Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu!

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu!
30 Ekim 2023 - 01:38

Son dakika... Filenin Sultanları Avrupa şampiyonu!

Giriş Tarihi: 04.09.2023  00:24 Güncelleme Tarihi: 04.09.2023 10:30

Sırbistan'ı devirdik tarih yazdık! Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu: Başkan Erdoğan'dan özel tebrik

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Son dakika... Filenin Sultanları Avrupa şampiyonu!A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Maçın ilk setini 25-27 kaybeden A Milli Takım, ikinci seti 25-21 kazanarak setlerde skoru eşitledi.A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği karşılaşmayı millilerimiz kazanarak büyük bir zafere imza attı. Karşılaşma sonrası büyük bir coşku yaşanırken kupa töreninde görkemli anlar yaşandı. 

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Tüm Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği karşılaşmayı millilerimiz kazanarak büyük bir zafere imza attı. Karşılaşma sonrası büyük bir coşku yaşanırken kupa töreninde görkemli anlar yaşandı. 

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
GALERİ DEVA

.Sırbistan'ı devirdik tarih yazdık! Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu: Başkan Erdoğan'dan özel tebrik

Tarihi zafer Avrupa basınında Guidettinin büyüsü, ateşe verdi...
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Paleis 12 Salonu'nda oynanan maçta Milliler, 3-2'lik skorla Avrupa Şampiyonu oldu.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda tarih yazan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'mız, Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Finalde Sırbistan ile karşılaşan Filenin Sultanları 3-2'lik setlerle kazandı ve Dünya Şampiyonluğunun ardından Avrupa'nın da en büyüğü oldu. Dört yıl sonra yine finalde Sırbistan'la karşılaşan milli takım, bu sefer rakibini mağlup ederek 2019'un rövanşını almış oldu. Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'nı Başkan Erdoğan telefonla arayarak tebrik etti. Maçı sonuna kadar izlediklerini dile getiren Erdoğan, "Oradaki arkadaşlara ailece tebriklerimizi iletirseniz çok memnun olurum. Daha sonra inşallah İstanbul'da bir araya geliriz." dedi.

Sırbistan’ı devirdik tarih yazdık! Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu: Başkan Erdoğan’dan özel tebrik

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupasını aldı.

Filenin SultanlarıBelçika'nın başkenti Brüksel'deki organizasyonun finalinde Sırbistan'la karşılaştı.

Rakibini 25-27, 25-21, 22-25, 25-22 ve 15-13'lük setlerle 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Maçın son sayısının ardından başantrenör Daniele Santarelli ve milli voleybolcular, büyük sevinç yaşadı.

Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi. Madalyaların verilmesinin ardından Paleis 12 Salonu'nda İstiklal Marşı okundu.

Kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından salonda büyük sevinç yaşayan milli oyuncular, şampiyonluğu oynayarak kutladı.

Milliler, şampiyonluğu kutladığı Türk seyircilerle fotoğraf da çektirdi.


ŞAMPİYON YURDA DÖNDÜ
Avrupa'da ilk kez şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, İstanbul'a geldi.

Organizasyonun düzenlendiği Belçika'nın başkenti Brüksel'den yola çıkıp İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçak, bir havacılık geleneği olan 'su tagı'yla karşılandı. Filenin Sultanları'nı taşıyan uçağa itfaiye araçlarının sirenleriyle karşılama de yapılırken, sonrasında Türk bayraklarıyla donatılmış 'follow me' araçları eşlik etti.

Uçaktan inerek otobüse binen milliler, havalimanının VIP bölümüne doğru yola çıktı.

MİLLİ TAKIMA DUYGULANDIRAN ANONS
Organizasyonun ardından yurda dönmek için uçağa gelen Filenin Sultanları, yolcular ve kabin görevlileri tarafından alkışlarla karşılandı.

Uçuş öncesi anons yapan pilot, milli voleybolcular için şu ifadeleri kullandı:

"Aramızda çok önemli konuklarımız var. Dün yine bayrağımızı gururla dalgalandıran, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'yi sevince boğan, Türk kadının gücünü dünyaya bir kez daha gösteren Avrupa şampiyonu olan Filenin Sultanları, A Milli Kadın Voleybol Takımımız bizlerle. Mücadeleyle Türk gençliğine örnek oldunuz ve başarılarınızla 85 milyonu gururlandırdınız. Bize tarifi zor, bu güzel duyguları yaşatan oyuncularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, İstiklal Marşı'mızı mutluluk gözyaşlarıyla okumamızı sağladığınız için sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz."

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan'ı mağlup eden Filenin Sultanları'nı sosyal medya hesabından tebrik etti.
Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2023 CEV Avrupa Şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur yaşatan A Millî Kadın Voleybol Takımımızı, Filenin Sultanları'nı canıgönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÇEKİŞMELİ BİR MAÇ OLDU"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, karşılaşmanın ardından Filenin Sultanlarını arayarak tebrik etti. Erdoğan takım kaptanı Eda Erdem'le yaptığı kutlama görüşmesinde şu ifadeleri kullandı:

Tebrik ediyorum. Maçı başından sonuna izledik, çok çekişmeli bir maç oldu. Beşinci set çok daha çekişmeliydi, tüm bunlara rağmen şampiyonluğu yakalamış olmanız ülkemiz için iftihar vesilesi oldu. Daha nice şampiyonluklara inşallah. Oradaki arkadaşlara ailece tebriklerimizi iletirseniz çok memnun olurum. Daha sonra inşallah İstanbul'da bir araya geliriz. Tebrik ediyorum, kutluyorum.

 

41 KERE MAŞALLAH!
Daha önce 2 kez kaybettiğimiz CEV Avrupa Şampiyonası'na bu kez Melissa Vargas'la çıktık. Turnuva boyunca inanılmaz işler yapan 23 yaşındaki yıldız, finalde de Sırbistan karşısında tam 41 sayı attı, kupaya uzanmamızda büyük rol oynadı, alkışları topladı.

"FİLENİN SULTANLARI" AVRUPA ŞAMPİYONU I VİDEO İZLE

YARI FİNALDE İTALYA'YI DEVİRDİK
Organizasyonda C Grubu maçlarının 5'ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran, Belçika'yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya'yı da mağlup etti ve rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelmeyi başaran İtalya ile eşleşti.

2019 TÜRKİYE'NİN RÖVANŞI
Avrupa Voleybol Şampiyonası, 2019 yılında MacaristanPolonyaSlovakya ve Türkiye'de düzenlendi. Başkent Ankara'da oynanan yarı final karşılaşmalarında Türkiye Polonya'yı, Sırbistan da İtalya'yı yenerek finale kaldı.

Finalde Türkiye'yi 3-2 yenen Sırbistan, şampiyon olurken, milli takım gümüş, İtalya da bronz madalya kazandı.

Olimpiyat Oyunları'nda ikincilik ve üçüncülüğü olan Sırbistan'ın dünya şampiyonalarında 2 altın, 1 bronzu, Avrupa şampiyonalarında ise 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyası bulunuyor.

ÜST ÜSTE 14. GALİBİYET
"Filenin Sultanları", resmi maçlarda üst üste 14 maçtır yenilmiyor.FIVB Milletler Ligi'nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda da sahaya çıktığı 8 maçı galip bitirdi. Türkiye, bu 14 maçta rakiplerine sadece 6 set verdi.

SİYASİLERDEN TEBRİK MESAJLARI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Harikasınız Filenin Sultanları. Sizlerle ne kadar gurur duysak az Milletler Ligi'nden sonra 2023 CEV Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımımızı, teknik ekibi ve yöneticilerini yürekten tebrik ediyorum." dedi.

BAKAN BAK'TAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Belçika'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı finalde yenerek Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımını yayımladığı mesajla kutladı. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: "A Milli Kadın Voleybol Takımımız yine tarih yazdı. Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından dünya 1 numarası olarak katıldığı 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı finalde yenerek Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'nı yürekten tebrik ediyorum. Hem kulüpler hem de milli takım düzeyinde Türkiye'nin voleybol ülkesi olmasında emeği geçen sporcu, teknik heyet, yöneticiler ve sporseverleri kutluyorum. Avrupa Şampiyonu olarak bizleri gururlandıran A Milli Kadın Voleybol Takımımızın başarılarının devamını diliyorum."

BAKAN BAK'TAN FİLENİN SULTANLARI'NA TEBRİK I VİDEO İZLE

İLK KEZ AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa'nın zirvesine çıktı.

Almanya'da oynadığı C Grubu'nda sırasıyla İsveç'i 3-0, Azerbaycan'ı 3-0, Çekya'yı 3-1, Yunanistan'ı 3-0 ve Almanya'yı 3-0 yenerek adını son 16 turuna yazdıran "Filenin Sultanları", bu turda ise ev sahibi Belçika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonanın çeyrek final mücadelesinde Polonya'yı da set vermeden mağlup eden ve 7'de 7 yapan milli takım, 9 maçlık şampiyonluk serisinin 8'inci maçında yarı finalde İtalya'ya rakip oldu.

Son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8'de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan'ın finaldeki rakibi oldu.

Rakibini 25-27, 25-21, 22-25, 25-22 ve 15-13'lük setlerle 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Milli takımın Avrupa şampiyonalarında 2 gümüşün yanı sıra 3 de bronz madalyası bulunuyor.

2019 RÖVANŞI ALINDI
Avrupa Voleybol Şampiyonası, 2019'da MacaristanPolonyaSlovakya ve Türkiye'de düzenlendi.

Başkent Ankara'da oynanan yarı final karşılaşmalarında Türkiye Polonya'yı, Sırbistan da İtalya'yı yenerek finale kaldı.

Finalde Türkiye'yi 3-2 yenen Sırbistan, şampiyon olurken, milli takım gümüş, İtalya da bronz madalya kazandı.

Dört yıl sonra yine finalde Sırbistan'la karşılaşan milli takım, bu sefer rakibini mağlup ederek 2019'un rövanşını almış oldu.

ÜST ÜSTE 15. GALİBİYET
"Filenin Sultanları", resmi maçlarda üst üste 15 maçtır yenilmiyor.

FIVB Milletler Ligi'nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda da sahaya çıktığı 9 müsabakayı da galip bitirdi.

Türkiye, bu 15 maçta rakiplerine sadece 8 set verdi.

SANTARELLİ, "2'DE 2" YAPTI
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başına geçtiği 27 Aralık 2022'de duyurulan İtalyan başantrenör Daniele Santarelli, Antalya'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi'nin ilk haftasında oynanan Güney Kore maçıyla ilk müsabakasına çıktı.

Santarelli yönetiminde çıktığı ligin ilk üç haftasında 12 karşılaşmadan 9 galibiyet alan milli takım, üçüncü sıradan finallere katılmaya hak kazandı.

Milletler Ligi çeyrek finalinde son şampiyon İtalya'yı, yarı finalde de üç altın madalyalı ev sahibi ABD'yi geçen "Filenin Sultanları", Santarelli ile katıldığı ilk organizasyonu altın madalyayla tamamladı. Milliler ayrıca Türk voleybol tarihinde ilk defa ülkeler sıralamasında birinci sıraya yükselme başarısını gösterdi.

Başantrenörlük kariyerinde ilk kez FIVB Milletler Ligi'nde altın madalya kazanan İtalyan başantrenör, ayağının tozuyla 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmaya başladı.

Türkiye ile Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya elde eden Santarelli, "duble" yaparak kariyerine bir başarı daha ekledi.

Santarelli'nin Hırvatistan ile Avrupa Ligi'nde iki gümüş, Sırbistan ile FIVB Kadınlar Milletler Ligi'nde bronz ve 2022 FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda altın madalyası bulunuyor.

VARGAS İKİ ÖNEMLİ ORGANİZASYONUN "EN DEĞERLİSİ" OLDU
Türk vatandaşlığına geçiş başvurusu kabul edildikten sonra Nisan 2021'de Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Melissa Vargas, ilk milli maçına, Antalya'nın ev sahipliği yaptığı 2023 FIVB Milletler Ligi'nin ilk haftasındaki Güney Kore karşısında çıktı.

Milli takımın FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon olmasında önemli bir pay sahibi olan Vargas, "Milletler Ligi'nin en değerli oyuncusu" ve "en iyi pasör çaprazı" seçildi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın CEV Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmasında önemli rol oynayan Vargas, bu organizasyonda da yine "en değerli oyuncu" ödülüne layık görüldü.

Finaldeki Sırbistan maçında "41" sayı bulan Vargas, dokuz maçtaki toplam 201 sayıyla organizasyonun en skorer ikinci oyuncusu oldu.

ŞAMPİYONLUK "ERİK DALI"YLA KUTLANDI
Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi. Madalyaların verilmesinin ardından Paleis 12 Salonu'nda İstiklal Marşı okundu.

Kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından salonda büyük sevinç yaşayan milli oyuncular, şampiyonluğu Erik Dalı şarkısıyla oynayarak kutladı.

Brüksel'deki 10 bin kişilik Paleis 12 Salonu'nda milli takımı yalnız bırakmayan Türk taraftarlar, uzun bir süre salondan ayrılmayarak kutlamalara eşlik etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın bazı önemli başarıları şu şekilde:

Yıl Organizasyon Madalya Başantrenör
1985 Balkan Şampiyonası Bronz Cengiz Göllü
1988 Bahar Kupası Bronz Cengiz Göllü
1989 Bahar Kupası Gümüş Erdal Önder
1989 Yılbaşı Turnuvası Altın Cengiz Göllü
1990 Bahar Kupası Altın Vladimir Kuzitgin
1991 Bahar Kupası Gümüş Vladimir Kuzitgin
1991 Yılbaşı Turnuvası Altın Cengiz Göllü
1992 Bahar Kupası Altın Deniz Esinduy
1992 Balkan Şampiyonası Altın Cengiz Göllü
1992 Yılbaşı Turnuvası Altın Deniz Esinduy
1994 Bahar Kupası Bronz Adnan Kıstak
1994 Yılbaşı Kupası Altın Adnan Kıstak
1997 Bahar Kupası Bronz Gökhan Edman
1998 Bahar Kupası Altın Faik Karaev
2002 Bahar Kupası Altın Deniz Esinduy
2003 Bahar Kupası Altın Deniz Esinduy
2003 Avrupa Şampiyonası Gümüş Reşat Yazıcıoğulları
2005 Bahar Kupası Altın Adnan Kıstak
2005 Akdeniz Oyunları Altın Reşat YAZICIOĞULLARI
2009 Avrupa Ligi Gümüş Alessandro Chiappin
2010 Avrupa Ligi Bronz Alessandro Chiappin
2011 Avrupa Ligi Gümüş Marco Motta
2011 Avrupa Şampiyonası Bronz Marco Motta
2012 Grand Prix Bronz Marco Motta
2014 Avrupa Ligi Altın Ferhat Akbaş
2015 Avrupa Ligi Gümüş İsmail Yengil
2015 Avrupa Oyunları Altın Ferhat Akbaş
2017 Avrupa Şampiyonası Bronz Giovanni Guidetti
2018 Milletler Ligi Gümüş Giovanni Guidetti
2019 Avrupa Şampiyonası Gümüş Giovanni Guidetti
2021 Milletler Ligi Bronz Giovanni Guidetti
2021 Avrupa Şampiyonası Bronz Giovanni Guidetti
2022 İslami Dayanışma Oyunları Altın Alper Hamurcu
2023 Milletler Ligi Altın Daniele Santarelli
2023 Avrupa Şampiyonası Altın Daniele Santarelli

KARŞILAŞMANIN ÖZETİ

Karşılaşmaya her iki ülke karşılıklı sayılar alarak başlarken, setin ortaları 14-14'lük eşitlikle geçildi. Bu dakikalarda daha az hata yapan Sırbistan, arka arkaya bulduğu sayılarla üç fark (18-15) yakaladı. Vargas'ın servis turunda gelen üç sayılık seriyle 19-19'da eşitliği yakalayan milli takım, Sırbistan Başantrenörü Giovanni Guidetti'ye mola aldırdı. 25-25'e kadar her iki takım da karşılıklı sayılar alırken, son sayılarda daha az hata yapan Sırbistan, ilk seti 27-25 önde tamamladı ve 1-0 öne geçti

İkinci sette her iki takım da hücumda etkili oynarken, setin başları 5-5'lik eşitlikle geçildi. Eda Erdem Dündar'ın sayılarıyla iki sayılık (6-8) fark yakalayan milli takım, iyi defans yaptığı setin ortalarına doğru bu farkı dörde (11-15) çıkardı. Setin sonlarında Ebrar Karakurt'un sayılarıyla aradaki farkı (16-20) korumaya devam eden milli takım, Sırbistan Başantrenörü Giovanni Guidetti'ye bu setteki ikinci molasını da aldırdı. Oyunun sonlarını daha iyi oynayan milli takım, ikinci seti 25-21 üstün bitirdi.

Üçüncü sete hücumda ve defansta iyi başlayan Sırbistan, setin başlarında iki sayılık (5-3) fark yakaladı. Hemen üç sayılık seri bulan milli takım, 6-5 öne geçti. 6-6 eşitliğin ardından Vargas'ın servis turunda beş sayılık seri yakalayan milliler, 11-6 öne geçti. Arka arkaya bulduğu sayılarla dört sayılık seri yakalayan ve farkı ikiye düşüren (13-15) Sırbistan, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli'ye mola aldırdı. Milli takım yeniden farkı dörde (14-18) çıkarsa da etkili oyununa devam eden Sırbistan, 19-19'da eşitliği yakaladı. Son sayıları iyi oynayan Sırbistan, geriden geldiği üçüncü seti 25-22 kazanan taraf oldu.

Dördüncü sete etkili başlayan milli takım, oyunun başlarında üç sayılık (2-5) fark yakaladı. Karşılıklı alınan sayıların ardından hücumda ve defansta etkinliğini artıran Sırbistan, aradaki farkı kapatarak 9-8 öne geçti. Setin ortaları 13-13 eşitlikle devam ederken, iki sayılık seri yakalayan milliler, 15-13 öne geçti. Setin sonlarına doğru aradaki farkı kapatan Sırbistan, yeniden 18-18'de eşitliği yakaladı. Setin sonlarında etkili olan milli takım, dördüncü seti 25-22 önde bitirdi ve final maçını karar setine taşıdı.

İLK ŞAMPİYONLUK

Final setine iyi başlayan milli takım, setin başlarında iki sayılık (3-5) avantaj yakalayarak Sırbistan Başantrenörü Giovanni Guidetti'ye mola aldırdı. Moladan iki sayılık seriyle dönen Sırbistan, 5-5'te eşitliği yakaladı. Oyunda karşılıklı sayılar alınırken, setin son bölümüne 10-10 eşitlikle girildi. İki sayılık seri yakalayan milli takım, 12-10 öne geçti. Setin sonlarında az hata yapan milli takım, final setini 15-13, maçı da 3-2 kazandı.

Milli takım, FIVB Milletler Ligi'nin ardından Avrupa Şampiyonası'nda da tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Maçı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da salonda izledi.

FİLENİN SULTANLARI KUPAYI ALDI

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupasını aldı. Maçın son sayısının ardından başantrenör Daniele Santarelli ve milli voleybolcular, büyük sevinç yaşadı.

Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi. Madalyaların verilmesinin ardından Paleis 12 Salonu'nda İstiklal Marşı okundu. Kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından salonda büyük sevinç yaşayan milli oyuncular, şampiyonluğu oynayarak kutladı. Milliler, şampiyonluğu kutladığı Türk seyircilerle fotoğraf da çektirdi.

VARGAS EN DEĞERLİ OYUNCU SEÇİLDİ

Yapılan oylamayla "Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu", final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas seçildi.

Vargas, Milletler Ligi organizasyonunun ardından bir kez daha en değerli oyuncu seçilmiş oldu.

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 

Son Dakika: Melissa Vargas'ın film gibi hayat hikayesi! Küba'dan ceza aldı, İsviçre'de sığınmacı oldu, Türk vatandaşlığına geçti ve şimdi Avrupa'nın en iyisi...

Son Dakika: Melissa Vargasın film gibi hayat hikayesi Kübadan ceza aldı, İsviçrede sığınmacı oldu, Türk vatandaşlığına geçti ve şimdi Avrupanın en iyisi...
Kadın Voleybol Milli Takımımız, CEV 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yendi ve Avrupa şampiyonu oldu. Milli Takımımızda Melissa Vargas, finaldeki performansıyla maça damga vurdu. Finalde 41 sayıyla yıldızlaşan Melissa Vargas, maçın en değerli oyuncusu seçildi. Milli yıldız turnuvanın da en değerli oyuncusu oldu. İşte Avrupa voleybolunun zirvesine yerleşen Melissa Vargas'ın film gibi hayat hikayesi...
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 

 

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 

 

 

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 

 

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 

 

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 

 

Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
Filenin Sultanları tarih yazdı! Türkiye şimdi de Avrupa Şampiyonu! Kupa töreninden tarihi kareler...
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2023 CEV Avrupa Şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı'mızı, Filenin Sultanları'nı canıgönülden tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan paylaşımında, Türk bayrağı ve voleybol topu emojilerine de yer verdi. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum