Azerbaycan'dan Karabağ'a yeni operasyon kararı! Hava sahası kapatıldı...

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada operasyonun hedefinin Ermenistan güçlerinin topraklardan çekilmesi olduğu belirtildi. Diğer yandan Azerbaycan hava sahasını kapattığını duyurdu. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte dakika dakika yaşananlar...

Azerbaycan'dan Karabağ'a yeni operasyon kararı! Hava sahası kapatıldı...
19 Eylül 2023 - 14:10

Azerbaycan'dan Karabağ'a yeni operasyon kararı! Hava sahası kapatıldı...

Giriş Tarihi: 19.09.2023 Güncelleme Tarihi: 19.09.2023 

Son dakika | Bakü duyurdu: Ermeni provokasyonları sonrası harekete geçtiler! Karabağ'da antiterör operasyonu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı duyurdu: Karabağ'da antiterör operasyonu başlatıldı

Son dakika: Azerbaycan'dan Karabağ operasyonu!

Azerbaycan, Karabağ için beklenen adımı attı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. AFP, Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermeni ayrılıkçıların kalesi Stepanakert'te patlamalar duyulduğu bilgisini 'acil kodu' ile aboneleri ile paylaştı. İşte operasyondan ilk görüntüler...

Son dakika haberleri... Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada operasyonun hedefinin Ermenistan güçlerinin topraklardan çekilmesi olduğu belirtildi. Diğer yandan Azerbaycan hava sahasını kapattığını duyurdu. İşte dakika dakika yaşananlar....

Azerbaycan’dan Karabağ’a yeni operasyon kararı! Hava sahası kapatıldı...Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada operasyonun hedefinin Ermenistan güçlerinin topraklardan çekilmesi olduğu belirtildi. Diğer yandan Azerbaycan hava sahasını kapattığını duyurdu. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte dakika dakika yaşananlar...

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu.

Son dakika: Azerbaycan'dan Karabağ operasyonu!  Ermeni provokasyonları sonrası harekete geçtiler! Karabağ'da antiterör operasyonu

Son dakika haberi: Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Öte yandan operasyondan yeni görüntüler de gelmeye başladı.

Son dakika | Bakü duyurdu: Ermeni provokasyonları sonrası harekete geçtiler! Karabağ’da antiterör operasyonu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada operasyonun hedefinin Ermenistan güçlerinin topraklardan çekilmesi olduğu belirtildi. Diğer yandan Azerbaycan hava sahasını kapattığını duyurdu. İşte dakika dakika yaşananlar....

Son dakika... Azerbaycan Karabağda antiterör operasyonu başlattı

TÜRKİYE'DEN İLK YORUM

14: 25 Bakanlıktan yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Görüşmede Hasanov, operasyon hakkında bilgi verdi. Güler ise, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ın yanında olduğunu ifade etti.  

14.10 Milli Savunma Bakanı Güler, Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü.

14:05 Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hankendi'de yaşayan sivillerin telefonlarına mesaj gönderdi. Mesajda "Bölgedeki sivil halkı, askeri tesislerden uzak durmaya ve Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklere destek vermemeye çağırıyoruz." denildi.

Karabağ'da arka arkaya patlamalar! Azerbaycan operasyona başladı

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

14.10 Milli Savunma Bakanı Güler, Azerbaycanlı mevkidaşı ile görüştü.

14.03 Sivil Ermeni nüfusunun tahliyesi için Laçın yolu üzerinde insani koridor oluşturuldu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki sivil Ermeni nüfusunun tehlikeli bölgeden tahliyesini sağlamak amacıyla Laçın yolu üzerinde ve diğer istikametlerde insani koridor ve kabul noktaları oluşturulduğunu duyurdu.

13.43 Azerbaycan: Ağdam istikametindeki mevzilerimiz farklı kalibreli silahlarla yoğun ateş altında

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan topraklarındaki Ermenistan silahlı güçlerinin Azerbaycan ordusunun Ağdam ili istikametindeki mevzilerini farklı kalibreli silahlarla yoğun ateş altına aldığını duyurdu.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Rus barış gücünün geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarındaki Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklerin, Azerbaycan ordusunun Ağdam bölgesi istikametindeki mevzilerini farklı kalibreli silahlarla yoğun ateş altına aldığı kaydedildi.

13.28 Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova yaptığı açıklamada, Rusya'nın Karabağ'daki operasyonla ilgili taraflarla temas halinde olduğunu söyledi. Zaharova ayrıca Moskova'nın yakında konuyla ilgili bir açıklama yapacağını belirtti.

TÜRKİYE VE RUSYA'YA BİLGİ VERİLDİ

12.56 Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Uygulanan tedbirler hakkında Rus Barış Gücü Komutanlığına ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Yönetimine bilgi verildi" ifadeleri kullanıldı.

SİVİLLER HEDEF ALINMIYOR

12.46 Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmıyor, yalnızca meşru askeri hedefler yok ediliyor" denildi.

KARABAĞ OPERASYONU BAŞLADI

12.31 Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada operasyonun hedefinin Ermenistan güçlerinin topraklardan çekilmesi olduğu belirtildi.

"AĞIR BİR BEDEL ÖDEYECEKLER"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Bizim uzun süreden beri değerlendirdiğimiz bir konu. En kötü senaryoydu bu gerçekleşen. Ermenistan haddini hududunu aşacak şekilde yine Batı kışkırtmasıyla onların da provokatif bir takım söylemleriyle yol bulmaya çalışan bir yapı görünümünü sergilerdi.

EY ERMENİSTAN KULLANILIYORSUN!

Ermenistan ezberi bozamadı. Ermenistan zaten uzun süreden beri sınıra asker kılığına girmiş bir takım kalabalığı getirmenin hatta tahkimat faaliyetlerinde bulunmanın gayretindeydi.

Biz de demiştik ey Ermenistan kullanılıyorsun ve eğer ileride bir çatışma ortamına bu işe dönerse en büyük zararı sen görürsün sana destek verenler de seni ortada bırakırlar 44 günlük süreç içinde yediğin ağır tokadın bir benzerini de bu süreçte yemiş olursun.

ADINA DEVLET DİYORUZ AMA...

Ermenistan tarihinde hiçbir dönem kendi iradesiyle bir yapıya dönüşemedi. Adına devlet diyoruz ama o devletin içerisinde devletçikler var. Batı destekli Rusya'nın da içinde olduğu birbirleriyle adeta yarıştığı coğrafyaya dönüşmüş durumda Ermenistan.

Ermenistan yalnız kalacaktır. Yeni bir maceraya kucak açacaktır Ermenistan. Buradan inşallah bizi seyrediyordur Paşinyan. Ermeniler inşallah bizi seyrediyordur ve silkelenip yeniden bir değerlendirme yapıyorlardır. Aksi taktirde ağır bedel ödeyecekler. Belki de o Karabağ Zaferi'nden çok daha ağır bir yenilgi alacaklar.

İNSANİ KORİDOR OLUŞTURULDU

14.03 Sivil Ermeni nüfusunun tahliyesi için Laçın yolu üzerinde insani koridor oluşturuldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki sivil Ermeni nüfusunun tehlikeli bölgeden tahliyesini sağlamak amacıyla Laçın yolu üzerinde ve diğer istikametlerde insani koridor ve kabul noktaları oluşturulduğunu duyurdu.

MEVZİLER YOĞUN ATEŞ ALTINDA

13.43 Azerbaycan: Ağdam istikametindeki mevzilerimiz farklı kalibreli silahlarla yoğun ateş altında. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan topraklarındaki Ermenistan silahlı güçlerinin Azerbaycan ordusunun Ağdam ili istikametindeki mevzilerini farklı kalibreli silahlarla yoğun ateş altına aldığını duyurdu. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Rus barış gücünün geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarındaki Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklerin, Azerbaycan ordusunun Ağdam bölgesi istikametindeki mevzilerini farklı kalibreli silahlarla yoğun ateş altına aldığı kaydedildi.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

13.28 Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova yaptığı açıklamada, Rusya'nın Karabağ'daki operasyonla ilgili taraflarla temas halinde olduğunu söyledi. Zaharova ayrıca Moskova'nın yakında konuyla ilgili bir açıklama yapacağını belirtti.

13:24 Azerbaycan Ordusu, Hankendi'de Ermeni Elektronik Harp Tugayı'nı imha etti.

HAVA SAVUNMA FÜZELERİ ATEŞLENİYOR

13:15 Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarda, hava savunma füzeleri art arda ateşleniyor…

TÜRKİYE VE RUSYA'YA BİLGİ VERİLDİ

12.56 Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Uygulanan tedbirler hakkında Rus Barış Gücü Komutanlığına ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Yönetimine bilgi verildi" ifadeleri kullanıldı.RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

SİVİLLER HEDEF ALINMIYOR

12.46 Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmıyor, yalnızca meşru askeri hedefler yok ediliyor" denildi.

KARABAĞ OPERASYONU BAŞLADI

12.31 Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada operasyonun hedefinin Ermenistan güçlerinin topraklardan çekilmesi olduğu belirtildi.

"HEDEFİMİZ BELLİ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakü yönetimi konuyla ilgili "Hedefimiz Ermeni güçlerinin topraklarımızdan çekilmesi" dedi. Azerbaycan medyasına dolaşan haberlere göre Savunma Bakanlığı'nın muharebe mevzilerinin personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer ateş araçlarıyla güçlendirilmesi, birimlerin yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirilmesi, seferberlik için ek birimler oluşturulması, Azerbaycan Ordusu birliklerine karşı istihbarat faaliyetlerinin genişletilmesi talimatına uyarak hareket ettiği ifade edildi.

Öte yandan Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada ise mevzilerde sızmalar ve yollarda terör provokasyonu amacıyla mayınlar döşendiğinden bahsedildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

19 Eylül'de Ahmedbeyli-Fuzuli-Şuşa karayolu üzerinde istihbarat-sabotaj timleri tarafından terör amaçlı önceden döşenen mayının patlaması sonucu Azerbaycan Karayolları Devlet Ajansı'na ait bir araç hasar gördü ve siviller hayatını kaybetti. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimleri aynı gün, İçişleri Bakanlığı İç Birliklerine bağlı askeri personeli taşıyan Ermeni silahlı kuvvetlerine bağlı istihbarat-sabotaj grupları tarafından döşenen mayın sonucu askeri personelimiz öldürülmüş ve yaralanmıştır. Bu gerçekler Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik amaçlı ve planlı terör politikasının devamıdır.

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü bildiri hükümlerine aykırı olarak, Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde varlığını sürdürmesinin bölgesel barışa ciddi bir tehdit oluşturduğunu defalarca ifade etmiştir.

Üçlü deklarasyon hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesinde gerçekleştirilen büyük çaplı provokasyonların önlenmesi, Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılması ve topraklarımızdan çekilmesi, askeri altyapılarının etkisiz hale getirilmesi, kurtarılmış topraklara dönen sivil halkın güvenliğinin sağlanması Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal yapısının sağlanması ve eski haline getirilmesi amacıyla bölgede yerel nitelikte terörle mücadele tedbirlerinin yanı sıra yeniden inşa ve imar çalışmalarında görev alan sivil işçiler ve askeri personel de başlatıldı.

Alınan tedbirler çerçevesinde, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin ön cephe ve derin mevzileri ile uzun süreli ateş noktalarının yanı sıra muharebe araçları ve askeri tesisleri de yüksek hassasiyetli silahlar kullanılarak devre dışı bırakılıyor.

TÜRKİYE VE RUSYA'NIN HABERİ VAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Uygulanan tedbirler hakkında Rus Barış Gücü Komutanlığına ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Yönetimine bilgi verildi" açıklamasını da yaptı.

NE OLMUŞTU?

Temmuzda Ermenistan-Azerbaycan şartlı sınırında ve Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermenilerce gerçekleştirilen 28 provokasyon kayıtlara geçerken, ağustosta bu rakam 45'e, eylülde ise 61'e yükseldi.

Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi, bugün yerel saatle 03.45 sıralarında Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda çalışma yürüten karayolları devlet dairesine ait bir aracın geçişi sırasında tanksavar mayının infilak etmesi sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bu olayın ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patladı.

Patlama sonucu 7 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Azerbaycan’dan Karabağ operasyonuAZERBAYCAN'DAN KARABAĞ OPERASYONU

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum