Son dakika: Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırıları! Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar..

Son dakika haberine göre İsveçli mevkidaşı ile soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Azerbaycan'ın vereceği kararı her şartta masada ve sahada destekleyeceğiz" dedi. Bakan Çavuşoğlu,"Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'ye 'Suriye'den çekilin' diyebiliyorsunuz?" diyerek İsveçli mevkidaşına resti çekti. Çavuşoğlu ayrıca mevkidaşına tepki göstererek "Diplomaside 'urge' kelimesini kullanmak tepeden bakmaktır. Bunu diyemezsininİz" diye konuştu..

Son dakika: Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırıları! Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar..
13 Ekim 2020 - 19:03
Son dakika haberi: Bakan  İsveçli bakana ders verdi,  yıkıldı
Giriş Tarihi: 13.10.2020  17:47Son Güncelleme: 13.10.2020  17:47
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün görüştüğü mevkidaşı İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini isteyen AB yetkilileri ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'ye sert çıktı dünya medyasında son dakika olarak geçen çarpıcı sözlerle adeta demokrasi, insanlık ve tutarlılık dersi verdi. Çavuşoğlu Linde'ye dönerek "Siz hangi yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyorsunuz? Biz işgalci değil topraklarının güvenliğini sağlayan bir ülkeyiz. Siz PKK'ya ülkenizde ofis açtırıyorsunuz. O örgüt anneleri çocuksuz, çocukları anasız babasız bırakıyor. Siz de bir annesiniz buna ne diyeceksiniz?" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveçli mevkidaşına rest!
Avrupa'nın terörle mücadele, Azerbaycan,  gibi konulardaki çifte standardı konusunda bugün yaşanan son dakika gelişmesi hem dünya medyası hem de sosyal medyanın dikkatini çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt  Türkiye'nin 'den çekilmesini, Doğu Akdeniz'den vazgeçmesini isteyen İsveçli Bakan Ann Linde'ye adeta demokrasi dersi verdi. 'nin iki yüzlülüğünün tokat gibi yüzüne vurulduğu sözler dünya basınında da son dakika olarak geçti.
SABAH İNTERNET
Son dakika haberi: Bakan Çavuşoğlu İsveçli bakana ders verdi, sosyal medya yıkıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün görüştüğü mevkidaşı İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini isteyen AB yetkilileri ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'ye sert çıktı dünya medyasında son dakika olarak geçen çarpıcı sözlerle adeta demokrasi, insanlık ve tutarlılık dersi verdi. Çavuşoğlu Linde'ye dönerek "Siz hangi yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyorsunuz? Biz işgalci değil topraklarının güvenliğini sağlayan bir ülkeyiz. Siz PKK'ya ülkenizde ofis açtırıyorsunuz. O örgüt anneleri çocuksuz, çocukları anasız babasız bırakıyor. Siz de bir annesiniz buna ne diyeceksiniz?" dedi.

SON DAKİKA ÇAVUŞOĞLU VURDU SOSYAL MEDYA SES VERDİ

Çavuşoğlu'nun sert sözleri üzerine İsveçli mevkidaşı sözlerini kısa kesti ve toplantı sona ererken yaşananları canlı yayında izleyen vatandaşlar sosyal medya platformları üzerinden çok sayıda yorum yaptı. Milletin hislerine tercüman olduğunu söyleyen kullanıcılar Bakan Çavuşoğlu'na destek mesajları attı.

İşte dünya gündeminde önemli bir yer edinen son dakika gelişmesinin ardından sosyal medyada yapılan bazı yorumlar;

"ALLAH RAZI OLSUN"

"Yemin ederim Sn. Çavuşoğlu, yıllardır içimde biriktirdiğim ne varsa, hepsini mevkidaşı ve onun nezdinde tüm Avrupaya söyledi. Allah razi olsun. Adam adam.."

"Sayın Bakan Çavuşoğlu İsveç li bakana hak ettiği cevabı vermiş."

"İSVEÇLİ BAKANIN YÜZÜNE SÖYLEDİ"

Ülke için de sayın Süleyman Soylu ülke dışında da Sayın Mevlüt Çavuşoğlu bunlara nefes aldırtmıyor. Gerizekalıya anlatır gibi tane tane anlatmış. Kadın geldiğine pişman olmuştur.

Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'li bakanın 'dümdük' yüzüne "Suriye' yi bölmek isteyenleri destekliyorsunuz" dedi.

"EVLAT NÖBETİ TUTAN ANNELERE SELAM OLSUN"

"Diyarbakır da EVLAT NÖBETİ tutan annelere selam olsun. Hdpkk yı sizin VİCDANINIZ bitirir. Yüreğine sağlık sayın ÇAVUŞOĞLU"


Son dakika: Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırıları! Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar
Son dakika haberine göre İsveçli mevkidaşı ile soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "'ın vereceği kararı her şartta masada ve sahada destekleyeceğiz" dedi. Bakan Çavuşoğlu,"Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'ye 'Suriye'den çekilin' diyebiliyorsunuz?" diyerek İsveçli mevkidaşına resti çekti. Çavuşoğlu ayrıca mevkidaşına tepki göstererek "Diplomaside 'urge' kelimesini kullanmak tepeden bakmaktır. Bunu diyemezsininİz" diye konuştu.

Son dakika: Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırıları! Bakan Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar:

TAM ÇÖZÜM ERMENİSTAN'IN AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAN ÇEKİLMESİDİR
Tam çözüm Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarından çekilmesidir. İsveç'in AGİT dönem başkanlığı ve faaliyetlerini destekleyeceğiz.

Uluslararası toplumun çağrılarını makul karşılıyoruz kimse savaş istemez. Ama Ermenistan'a da işgal ettiğin topraklardan çağrı olursa o zaman uluslararası toplumun bu sorunu çözme arzusunu görebiliriz. Uluslararası toplum Ermenistan'a da çağrı yapmalı.

Uluslararası toplumun çağrılarını makul karşılıyoruz kimse savaş istemez.

Ama Ermenistan'a da işgal ettiğin topraklardan çağrı olursa o zaman uluslararası toplumun bu sorunu çözme arzusunu görebiliriz.

Bakan Çavuşoğlundan İsveçli mevkidaşına Suriye resti: Bu yetkiyi kimden alıyorsunuz?BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN İSVEÇLİ MEVKİDAŞINA SURİYE RESTİ: BU YETKİYİ KİMDEN ALIYORSUNUZ?

SİZ KİMDEN ALDIĞINIZ YETKİYLE TÜRKİYE'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİNİ İSTİYORSUNUZ
Mevkidaşımın kullandığı bir takım ifadeler var onlara da cevap vermek durumundayım.

Örneğin Türkiye'yi Suriye'den çekilmesi için uyarıyoruz. Diplomaside 'urge' kelimesini kullanmak tepeden bakmak gibi bir yaklaşımdır doğru bir yaklaşım değildir o kelime yanlış. Call on diyebilirsiniz tamam.

Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyorsunuz ya da Türkiye'yi uyarıyorsunuz. Suriye'deki rejim İsveç'e ya da Avrupa Birliği'ne böyle bir yetki mi verdi? Neden PKK'ya YPG'ye destek veriyorsunuz?

Biz her toplantıda Soçi Astana Cenevre toplantılarında ortaya çıkan İdlib'le ilgili tüm metinlerde bir şeyi vurguluyoruz: Suriye'nin toprak bütünlüğü. Biz Suriye'yi bölmek istemiyoruz. Ama siz Suriye'yi bölmek isteyen PKK'lılara destek olmak için Türkiye'ye çekil diyorsunuz. Uluslararası hukukta var mı böyle bir şey?



KİMİN ADINA UYARIYORSUNUZ VE NEDEN O BÖLGELERDEN ÇEKİL DİYORSUNUZ?
Kimin adına uyarıyorsunuz ve neden o bölgelerden çekil diyorsunuz? Kürt kardeşlerimiz ve teröristler ayırt edersek ayrıştığımız konularda görüşlerimiz yakınlaşabilir.

İkincisi siz diyorsunuz ki Kıbrıs'ın egemen hakkı... Peki Kıbrıs Türklerinin haklarından neden bahsetmiyorsunuz? Hidrokarbon kaynakları üzerinde onların hakkı yok mu?

Neden hakça paylaşıma vurgu yapmıyorsunuz? Neden? Siz de vurguladınız AB içinde dayanışmadan dolayı. Dayanışma haksız olan bir yerde AB'yi kör eder ve adaletten uzaklaştırır. Haksız yerde dayanışma içinde olmayalım. Rum kesiminin her yaptığı doğrudur anlayışı doğru değil.

Yunanistan bu kadar göçmeni öldürürken botları batırırken niye bir kez olsun Yunanistan'ı eleştirmiyorsunuz? neden Yunanistan çünkü AB üyesi dayanışma ruhu var o yüzden eleştiremeyiz. lütfen bunlardan kurtulun.

İsveçli Bakan: Minsk grubu eş başkanlarını destekliyoruz. Başka herhangi bir alternatif yok. Askeri bir çözüm olamaz.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kıbrıs Rumlarına hukuk dersi verdiDIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU KIBRIS RUMLARINA HUKUK DERSİ VERDİ
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Azerbaycan’a desteğimizi kimse yadırgamasınDIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: AZERBAYCAN'A DESTEĞİMİZİ KİMSE YADIRGAMASIN

 
Son dakika haberi: Bakan Çavuşoğlu İsveçli bakana ders verdi, sosyal medya yıkıldı

"CANLI YAYINDA İNSANLIK DERSİ VERDİ"

"Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in çok bilmiş Dışişleri bakanına, canlı yayında insanlık dersi verdi."

"Bugün karşıma çıkan en güzel son dakika haberiydi. Helal olsun bakanıma"

"TOKAT YEMİŞ GİBİ OLDU"

"Sen ne yaptın sayın bakanımız Çavuşoglu? İsveçli bayan bakan renkten renge girdi. Kadın kıpkırmızı oldu. Bir ara bayılacak sandım tokat yemiş gibi oldu kızcağız"

"Mevlüt Çavuşoğlu yine diplomatik yolla racon nasıl kesilir nasıl dövmekten beter edilirin dersini vermiş."

"İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde:

-"Türkiye Suriye'den çekilmeli"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

- "Siz kimin adına 'çekilin' diyorsunuz? Siz kimsiniz?"

 

"GURURLANDIRDI"

"Mevlüt Çavuşoğlu durur mu yapıştırır cevabı."

"Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu" yine bizi gururlandırmış! Clapping hands signClapping hands signClapping hands signFlag of TurkeyFlag of TurkeyFlag of Turkey Allah razı olsun bakanımızdan!

"Kral adam bu Çavuşoğlu,keyfim yerine geliyor böyle tiplere canlı yayında cevabını verince."

"AĞZINA SAĞLIK"

"İsveç Dışişleri Bakanı'na haddini bildiren Çavuşoğlu'nun ağzına sağlık, bravo!"

Çavuşoğlu İsveç Dışişleri Bakanını yerden yere vurdu. Sessiz kalmadı. "Hangi yetkiyle Suriyeden çık diyorsunuz?" Verdi veriştirdi. "Siz de annesiniz Diyarbakıra gidin Annelerle konuşun bakayım" dedi. Kadın korkudan ben misafirim dedi Vatan, millet, milli menfaat işte böyle savunulur.

Son dakika... Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşıyla önemli açıklamalarda bulundu

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşına sert çıktı! Hangi yetki ile...Son dakika haberine göre İsveçli mevkidaşı ile soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Azerbaycan'ın vereceği kararı her şartta masada ve sahada destekleyeceğiz" dedi. Bakan Çavuşoğlu,"Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'ye 'Suriye'den çekilin' diyebiliyorsunuz?" diyerek İsveçli mevkidaşına resti çekti. Çavuşoğlu ayrıca mevkidaşına tepki göstererek "Diplomaside 'urge' kelimesini kullanmak tepeden bakmaktır. Bunu diyemezsininİz" diye konuştu..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum