Son dakika… İstanbul Büyükçekmece'de eğitim uçağı düştü! Otoyola çakılacaktı.

Büyükçekmece'de bir eğitim uçağı boş araziye düştü.Özel bir firmaya ait eğitim uçağının Büyükçekmece'de boş araziye düşmesi üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Burun kısmından toprağa gömülü haldeki uçak, ekipler tarafından halat yardımıyla çıkarıldı. Kazada yaralanan pilot da uçağın içinden çıkarıldı. İstanbul Valiliği, kazanın nedeninin motor arızası olduğunu açıkladı..

Son dakika… İstanbul Büyükçekmece'de eğitim uçağı düştü! Otoyola çakılacaktı.
22 Ekim 2020 - 12:20

İstanbul Büyükçekmece'de uçak düştü! Valilik'ten son dakika açıklama

Giriş Tarihi: 22.10.2020  11:54 Son Güncelleme: 22.10.2020  12:18

Son dakika haberine göre; Büyükçekmece'de henüz belirlenemeyen bir sebeple eğitim uçağı düştü. Olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye, kazada bir kişinin yaralandığını açıkladı. Görgü tanıkları uçağın düşmesinin ardından patlama ya da yangın olmadığını söyledi.

Video Player

00:17 | 03:22

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

Son dakika haberine göre;  Büyükçekmece'de bir eğitim uçağı boş araziye düştü. Özel bir firmaya ait eğitim uçağının Büyükçekmece'de boş araziye düşmesi üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Burun kısmından toprağa gömülü haldeki uçak, ekipler tarafından halat yardımıyla çıkarıldı. Kazada yaralanan pilot da uçağın içinden çıkarıldı.

Son dakika: Büyükçekmece'de eğitim uçağı düştü! Görgü tanıkları o anları anlattıSON DAKİKA:  Büyükçekmece'de eğitim uçağı düştü: Bir kişi yaralandı

Gelen son dakika haberine göre;  Büyükçekmece’deki  yakınlarında bulunan Büyükçekmece Gölü yakınına bir eğitim uçağı düştü. Kazadan 1 kişi yaralı olarak kurtuldu.

Büyükçekmece'de eğitim uçağı düştü

A Haber muhabiri Gökhan Kurt detayları anlattı. Kurt, "Büyükçekmece Gölü yakınına düştü. Gelen görüntülerde de aktardığımız gibi uçağın etrafında enkaz çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

AYJET Uçuş Okulu'na ait TC-UUG kuyruk tescilli eğitim uçağının Beylikçayırı mevkisinde boş araziye düşmesi üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Burun kısmından toprağa gömülü haldeki uçak, ekipler tarafından halat yardımıyla çıkarıldı.

Kazada yaralanan pilot, itfaiye ekipleri tarafından uçağın enkazından çıkarıldı.

PİLOT YARALI OLARAK KURTULDU

Düşen uçağın içinde bulunan pilot, kazadan yaralı olarak kurtuldu.

Kaza sonrası olay yerine ulaşan itfaiye ve sağlık ekipleri uçağın içinde bulunan pilotu dışarı çıkardı.

HELİKOPTER AMBULANSLA HASTANEYE KALDIRILDI
Yaralı pilot, lastik tekerlekli araçların uçağın düştüğü bölgeye girememesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na ait helikopter ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"MANEVRA YAPMASA TEM'E DÜŞECEKTİ"

Olayın görgü tanıklarından Mehmet Mert şunları söyledi ''11.00 civarında Hadımköy üzerinden gişelerden çıktım, viyadükten geçerken uçağın sağa doğru kaydığını gördüm. Önce tam anlamadım. Hemen arkadaşları aradım. O andan görüntü de bulduk biz. 2 kişinin olduğu, eğitim uçağı olduğu anlaşıldı. Olay yerinde durmadım. Uçak havadayken gördüm. Viyadükten sağa doğru kaydı. Tam olarak kestiremedim, kazaya sebebiyet vermemek için. Nereye düştüğünü görmedim. Uçak havadayken yere düşmek üzere olduğunu gördüm. Araç kullanırken farkettim. Uçağın sağa doğru kaydığını gördüm. Manevra yapmasaydı TEM'e düşecekti.''

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU
Kazayı gören Uğur Önver, ''Yetkililer ve ekipler de olay yerine ulaştıktan sonraki görüntü bu. Artık profesyonel bir müdahale gerçekleşiyor'' diye konuştu.

Yine görgü tanıklarından Mehmet Değirmenci, ''Maalesef bu üzücü olaya tanık oldum. Olay yerine ekipler yeni ulaşmışlar. Olayın 11.00-11.05 civarında olayın olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla uçağın burnu maalesef toprağın içine girmiş. İnşallah ölen ya da yaralanan yoktur ama umutsuzum. Uçak düştükten sonra görüntüyü 11.07 civarında çektim. Yangın ya da dumanla ilgili herhangi bir şey yok. Orası tarım yapılan bir yer zaten. Kayalık bölge de değil. Maalesef uçak çakılmış durumda'' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği: İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından bugün saat 10.56'da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, alınan ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05'te havalimanı yakınlarında düşmüştür. Olay yerine hemen güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilerek, uçağın pilotaj lisans öğrencisi (B.N), yaralı olarak kurtarılmıştır. Olay yerine tekerlekli araçlarla ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle ambulans helikopter sevk edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır.

VALİLİK'TEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği;  İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından bugün saat 10.56'da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, alınan ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05'te havalimanı yakınlarında düşmüştür. İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından havalanan eğitim uçağı, motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada düşmüştür. Uçağın pilotaj lisans öğrencisi yaralı olarak kurtarılmıştır.

Büyükçekmece Gölü yakınında bir eğitim uçağı düştü. Uçağın Hazerfen Havaalanı'ndan havalandığı belirtiliyor. Olay yerine gelen ekipler inceleme yapıyor.

BÜYÜKÇEKMECE'DE EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ - Uçankuş

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, canlı yayında şu bilgileri verdi:
''Çevredeki vatandaşlar olay yerine ulaştı. Profesyonel anlamda kurtarma işlemi henüz başlamadığı için pilot ve yolcunun sağlık durumuyla ilgili henüz net bir bilgi yok.''

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU

Kazayı gören Uğur Önver, ''Yetkililer ve ekipler de olay yerine ulaştıktan sonraki görüntü bu. Artık profesyonel bir müdahale gerçekleşiyor'' diye konuştu. 

Yine görgü tanıklarından Mehmet Değirmenci, ''Maalesef bu üzücü olaya tanık oldum. Olay yerine ekipler yeni ulaşmışlar. Olayın 11.00-11.05 civarında olayın olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla uçağın burnu maalesef toprağın içine girmiş. İnşallah ölen ya da yaralanan yoktur ama umutsuzum. Uçak düştükten sonra görüntüyü 11.07 civarında çektim. Yangın ya da dumanla ilgili herhangi bir şey yok. Orası tarım yapılan bir yer zaten. Kayalık bölge de değil. Maalesef uçak çakılmış durumda'' ifadelerini kullandı. 

Kazayı gören Mehmet Mert, şunları söyledi:
''11.00 civarında Hadımköy üzerinden gişelerden çıktım, viyadükten geçerken uçağın sağa doğru kaydığını gördüm. Önce tam anlamadım. Hemen arkadaşları aradım. O andan görüntü de bulduk biz. 2 kişinin olduğu, eğitim uçağı olduğu anlaşıldı. Olay yerinde durmadım. Uçak havadayken gördüm. Viyadükten sağa doğru kaydı. Tam olarak kestiremedim, kazaya sebebiyet vermemek için. Nereye düştüğünü görmedim. Uçak havadayken yere düşmek üzere olduğunu gördüm. Araç kullanırken farkettim. Uçağın sağa doğru kaydığını gördüm. Manevra yapmasaydı TEM'e düşecekti.''

AY-JET Uçuş Okulu’na ait eğitim uçağı Büyükçekmece’de boş bir araziye düştü. Uçağın Hezarfen Havaalanı’ndan kalktığı ve Büyükçekmece Gölü’ne yakın bir yere düştüğü öğrenildi.

(FOTO: İHA)

Polis ve sağlık ekipleri Sonaca tipi iki kişilik eğitim uçağına ulaştı. Uçağın içindeki yaralı sıkıştığı bölümden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

(FOTO: İHA)

Belinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olan yaralının Özyeğin Üniversitesi pilotaj lisans öğrencisi B.N. olduğu ve yalnız uçtuğu öğrenildi. B.N. ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

KAZANIN NEDENİ MOTOR ARIZASI

Bir görgü tanığı “Manevra yapmasaydı, TEM otoyoluna çakılacaktı” dedi. İstanbul Valiliği’nden kazayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından bugün saat 10.56'da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, alınan ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05'te havalimanı yakınlarında düşmüştür. Olay yerine hemen güvenlik, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilerek, uçağın pilotaj lisans öğrencisi (B.N), yaralı olarak kurtarılmıştır. Olay yerine tekerlekli araçlarla ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle ambulans helikopter sevk edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır.”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum