlı terör örgütünün ülke dışına çıkması için önemli bir süreç yürüttü. Sonuçta ne oldu? Terör örgütü birçok yere yerleşmiş ve çıkması mümkün değil bir noktaya gelindi.

Bir siyasi partinin varlık sebebi, terör örgütüyle, faaliyet alanıyla arasına mesafeyi net bir şekilde koyarak, demokratik ve hukuk alanında durarak, siyaseti gündemleştirmektir. Bu tip yapılarda örgüt yönetiminin içindeki hiziplerinin her birinin temsilcisi oluyor, bir tek vatandaşlarımızın temsilcisi olmuyor. Kürt çocuklarının geleceğinin karartılmasına, istismarına hiç ses çıkmıyor. Sonra da bunun adı Kürtler için mücadele oluyor. Kürtlerin belki de tarih boyunca gördüğü en büyük ihanet budur."

Son dakika...Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka sayılarını açıkladı | 13 Ekim Salı
Son dakika haberi...  covid19.saglik.gov.tr adresi üzerinden 'nin günlük  vaka sayısını açıkladı. 'e ait koronavirüs vaka sayılarını  hesabından paylaştı. Bakan Koca paylaşımında "Bugün tespit edilen 1.632 yeni hasta var. Ağır hasta sayımız 1.416. Ağır hasta sayımız durağan seyrediyor." ifadelerini kullandı. İşte 13 Ekim'e ait koronavirüs ölü, vaka, ağır hasta, iyileşen sayısı...
Giriş Tarihi: 13.10.2020 Güncelleme Tarihi: 13.10.2020 
Son dakika...Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka sayılarını açıkladı | 13 Ekim Salı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı covid19.saglik.gov.tr adresi üzerinden Türkiye'nin günlük koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Ekim'e ait koronavirüs vaka sayılarını sosyal medya hesabından paylaştı. İşte 13 Ekim'e ait koronavirüs ölü, vaka, ağır hasta, iyileşen sayısı...

Sağlık Bakanlığı koronavirüs vaka sayılarını açıkladı | 13 Ekim SalıSAĞLIK BAKANLIĞI KORONAVİRÜS VAKA SAYILARINI AÇIKLADI | 13 EKİM SALI

AĞIR HASTA SAYISI DURAĞAN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda "Bugün tespit edilen 1.632 yeni hasta var. Ağır hasta sayımız 1.416. Ağır hasta sayımız durağan seyrediyor. Ağır hasta sayısını azaltmak elimizde. Tedbirlere birlikte uyarak virüsün önüne geçebiliriz. Birlikte başaracağız, güvenin." ifadelerini kullandı.

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum
Tel Abyad'ın terörden kurtarılışının 1. yılı kutlandı
'nin  ile terörden temizlediği 'da kurtuluşun 1. yılı kutlandı.  askerlerinin mezarları ziyaret edilirken, halka tatlı ve kurabiye dağıtımı yapıldı. Bölgeyi terörden kurtarılan Türkiye askerine bir kez daha teşekkür edildi.
Giriş Tarihi: 13.10.2020 Güncelleme Tarihi: 13.10.2020 
Tel Abyad'ın terörden kurtarılışının 1. yılı kutlandı

'nin kuzeyindeki  ilçe merkezinin  kapsamında, terör örgütü /'dan kurtarılmasının birinci yılı, Suriye Milli Ordusu () askerlerince düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

SMO ASKERLERİNİN MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad'da, ilçe merkezinin YPG/PKK'dan temizlenmesinin birinci yılı münasebetiyle kutlamalar yapıldı.

Kutlamalar, ilk olarak harekat sırasında şehit olan SMO askerlerinin mezarları ziyaret edilerek başladı.

Daha sonra "Bayrak Kavşağı"na hareket eden SMO askerleri, burada Tel Abyad ilçe merkezinin kurtarılmasını sembolize etmek için 1 yıl önce asılan "Suriye Devrim Bayrağı"nı yenisiyle değiştirdi.

KURABİYE VE ÇAY DAĞITILDI

İlçenin terörden temizlenmesinin mutluluğunu yaşayan SMO askerleri, kent merkezindeki öğrencilere ve pazar yerindeki halka çay, kurabiye ve tatlı dağıttı.

SMO komutanlarından Tel Abyadlı Abdullah Hac İmam, ilçenin teröristlerden kurtarılmasının birinci yılını kutlamak için etkinliklerin düzenlendiğini söyledi.

Büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Hac İmam, Suriye topraklarının tümünü bölücü terör örgütlerinden kurtarıncaya kadar olası bütün askeri operasyonlarda yer alacaklarını söyledi.

TÜRKİYE BÖLGEYİ TEMİZLEYELİ 1 YIL OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri () ve SMO askerleri, gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı kapsamında 13 Ekim 2019'da Tel Abyad ilçe merkezini YPG/PKK'lı teröristlerden arındırmıştı.

Tel Abyad'ın terörden kurtarılışının 1. yılı kutlandı
'nin  ile terörden temizlediği 'da kurtuluşun 1. yılı kutlandı.  askerlerinin mezarları ziyaret edilirken, halka tatlı ve kurabiye dağıtımı yapıldı. Bölgeyi terörden kurtarılan Türkiye askerine bir kez daha teşekkür edildi.

Son dakika: 'nün  yapılanmasına 26 ilde dev operasyon!

Giriş Tarihi: 13.10.2020  07:30 Son Güncelleme: 13.10.2020  07:35

Son dakika haberine göre;  Cumhuriyet Başsavcılığı, 'nün  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 26 ilde dev operasyonun talimatını verdi. Dev operasyonda 110 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. 89 kişi gözaltına alınırken, 21 kişi her yerde aranıyor. Gözaltına alınanlar arasında albay ve yarbay seviyesinde rütbeliler de yer alıyor..Dev operasyon! Albay ve yarbaylar da gözaltında...

Son dakika haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 'nün  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 26 ilde dev operasyonun talimatını verdi. Dev operasyonda 110 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. 89 kişi gözaltına alınırken, 21 kişi her yerde aranıyor. Gözaltına alınanlar arasında albay ve yarbay seviyesinde rütbeliler de yer alıyor. Yargılandığı FETÖ davasında ev hapsi kararıyla tahliye edilen eski Ege Ordusu Komutanı Emir Subayı Fevzi Öztürk yeniden gözaltına alındı.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon!

İzmir merkezli 26 ilde 'nün  yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında çoğunluğu muvazzaf asker 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir merkezli 26 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir dahil 26 ilde çoğunluğu muvazzaf asker 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine, 26 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 89 kişi gözaltına alındı.

16 PİLOT ALBAY VE YARBAY ŞÜPHELİLER ARASINDA
Haklarında gözaltı kararı çıkartılanların arasında 16 pilot, albay ve yarbay rütbesinde bulunan şüpheliler bulunuyor.

Emniyet güçlerinin başlattığı operasyon devam ediyor.

'nün  yapılanmasına 26 ilde dev operasyon! Albay ve yarbaylar da gözaltında...

 haberine göre;  Cumhuriyet Başsavcılığı, 'nün  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 26 ilde dev operasyonun talimatını verdi. Dev operasyonda 110 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. 89 kişi gözaltına alınırken, 21 kişi her yerde aranıyor. Gözaltına alınanlar arasında albay ve yarbay seviyesinde rütbeliler de yer alıyor.

Son dakika: FETÖ'nün TSK yapılanmasına 26 ilde dev operasyon! Albay ve yarbaylar da gözaltında...

İzmir merkezli 26 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında çoğunluğu muvazzaf asker 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir merkezli 26 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir dahil 26 ilde çoğunluğu muvazzaf asker 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine, 26 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 89 kişi gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı çıkartılanların arasında 16 pilot, albay ve yarbay rütbesinde bulunan şüpheliler bulunuyor.

Emniyet güçlerinin başlattığı operasyon devam ediyor.

İSTANBUL MERKEZLİ 15 İLDE DE MAHREM İMAMLARA OPERASYON

İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 32 zanlı yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu ankesörlü ve sabit hatlardan örgütün mahrem imamlarıyla irtibat kurdukları, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokuluna öğrenci alımı için yapılan mülakat sınavlarında aday numaraları kodlanarak örgüt tarafından TSK'ya yerleştirildikleri belirlenen, örgütsel faaliyetler yürüttüklerine dair tanık beyanları bulunan, aralarında kapatılan askeri okulların öğrencileri, meslekten ihraç edilmiş ve aktif görevdeki subay ve astsubaylar ile emekli albayların da bulunduğu 57 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Ekiplerce 15 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 32 zanlı gözaltına alındı.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon! Albay ve yarbaylar da gözaltında...

Son dakika haberine göre;  Cumhuriyet Başsavcılığı, 'nün  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 26 ilde dev operasyonun talimatını verdi. Dev operasyonda 110 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. 89 kişi gözaltına alınırken, 21 kişi her yerde aranıyor. Gözaltına alınanlar arasında albay ve yarbay seviyesinde rütbeliler de yer alıyor.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon! Albay ve yarbaylar da gözaltında...

İzmir merkezli 26 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında çoğunluğu muvazzaf asker 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir merkezli 26 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında operasyon başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir dahil 26 ilde çoğunluğu muvazzaf asker 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine, 26 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 89 kişi gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı çıkartılanların arasında 16 pilot, albay ve yarbay rütbesinde bulunan şüpheliler bulunuyor.

Emniyet güçlerinin başlattığı operasyon devam ediyor.

İSTANBUL MERKEZLİ 15 İLDE DE MAHREM İMAMLARA OPERASYON

İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 32 zanlı yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu ankesörlü ve sabit hatlardan örgütün mahrem imamlarıyla irtibat kurdukları, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokuluna öğrenci alımı için yapılan mülakat sınavlarında aday numaraları kodlanarak örgüt tarafından TSK'ya yerleştirildikleri belirlenen, örgütsel faaliyetler yürüttüklerine dair tanık beyanları bulunan, aralarında kapatılan askeri okulların öğrencileri, meslekten ihraç edilmiş ve aktif görevdeki subay ve astsubaylar ile emekli albayların da bulunduğu 57 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Ekiplerce 15 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 32 zanlı gözaltına alındı.

Operasyon sürüyor.

Son dakika: Kütahya’da FETÖ’cülerin peynir kutularından servet çıktı! FETÖ ablaları adliyede Son dakika: Başsavcı düğmeye bastı... Çok sayıda gözaltı kararı Son dakika: FETÖ şüphelileri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

İSTANBUL MERKEZLİ 15 İLDE DE MAHREM İMAMLARA OPERASYON
İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 32 zanlı yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu ankesörlü ve sabit hatlardan örgütün mahrem imamlarıyla irtibat kurdukları, Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokuluna öğrenci alımı için yapılan mülakat sınavlarında aday numaraları kodlanarak örgüt tarafından TSK'ya yerleştirildikleri belirlenen, örgütsel faaliyetler yürüttüklerine dair tanık beyanları bulunan, aralarında kapatılan askeri okulların öğrencileri, meslekten ihraç edilmiş ve aktif görevdeki subay ve astsubaylar ile emekli albayların da bulunduğu 57 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Ekiplerce 15 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 32 zanlı gözaltına alındı.

Operasyon sürüyor.Son dakika: FETÖ şüphelileri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Son dakika haberine göre;  Cumhuriyet Başsavcılığı, 'nün  yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 26 ilde dev operasyonun talimatını verdi. Dev operasyonda 110 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. 89 kişi gözaltına alınırken, 21 kişi her yerde aranıyor. Gözaltına alınanlar arasında albay ve yarbay seviyesinde rütbeliler de yer alıyor..

Son dakika: 'da  ve  arasında 
Giriş Tarihi: 10.10.2020  07:27Son Güncelleme: 10.10.2020  08:35
'da  ve  bugün saat 00.00'dan itibaren e varılması konusunda anlaşmaya vardı. Bakü ve Erivan, ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaştı.

Azerbaycan-Ermenistan arasında ateşkes!Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için bugün saat 12.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaştı.
Azerbaycan vurana kadar neredeydiniz?

Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Moskova'da yapılan istişare toplantısında bir araya geldi.



LAVROV TEK BAŞINA OKUDU
Rusya Dışişleri Bakanlığında 10 saatten fazla süren toplantı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak açıklamayı tek başına okudu.
Son dakika ateşkes kararı... Gözler saat 12.00'de! Esirler ve cenazeler...Lavrov, "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi." dedi.



Ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışılacağını kaydeden Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirdi.

Ayrıca Lavrov, tarafların müzakere süreci formatının değişmediğini teyit ettiğini aktardı.


Aliyev'den Türkiye iddialarına sert cevap! Bomba görüntü: Savaşta gözler saat 12'ye çevrildi
Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilimde yeni gelişmeler yaşandı. İki ülke saat 12:00'de devreye girecek bir ateşkes konusunda anlaşmaya varırken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı operasyondan yeni görüntüler yayınladı. Öte yandan CNN International'e konuşan Aliyev, Paşinyan'a sert sözlerle yüklenip ortaya atılan Türkiye iddialarına net bir cevap verdi.

Video Player

00:04 | 02:24

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.
Online Video Platform

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan mevzilerine ve askerlerini vurduğu yeni görüntüleri yayımladı. Açıklamada, Ermenistan tarafının da Hadrut'u şiddetli şekilde bombaladığı belirtildi.ATEŞKES SAAT 12:00'DA BAŞLAYACAK

- Günler süren savaşın ardından Rusya'daki 11 saatlik görüşmede "esirlerin ve cenazelerin değişimi" için ateşkes kararı alındı. Ateşkes saat 12.00'de devreye girecek.

Yaklaşık 11 saat süren görüşmeden bir kareYaklaşık 11 saat süren görüşmeden bir kare

AZERBAYCAN LİDERİ PAŞİNYAN'A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, CNN International'da "The Connect World" programına açıklamalarda bulundu. Aliyev, "Ermenistan Başbakanı’nın ayakları yere basarsa görüşmeye hazırız. Ermenistan Başbakanı'nın bugünlerde konuşmadığı tek kişinin ücra bir adadaki bir aşiret lideri olduğunu düşünüyorum" dedi. Yürütülen "Türkiye sahada Azerbaycan'a destek sağlıyor" iddialarına da değinen Aliyev, böyle bir durumun olmadığını belirtti ve "Sahada Türk kuvveti yok. Türkiye bizi destekliyor ama siyasi destektir, diplomatik destektir. Ermenistan'ın 'Azerbaycan'a birileri yardım ediyor' demesi tamamen yanlış ve yanıltıcıdır, biz bunu reddediyoruz. Azerbaycan ordusunda Türk silahları var. Sadece Türk silahları değil, Rus, İsrail, Belarus, Ukrayna silahları da var" ifadelerini kullandı. Aliyev, Dağlık Karabağ davasından asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, Türkiye ile Azerbaycan arasında çok sıkı bağların olduğunu ve Azerbaycan halkının Türkiye gibi ortak, müttefik ve kardeş bir ülkeye sahip olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Son Dakika Haberi:  ve  ’da  konusunda anlaştı
Son dakika haberine göre, ’da,  ve  arasında devam eden çatışmaların durdurulmasına yönelik Rusya’nın çağrısı üzerine Moskova’da yapılan toplantıda  kararı çıktı

Son Dakika Haberi: Azerbaycan ve Ermenistan Dağlık Karabağ’da ateşkes konusunda anlaştı

Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ üzerinden Azerbaycan'a saldırısıyla Güney Kafkasya'da yaşanan gerilimin sona ermesi için Rusya'nın başlattığı girişimler ile Azerbaycan ve Ermenistan tarafları bir araya geldi. Kremlin'in çağrısı ile Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunun yanı sıra bölgede ateşkesin sağlanmasına yönelik çağrıya Azerbaycan ve Ermenistan tarafı olumlu yanıt verince bugün saat 16:30'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ev sahipliğinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov arasındaki toplantı yaklaşık 11 buçuk saat sürdü. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov toplantı kararını okudu.



ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARILDI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov toplantının ardından tek başına kameraların karşısına geçti. Lavrov taraflar ile yapılan müzakereler sonucunda Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaşmaya varıldığını açıklarken bölgede ateşkesin sağlanması yönünde de karar alındığını söyledi. Anlaşma metnini okuyan Lavrov, "Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları 10 Ekim gece yarısından itibaren ateşkesi kabul ettiler. Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının arabuluculuğuyla, çözümün ana prensipleri temelinde barışçıl bir çözüme mümkün olan en kısa sürede ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlıyor" şeklinde konuştu.



ANLAŞMA METNİ RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SİTESİNDE YAYINLANDI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un anlaşma metnini okumasının ardından da Rusya Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde metnin tamamı yayınlandı. Metne göre Uluslararası Kızılhaç Komitesi kriterlerine uygun olarak savaş esirlerinin ve cenazelerin takaslarının gerçekleşeceği 10 Ekim gece yarısı 00:00'den itibaren ateşkes ilan edildiği duyuruldu. Ateşkes ile ilgili detayların üzerinde daha sonra çalışılacağı, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğunda bölgede barışçıl çözüm için müzakerelere başlanacağı ifade edildi.

Azerbaycan’dan yediği darbe Paşinyan’ın dengesini bozdu: Avrupa'yı korkutmaya çalışıyor Ermenistan çaresiz! Paşinyan'ın cephedeki başarısızlığı gizlemek için başvurduğu yöntem şoke etti Son dakika haberi: Bozguna uğrayan Ermenistan'dan sivillere alçak saldırı! O bölgelere yoğun ateş açtı Azerbaycan - Ermenistan çatışmasında son durum | Ermenistan'ın "tarih korkusu" gölgesinde Karabağ görüşmeleri: İki ülke görüşecek Son dakika | Azerbaycan-Ermenistan geriliminde kritik detay! Ermenistan için büyük çöküş...
Son dakika: Azerbaycan-Ermenistan arasında ateşkes!
Son dakika haberine göre;  ile 'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için bugün saat 12.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaştı.

Son dakika: Azerbaycan-Ermenistan arasında ateşkes!

Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Moskova'da yapılan istişare toplantısında bir araya geldi.

Azerbaycan-Ermenistan arasında ateşkes!AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ARASINDA ATEŞKES!

Rusya Dışişleri Bakanlığında 10 saatten fazla süren toplantı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak açıklamayı tek başına okudu.

Lavrov, "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi." dedi.

Ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışılacağını kaydeden Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirdi.

Ayrıca Lavrov, tarafların müzakere süreci formatının değişmediğini teyit ettiğini aktardı.

Coşkun Başbuğ, Karabağdaki ateşkesi A Habere değerlendirdi!COŞKUN BAŞBUĞ, KARABAĞ'DAKİ ATEŞKESİ A HABER'E DEĞERLENDİRDİ!

Son dakika: Azerbeycan ve Ermenistan'dan ateşkes kararı! Cenazelerin ve esirlerin değişimi için saat verildi
Gelen son dakika haberine göre, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan edildi. Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan bugün saat 12.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaştı. Bakü ve Erivan, ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaştı.

1
Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için bugün saat 12.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaştı.
2Ermenistan'ın işgali altında bulunan Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan Moskova'da yapılan istişare toplantısında bir araya geldi.
3Rusya Dışişleri Bakanlığında 10 saatten fazla süren toplantı sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak açıklamayı tek başına okudu.
4Lavrov, "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi" dedi.
5Ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışılacağını kaydeden Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca tarafların müzakere süreci formatının değişmediğini teyit ettiğini aktardı.
6Öte yandan Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlı doktorlar, gönüllü olarak Karabağ’da görev almak için başvurmaya devam ediyor. Zerengiz Bayramlı, “Her gün şehitler verilirken elimden geleni yapmak boynumun borcudur” dedi.
7Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlı doktorlar gönüllü olarak savaşa gitmek için başvurdu. 2015 yılında TUS'a girerek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünü kazanan Zerengiz Bayramlı da gönüllü olarak cepheye gidecek doktorlardan biri.
8Şu an bir kardeşi Halil gönüllü olarak cephede olan Bayramlı'nın diğer kardeşi de savaşmak için sıra bekliyor. Babası da Karabağ Savaşı'nda gönüllü asker olan Bayramlı, "Babam İgrar Bayramlı, kardeşim İnal 2 günlükken anneme, 'artık bir oğlum var, ben şehit olursam o size bakar' diye
9Gazi oldu, yıllarca savaş bölgelerinde yaşadık. Benim için hayatta en önemli şey vatan. Azerbaycanlı olmasaydım da Hocalı'da yaşanan vahşeti okuyup bugün gönüllü olurdum. Bugün vatanımın ihtiyacı varsa eğitimim de dahil herşeyi geride bırakıp orada olmam gerekir.
10Kardeşlerim oradayken, her gün şehitler verilirken elimden geleni yapmak benim boynumun borcudur.Bu borcu en güzel şekilde ödemeliyim" diye konuştu.
11Babası gazi olduğu için hayatı boyunca iki yılda bir şehir değiştirmek zorunda kalan Bayramlı, “Babam üniversitede araştırmacıydı, gönüllü asker olduğu için tüm eğitim hayatını bıraktı. Çocukluğumuzdan beri Azerbaycan’ın yaşadığı zulmü dinleyerek büyüdük, babam gazi oldu zulmü bizzat yaşadık. Azerbaycan halkı savaştan yana değil.
12Fakat tarihi süreçte bizim olan Karabağ toprağı işgal edilmiş durumda. Ermenistan’ın kendi ülkesine, sivillere karşı müdahalemiz olmadı. Son 3 gün Ermenistan’dan Azerbaycan’ın savaşla alakası olmayan şehirlerini bombalıyor. Mingeçevir Azerbaycan’ın en büyük elektrik üreten barajı var. Burası vurulursa tüm ülke elektriksiz kalacak bizi bununla tehdit ediyorlar.
13Ermenistan şehirlerimizi vurarak bizi provoke etmeye çalışıyor. Dünyada hiç kimse buna ses çıkarmıyor. Adaletlilerse 30 yıldır devam eden savaşla ilgili susmamalılar” şeklinde konuştu. Yaşananlardan sonra ‘tek millet iki devlet’ kavramını daha iyi hissettiğini anlata Bayramlı, “Bu süreçte bizim yanımızda olan Türk halkına çok teşekkür ederim” dedi.
146 yıldır Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlı doktor Behruz Zamanov da gönüllü olarak cepheye gitmek için başvurduğunu belirterek, “Karabağ Savaşı’nda amca oğlum Asgar Zamanov şehit oldu, 30 yıldır naaşına ulaşamadık. 30 yıla yakın süredir süren bu savaşı sona erdirmek için ABD, Rusya ve Fransa’nın yer aldığı Minsk Grubu var
15Ancak bu zamana kadar hiçbir somut adım atılmadı. Aksine Ermenistan işgalini, barış söylemleri adı altında meşrulaştırmaya çalıştılar. Biz bunun artık sona ermesini istiyoruz. Sivillerin yaşadığı şehirleri bombalayan Ermenistan’ın barıştan anladığı falan yok” diye konuştu.
16Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 1,5 yıl anestezi hekimliği arkasından da çocuk alanında uzmanlık alan Zamanov, “90’lı yıllardaki durum insanlar topraklar savaşmak için göze alıyordu ama Sovyetler döneminden çıkmış ordusu olmayan silahsızlaştırılan bir Azerbaycan vardı.
17Bunlar bilinçli bir şekilde yapılmıştı. O dönemde çok kayıplar verdik. Şu an ise eğitim görmüş bir ordu var. Türkiye’nin çok büyük katkıları var. Teknoloji olarak Ermenistan’dan çok çok üstün. İnsanların ruh hali, kazanacağına olan inancı çok yüksek.
18İhtiyaç olduğu için ülkem için savaşa gideceğim çünkü bu haklı bir dava. Ermenistan, katliamlarla, insanlarla yerinden yurdundan ederek toprağımızı işgal etti. Bu hakkın yerini bulması gerekiyor" şeklinde konuştu.
192016 yılından bu yana Türkiye'de yaşayan,İlkane Kalantarova, İstanbul Tıp Fakültesi'nden Dahiliye alanında uzmanlık aldı. Cepheye gitmek üzere gönüllü formu dolduran Kalantarova, "Ben asker çocuğuyum. Babam Karabağ Savaşı'na katılmıştı. Çok küçüktüm ama neler yaşadığımızı hatırlıyorum.
20O yıllarda amcam Arzuman gazi olmuştu. Bacakları çalışmıyor, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor. Onu her gördüğümde içim cız ederdi. 30 yıla yakın süredir bu olay devam ediyor. Barış yoluyla çözülmesi istendi.
21Ateşkese gidilmişti ama malesef Minsk Grubu konunun halledilmesi için hiçbir çaba harcamadı. Hep yuvarlak konuştular. Paşinyan döneminde Karabağ Ermenistan'ın denilmeye başlandı. 30 yıllık çabayı çöpe attılar. En son Dağlık Karabağ'da askeri and içme merasimi yapıldı, bu kesinlikle doğru değil.
22Bazı yerlere Suriye'den, Van'dan Ermeni asıllı insanları yerleştirmeye çalıştılar. Burası çözüme odaklı gidilmesi gereken bir yer olmaktan çıktı" diye konuştu.
23Azerbaycan'ın tüm bu olanlara rağmen sabırlı davrandığını aktaran Kalantarova, "Bölgede ateşkes ilan edildi ancak biz şehit vermeye devam ettik. En son sivillere saldırı oldu, kasıtlı bir şekilde cepheden sınır köylerine ateş ettiler. Çocuklar öldü.
24Tüm bunlardan sonra karşılık verildi. Bu artık terörizmdir denildi ve devam edildi. Bizler savaş isteyen bir millet olsaydık, bence savaşmaya da hakkımız var. Bu kadar zamandır dayandık, her an tahribat yaptılar. Ateşkesi bozdular. Bu olaylardan sonra Azerbaycan'ın artık susması mümkün değil. Herkesin sabrının bir sınırı var" şeklinde konuştu.
25Kalantarova, "Azerbaycan'dan işgal yoluyla aldıkları topraklara kendi vatandaşlarımızı yerleştirmek, eski topraklarımıza geri dönmek istiyoruz. Onlar ellerinde silah olmayan insanları uykudayken vahşice öldürerek bu toprakları işgal ettiler. Şimdi ise onlara, biz geliyoruz buraları boşalt diyoruz. Bundan güzel bir şey olabilir mi, sivillere dokunmuyoruz, topraklarımızı geri alıyoruz" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum