Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi....

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. Oy sayımı tamamlandı. Edinilen son dakika bilgisine göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı belli oldu. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre KKTC yeni Cumhurbaşkanı oyların yüzde 51,74'ünü alan Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Ersin Tatar oldu. Böylelikle, 'KKTC seçimlerini kim kazandı?' sorusu da yanıt buldu. İşte, KKTC seçim sonuçları hakkında bilgiler...

Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi....
18 Ekim 2020 - 21:33 - Güncelleme: 18 Ekim 2020 - 22:01
Son dakika: 'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan zafer sonrası önemli mesajlar
Giriş Tarihi: 18.10.2020  20:56 Güncelleme Tarihi: 18.10.2020 20:58
Kuzey  Türk Cumhuriyeti yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  sonuçlarının açıklamasından ardından zafer konuşması yaptı.Tatar konuşmasında "Oy veren, vermeyen herkese teşekkürler. Önemli olan kutuplaşmak değil, birlik içinde 'yi güzel günlere taşıyabilmek" ifadelerini kullandı. Tatar ayrıca Başkan Erdoğan’a da desteğinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor'de cumhurbaşkanlığı ini kazanan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, seçimin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Oy veren, vermeyen herkese teşekkürler. Önemli olan kutuplaşmak değil, birlik içinde KKTC'yi güzel günlere taşıyabilmek. Kıbrıs Türk'ü her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Verdiğim her sözü tutacağım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım" ifadelerini kullandı.

Tatar "Pandemi döneminde bizlere büyük destek vererek sıkıntıları aşmamıza büyük katkı sağlayan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etmek istiyorum." dedi. Tatar ayrıca Başkan Erdoğan'a da desteğinden dolayı teşekkürlerini iletti.
KKTC seçimlerinden son dakika haberi: KKTC seçimini yaptı, KKTC yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu

  sonuçları SON DAKİKA: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seçimini yaptı, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu!
Son dakika haberleri... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı  seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. Oy sayımı tamamlandı. Edinilen son dakika bilgisine göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı belli oldu. Resmi olmayan  sonuçlarına göre  yeni Cumhurbaşkanı oyların yüzde 51,74'ünü alan Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Ersin Tatar oldu. Böylelikle, 'KKTC seçimlerini kim kazandı?' sorusu da yanıt buldu. İşte, KKTC seçim sonuçları hakkında bilgiler...
Ersin Tatar KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı seçildi

Son dakika haberleri... KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar, cumhurbaşkanı seçildi.

SON DAKİKA... KKTC SEÇİMLERİNİ KİM KAZANDI?

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy sayma işlemi sona erdi. KKTC'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı için yarıştı. Seçimin galibi Ersin Tatar oldu.

Ulusal Birlik Partisi'nin adayı Ersin Tatar oyların yüzde 51,74'ünü aldı. Diğer aday Mustafa Akıncı ise yüzde 48,26'da kaldı.

Seçimlere yaklaşık 65'e yakın katılım oldu.

SON DAKİKA! Ersin Tatar kimdir? Yeni KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kaç yaşında, nereli?

 

Son Dakika Haberi: KKTC'de vatandaşlar ikinci kez sandığa gidiyor! KKTC seçim sonuçları için geri sayım başladı 

 

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yarıştı.

11 Ekim'de yapılan ilk turu Tatar oyların yüzde 32,34'ünü alarak birinci, Akıncı ise yüzde 29,80'ini alarak ikinci sırada tamamladı.

 

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN TATAR'A TEBRİK MESAJI

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, KKTC'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Ersin Tatar'ı sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile tebrik etti.

TBMM Başkanı Şentop mesajında, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucuna göre KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar'ı tebrik ediyorum. Seçim sonuçlarının KKTC halkına hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TEBRİK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Ersin Tatar'ı tebrik etti. Çavuşoğlu, "KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar'ı gönülden kutluyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan "KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar'ı gönülden kutluyoruz. Kıbrıs Türkünün refahı, kalkınması ve güvenliği için hep birlikte çalışacağız. KKTC'nin Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve çıkarlarını hep birlikte koruyacağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Berat Albayrak'tan Tatar'a tebrik mesajı

 

 

Son dakika: KKTC'de kritik gün! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur başladı
YAZILI AÇIKLAMA
KKTC'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını yazılı açıklama ile değerlendiren Tatar, "Bu sınavda son sözü halkımız söyledi, notunu verdi ve "yeni bir geleceğe" bizimle birlikte yürümek istediğini ortaya koydu. Öncelikle halkımıza, en derin sevgi, saygı ve takdirlerimi sunarım. Teşekkür ederim" dedi. "Kıbrıs Türkü her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Bugün tüm dünyaya güzel, anlamlı bir mesaj verildi" diyen Tatar, şöyle devam etti:

"Onlara verdiğim her sözü tutacağım; Herkesin Cumhurbaşkanı olmayı, birleştirici, uzlaşmacı bir anlayışla hareket etmeyi, halkımızın içinde, yanında olmayı hep sürdüreceğim.

Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...

Bir teşekkür de, aileme, beni aday yapan Ulusal Birlik Partisi'ne, destek veren tüm diğer partilere, bana katkı sağlayan gönüllü arkadaşlarıma, ekiplerimize etmek istiyorum. Onlara da şu sözü veriyorum: Vefalı davranacağım, asla nerden geldiğimi unutmayacağım, elbette herkesle bütünleşmeye çalışacağım ama yola kiminle çıktığımı, kiminle bu yollarda yürüdüğümü asla unutmayacağım."
Türkiye'den Tatar'a tebrik!

"KKTC DÜNYADA HAK ETTİĞİ YERİ BULACAK"
Tatar, "Yaşam kalitesi yüksek bir Kıbrıs Türk Halkı, daha ileri bir demokratik yaşam, ertelenen ekonomik ve sosyal reformlarını yapmış, çağdaş bir devlet yapısı, dünyada hak ettiği yeri alma yolunda emin adımlarla ilerleyen güçlü bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için tüm makamlarla el-ele, gönül-gönüle çalışacağım" sözlerini kullanan Tatar, "Türkiye ile ilişkilerimizin daha da ileri taşınmasına, Doğu Akdeniz'deki haklarımızın korunmasına, ekonomik anlamda daha ileri gitmemiz için Türkiye'nin bize desteğinin var olandan iler noktaya taşınmasına, KKTC'nin dünyadaki yerini alması için Türkiye'nin ağırlığını ortaya koymasına özel bir önem vereceğim. Kıbrıs Rum Halkı'na barış elini, dostluk elini bu geceden uzatıyorum" ifadelerini kullandı.
Tatar'dan zafer sonrası önemli mesajlar

Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...
Son dakika: KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci turda sandıklar 18:00'da kapandı. Yapılan oy sayımı sonrası KKTC'deki Bayrak Radyo Televizyonu tarafından paylaşılan son dakika verilerine göre, resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar, cumhurbaşkanı seçildi.

SON DAKİKA: KKTC'DEKİ TARİHİ SEÇİMDE SANDIKLAR KAPANDI!

GALERİNİN DEVAMI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi.

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemi sona erdi. Seçimlere yaklaşık 65'e yakın katılım oldu. 

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kimdir?

ERSİN TATAR YÜZDE 51,74'LE SEÇİMİ KAZANDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci turda resmi olmayan sonuçlara göre Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayı Ersin Tatar Cumhurbaşkanı seçildi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda en yüksek oyu alan Ersin Tatar, ikinci turda Mustafa Akıncı ile yarıştı. Oy verme işlemi 08.00’da başlarken, saat 18.00’de sona erdi.

Oy sayma işleminin 738 sandıkta sona ermesinin ardından resmi olmayan sonuçlara göre Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayı Ersin Tatar oyların yüzde 51,74’ünü alarak, seçimin galibi oldu.

Bağımsız aday Mustafa Akıncı ise oyların yüzde 48,26’sını aldı. 199 bin 29 bin seçmenin 133 bin 953’ü sandığa giderken, seçime katılım oranı yüzde 67,30 oldu.

Öte yandan geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 11 adaylı ilk tur seçimleri, en düşük katılım yüzdesi ile tarihe geçmişti.

ERSİN TATAR'DAN İLK AÇIKLAMA

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yaptığı ailk açıklamada "Oy veren, vermeyen herkese teşekkürler. Önemli olan kutuplaşmak değil, birlik içinde KKTC'yi güzel günlere taşıyabilmek" dedi. 

Başkan Erdoğan'dan Ersin Tatar'a tebrik

Başkan Erdoğan'dan Tatar'a tebrik mesajı


BAKAN MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN KUTLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın kutladı. Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar’ı gönülden kutluyoruz. Kıbrıs Türkünün refahı, kalkınması ve güvenliği için hep birlikte çalışacağız. #KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve çıkarlarını hep birlikte koruyacağız" dedi. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı KKTC'deki seçimler sonrası "Başbakan Ersin Tatar’ın seçimleri kazandığı bildirildi. Tatar’ı tebrik ediyor, seçildiği bu yüce makamda başarılar diliyoruz" mesajını yayımladı. 

KKTC'DE 10'NCU SEÇİM

Kıbrıs Türk halkı, 1974'ten bu yana 10'uncu kez cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gitti. 

Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...

KKTC'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı için yarıştı. 

OY VERME İŞLEMİ SABAH 08.00'DE BAŞLADI

Kıbrıs Türk halkı, gelecek 5 yıl görev yapacak cumhurbaşkanını belirlemek üzere saat 08.00'den itibaren sandık başına gitmeye başladı.

Seçimin ikinci turunda Başbakan ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı yarıştı.


Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...

11 Ekim'de yapılan seçimin ilk turunu Tatar oyların yüzde 32,34'ünü alarak birinci, Akıncı ise yüzde 29,80'ini alarak ikinci sırada tamamladı.

İlk turda yarışan 11 adaydan hiçbiri yüzde 50'den fazla oy alamadığı için cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı.

AKINCI OYUNU KULLANDI

KKTC Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile Lefkoşa'da Şehit Ertuğrul İlkokulundaki 223 numaralı sandıkta oy verdi. 

Mustafa Akıncı oy kullandıktan sonra açıklama yaptı.Mustafa Akıncı oy kullandıktan sonra açıklama yaptı.

Oy verme işleminin ardından açıklamalarda bulunan Akıncı, seçim süreci boyunca çalışan basın mensuplarına, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını koşullarında görev yapan sandık görevlileri, Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ve emniyet güçleriyle sandık başına gidecek vatandaşlara teşekkür etti.

Akıncı ayrıca, seçim sonuçlarının topluma, Ada'ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

TATAR: KATILIMIN YÜKSEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisinin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile Lefkoşa'daki Şehit Tuncer İlkokulunda, 140 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oy kullanma işlemi sonrası açıklamalarda bulunan Tatar, 11 Ekim'de yapılan cumhurbaşkanı seçimine yüzde 58 katılım olduğunu hatırlatarak Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı ile yarıştığını söyledi. 

Ersin Tatar oy kullandıktan sonra açıklama yaptı.Ersin Tatar oy kullandıktan sonra açıklama yaptı.

Tatar, "Kıbrıs Türk halkı, dünyanın gözü önünde özgür iradesini ortaya koymak suretiyle, önümüzdeki 5 yıl cumhurbaşkanlığı görevini yürütecek olan kişiyi seçecektir. Mümkün olduğunca katılımın yüksek olmasını temenni ediyorum. Bu, çok önemli seçimdir. Bunun erken seçimi de olmaz. Bu, 5 yılda bir olan seçimdir. 5 yıllığına seçilecek olan cumhurbaşkanının, halkın iradesi ve yüksek katılımla seçilmesinde yarar vardır." diye konuştu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecini iyi yönettiklerinden dolayı şu an için KKTC'de hemen hemen vakanın kalmadığına işaret eden Tatar, karantinada olanlar ve 7 günü dolduran vatandaşların, testlerinin negatif olarak sonuçlanmasının ardından oylarını kullanabileceklerini bildirdi.

Tatar, "Şu anda pandemi yok gibi bir durumdayız ama yine de maskeli, mesafeli ve sandık kurullarında da alınmış tedbirlerle ne kadar çağdaş ve özverili bir şekilde bu pandemiyi yönettiğimizi görüyoruz." dedi. 

Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...

Cumhurbaşkanı adayı Tatar, "Kıbrıs Türk halkı artık bütünleştirici, uzlaşıcı ve herkesin cumhurbaşkanı olacak bir kişinin cumhurbaşkanlığı makamına oturmasıyla, gerginliğin artık arkada kalması, daha güzel ve güvenli günler için, geleceğe umutla bakabilmek için doğru kararı versin diyorum ben. Doğru kararın ne olduğunu da kampanya sürecinde anlatmaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

Hiçbir zaman gerginlik siyaseti gütmediğini vurgulayan Tatar, her zaman uzlaşıcı, anavatan Türkiye ile iyi ilişkilere sahip ve Kıbrıs Türk halkının onurlu bir yaşama sahip olması için gerekenleri söylediğini belirtti.

OY KULLANMA İŞLEMİ 18.00'DA SONA ERDİ

Oy kullanma işlemi saat 18.00'de sona erdi, oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların kapanmasının ardından sayıma geçildi.

Bu yıl seçim sandıklarında Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) görevlendirdiği toplam 2 bin 658 kişi görev yaptı. 

Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...Son dakika: KKTC'deki tarihi seçim sonuçlandı! Yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar seçildi...

RESMİ OLAMAYAN SONUÇLARA GÖRE ERSİN TATAR, YENİ CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ

KKTC'deki Bayrak Radyo Televizyonu tarafından paylaşılan verilere göre, resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar, cumhurbaşkanı seçildi.


"MASAYA OTURACAĞIM, ADİL OLUN"
"Masaya oturmaya,  konusunu gerçeklere dayalı olarak bir sonuca bağlamaya hazırım" diyen Tatar, "Kıbrıs konusunun bir sonuca bağlanmasının bölgemize, dünyaya örnek olacağına, her iki halka ve Devlet'e büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Kıbrıs konusunun sonuca bağlanması ile birlikte Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin gelişeceğine yürekten inanıyorum. Eğer Rum-Yunan dostlarımız bölgemizdeki, stratejik, ekonomik ve sosyal dengeleri geleceği göz önünde tutarak doğru okurlarsa ben masaya oturup bir anlaşamaya varmamızın zor olmayacağına inanıyorum. Yok öyle yapmayacaklar, uzlaşmaz tavırlarını sürdüreceklerse bilsinler ki, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Gereken adımları atacak, halkımızın haklarını soruna kadar koruyacağız. Buradan, bu anlamlı gecede Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'ne sesleniyorum: Adil olunuz" diye konuştu.


Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonuçlara göre Ersin Tatar, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı oldu. Tatar'ın destekçileri, sokaklara akın ederek sevinç gösterisi düzenledi.
Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonuçlara göre Ersin Tatar, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı oldu.

GALERİ DEVAM EDİYOR
  
Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor

Tatar'ın destekçileri, sokaklara akın ederek sevinç gösterisi düzenliyor.

Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor

KKTC'de tarihi seçim sona erdi.

Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor

Kıbrıs Türk halkı 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı'nı seçti. KKTC'de bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Tatar, sonuçlara göre oyların yüzde 51,74'ünü alarak Cumhurbaşkanı oldu.

Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor

Bağımsız Aday Mustafa Akıncı ise yüzde 48,26 oy ile ikinci geldi.

Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın destekçileri, sokaklara akın ederek kutlama yapıyor.

Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor
 
Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor
 
Tatar destekçileri sokaklara akın ediyor
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Herkesin cumhurbaşkanı olacağım

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar seçim zaferinin ardından yaptığı açıklamada, "Kıbrıs Türk'ü her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Verdiğim her sözü tutacağım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum