Başkan Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu için bugün ABD'ye gidecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gidecek. İşte Başkan Erdoğan'ın muhtemel programı.. Erdoğan'ın New York'ta bulunacağı süre zarfında başta mevkidaşları olmak üzere çok sayıda üst düzeyli temas ve görüşmede bulunmaları öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret vesilesiyle ABD'de mukim vatandaş ve soydaş toplumu temsilcilerinin yanı sıra iş dünyası temsilcileri, düşünce kuruluşlarının yetkilileri ve Amerikan toplumunun farklı kesimlerinden müteşekkil kanaat önderlerinin katılacağı etkinliklere iştirak edecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu için bugün ABD'ye gidecek
16 Eylül 2023 - 03:35

Başkan Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu için bugün ABD'ye gidecek

Giriş Tarihi: 15.09.2023 Güncelleme Tarihi: 16.09.2023 

New York'ta Erdoğan rüzgarı esecek! Gözler Erdoğan'ın diplomasi trafiğine çevrildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere yarın New York'a gitmek üzere yola çıkacak. Yoğun bir diplomasi trafiği geçirecek olan Erdoğan'ın BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşmesi bekleniyor. 17-21 Eylül'de New York'ta gerçekleştirilecek zirvede en önemli konulardan birisi iklim değişikliği.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu için ABD’ye gidecekBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere bugün Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gidecek. İşte Başkan Erdoğan'ın muhtemel programı..

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan New York'ta düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere 16-20 Eylül tarihleri arasında ABD'de olacak.

BM GENEL KURULU'NA HİTAP EDECEK

Başkan Erdoğan, "Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması: 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Eyleme, Herkes için Barış, Refah, Gelişim ve Sürdürülebilirlik Doğrultusunda Hız Verilmesi" temasıyla gerçekleştirilecek Genel Kurul genel görüşmelerinin ilk günü olan 19 Eylül'de BM Genel Kurulu'na hitap edecek.

ÜST DÜZEYLİ TEMAS VE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRECEK

Başkan Erdoğan'ın New York'ta başta mevkidaşları ile olmak üzere çok sayıda üst düzeyli temas ve görüşmede bulunması öngörülüyor.

New York'ta Erdoğan rüzgarı esecek! Gözler Erdoğan'ın diplomasi trafiğine çevrildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere yarın New York'a gitmek üzere yola çıkacak. Yoğun bir diplomasi trafiği geçirecek olan Erdoğan'ın BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşmesi bekleniyor. 17-21 Eylül'de New York'ta gerçekleştirilecek zirvede en önemli konulardan birisi iklim değişikliği.

New York'ta Erdoğan rüzgarı esecek! Gözler Erdoğan'ın diplomasi trafiğine çevrildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere yarın ABD'nin New York şehri için yola çıkacak. Her yıl BM kürsüsündeki hitabı ile dünya gündeminin üst sıralarına yerleşen ve küresel sisteme farklı bakış açısı katan  Erdoğan'ın bu yıl 19 Eylül Salı günü gerçekleştiriceği konuşmasıda merak ediliyor. 

ERDOĞAN ÇOK SAYIDA DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan 17-21 Eylül'de New York'ta gerçekleştirilecek zirve kapsamında BM Genel Sekreteri Antonia Guterres, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve çok sayıda devlet ve hükümet başkanı ile görüşecek. Erdoğan'ın ikili ve küresel meseleleri ele alacağı görüşmelerin kahir ekseriyetle Türk hariciyesinin gururu "Türkevi"nde gerçekleşmesi bekleniyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ANA GÜNDEM

İklim değişikliğiyle mücadele konusunda öncü projeler yürüten Türkiye'nin yaptıkları Erdoğan tarafından ilgilelere iletilecek. Paris İklim Anlaşması'na "2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma" hedefleriyle en önemli katkıyı veren ülkeler arasında yer alan Türkiye BM liderlerine kürenin geleceği için işbirliğinin önemini vurgulayacak. 3'ü BM tarafından olmak üzere çok sayıda ödül alan ve  Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen "Sıfır Atık" projesini tanıtan bir program gerçekleştirilmesi de planlanıyor.

ERDOĞAN ARABULUCULUKTA BİR MARKA 

"Dünya Beşten Büyüktür" ve "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" tezleriyle bir referans lider olan Erdoğan, dünya sorunlarına girişimci ve insani dış politika anlayışıyla yaklaşarak arabuluculukta bir marka haline geldi. Erdoğan'ın yürüttüğü "lider diplomasisi" ile Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle ortaya çıkan kıtlık tehlikesini BM ile bertaraf eden Türkiye, son dönemde Rusya'nın Karadeniz Tahıl İnisiyatifi'nin yeniden hayata geçmesi için önemli diplomatik hamleler için devreye girdi. Dünyanın yakın merceğinde olan "tahıl koridoru" konusunun görüşmelerin gündeminde olması bekleniyor. 

EKONOMİ İÇİN ADIMLAR

Başkan Erdoğan, ABD'de mukim vatandaş ve soydaş toplumu temsilcilerinin yanı sıra iş dünyası temsilcileri, düşünce kuruluşlarının yetkilileri ve Amerikan toplumunun farklı kesimlerinden müteşekkil kanaat önderlerinin katılacağı etkinliklere de iştirak edecek.

CUMHURBAŞKANLIĞINA CEVDET YILMAZ VEKALET EDECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın vekalet etmesine dair tezkere, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tezkereye göre, Başkan Erdoğan'ın bugün başlayacak ve 20 Eylül'de sona erecek Amerika Birleşik Devletleri ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz vekalet edecek.

Türkiye’nin hedefini duyurdu: Yeni çağın...Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye gidiyor! BM Genel Kurulu'na katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere yarın Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada üst düzey temaslarda bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye gidiyor! BM Genel Kurulu'na katılacakCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16-20 Eylül 2023 tarihlerinde ABD’yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere, 16-20 Eylül tarihlerinde ABD'yi ziyaret edecek.

BM GENEL KURULU'NA HİTAP EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması: 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Eyleme, Herkes için Barış, Refah, Gelişim ve Sürdürülebilirlik Doğrultusunda Hız Verilmesi" temasıyla gerçekleştirilecek Genel Kurul genel görüşmelerinin ilk günü olan 19 Eylül'de BM Genel Kurulu'na hitap edecek.. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum