Son dakika: AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni bir döneme girerken AK Parti Meclis Grup Yönetimi de belli oldu. Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu Grup Başkanvekili olacak. Sivas Milletvekili Abdullah Güler AK Parti Grup Başkanı olacak.

Son dakika: AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu
04 Haziran 2023 - 01:02

Son dakika: AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu

Giriş Tarihi: 30.05.2023 Güncelleme Tarihi: 30.05.2023 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni bir döneme girerken AK Parti Meclis Grup Yönetimi de belli oldu. Özlem ZenginLeyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu Grup Başkanvekili olacak. Sivas Milletvekili Abdullah Güler AK Parti Grup Başkanı olacak.

AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu. Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu Grup Başkanvekili olacak. Sivas Milletvekili Abdullah Güler AK Parti Grup Başkanı olacak.

Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın zaferi ile sonuçlanan tarihi Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri sonrası AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu.

Sivas Milletvekili Abdullah Güler AK Parti Grup Başkanı olacak.

Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu Grup Başkanvekili olacak.

İŞTE İSİMLER:

-Grup Başkan Abdullah Güler
-Grup Başkanvekilleri
-Özlem Zengin
-Leyla Sahin Usta
-Muhammed Emin Akbaşoğlu
-Bahadır Yenişehirlioğlu
-Abdulhamit Gül. Gelecek hafta TBMM grubunda oylama yapılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni bir döneme girerken AK Parti Meclis Grup Yönetimi de belli oldu. Özlem ZenginLeyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu Grup Başkanvekili olacak. Sivas Milletvekili Abdullah Güler AK Parti Grup Başkanı olacak.

Son dakika: AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu

Son dakika haberi... Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni bir döneme giriyor. Yeni dönemde partilerin de grupları belli olmaya başladı. İlk belli olan grup AK Parti oldu.

Son dakika: AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu | Video

AK PARTİ MECLİS GRUP YÖNETİMİ BELLİ OLDU

A Haber muhabiri Rüya Akkuş gelişmeleri aktardı:

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde MYK üyeleri ile bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Öncelikli olarak seçim sonuçları ele alındı.

AK PARTİ GRUP BAŞKANI ABDULLAH GÜLER

Tüm bunların devamında AK Parti yeni dönemde Meclis'te temsil edecek Grup Başkanvekilleri de MYK Toplantısının gündemindeydi. Bazı isimler üzerinde anlaşmaya varıldı. Öncelikli olarak yeni Grup Başkanı olarak Abdullah Güler'in ismi belirlendi.

Güler'in yanı sıra eskiden de Grup Başkanvekili olan Özlem Zengin ile M.Emin Akbaşoğlu yeni dönemde de kendi gruplarında AK Parti'yi temsilen Grup Başkanvekili görevlerini sürdürmeye devam edecekler.

MECLiS YÖNETiMiNDE 3 YENi iSiM!

Tüm bunların yanı sıra yeni eklenen isimler de oldu. Onlardan biri Leyla Şahin Usta. Esasen AK Parti içinde aktif olan Usta yeni dönemde Grup Başkanvekili olarak varlığını sürdürmeyi devam edecek.

Tüm bunların yanı sıra dikkat çeken bir diğer isim de eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ismi oldu. Onun da Grup Başkanvekili olarak görevlendirilmesine karar verildi.

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU GRUP BAŞKANVEKİLİ OLACAK

Belki de bu isimler arasında en dikkatleri çeken isim Bahadır Yenişehirlioğlu. Kendisi MYK'nın da kararı ile birlikte AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapacak gibi duruyor.

İsimlerin belirlenmesi elbette ki önemli. Ama bunun için Meclis'te bir kapalı oylama gerçekleşecek. Oylama sonrasında söz konusu isimler Milletvekillerinin oyunu alarak görevlerine getirilmiş olacak.

YENİ KABİNE NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün MYK sonrası yaptığı açıklamada, YSK milletvekilliği seçimi kesin sonuçlarını açıkladı. 3 gün içerisinde yemin olacak. Fakat Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarını açıklamadı. YSK açıklamayı yaptıktan sonra yemin töreni ve kabine takvimi başlayacak. Yemin töreninin yapıldığı akşam muhtemelen kabine açıklanmış olacak ve hem de tören yapılacak. Pek çok devlet başkanı gelmek istiyor. Süreç devam ediyor. Tebrikat süreci devam ediyor. Geniş bir katılımla o törenin gerçekleşeceğini değerlendiriyoruz." demişti.

AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli olduAK PARTİ MECLİS GRUP YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Yerel seçim hazırlıkları hızla başlasın

Başkan Erdoğan’dan muhalefete net mesajTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni bir döneme girerken AK Parti Meclis Grup Yönetimi de belli oldu. Özlem ZenginLeyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu Grup Başkanvekili olacak. Sivas Milletvekili Abdullah Güler AK Parti Grup Başkanı olacak.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum