Son dakika: Türkiye'den yeni Navtex kararı!.

Doğu Akdeniz'deki yeni Navtex ilanı, Türk Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından duyuruldu. Doğu Akdeniz'de 12-14 Eylül arasında atış eğitimi yapılacağı belirtildi. Eğitim yapılacak bölgenin koordinatları paylaşıldı. Daha önceki Navtex ilanı ile Doğu Akdeniz'de 29 Ağustos-11 Eylül arasında atış eğitimi yapılacağı duyurulmuştu..

Son dakika: Türkiye'den yeni Navtex kararı!.
11 Eylül 2020 - 18:44 - Güncelleme: 11 Eylül 2020 - 18:48
Son dakika: Türkiye'den yeni Navtex kararı!

Giriş Tarihi: 11.9.2020  16:52 Son Güncelleme: 11.9.2020  17:58

Son dakika haberi! Gelen son bilgilere göre Türkiye, 'de yeni Navtex yayınlayarak 12-14 Eylül tarihleri arasında atış eğitimi yapılacağını duyurdu.Daha önceki Navtex ilanı ile Doğu Akdeniz'de 29 Ağustos-11 Eylül arasında atış eğitimi yapılacağı duyurulmuştu.

Son dakika: Türkiye'den yeni Navtex kararı!

Son dakika bilgisine göre Türkiye'den yeni bir Navtex kararı geldi. Navtex ilanının yapıldığı bölge ise Doğu Akdeniz oldu.

Karar Antalya Navtex İstasyonu tarafından böyle duyuruldu.

KOORDİNATLAR BELİRTİLDİ

Doğu Akdeniz'deki yeni Navtex ilanı, Türk Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından duyuruldu. Doğu Akdeniz'de 12-14 Eylül arasında atış eğitimi yapılacağı belirtildi. Eğitim yapılacak bölgenin koordinatları paylaşıldı. Daha önceki Navtex ilanı ile Doğu Akdeniz'de 29 Ağustos-11 Eylül arasında atış eğitimi yapılacağı duyurulmuştu.

NAVTEX NE DEMEK?

Denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemdir. Uluslararası bir faks makinası gibi çalışır. Gemilerde ve teknelerde, mevcut yayınları almaları için Navtex cihazı bulunmalıdır. Navtex, MF yani orta dalga boyu frekansından yayın yapar. Yaklaşık 400 deniz mili (740 km) mesafeye kadar yayın gönderilebilmektedir. Aynı zamanda GMDSS biriminin ( Küresel Denizde Tehlike ve Emniyet Sistemini ) 'in de bir parçasıdır. Navtex, 4 saatte bir yayın yapar. 10 dakikadan fazla yayın yapılamaz..

Türkiye'den Doğu Akdeniz'de yeni Navtex

NAVTEX İLANI NEDİR?

Navtex ilanı, Navtex cihazı üzerinden yapılan bildirimleri ifade eder. Ayrıca, NAVTEX (Navigational Telex), uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemidir. Navtex, Uluslararası Denizcilik Organizasyonu'nun (IMO) ve Küresel Denizde Tehlike ve Emniyet Sistemi'nin (GMDSS) bir parçasıdır.

Türkiye'den yeni NavtexTürkiye'den yeni Navtex! Doğu Akdeniz'de 12-14 Eylül arasında atış eğitimi yapılacak

Son dakika haberine göre... , gerilimin tırmandırılmaya çalışıldığı 'de yeni bir  yayınlayarak  tarihleri arasında atış eğitimi yapılacağını duyurdu.Türkiye'den yeni Navtex! Doğu Akdeniz'de 12-14 Eylül arasında atış eğitimi yapılacak

Son dakika haberine göre... , gerilimin tırmandırılmaya çalışıldığı 'de yeni bir  yayınlayarak  tarihleri arasında atış eğitimi yapılacağını duyurdu.

KOORDİNATLAR PAYLAŞILDI

Doğu 'deki yeni Navtex ilanı, Türk Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından duyuruldu. Doğu Akdeniz'de 12-14 Eylül arasında atış eğitimi yapılacağı belirtildi. Eğitim yapılacak bölgenin koordinatları paylaşıldı. Daha önceki Navtex ilanı ile Doğu Akdeniz'de 29 Ağustos-11 Eylül arasında atış eğitimi yapılacağı duyurulmuştu.

NAVTEX NE DEMEK?

Denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemdir. Uluslararası bir faks makinası gibi çalışır. Gemilerde ve teknelerde, mevcut yayınları almaları için Navtex cihazı bulunmalıdır.



Navtex, MF yani orta dalga boyu frekansından yayın yapar. Yaklaşık 400 deniz mili (740 km) mesafeye kadar yayın gönderilebilmektedir. Aynı zamanda GMDSS biriminin ( Küresel Denizde Tehlike ve Emniyet Sistemini ) 'in de bir parçasıdır. Navtex, 4 saatte bir yayın yapar. 10 dakikadan fazla yayın yapılamaz.

NAVTEX İLANI NEDİR?

Navtex ilanı, Navtex cihazı üzerinden yapılan bildirimleri ifade eder. Ayrıca, NAVTEX (Navigational Telex), uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemidir. Navtex, Uluslararası Denizcilik Organizasyonu'nun (IMO) ve Küresel Denizde Tehlike ve Emniyet Sistemi'nin (GMDSS) bir parçasıdır.

Milli Savunma Bakanlığından flaş NAVTEX açıklamasıMİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN FLAŞ NAVTEX AÇIKLAMASI

Son dakika: Doğu Akdeniz'de 2 yeni NavtexSON DAKİKA: DOĞU AKDENİZ'DE 2 YENİ NAVTEX

Son dakika: Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilanıSON DAKİKA: DOĞU AKDENİZ'DE YENİ NAVTEX İLANI

NAVTEX İLANI NEDİR?
Navtex ilanı, Navtex cihazı üzerinden yapılan bildirimleri ifade eder. Ayrıca, NAVTEX (Navigational Telex), uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemidir. Navtex, Uluslararası Denizcilik Organizasyonu'nun (IMO) ve Küresel Denizde Tehlike ve Emniyet Sistemi'nin (GMDSS) bir parçasıdır

Şırnaklı kadınlar omuz omuza verdi PKK'ya 'Artık Yeter' dedi
Şırnaklı kadınlardan terör örgütü PKK'ya karşı "Artık Yeter" yürüyüşü
Giriş Tarihi: 10.09.2020  15:41 Güncelleme Tarihi: 10.09.2020  17:56
Şırnaklı kadınlardan  ve ’ya tepki
Şırnaklı kadınlar, düzenledikleri yürüyüşle  ve ’yi protesto ederek,  annelerine destek verdi. Eylem, her hafta tekrarlanacak
Şırnaklı kadınlardan HDP ve PKK’ya tepki

Şırnaklı kadınlar terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamları protesto ederek yürüyüş düzenledi. Aralarında şehit anneleri, eşleri ile çocukları ve çocukları dağa kaçırılan annelerin de yer aldığı çok sayıda kadın, Yeni Mahalle Karayolları Kavşağı'ndan HDP il binası önüne kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları, "Teröre geçit yok", "Şırnaklı kadınlar hesap soruyor" dövizleri ve "Şırnaklı Kadınlardan kan ve gözyaşına Edi Bese" pankartı taşıyan kadınlar, sık sık "Kahrolsun PKK, Kahrolsun HDP", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ya Allah, Bismillah Allahu ekber" sloganları attı. Yürüyüşün ardından HDP İl binası önünde kadınlar adına açıklama yapan S. A., "Şimdiye kadar 'Kürt anneleri' diye siyasi emellerine alet ettikleri ve kullandıkları aynı anneler; evlatlarını isteyince unvanlarını kaybetti. Ey hainler, kandırdıklarınızı vereceksiniz. Bu millet kardeş, kimse kimseyi kandırmasın. Halkların kardeşliği yok, tek millet, tek bayrak var" dedi.
Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa götürülen annelerden teröre tepki - Şırnak
"ZULME BAŞKALDIRIDIR"
Açıklamada, "Bu eylem PKK ve siyasi uzantılarının zulmüne başkaldırıdır. Yıllardır sessiz bir çığlık vardı, o çığlık artık patlama noktasına geldi. Kadınlar artık seslerini duyurmak istiyor. Kadınlarımızı Kandil'den, PKK'dan, HDP'den kopararak özgürleştirmek lazım. Kalbimiz sonuna kadar Diyarbakırlı annelerle birliktedir. Kadınlar, PKK ve HDP'den gördüğü her türlü zarara artık 'edi bese' diyor. Bundan sonra her hafta yüreği yanan Şırnaklı kadınlar olarak buraya gelip sizlere hesap soracağız. Kandırarak aldığınız tek bir genç kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.
Şırnaklı kadınlar, HDP binasına yürüyerek kan ve gözyaşına 'Edi bese' dedi
'KAÇ GEL OĞLUM'
ŞIRNAK'IN İdil İlçesinden dağa kaçırılan oğlu Mahmut için protestoya katılan Hamdiye Arslan, "Oğlum 14 yaşındaydı, kaçırıldı. 5 yıldır PKK'nın elinde. Oğlumu istiyorum" diye konuştu. Diyarbakır'da nöbet tutan Anne Saadet Ödümlü ise oğluna seslenerek, "Oğlum gel, devlete teslim ol. 16 kişi geldi. Darısı inşallah hepimizin başına" diyerek seslendi. Nöbet tutan baba Şevket Bingöl de, "Sakın korkma, kaç gel oğlum. Burada seni bekliyorum" diyerek oğluna seslendi.

Şırnaklı kadınlardan terör örgütü PKK'ya karşı
Şırnak'ta şehit ve gazi eşleri ile çocukları dağa götürülen anneler, terör örgütü PKK'ya karşı 'Edi Bese' (Artık Yeter) yürüyüşü yaptı. Ellerindeki 'Şırnaklı kadınlar hesap soruyor', 'Şırnaklı kadınlar destan yazıyor', 'Teröre geçit yok', 'Unutmadık, unutturmayacağız' yazılı dövizlerle yürüyen kadınlardan bazıları da terör örgütü PKK tarafından dağa götürülen çocuklarının fotoğraflarını taşıdı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Yeni Mahalle Geylani Camisi önünde toplanan Şırnaklı kadınlar, Cizre Caddesi'nden "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atarak HDP İl Başkanlığı binası önüne kadar yürüdü.

Ellerindeki "Şırnaklı kadınlar hesap soruyor", "Şırnaklı kadınlar destan yazıyor", "Teröre geçit yok", "Unutmadık, unutturmayacağız" yazılı dövizlerle yürüyen kadınlardan bazıları da terör örgütü PKK tarafından dağa götürülen çocuklarının fotoğraflarını taşıdı.

Bazı kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı yürüyüşe genç kızlar da destek verdi.

Bölücü terör örgütü tarafından zorla dağa kaçırılan ve daha sonra güvenlik güçlerine teslim olan S.A, grup adına yaptığı açıklamada, bölgenin anneleri, kadınları ve genç kızları olarak, terör örgütü PKK'nın 40 yılı aşkın süredir bölgede kan, gözyaşı, baskı ve zulüm politikasına "dur" demek, örgütün siyasi uzantısı HDP'nin üst yetkilileri tarafından kadına yapılan istismar olaylarına tepki göstermek ve safları sıklaştırmak için toplandıklarını söyledi.

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP'nin en çok zararı Kürt kadınlarına ve bölge halkına verdiğini belirten S.A, şunları kaydetti:

"Terör örgütü, daha hayatlarının baharında kandırdığı gençleri dağa götürerek anaların yüreğini dağlamış, hiçbir duyguyla kıyaslanamayacak evlat hasretiyle anaları baş başa bırakmıştır. Her nedense şimdiye kadar 'Kürt anneleri' diye siyasi emellerine alet ettikleri ve kullandıkları aynı anneler, evlatlarını isteyince 'Kürt Anneleri' unvanlarını kaybettiler. Peki soruyoruz neden? Ey hainler, kandırdıklarınızı vereceksiniz. Bizim gençlerimizi zehirlemeye çalışıyorsunuz ama millet uyandı, yok öyle yağma. Bu millet kardeş, kimse kimseyi kandırmasın. Halkların kardeşliği yok, tek millet, tek bayrak var."

Çukur teröründe evleri yıkılan, mağdur olan ve hayatlarını kaybedenlerin de bölge halkı olduğuna dikkati çeken S.A, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den evlerinin temeline bombalar döşenirken, bir şehir yok edilirken, on binlerce insan evladından, evinden, ilinden edilirken bir tepki duymadığına dikkati çekti.

- "BU TOPRAKLARDA KAN AKITMADIĞINIZ GÜN NEREDEYSE YOK"

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'nin kadınları ön saflara sürerek sözde onlara değer verdiğini zannettiğini aktaran S.A, şöyle konuştu:

"Peki son zamanlarda çıkan kendi milletvekilleri ve yöneticilerinin kadına yönelik taciz olaylarına karşı HDP niye 3 maymunu oynadı, neden bir açıklama yapmadı? Peki size bir soru daha soruyoruz; 17 yaşındaki kız çocuklarının elinden kalemi alıp silah veriyorsunuz, o kadın cinayeti değil midir? Kadına verdiğiniz değer ortadadır. Geçmişten bugüne kadar binlerce Kürt, sivil, savunmasız vatandaşımızı katlettiniz, şehit ettiniz. Bu topraklarda kan akıtmadığınız gün neredeyse yok.

Bundan 25 yıl önce 8-9-10 Eylül tarihlerinde, 1995 yılında Uludere ilçesi Bulakbaşı köyünde 9 vatandaşımızı katlettiniz. Amaçları sadece çalışarak helal ekmeklerini kazanmak olan 4 işçiyi Cudi'de katlettiniz. Yeniaslanbaşer ve Geçitboyu köylerinde çobanlarımızı katlettiniz. Onlar Kürt kökenli sivil değil miydi? Dağlarımızda ve şehirlerimizde yaptığınız katliamların izleri hala mevcuttur. ATM sırasında şehit edilen astsubayımız, uykudayken şehit edilen polislerimiz, güvenlik korucularımız ve öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, öğretmen Nurettin Yılmaz, Eren Bülbül'den ne istediniz? Üstelik bunları yaparken de sözde Kürtleri savunma adına yaptınız."

- "BU EYLEM, PKK VE SİYASİ UZANTILARININ ZULMÜNE BAŞKALDIRIDIR"

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye, "Sizler birilerinin ellerini yakmamak için kullandığı maşadan ibaretsiniz." diye seslenen S.A, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu eylem, PKK ve siyasi uzantılarının zulmüne başkaldırıdır. Yıllardır sessiz bir çığlık vardı, o çığlık artık patlama noktasına geldi. Kadınlar artık seslerini duyurmak istiyor. Biz de onların yanındayız, o acıyı hissediyoruz ve mücadelelerine ortak olduğumuzu buradan haykırıyoruz. Kadınlarımızı Kandil'den kopararak özgürleştirmek lazım. Kadınlarımızı PKK'dan kopararak özgürleştirmek lazım. Kadınlarımızı HDP'den kopararak özgürleştirmek lazım."

- DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK

Kandırılarak dağa kaçırılan gençlere de seslenen S.A, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık annelerinizin yüreğindeki ateşi söndürmek için geri gelin, devletimize teslim olun ve annelerinizin dinmeyen gözyaşlarına çare olun, hayat suyu olun. Kimsenin maşası olmayın, Türk-Kürt kardeşliği üzerine hesap yapan, araya nifak sokmaya çalışan başta PKK terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerini ve siyasi uzantılarını lanetliyoruz. Teröre karşı yürütülen mücadelede sivil inisiyatifin önemi ortadadır. Bu bağlamda Diyarbakır annelerinin cesaretini kutluyoruz. Kalbimiz ve insanlığımız sonuna kadar Diyarbakır anneleriyle birliktedir. Her ortamda barış, kardeşlik, demokrasi, insan haklarından dem vuranlar, duyun ve bu sese kulak verin. Bu anaların sesi, tüm milletin sesidir. Bu teröre isyan, teröre lanetin sesidir. Susmak insanlığa ihanettir.

Gözünü kırpmadan vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin bizlere verdiği cesaret ile diyoruz ki ne eli kanlı terör örgütü PKK ne de dünya üzerinde hiçbir örgüt ve oluşum bizim birlikteliğimizi bozamayacak. Görmüş olduğunuz bu kadın topluluğu terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı olan HDP'den yıllardır gördüğü her türlü zarara 'Edi Bese' diyor. Son olarak diyoruz ki bundan sonra her hafta yüreği yanan Şırnaklı kadınlar olarak buraya gelip sizlere hesap soracağız. Kandırarak aldığınız tek bir genç kalmayıncaya kadar haklı mücadelemize devam edeceğiz."

Kadınların yürüyüşü, zılgıtlar eşliğinde sona erdi.

ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN DAĞA GÖTÜRÜLEN ŞIRNAKLI ANNELERDEN TERÖRE TEPKİ

Şehir merkezinde düzenlenen yürüyüşün ardından gazetecilere açıklamada bulunan Hamdiye Aslan, oğlu Doğan Aslan'ın 14 yaşında dağa götürüldüğünü vurgulayarak, terör örgütünün adeta yüreğini bedeninden kopardığını ifade etti.

"Yüreğime ve evime ateş düşürdüler." diyen Aslan, şunları kaydetti:

"Daha oğlum toydu, bir şey bilmiyordu, ne hakları vardı evladımı bizden kopardılar. Ben daha yavruma doymadan benden kopardılar, bu 5 yıldır sesini bile duymadım. Oğlumu bana versinler, 14 yaşında biri silahtan ne anlar? Bugün kadınlar olarak bu kanın durması, artık anaların ağlamaması için sesimizi duyurmak adına yürüyüşe destek verdik. Artık polis, asker, sivil ölmesin, bu kan dursun istiyoruz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bunu haykırmak için buradayız."

Oğlunu tarlalarda çapa yaparak zor şartlarda büyüttüğünü dile getiren Aslan, üzüntüden guatr hastası olduğunu söyledi.

Çocuklarının dağa götürülmesinde HDP'nin sorumluluğu olduğunu dile getiren Aslan, "HDP, PKK'nın sivil elemanıdır. Bunlar bizim aramızda, parti olarak onlara hizmet ediyor, benim çocuklarım gibi çocukları dağa götürüp onlara teslim ediyor." ifadelerini kullandı.

Annelerden Emine Üstek de oğlu Metin Üstek'in 6 yıl önce dağa götürüldüğünü, bugün yaptıkları yürüyüşle artık anaların gözyaşlarını dindirmek istediklerini kaydetti.

"Artık benim gibi analar ağlamasın, çocuklar dağa kaçırılmasın, kimse ölmesin istiyoruz." diyen Üstek, terör örgütü PKK'nın elini çocukların üzerinden çekmesi gerektiğini dile getirdi.

Annelerden Sekine Kartal ise oğlu Veysi Kartal'ın 5 yıl önce İdil'de yaşanan çukur eylemleri sırasında mahalleden alınarak dağa götürüldüğünü, o günden bu yana evlerinde huzur kalmadığını söyledi.

Diyarbakır'da HDP binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek verdiğini aktaran Kartal, "Sağlık sorunlarım nedeniyle onlardan ayrılmak zorunda kaldım. Onları buradan selamlıyorum ve yanlarında olduğumu söylüyorum. Çocuklarımızın bizlere verilmesini istiyoruz." diye konuştu.


Son Dakika | Şırnaklı kadınlardan terör örgütü PKK'ya karşı "Artık Yeter" yürüyüşü (2)

Şırnak'ta şehit ve gazi eşleri ile çocukları dağa götürülen anneler, terör örgütü PKK'ya karşı "Edi Bese" (Artık Yeter) yürüyüşü yaptı.
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya karşı "Edi Bese" (Artık Yeter) yürüyüşüne katılan çocukları dağa götürülen kadınlar, terörün bitmesini ve evlatlarına kavuşmak istediklerini belirtti.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya karşı "Edi Bese" (Artık Yeter) yürüyüşüne katılan çocukları dağa götürülen kadınlar, terörün bitmesini ve evlatlarına kavuşmak istediklerini belirtti.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum