Son dakika... Ermenistan iyice çıldırdı! Gence'ye 300 kilometre menzilli 6 füze atıldı...

Gelen son dakika haberlerine göre, Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ’da işgal altındaki bölgeleri tek tek kurtarırken, çatışmalarda hezimete uğrayan Ermenistan, sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını artırdı. Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’ye 300 kilometre menzilli 6 füze atıldı. Saldırıda 2 sivil yaşamını yitirdi, 28 kişi de yaralandı.

Son dakika... Ermenistan iyice çıldırdı! Gence'ye 300 kilometre menzilli 6 füze atıldı...
05 Ekim 2020 - 08:32 - Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 09:37

Son dakika: Tam 300 kilometre! Ermenistan iyice çıldırdı...

Giriş Tarihi: 05.10.2020 Son Güncelleme: 5.10.2020  08:08

Gelen son dakika haberlerine göre, Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ’da işgal altındaki bölgeleri tek tek kurtarırken, çatışmalarda hezimete uğrayan Ermenistan, sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını artırdı. Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’ye 300 kilometre menzilli 6 füze atıldı. Saldırıda 2 sivil yaşamını yitirdi, 28 kişi de yaralandı.

Video Player

00:19 | 01:15

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermeni askeri grupların, Azerbaycan'daki şehir ve köylere yönelik saldırılarını sürdürdüğü aktarıldı.

Gelen son dakika haberlerine göre, Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ’da işgal altındaki bölgeleri tek tek kurtarırken, çatışmalarda hezimete uğrayan Ermenistan, sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını artırdı. Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’ye 300 kilometre menzilli 6 füze atıldı. Saldırıda 2 sivil yaşamını yitirdi, 28 kişi de yaralandı.

Son dakika haberine göre, Ermenistan güçlerinin, işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’dan Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine Azerbaycan ordusunun 27 Eylül’de başlattığı operasyon dün sekizinci günündeydi.Harekat kapsamında Azerbaycan Ordusu, işgal altındaki topraklarını teker teker kurtarıyor. SİHA ve İHA’larla hava üstünlüğünü elinde tutan Azerbaycan, Ermenistan’a ağır kayıplar verdirdi.Stratejik öneme sahip Sukovuşan (Madaqiz) ve yedi köyün ele geçirilmesinin ardından savaşın başından beri sivil hedefleri vuran Ermenistan’ın saldırıları da arttı.Ermenistan gün boyunca sivillerin yaşadığı Terter ve Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan Gence’ye uzun menzilli füzelerle saldırdı. Ermenistan tarafından Gence’ye atılan 6 füzeden 4’ü patladı.Aziz Aliyeva mahallesinde bir eve isabet eden roket nedeniyle iki sivil hayatını kaybederken 28 kişi de yaralandı. Birçok ev de kullanılamaz hale geldi.Füze ve top saldırılarıFüze ve top saldırıları 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, Karabağ’da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla  bombalıyor.​​​​​​​Gence’ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı. Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırıları akşam saatlerinde de devam etti.​​​​​​​Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın sanayi kenti Mingeçevir’e füze saldırısı, Terter’e ise top atışı gerçekleştirdiğini, bazı sivillerin yaralandığını duyurdu.​​​​​​​Hacıyev, ayrıca Hızı ve Abşeron bölgelerine de Ermenistan ordusunca 300 kilometre menzilli 2 füze atıldığını açıkladı.

10Evlere isabet ettiEvlere isabet etti 

Gence’ye yapılan füzeli saldırıda evi ağır hasar alan Elham Elhamallahverdiyev, “Adice sivillere saldırıyorlar. Evde eşim vardı çok şükür ona bir şey olmadı ama evimizin hali ortada.​​​​​​​Giden evimiz olsun ama devletimiz milletimiz var olsun. Kaybedeceklerini anladıkları için sivillere saldırmaya başladılar” diye konuştu.Cephe hattına kuş uçuşu 45-50 kilometre mesafede olan Gence’nin vurulmasıyla ilgili olarak bölge halkı füzelerin Karabağ cephe hattının dışından, Ermenistan içerisinden atıldığını söylüyor.​​​​​​​Ermenistan’ın sivil yerleşim noktalarına düzenlediği saldırılarda toplam 23 kişi hayatını kaybederken 95 kişi de yaralandı.Ermenistan’ın en yoğun saldırıları gerçekleştirdiği Terter ilçesinde yıkımın izleri açıkça görülüyor. Kasabadaki ev ve iş yerlerinin çoğu atılan grad füzeleri ve havan toplarının etkisiyle yıkılmış durumda.​​​​​​​Ermenistan’ın saldırılarına rağmen Terter ilçesinde yaşamaya devam eden halk, evlerini terk etmeyeceklerini belirterek Dağlık Karabağ’ın yeniden özgürleşeceğine inandıklarını söylüyor.​​​​​​​38 yaşındaki Agayev Ragil Arifoğlu, “Ordumuz kahramanca savaşıyor biz de Terter’i terk etmedik burada yaşıyoruz.​​​​​​​Ermeniler burayı füzelerle toplarla vurdu. Çocuk, yaşlı, kadın, erkek sivilleri öldürdüler. Ama biz öz yurdumuzu terk etmeyiz” dedi.​​​​​​​Ermenistan işgalindeki Karabağ’ın başkenti Xankenti’ne giden ana yol üzerinde bulunan Madagiz’in kurtarılmasından sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kente işgalden önceki adı olan Sukovuşan isminin geri verildiğini açıkladı.​​​​​​​Konumu itibariye stratejik öneme sahip olan Sukovuşan, Terter-Ağdere-Xankenti hattı arasında arasındaki önemli bir kavşak. Kentte bulunan Sukovuşan Barajı ile Azerbaycan’ın Terter, Ağcabedi, Yevlak, Berde kentlerinde 30 yıldır yaşanan su sıkıntısı da çözülmüş olacak.

20Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan ordusunun Karabağ bölgesinde kritik öneme sahip Cebrail’i işgalden kurtardığını bildirdi.​​​​​​​

MSB açıklamasında, “Azerbaycan güvenilir kaynaklarından alınan bilgilere göre, Azerbaycan ordusu Büyük Mercanlı, Maralyan ve Şeybey köylerinden sonra Karabağ bölgesinde kritik öneme sahip Cebrail kentini de işgalden kurtardı” bilgisi paylaşıldı.​​​​​​​Ardından açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de “Bugün Azerbaycan ordusu, Cebrail kentini ve birkaç köyü işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ,  Azerbaycan’dır” dedi

23Azerbaycan Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov’un 18 Haziran 2010’da tek başına saldırdığı ve çok sayıda Ermenistan askerini etkisiz hale getirdikten sonra şehit olduğu mevzi Azerbaycan askerlerinin kontrolüne geçti. Azerbaycan ordusu, mevziye Azerbaycan bayrağı dikti. KAYNAK  Milliyet

'a tokadı bastı! Macron ve Kukla Paşinyan yıkıldı...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kışkırttı. Kuklası Nikol Paşinyan saldırdı. Ancak 'nin tam destek verdiği  tokadı bastı. İkisi de yıkıldı.

Çıkış yok!

 ordusu dün de dört koldan Karabağ içleri ne doğru aktı. Çok sayıda köyü geri aldı. Kritik öneme sahip Cebrail kentini de 30 yıllık işgalden kurtardı.

Ermeniler ise yine kalleşçe davrandı. 60 kilometre uzaktan sivillere Rus yapımı Smerch ve Tochka-u füzeleri fırlattı. Gence'de 26 sivil öldü, 76 kişi yaralandı.

SON DAKİKA...  sivilleri hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Giriş Tarihi: 4.10.2020  10:36 Son Güncelleme: 4.10.2020  10:42

 ordusu tarafından 'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı. Edinilen son dakika bilgisine göre Ermenistan'ın saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Günlerdir okullar, kreşler dahil onlarca sivil noktayı hedef alan Ermenistan'ın son saldırısında 2 Azerbaycan Türkü daha şehit oldu.

SON DAKİKA... Ermenistan sivilleri hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı.

stan yine i hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Ermenistan'dan alçak saldırı! Şehir ve köyleri bombaladı ahberine göre, stan su tarafından 'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı. Edinilen son dakika bilgisine göre 'ın saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Günlerdir okullar, kreşler dahil onlarca sivil noktayı hedef alan Ermenistan'ın son saldırısında 2 Azerbaycan Türkü daha şehit oldu.

Son dakika: Ermenistan yine sivilleri hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Azerbaycan-Ermenistan arasında çatışmalar devam ederken, Ermenistan güçleri sivil yerleşim birimlerini hedef almaya devam ediyor. Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yaptığı açıklamada, Ermenistan tarafından dün akşam saatlerinde top bataryasıyla yapılan saldırılarda Beylagan bölgesinde 2 sivilin daha hayatını kaybettiği, 4 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

Ermenistan'dan alçak saldırı! Azerbaycan'daki şehir ve köyleri bombaladı

Ermeni askeri grupların, ’ın Gence şehrini, işgal altındaki Karabağ’da Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini bombaladığı bildirildi.

Giriş Tarihi: 04.10.2020 

Ermenistan'dan alçak saldırı! Azerbaycan'daki şehir ve köyleri bombaladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermeni askeri grupların, Azerbaycan'daki şehir ve köylere yönelik saldırılarını sürdürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, Karabağ'da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla bombalıyor. Gence'ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da yaptığı açıklamada, "Ermenistan topraklarından Azerbaycan topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kışkırtmaya yöneliktir ve çatışma bölgesini genişletmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Ermenistandan alçak saldırı! Azerbaycandaki şehir ve köyleri bombaladıERMENİSTAN'DAN ALÇAK SALDIRI! AZERBAYCAN'DAKİ ŞEHİR VE KÖYLERİ BOMBALADI

Ayrıca son dakika bilgisinde Beylagan'da bulunan evlerin de ciddi zarara uğradığı bildirildi.

17 ŞEHİT OLDU

Ermenistan ordusunun Azerbaycan'daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 17'ye, yaralı sayısı 53'e yükseldi.

KREŞLERİ BİLE HEDEF ALDILAR

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin kamu binalarını, sağlık ocaklarını, okul ve kreşleri de hedef aldığı bildirildi.

ONLARCA SİVİL NOKTA

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 116 konut ve 26 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Ermenistan'ın saldırılarında yaşamını yitiren Azerbaycanlı sivil sayısı 17'ye, yaralı sayısı 53'e çıktı. Başsavcılık saldırılarla ilgili soruşturmaları yürütüyor.

AZERBAYCAN ORDUSU OPERASYONLARA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Ermenistan'ın saldırılarına karşı Azerbaycan'ın da operasyonlara devam ettiği ve birçok bölgeyi işgalden kurtardığı aktarıldı. Dün Madagiz'in işgalden kurtulduğu resmen açıklandı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Azerbaycan-Ermenistan arasında çatışmalar devam ederken, Ermenistan güçleri sivil yerleşim birimlerini hedef almaya devam ediyor. Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yaptığı açıklamada, Ermenistan tarafından dün akşam saatlerinde top bataryasıyla yapılan saldırılarda Beylagan bölgesinde 2 sivilin daha hayatını kaybettiği, 4 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

Ayrıca son dakika bilgisinde Beylagan'da bulunan evlerin de ciddi zarara uğradığı bildirildi.

17 ŞEHİT OLDU

Ermenistan ordusunun Azerbaycan'daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 17'ye, yaralı sayısı 53'e yükseldi.

KREŞLERİ BİLE HEDEF ALDILAR

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin kamu binalarını, sağlık ocaklarını, okul ve kreşleri de hedef aldığı bildirildi.

ONLARCA SİVİL NOKTA

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 116 konut ve 26 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

SON DAKİKA... Ermenistan sivilleri hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Ermenistan'ın saldırılarında yaşamını yitiren Azerbaycanlı sivil sayısı 17'ye, yaralı sayısı 53'e çıktı. Başsavcılık saldırılarla ilgili soruşturmaları yürütüyor.

AZERBAYCAN ORDUSU OPERASYONLARA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Ermenistan'ın saldırılarına karşı Azerbaycan'ın da operasyonlara devam ettiği ve birçok bölgeyi işgalden kurtardığı aktarıldı. Dün Madagiz'in işgalden kurtulduğu resmen açıklandı.

İlham Aliyev: 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok

Bozguna uğrayan Ermenistan ordusu askerlerini mevzilere zincirliyor

 bölgesini yıllardır işgal eden Ermenistan,  ordusunun bozgununa uğradı. Cephede çok sayıda kayıp veren Ermenistan ordusu, askerleri mevziden kaçmasın diye zincirlere vurdu.

Giriş Tarihi: 04.10.2020 Güncelleme Tarihi: 04.10.2020 

Bozguna uğrayan Ermenistan ordusu askerlerini mevzilere zincirliyor

Azerbaycan ordusunun 28 yıldır işgal altındaki Karabağ'ı özgürleştirmek için başlattığı harekat 7. gününü geride bıraktı.

Önceki gün Cebrail-Fuzuli yönünde bir çok stratejik tepeyi ele geçiren Azerbaycan ordusu dün de ilerleyişini devam ettirdi. Cephe hattındaki çatışmalar gece boyunca devam etti. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun mevzilerine ve araçlarına ağır hasar verdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı vurulan nokta ve araçların görüntülerine yayınladı.

Ermenistan ordusu askerlerini mevzilere zincirliyor!

FİRARA KARŞI KONTROL NOKTASI
Karadan ve havadan ağır darbeler yiyen Ermenistan ordusunda tam bir bozgun yaşanıyor. Ermeni askerler araç, silah ve mevzilerini bırakarak Karabağ içlerine doğru kaçıyor. Cephe gerisine ve Ermenistan'la bağlantı koridoruna çok sayıda çok sayıda kontrol noktası kurarak firarları önlemeye çalışan Ermeni ordusunun zaman zaman kendi askerlerine karşı silah kullandığı belirtildi.

MEVZİDE ZİNCİRE VURDULAR
Bununla da yetinmeyen Ermeni ordusunun kaçmalarını önlemek amacıyla askerleri mevzilerini zincirlediği ortaya çıktı. Azerbaycan ordusu tarafından ele geçirilen stratejik tepede öldürülen askerlerin bulundukları noktaya zincirlendikleri görüldü. Kaçarken kendi ordusu tarafından vurulmak istemeyen Ermeni askerleri de Azerbaycan ordusuna teslim olmaya başladı. Azerbaycan basını beyaz bayrak çekerek teslim olan bir grup askerin görüntülerini yayınladı.

YAŞLILARI CEPHEYE SÜRECEKLER
Firar ve kayıplarla mevzileri tutacak personel bulma konusunda sıkıntı yaşayan Ermenistan ordusu, dünya genelindeki soydaşlarını çağrı yaptı. 50 yaşına kadar erkekleri ve genç kadınları silah altına alan Ermeni ordusunun, 60 yaşın üzerindeki insanları da cepheye sürme planları yaptığı ifade edildi.

ŞEHİRLER BOŞALIYOR
Yeni Şafak'ın haberine göre; Ordudaki bozgun havası demografiyi değiştirmek için dünyanın dört bir yanından getirilerek Karabağ'a yerleştirilen Ermenileri de etkiledi. İşgalcilerin kurduğu korsan devletin başkenti olarak gösterilen Hankendi boşalmaya başladı. Siviller eşyalarını araçlarına yükleyerek Ermenistan'a doğru kaçmaya başladı.Karadan ve havadan ağır darbeler yiyen Ermenistan ordusunda tam bir bozgun yaşanıyor. Ermeni askerler araç, silah ve mevzilerini bırakarak Karabağ içlerine doğru kaçıyor. Cephe gerisine ve Ermenistan'la bağlantı koridoruna çok sayıda çok sayıda kontrol noktası kurarak firarları önlemeye çalışan Ermeni ordusunun zaman zaman kendi askerlerine karşı silah kullandığı belirtildi.

Bozguna uğrayan Ermenistan ordusu askerlerini mevzilere zincirliyorBOZGUNA UĞRAYAN ERMENİSTAN ORDUSU ASKERLERİNİ MEVZİLERE ZİNCİRLİYOR

Ermenistan işgalinden kurtarılan Azerbaycan topraklarından yeni görüntülerERMENİSTAN İŞGALİNDEN KURTARILAN AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAN YENİ GÖRÜNTÜLER

 bölgesini yıllardır işgal eden Ermenistan,  ordusunun bozgununa uğradı. Cephede çok sayıda kayıp veren Ermenistan ordusu, askerleri mevziden kaçmasın diye zincirlere vurdu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum