Masada kritik konular var! Başkan Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan- Bahçeli görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova iki liderin görüşmesindeki gündem başlıklarını sıraladı. Canova, yerel seçim hazırlıklarına dikkat çekerken, 'İki partinin yerel seçimde yapacağı iş birliği açısından önemli bir toplantı. İş birliği ile belediye meclisinde Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu sağlaması yönünde strateji izlenebilir. Ortak çalışmanın bugünden itibaren başlayacağını söyleyebilirim.' dedi.

Masada kritik konular var! Başkan Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi
29 Ağustos 2023 - 15:18

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü!

Giriş Tarihi: 29.08.2023 Güncelleme Tarihi: 29.08.2023 

Masada kritik konular var! Başkan Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Son dakika: Başkan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli görüşmesi sona erdi

Son dakika: Başkan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli görüşmesi sona erdiSon dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip ErdoğanMHP lideri Devlet Bahçeli ile saat 14.00'te bir araya geldi. Bahçeli'nin konutunda bir araya gelen iki liderin toplantısı 55 dakika sürdü. Liderler gazetecileri selamladıktan sonra Erdoğan, Bahçeli'nin konutundan ayrıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Çayyolu’ndaki konutunda ziyaret etti. Liderlerin görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Bahçeli ve Erdoğan arasındaki görüşmede ekonomi ve yerel seçim çalışmaları başta olmak üzere kritik konuları ele alındı.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü!Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli ile görüştü.

Saat 14.00'te başlayan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin konutunda yapıldı. İki liderin arasındaki görüşme bir saat sürdü. Bahçeli ve Erdoğan arasındaki görüşmede ekonomi ve yerel seçim çalışmaları başta olmak üzere kritik konuları ele alındı. 

YEREL YÖNETİME DÖNÜK İŞBİRLİĞİ

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova sürpriz zirveye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu;

Yerel yönetimlere dönük iş birliği modeli üzerinde çalışılması kararı çıkabilir görüşmeden sonra. Devlet Bahçeli ile Erdoğan’ın temmuz ayında gerçekleştirdikleri son görüşmede yerel seçimde iş birliğinin devam etmesine dönük kararın alındığını vurgulamıştı. İki parti yaz ayları boyunca ayrı ayrı çalışmalarını yapmıştı. Bugünkü görüşme sonrası ortak çalışma kararı verilmesi beklentisi çok yüksek diyebilirim. Bahçeli dün Akşener’in ayrı ayrı seçime girelim çağrısına yanıt verirken, Cumhur İttifakı bileşenlerinin iş birliğini sürdüreceklerinin altını çizen bir yanıt vermişti Akşener’e.

NEDEN KAZANILDI, NEDEN KAYBEDİLDİ?

İşte o yanıtın ardından AK Parti MKYK yaptı, bugün Cumhurbaşkanının talebi üzerinde Bahçeli ile Erdoğan bir araya geliyorlar. Önemli bir aşama olacak. Bu görüşme sonrası ortak çalışma talimatının iki parti kurmaylarına verilmesi ve görevlendirme yapılması bekleniyor. Yaz aylarında strateji ekibi kapsamlı bir çalışma yaptı. AK Parti büyük oranda hazırlığını tamamlamış durumda. Neydi o çalışma? Edindiğim bilgiye göre daha çok mevcut durumun tespit edilmesi yönündeydi. Bir tablo ortaya kondu. 2019 yerel seçiminde nereler kazanıldı, nereler kaybedildi? Neden kazanıldı, neden kaybedildi ve son genel seçimde bilhassa büyükşehirlerde yaşanan oy kaybının sebepleri neydi? Madde madde çıkarıldı.

GÜNDEMDE YEREL SEÇİM, EKONOMİ VE SIĞINMACILAR VAR

Büyükşehirler açısından ilk iki maddenin ekonomi ve sığınmacılar olduğunu söyleyebilirim. MHP ile yapılacak çalışmada son seçimlerde elde edilen sonuçlar üzerinden iş birliğine gidilmesi modeli üzerinde durulacak. Birçok seçenek var. 2019 yılında sadece büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkan adayları üzerinde iş birliğine gidilmişti. İlçelerde dahi iş birliği yapılmamıştı. Yeni dönemde daha kapsamlı bir iş birliği modeli üzerinde durulmasına sıcak bakılıyor. 30 büyükşehirde hem belediye başkan adayları hem ilçelerde ortak çalışma görebiliriz. İstanbul, Ankara çok kritik iki il. Burada hem belirlenecek belediye başkan adaylarının ismi hem de ilçelerde olası iş birliği ile belediye meclisinde Cumhur İttifakının çoğunluğu sağlaması yönünde strateji izlenebilir.

Bahçeli'nin konutundaki görüşme saat 14.00'te başladı.

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ
Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü. Bahçeli, görüşmenin ardından Başkan Erdoğan'ı kapıya kadar uğurladı. İki lider gazetecileri selamladıktan sonra Erdoğan, Bahçeli'nin konutundan ayrıldı. Daha sonra Bahçeli de konuttan ayrıldı.

MASADA HANGİ KONULAR VARDI?
A Haber Muhabiri Murat Sekban, masada hangi konular olacağına dair bilgileri canlı yayında paylaştı. Sekban, masada konuşulan konular arasında iç siyasetin ana gündem olacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlere ayrı ayrı girme çağrısına "Bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur." diyerek yanıt vermişti.
Bahçeli, konuşmasında Cumhur İttifakı'nın tüm bileşenlerinin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde heves ve heyecan içinde hazırlanacaklarını ve ortak akıl içinde iş birliğini sürdüreceklerini de dile getirmişti.

Görüşmede yerel seçimlere yönelik olarak Cumhur İttifakı'nın nasıl bir yol izleyeceğinin ele alınması bekleniyor. Öte yandan terörle mücadele ve İsveç'in NATO üyeliği konusunun da görüşülmesi bekleniyor.

EN SON 13 TEMMUZ'DA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Başkan Erdoğan, Bahçeli ile en son 13 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesi bir saat sürmüştü.

Görüşmenin odak noktası, İsveç'in NATO üyeliği konusu ve emekli maaşları olmuştu.

 

KRİTİK GÖRÜŞME SONA ERDİ

Başkan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinin sona erdiği öğrenildi. Kritik görüşme 55 dakika sürdü.. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum