18 yıl sonra bir ilk: Başkan Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret! Siyasette ılıman iklim derinleşiyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacak. Görüşme saat 16.00'da başlayacak önemli konular ele alınacak. Başkan Erdoğan en son 2006 yılında CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacak.

18 yıl sonra bir ilk: Başkan Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret! Siyasette ılıman iklim derinleşiyor
11 Haziran 2024 - 06:01
18 yıl sonra bir ilk: Başkan Erdoğan'dan CHP'ye iade-i ziyaret! Siyasette ılıman iklim derinleşiyor
Giriş Tarihi:10.06.2024Güncelleme Tarihi:11.06.2024 

Başbakan Erdoğan'dan Başkan Erdoğan'a... CHP'ye ziyaretin dünü ve bugünü! Altı Ok önünde tarihi kare: Baykal'la havuç kokteyli sohbet
Başkan Erdoğan’dan CHP’ye iade-i ziyaret!
Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacak olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne ayak basacak. Tarihi ziyaret öncesi akıllara Temmuz 2006 tarihli Erdoğan - Baykal görüşmesi geldi. Liderlerin 'havuç kokteylli' sohbeti çok konuşulurken dönemin başbakanı Erdoğan'ın Altı Ok logosunun önünde açıklama yaptığı kare manşetleri süsledi. Futboldan mimariye çeşitli konuların konuşulduğu, esprilerin havada uçuştuğu zirvede Erdoğan'ın Baykal'a verdiği hediye ise dikkat çekti.
Başbakan Erdoğan’dan Başkan Erdoğan’a... CHP’ye ziyaretin dünü ve bugünü! Altı ok önünde tarihi kare: Baykal’la havuç kokteyli sohbet
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulü ile başlayan 'yumuşama' ve 'normalleşme' süreci CHP'ye yapılacak iade-i ziyaretle devam ediyor.

18 yıl sonra bir ilk: Başkan Erdoğan’dan CHP’ye iade-i ziyaret! Siyasette ılıman iklim derinleşiyorBaşkan Recep Tayyip Erdoğan bugün CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacak. Görüşme saat 16.00'da başlayacak önemli konular ele alınacak. Başkan Erdoğan en son 2006 yılında CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacak.

CHP Genel Merkezinde gerçekleşecek görüşme saat 16.00'da başlayacak. Görüşmede önemli konular ele alınacak.

CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL'DEN ZİYARETE İLİŞKİN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili konuların Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yapacağı iade-i ziyarette gündeme gelip gelmeyeceğine" ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın ziyareti, Genel Başkanımızla yapacak olduğu görüşme, bir iadeiziyaret. Genel Başkanımızın ziyaret etme konusundaki teklifi ve önerisi, Sayın Cumhurbaşkanımızca kabul gördü ve bir araya geldiler. Belli konu başlıkları üzerinde görüşmeler yaptılar. Yarınki ziyaret bir iadeiziyaret olacağı için 'Şunu görüşürler, bunu görüşürler' gibi bir yorum yapmak istemem. Tabii ki bu görüşmelerin, bu ilişkilerin, bu diyalogun temel amaçlarından birisi, ülkenin normalleşmesi. Ülkenin hukuk sisteminin, demokrasisinin yeniden olması gerektiği ölçüye ve ayara gelmesi. Türkiye toplumunu, siyasetini ve gündemini bu kadar yakından ilgilendiren bir davanın da konuşulması ya da görüşülmesi mümkün olabilir."

FORSLU BAYRAK İLE AĞIRLAYACAK

CHP lideri Özgür Özel, Başkan Erdoğan'ı forslu bayrak ile ağırlayacak.

Özel, "Cumhurbaşkanı Türk Bayrağı, ben CHP Bayrağı tarafında oturacağım. Cumhurbaşkanı geldiği için Türk Bayrağı'nda Cumhurbaşkanlığı Forsu da olacak. Onu Cumhurbaşkanlığı'ndan istedik. Çünkü kanunda yazılmış her şeyi, kanuna uygun bayrak talep ettik" ifadelerini kullandı.

18 YIL SONRA BİR İLK!

Öte yandan Özgür Özel'le görüşecek olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne ayak basmış olacak.

İLK GÖRÜŞME 2 MAYIS'TA GERÇEKLEŞMİŞTİ

Başkan Erdoğan ve CHP Lideri Özgür Özel arasındaki ilk görüşme 2 Mayıs tarihinde AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşmişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik görüşmeye dair, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullanmıştı.

TEBRİK TELEFONU İLE BAŞLAYAN ILIMAN İKLİM!

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliği taşımıştı. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya gelmişti.

Başkan Erdoğan ve Özel'i bir araya getiren süreç, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan'a açtığı bayram tebriği telefonu ile başlamıştı. Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alınmıştı.

Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la CHP Genel Başkanı Özel'in 8 yıl aradan sonra gerçekleşen görüşmesi, 18 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmesine kapı araladı.

Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!

Türk siyasetinde dün uzun bir aranın ardından bir ilk gerçekleşti. AK Parti ve CHP liderleri 8 yıl aranın ardından ilk kez bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye İade-i ziyaret mesajı verdi. Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne yapacağı ziyaret ise 18 yıl aranın ardından bir ilk olarak kayıtlara geçecek.

İKİ LİDER 8 YIL SONRA BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 31 Mart seçimlerinin ardından beklenen görüşmesi dün gerçekleşti. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve 1 saat 35 dakika süren görüşmede Türkiye gündemine dair birçok konu konuşulurken uzun zaman sonra ilkler yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özel'le görüşmesi Türk siyasetinde iki lideri 8 yıl aranın ardından bir araya getirmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 25 Temmuz 2016'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşmüştü. 

ERDOĞAN 18 YIL SONRA CHP'YE GİDECEK

İki liderin görüşmesi Türk siyasetinde uzun yılların ardından bir ilkin daha gerçekleşmesi açısından kapı araladı. Kulislere yansıyan bilgilere göre olumlu havada geçen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret mesajı verdi. Özgür Özel'in oturma düzeninden kaynaklanan rahatsızlığı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek "Hasan Bey bunu telafi etmek için CHP Genel Merkezi'ne gidelim" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne yakın zaman içerisinde gerçekleştirmesi beklenen ziyaret 18 yıl aranın ardından bir ilk olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ni son olarak 2006 yılında Başbakanlığı döneminde ziyaret etmişti. Erdoğan, CHP'nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum