Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreninde önemli açıklamalar.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni deniz sistemleri teslim töreninde konuşuyor. Milli Savunma ve güvenlikle ilgili önemli açıklamalar yapan Erdoğan 'Millileşme hamlelerimiz hız kesmeden devam ediyor' dedi. Ayrıca Giresun ve Rize'ye bağlı bölgeleri etkileyen sel felaketi için de açıklamalarda bulunan Erdoğan hasarların giderilerek eskiye dönüşün sağlanacağını belirtti ve ekledi "Bakanlarım böylesini yaşamadık diyor"... İşte Başkan Erdoğan'ın sözlerinden öne çıkanlar;

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreninde önemli açıklamalar.
23 Ağustos 2020 - 19:09

: Başkan Erdoğan'dan Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreninde önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 23.08.2020 Güncelleme Tarihi: 23.08.2020 

 haberine göre Başkan , Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde düzenlenen Yeni Deniz Sistemleri Teslim Tören'nde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin savunma sanayinde son yıllarda yaptığı başarılı hamlelere dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye, kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden birisidir." dedi. Giresun'daki sel felaketine de değinen Erdoğan, "Yaraların sarılması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz kritik hiçbir alanda dışarıdan alıma ihtiyaç duymayacak bir savunma sanayi geliştirme ve üretim altyapısı inşa etmektir. Bu aynı zamanda, ülkemizin dünyanın en önde gelen savunma sanayi ihracatçılarından biri haline dönüşmesi demektir." dedi.

Başkan Erdoğan, Tuzla'daki "Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni"nde yaptığı konuşmada, girdikleri her mücadelenin yeni bir İstiklal harbi olduğu gerçeğini asla unutmadan, bin yıldır bu toprakları kanlarıyla sulayan ecdada layık olabilmek için sürekli daha çok çalışacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar: Bunlar daha başlangıç!

"Türkiye'nin tek amacı var; kendisinin ve dostlarının meşru haklarını korumaktır. Yürüttüğümüz mücadelede en büyük güven kaynağımız, Türk Silahlı Kuvvetlerinin üstün teçhizat ve sistemlerle donatılmış olarak sahada yerini almasıdır." diyen Erdoğan, savunma sanayisini dışa bağımlılıktan kurtarmak için verilen emeklerin karşılığını tıpkı bugün olduğu gibi birer birer almaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizin savunma sanayi proje stokunu 62'den 700'ün, proje bütçesini 5,5 milyar dolardan 60 milyar doların üzerine çıkartmamızın gerisinde kendimize olan güvenimiz yatıyor. Yüzde 70'leri aşan yerlilik ve millilik oranı önemli olmakla birlikte maruz kaldığımız açık ve gizli ambargoları düşündüğümüzde henüz yetersiz durumdayız. Hedefimiz kritik hiçbir alanda dışarıdan alıma ihtiyaç duymayacak bir savunma sanayi geliştirme ve üretim altyapısı inşa etmektir. Bu aynı zamanda ülkemizin dünyanın en önde gelen savunma sanayi ihracatçılarından biri haline dönüşmesi demektir."

Cirosu 1 milyar dolardan 11 milyar dolar sınırına dayanan, ihracatı 248 milyon dolardan 3 milyar doların üzerine çıkan Ar-Ge harcamasının 1,5 milyar doları geçen bir sektör büyüklüğüne ulaştığını belirten Erdoğan, sektördeki firma sayısının 56'dan 1500'e çıkmasının bu alandaki dinamizmin en somut ifadesi olduğunu vurguladı.

"GELİŞMELERİ YÖNLENDİREN BİR ÜLKE HALİNE ULAŞMAMIZ HENÜZ BİR BAŞLANGIÇTIR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi listesinde artık 7 firma ile temsil edilmesinin, gelecek açısından ümit verdiğini kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz atılımlar sayesinde bölgesinde oyun kuran, oyun bozan, gelişmeleri yönlendiren bir ülke haline ulaşmamız henüz bir başlangıçtır. Denizcilik, savunma sanayinde en çok projeye sahip olduğumuz ve mesafe katettiğimiz alanlardan biridir. Gemi inşaat sektörümüz, 3 kıtada, 9 ülkeye 130 adet deniz platformunun ihracatını gerçekleştirerek 3 milyar dolarlık ihracata imza attı. İlk milli savaş gemisi projemiz olan MİLGEM kapsamında yüzde yüz yerli tasarım olarak geliştirilip üretilen Heybeliada, Büyükada, Burgazada ve Kınalıada korvetlerimiz denizlerde şanlı bayrağımızı dalgalandırıyor."

Erdoğan, amfibi harekat, araç ve personel nakli, ateş desteği ve doğal afetlerde yardım ile acil destek hizmetleri sağlayan Bayraktar ve Sancaktar gemilerinin geniş bir alanda hizmet verdiğini hatırlatarak, yeni tip denizaltı projesinin ilk denizaltısı Pirireis'i havuza çekerken, 5. denizaltı olan Seydialireis'in kaynak faaliyetlerini de başlattıklarının bilgisini verdi.

"TÜRKİYE, DÜNYADA KENDİ SAVAŞ GEMİSİNİ TASARLAYIP ÜRETEBİLEN 10 ÜLKEDEN BİRİDİR"
Denizaltı kurtarma gemisinin kendi alanında önemli bir proje olduğuna değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye, dünyada kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden biridir. Ayrıca envanterde bulunan birçok deniz aracımız günün şartlarına uygun olarak son teknolojiler eklenerek modernize edildi. İnşa edilen ve modernize edilen deniz araçlarımızın silah, radar, muhabere ve elektronik sistemleri yerli ve milli ürünlerle donatıldı. Milli füzemiz Atmaca'yı da gemilerimize entegre ederek, platform üretimi yanında kritik silah ve sensörlerin yerlileştirilmesinde de önemli aşama kaydettik. Tüm bu aşamaların tamamlanmasıyla donanmamız dosta güven ve düşmana korku salan duruşunu daha da güçlendirmiştir."

Erdoğan, bu yıl ise Anadolu'nun ardından envantere girecek en büyük ikinci gemi olan denizde ikmal muharebe destek gemisi projesine hız verildiğini sözlerine ekledi.

"BU YIL SONUNDA TEST VE EĞİTİM GEMİMİZ UFUK'U HİZMETE ALACAĞIZ"
Bugün de 2 acil müdahale ve dalış eğitim botunu ve 2 yeni SAT botu ile 8 süratli devriye botunu Deniz Kuvvetlerine kazandırdıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Botlarımızın çoğunu inşası ve donanımı biter bitmez hemen sahaya gönderdik. Gerçekten tasarımlarıyla ve tüm denizdeki kabiliyetleriyle bizim iftihar vesilesi olacak olan bu ürünlerimiz bundan sonrası için sadece ülkemizde değil, yurt dışından da ciddi talepleri alacaktır. Şu anda bazıları Gölcük'te, bazıları Ege ve Akdeniz'de görev halindeler. Görüldüğü gibi kaybedecek tek bir anımızın olmadığı bilinciyle çalışıyor, üretiyor, mücadele ediyoruz. Şimdi çok daha büyük projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Donanmamıza ilk defa katılacak 5 büyük projeyi 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl sonunda test ve eğitim gemimiz Ufuk'u hizmete alacağız. Önümüzdeki yıl çok maksatlı amfibi hücum gemimiz Anadolu denizlerimizde göreve çıkacak. Gemi inşaat sektörü burada. Buradan sesleniyorum, diyorum ki, Anadolu'yu inşa ettik, gelin bir de artık şöyle bir, iki veya daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Herhalde yaparız değil mi? Çünkü denizlerde bu caydırıcılığa ihtiyacımız var. Sadece Anadolu yetmez, bu adımı da atmamız lazım.

2022'de yeni tip denizaltılarımızın ilki olan Pirireis filomuza katılacak. 2023'te il sınıfı fırkateynlerinin ilki olan MİLGEM projesinin 5. gemisini denizlerimize yolcu edeceğiz. 2024'te denizde ikmal ve muharebe destek gemisi DİMDEG'i inşallah Deniz Kuvvetlerimize kazandıracağız. Denizaltı teknolojisinde edindiğimiz kabiliyetler ışığında, 2022 yılından sonra her yıl bir tane olmak üzere toplam 6 denizaltımızı devreye alacağız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hedeflerine ilişkin bilgi verirken de şunları söyledi:

"İHA, SİHA, TİHA yanında insansız ve otonom deniz araçlarının da dahil olduğu kara, hava ve deniz unsurlarımızın müşterek görev icra edeceği bir seviyeye ulaşmaktır. Bunun için denizaltıdan uçak gemilerine kadar tüm muharip deniz platformlarını ileri teknolojiye sahip yerli ve milli silah ve sensör sistemleriyle birlikte geliştiriyoruz. Savunma sanayinde takip eden değil takip edilen, tüketen değil üreten, yeniye öncülük eden bir üst aşamaya artık geçmemiz gerekiyor."

Savunma Sanayii Başkanlığında yürütülün tüm projelerde yer alan Deniz Kuvvetlerini, diğer kurumları, üniversiteleri, özel sektörleri, KOBİ'leri tebrik eden Erdoğan, "Önümüzdeki dönemlerde bu kurumlarımızdan beklentimiz yerli tasarım, inşa ve yerli katkı konusunda askeri gemi inşa sanayimizi çok daha ileriye taşıyacak bir strateji oluşturmalarıdır. Bugüne kadar pek çok başarılarına şahit olduğumuz kurumlarımızın ve özel sektörümüzün bunu da layıkıyla yerine getireceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Başkan Erdoğan'dan Giresun talimatı

GİRESUN'DAKİ SEL FELAKETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'daki sel felaketine ilişkin şunları söyledi:

"Maalesef bugün Giresun'umuzda, Dereli'de, Yağlıdere'de bütün bu bölgelerde şiddetli sel felaketi neticesinde, ilk aldığımız haberlerde 5 ölümüz vardı, yaralılarımızın sayısı 12 civarındaydı, aramalar devam ediyor. Kurtarılanlar 150'ye yakındı. Aynı şekilde Rize'de yine sel felaketi var. Benim ilçem de dahil olmak üzere, bu sel felaketinde maalesef orada da yaralılar var. Allah ölenlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza şifalar nasip etsin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Giresun'daki sel sonrası talimatDevlet olarak buradaki bütün tahribatı, yıkımı, şunu, bunu vesaire Allah'ın izniyle süratle aşarız. Ben hemen İçişleri Bakanı'mı, Bekir Pakdemirli bakanımı, Murat Kurum bakanımı süratli şekilde üçünü de bölgeye gönderdik. Milletvekillerimiz de oradalar. Yerinde tespitleri yapmak suretiyle Kızılay, AFAD ve bütün kurumlarımız orada çalışmalarını sürdürüyorlar. DSİ aynı şekilde çalışmalarını orada sürdürüyor. Çünkü bir taraftan yıkılan köprüler var, yıkılması gerektiği için yıkılan köprüler var. Bu şekilde bir an önce inşallah buradaki bu felaketi hemen ortadan kaldırıp halkımızı yine o mutlu günlerine döndürelim. Ama bakanlarımızın bana söylediği 'Biz bunu yaşamadık.' diyorlar, o kadar ağır bir felaket. Bütün ailelere sabırlar diliyoruz, milletimizin başı sağolsun diyoruz."

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Bölgeye giden 3 bakan incelemelerde bulundu

Giriş Tarihi: 23.08.2020 Güncelleme Tarihi: 23.08.2020 

Son dakika! 'da  felaketi: 3 bakandan önemli açıklamalar

Son dakika haberi... 'da yaşanan  felaketiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık." dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, "Toplamda 17 yıkık, 361 az hasarli bina tespit ettik. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. 20 binayı boşaltıyoruz. Heyelan riski altında olan binalar var. 31 binanın boşaltım işini bugün yapıyoruz. Gerekli yardımlar yapılacaktır. Belediyelerimize, vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için 2 milyon lira hibe desteği sağlıyoruz." açıklamasını yaptı.

Son dakika! Giresun'da sel felaketi: 3 bakandan önemli açıklamalar

Son dakika: Giresun ve Rize'de yaşanan sel nedeniyle bölgeye giden 3 bakan önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika haberleri... Giresun'a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerden sonra olay yerinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık." dedi. Bakan Kurum, "Toplamda 17 yıkık, 361 az hasarli bina tespit ettik. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. 20 binayı boşaltıyoruz. " ifadelerini kullandı. Bakan Pakdemirli ise, "Tarımsal hasar beklediğimizden daha az. Ama ciddi bir problem var burada. Bölgeye 5 milyon lira destek verilmesine karar verdik. Vatandaşlarımızın yaralarını sarması için her türlü talimatı veriyoruz." dedi.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Bölgeye giden 3 bakan incelemelerde bulundu

Son dakika haberleri... Giresun'a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerden sonra olay yerinde önemli açıklamalarda bulundu.

Giresunda sel felaketi! Bölgeye giden 3 bakan incelemelerde bulunduGİRESUN'DA SEL FELAKETİ! BÖLGEYE GİDEN 3 BAKAN İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları;
"Gece saat 2'den beri Giresun'dayız. Milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla birlikte sahadaydık. Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık. 153 vatandaşımızı kurtartdık. Şu anda bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Yollarımızı açmak için gerekli çalışmalar yapılıyor. Şu an 98 köy yolu kapalı. 78 yerleşim biriminde elektrik yoktu. Yaklaşık 40'ına elektrik verilmiş durumda. Elektrik konusunda zorlanıyoruz. Büyük bir tahribat söz konusu."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları:
"Giresun'umuzun başı sağolsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız. Fiilen sahada 45 ekibimiz var. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Toplamda 17 yıkık, 361 az hasarli bina tespit ettik. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. 20 binayı boşaltıyoruz. Heyelan riski altında olan binalar var. 31 binanın boşaltım işini bugün yapıyoruz. Gerekli yardımlar yapılacaktır. Belediyelerimize, vatandaşlarımızın acil milyon lira hibe desteği sağlıyoruz."

Sel bölgesine giden bakanlardan önemli açıklama

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları;

Bizler gerekli çalışmalarımız yaptık. Ekiplerimiz yerlerinde çalışmalar yapıyor. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Tarımsal hasar beklediğimizden daha az. Ama ciddi bir problem var burada. Bölgeye 5 milyon lira destek verilmesine karar verdik. Vatandaşlarımızın yaralarını sarması için her türlü talimatı veriyoruz.

Bakan Kurum: Tüm ekiplerimizle sahadayız

 Bakan Kurum: Tüm ekiplerimizle sahadayız                     

Sel felaketinin meydana geldiği Giresun'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede 17 yıkık, 361 az hasarlı bina bulunduğunu aktardı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ardından dün yaşanan sel sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da afet bölgesine gitti.

Bakan Kurum, helikopterle havadan Doğankent ve Tirebolu'daki sel bölgesindeki incelemelerinin ardından selden en fazla zarar gören Dereli ilçesine geldi.

SEL SONRASI BİLANÇO AÇIKLANDI

Beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çamur yığınlarının arasında Dereli ilçe merkezini dolaşan Bakan Kurum, hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Kurum: Tüm ekiplerimizle sahadayız 

7 ilçede doğal afet olaylarının meydana geldiğini belirten Bakan Kurum, 3 ilçenin felaketten en çok etkilenen ilçeler olduğunu açıkladı. Doğankent, Dereli ve Yağlıdere ilçelerinin gördüğü büyük hasara değinen Kurum, vatandaşın yarasını sarmak için bütün bakanlıkların seferber olduğunu vurguladı.

Bakanlar, sel felaketinde mahsur kalanların yanına kepçe ile ulaştı

378 BİNAYA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILDI

Bakan Kurum, sahada fiilen bulunan 45 ekibin hasar tespit çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, 378 binanın hasar tespitinin yapıldığını duyurdu.

Giresun'dan acı haber: Bilanço ağırlaşıyor!

17 YIKIK, 361 AZ HASARLI BİNA MEVCUT

98 köy yolunun kapalı olduğunu dile getiren Bakan Kurum, "Doğankent 4 yıkık, 200 az hasarlı, Dereli ilçesinde 3 yıkık, 152 az hasarlı ve Yağlıdere'de 10 yıkık, 9 az hasarlı olmak üzere toplamda 17 yıkık, 361 az hasarlı bina tespiti yaptık" ifadeleri ile hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını aktardı.

20 BİNA BOŞALTILACAK

Sel ve heyelan sebebiyle afet riski altında olan alanların da risk durumlarının test edildiğini aktaran Bakan Kurum, dere yatağında bulunan 20 binanın da boşaltılacağını belirtti.

Giresun'da yaşanan sel felaketinin ardından yaşanan korkunç bilanço gün yüzüne çıktı. Görgü tanıkları yaşanan korku o dolu o anları anlattı..

Giresun'da yaşanan sel felaketinin tanıkları korku dolu o anları anlattı

İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!

Giriş Tarihi: 23.08.2020  06:30 Güncelleme Tarihi: 23.08.2020 06:31

Giresun'da içinde 5 personel bulunan jandarma aracı, sel sularına gömüldü. Sabahın ilk saatleriyle korkunç olayın yaşandığı bölge, havadan böyle görüntülendi.

Giresun'da sel felaketi'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

 haberi: 'da sel felaketi yaşandı. İçişleri Bakanı  felaketin ardından bölgeye gitti. Süleyman Soylu toplam 12 kişinin kayıp olduğu bilgisini verdi. Soylu ayrıca, Dereli'de mahsur kalan 20 vatandaşı kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. İşte son dakika haberinin detayları...

Giresun'da sel felaketi: 1 asker ve 2 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı

Son dakika: Giresun'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ilçede cadde ve sokaklar sele teslim oldu. Araçlar yollarda sürüklendi, istinat duvarları çöktü. İçişleri Bakanı Soylu, 1 asker ve 2 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığı bilgisini verdi.

Video Player

00:00 | 00:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

SON DAKİKAGiresun’u etkisi altına alan sağanak yağış şehrin birçok yerinde su baskınlarına ve tahribata yol açtı. Dereli ilçesinde saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu.  

İlçe merkezi yakınlarından geçen Aksu Deresi’nin taşmasıyla cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Taşkının şiddetinin artması nedeniyle yol kenarlarında park halindeki araçlar sele kapıldı. İşyerlerinde yaklaşık 1 metreye kadar su baskınları yaşandı.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Giresun'da yaşanan sel felaketi sonrasında bölgeye giderek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk yaptığı açıklamada  "5'i Jandarma olmak üzere toplam 12 kişinin kayıp olduğu bilgisi var." ifadelerini kullandı.

Son dakika... 'da  felaketi: 5'i jandarma 12 kişi kayıp

’da etkili olan   felaketine neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan sel felaketinde 5'i jandarma 12 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Giresun'da sel felaketi: 1 asker ve 2 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı

'u etkisi altına alan sağanak yağış şehrin birçok yerinde su baskınlarına ve tahribata yol açtı. Dereli ilçesinde saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu.

İlçe merkezi yakınlarından geçen Aksu Deresi'nin taşmasıyla cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Taşkının şiddetinin artması nedeniyle yol kenarlarında park halindeki araçlar e kapıldı. İşyerlerinde yaklaşık 1 metreye kadar su baskınları yaşandı.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: 5'İ JANDARMA 12 KAYIP
Giresun'da yaşanan sel felaketi sonrasında bölgeye giderek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "5'i Jandarma olmak üzere toplam 12 kişinin kayıp olduğu bilgisi var." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti.



GİRESUN VALİSİ ENVER ÜNLÜ'DEN AÇIKLAMA
, kentte sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşların olduğunu açıkladı.

Kayıp vatandaşları henüz teyit edemediklerini söyleyen Ünlü, "Bir vatandaşımız kayıp, bir yaralı yaşlı teyzemiz var. Bunun dışındakileri henüz teyit edemedik, mahsur kalanlar var ama teyit edemiyoruz. Teyit edebildiğimiz bu kadar" dedi.

Ünlü, Dereli ilçesinde kurtarılanların olduğunu belirterek, şunları anlattı:

"5 kişilik bir aile vardı, beyaz eşya bayisinde mahsur kalmıştı kurtuldu. Düğün salonunda mahsur kalanlar vardı, onlar kurtuldu. Bir vatandaşımız kayıp. Taşkın sebebiyle Espiye'de bir vefatımız var. Bir de üzerine duvar devrilen yaşlı teyzemiz yaralı. Onun dışındakileri henüz teyit edemedik. Kayıp ihbarları var, arkadaşlarımız teyit edemedi."

TAHLİYELER SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA BAŞLAYACAK
Ulaşamadıkları bölgelerdeki tahliyelerin sabahın ilk ışıklarıyla başlayacağını belirten Ünlü, kayıp ihbarlarını güvenlik güçlerinin teyit etmeye çalıştığını vurguladı.

Vali Ünlü, Dereli'de sel sularının araçları sürüklediğine işaret ederek, "Yıkılan binalar var, resmi araçlar, özel araçlar, onların hepsi... Zaten nehir olmuş kanal. İçişleri Bakanımız da geliyor yolda. Araçlarımız, iş makinelerimiz de Dereli'ye girmek için sularının çekilmesini bekliyor" dedi.

Yağlıdere ve Güce ilçelerinde de çalışmaların devam ettiği bilgisini veren Ünlü, şu anda öncelikle yolları açtıklarını anlattı.

GİRESUN'DA DERE TAŞTI
Giresun'un Piraziz ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Ordu sınırındaki Abdal Deresi taştı.

Abdal Deresi'nin taşması sonucu Eren Mahallesi'nin bir bölümündeki yollar, bahçeler ve çocuk parkı su altında kaldı. Ordu'nun Ambarcılı ve Kestane Mahallesi'ne giden yol ulaşıma kapandı.

Jandarma ekipleri yol girişinde önlem alarak, bölgeye yaya ve araçların geçişine izin vermezken, belediye ekipleri de çalışma yapıyor.

"EKİPLERİMİZ İLK DAKİKADAN İTİBAREN MÜDAHALE ETMEKTEDİR"
'tan yapılan açıklamada, Giresun'da su baskınlarının meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Giresun'da aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve su baskınlarına ekiplerimiz ilk dakikadan itibaren müdahale etmektedir. Giresun'un yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

Deredeki balıklar sokaklara sürüklendi

Abdal Deresi'nin debisi, yağışın etkisini kaybetmesinin ardından düştü. Vatandaşlar, suların çekilmesiyle ev ve iş yerlerinin önünde biriken çamuru temizledi.

Bazı vatandaşlar, derenin taşmasıyla sokaklara sürüklenen balıkları toplayarak tekrar dereye attı.

Taşkın nedeniyle kapanan, Ordu'nun Ambarcılı ve Kestane Mahallesi yolu ise suların çekilmesiyle tekrar ulaşıma açıldı.

Sağanak nedeniyle Bulancak ilçesinde de cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bulancak Belediyesi ekipleri, su birikintilerinin olduğu bölgelerde çalışma yaptı.

Yağlıdere, Çanakçı ve Güce ilçelerinde de mahalle ve köy yollarında küçük çaplı toprak kaymaları meydana geldi.

"GECE BOYUNCU YAĞIŞ DEVAM EDECEK"
Giresun Valisi Enver Ünlü, Karadeniz Sahil Yolu'nda zaman zaman yağışın etkisiyle kontrollü geçiş sağlandığını söyledi.

Piraziz ilçesinde yağışın fazla olduğunu vurgulayan Ünlü, "Orada küçük çaplı toprak kaymaları var ama çok şükür kayda değer bir sıkıntımız, can kaybımız yok. Gece boyunca yağış devam edecek. Piraziz ve Bulancak ilçelerimiz oldukça fazla yağış aldı" dedi.

İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!Ünlü, İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri başta olmak üzere ilgili tüm ekiplerin sahada olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre, gece boyunca yağış geçişleri devam edecek. Vatandaşlardan tedbirli olmalarını, valiliğimizin web sitesinden yaptığımız uyarılar ve muhtarlar aracılığıyla istedik. Vatandaşlarımızdan dere yataklarında, arazide ve tehlike arz edecek yerlerde bulunmamalarını istiyoruz."

DERELİ İLÇESİNDE CADDE VE SOKAKLAR SU ALTINDA KALDI
Giresun'un Dereli ilçesinde sağanak nedeniyle derenin taşması sonucu cadde ve sokaklar su altında kaldı.

Etkili sağanak yüzünden ilçe merkezinden geçen dere taştı.

Taşkın dolayısıyla merkezdeki cadde ve sokaklar su altında kaldı, bazı araçlar sürüklendi.

Dereli-Giresun yolu da ulaşıma kapandı.

DERE KENARINDAKİ EVLER BOŞALTILDI
Giresun'un Yağlıdere ilçesinde ilçe merkezinden geçmekte olan Yağlıdere deresinin aşırı yağış sonrası taşması sonucu, dere kenarındaki evler boşaltıldı.

Yağlıdere Belediye Başkanı İbaş, ilçe için kırmızı alarm verildiğini belirterek, Yağlıdere deresinin taşması sonucu oluşabilecek can kaybına karşı dere yatağındaki evlerin boşaltılmaya başladığını açıkladı.

GİRESUN-DERELİ-SİVAS KARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Giresun'da Aksu Deresi'nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı.

Sağanak nedeniyle debisi yükselen Aksu Deresi, merkeze bağlı Duroğlu beldesi civarında ve bazı bölgelerde taştı.

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

'un Doğankent ilçesinde yağış sonucu su baskınları meydana geldi. İçişleri Bakanı , Giresun ve ilçelerinde bugün etkili olan şiddetli yağışlar sonrası bir vefat haberlerinin olmadığını ancak 5'i jandarma ve biri iş makinesi operatörü olmak üzere 12 kayıp ihbarı ve bilgisinin söz konusu olduğunu söyledi.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

'da yaşanan sel felaketinin ardından gece geç saatlerde Giresun'a gelerek AFAD İl Müdürlüğü'nde yetkililer ile bir afet değerlendirme toplantısı yapan Bakan , basın mensuplarına yaşanan afet ile ilgili bilgi verdi.

 

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Bakan Soylu, yağmurun bugün öğleden sonra şiddetini arttırdığını ifade ederek "Meteorolojinin bize verdiği bilgiler çerçevesinde 137 kg'lık yoğunluğa kadar ulaşan yağmur bir çok ilçemizi etkisi altına aldı. Bu yağmurdan sonra da doğal olarak bir çok ilçemizde yağmurun etkisi ile birlikte hem sel, heyelan ve maalesef ciddi hasarlar meydana geldi. Arkadaşlarımızla, hem sayın milletvekilimiz, bakan yardımcımız valimizle ve ilgili kurumdan arkadaşlar ile hep beraber konuyu değerlendiriyoruz" dedi.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

"Hava aydınlandığı zaman göreceğimiz manzaranın biraz daha maliyetinin yüksek olabileceğini düşünüyoruz"
"Şuanda söyleyeceklerimiz sabah söyleyeceklerimizin çok altında olabilir" diyen Bakan Soylu "Çünkü hava aydınlandığı zaman göreceğimiz manzaranın biraz daha maliyetinin yüksek olabileceğini düşünüyoruz. 'un genellikle batı tarafına yönelik sabahtan öğleye kadar, öğleden sonra merkez ve doğu tarafına yönelik bir yağmur söz konusu oldu ve batı tarafındaki yağmur öğleye kadar etkisini kaybetti. Öğleden sonra özellikle Espiye, Tirebolu, Görele, Doğankent, Yağlıdere, Dereli, Güce ve yine merkezde kısmen Çaldağ'da yoğun bir yağış meydana geldi.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Bu yoğun yağış sonrasında maalesef Dereli merkezde su 2 metrenin üzerine kadar tüm merkezi etkisini alacak şekilde yükseldi. Burada önce 5 vatandaşımızın mahsur kaldığı söylenmişti. Çünkü Dereli'ye ulaşmakta mümkün değil. Bir iki kurtarma aracı eskavatör buradaki yan yollardaki vatandaşlarımızı kurtardılar. Şuanda yine Dereli'de bir düğün salonunda 20 vatandaşımız ki biraz önce daha güvenli yere alındıkları söylendi. Ama onları kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yine kapalı olan yollarımız var" diye konuştu.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

"Jandarma aracımızı görüyorlar ama ulaşamıyorlar"
Tirebolu-Doğankent yolunun kapalı olduğunu kaydeden Bakan Soylu "Maalesef Tirebolu-Doğankent yolu üzerinde Doğankent'e giderken bir jandarma aracımız içinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç yolun 12. km'sinde bir menfezde maalesef suların içine gömülü kaldı. Jandarma Bölge Komutanımız orada, arama kurtarma timlerimiz orada aracı görüyorlar ama ulaşamıyorlar. Bir iş makinesi ve bir operatör de maalesef kayıp. Yani Tirebolu-Doğankent yolunda 5 metrelik bir menfezin çökmesi ve menfezin üstünden araçların geçmesi esnasında 5 jandarmamız bir de operatörümüz kayıp olduğunu söyleyebiliriz. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

"İl Genel Meclisi üyelerinin bulunduğu 20 kişi Güce'de yolda mahsur kaldı"
Tirebolu-Güce yolunda bir problem olmadığını ama Güce'den sonra bugün yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerinin de içinde bulunduğu toplam 20 kişilik grubun yolda mahsur kaldığını belirten Bakan Soylu "8 kişisi bir noktada diğerleri bir noktada olmak üzere onlar da mahsurlar onlara da ulaşılamıyor. En son konuştuğumuzda 3 km'lik bir mesafe kaldığı söylendi. Bulundukları yerin hem sağında hem solunda heyelan düştü bu heyelanın tam ortasında kaldılar. Çalışmalar devam ediyor. Özellikle elektriklerin kesik olduğu noktalar var. Şuanda kayıp olduğunu bildiğimiz yaklaşık 6 kişimiz var. Biraz önce söylediğimiz 6 kişiden ayrı. Tirebolu'da 1, merkez Çaldağ'da 3 kişi, Espiye'de 1 kişi Dereli-Akkaya köyünde 1 kişi olmak üzere toplam 6 kişinin de kayıp olduğu ihbarını aldık. 12 kişi kayıp ihbarımız ve bilgimiz söz konusu.

 

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Bunun ötesinde bu bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldığımız var, alamadığımız var. Tüm arama kurtarma ekiplerimiz seferber edilmiş durumdadırlar. AFAD ekiplerimiz çevre illerden şuanda intikal halindeler. Jandarma arama kurtarma timleri hem Ankara'dan hem Rize'den intikal halindeler. Şuanda bir vefat bilgisi veremiyorum böyle bir bilgimiz yok ama kayıp bilgimiz var. İnşallah onları kurtarma çalışmalarında hepimiz hem umudumuzu muhafaza edeceğiz hem de inşallah onları kurtarma bilgimizi hem milletimize hem vatandaşlarımıza veririz umudu içindeyiz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Görele ve Çanakçı ilçeleri için de uyarılarda bulundu
Bakan , bölgede yağışların yarın da devam edeceğine dikkat çekerek 'un Görele ve Çanakçı ilçesinde yaşayanlara uyarılarda bulundu. Bakan Soylu "Çanakçı, Görele ve Doğankent'te yağmur yağışı bekleniyor. Çanakçı'yı yağan yağmur Görele'yi de etkisi altına alırsa vatandaşlarımız uyarmak istiyorum. Dere kenarlarında bulunmamaları gerekmektedir. Şuanda Görele'deki arkadaşlarımız anonslarla vatandaşlarımızı uyarıyorlar. Toprak yağmura doydu. Bu nedenle hem biz tedbir alıyoruz hem de vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını istiyoruz. Şuanda buradan onları uyarmak istiyorum" açıklamasında bulundu.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Bakan Soylu, toplantının ardından Dereli ve Tirebolu ilçesinde incelemelerde bulunmak üzere AFAD İl Müdürlüğü'nden ayrıldı.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

 

Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, ilçeye bağlı mahalle ve köylerde sağanak sonrası olumsuzluklar yaşandığını söyledi.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

İlçe merkezinde su baskınları meydana geldiğini aktaran Özden, "Yaklaşık bir metre su yükseltisi var, her yer dolmuş durumda. Ekipler müdahale edemiyor, hiç kimse bir yere gidemiyor, yapabileceğimiz şu anda birşey yok." dedi.

Özden, mahallelerden ihbarlar aldıklarını ifade ederek, "Evlerin hasar gördüğü, heyelanların olduğu yönünde şikayetler geliyor. Vatandaşlarımıza sadece 'kendinizi sağlama alın ve bekleyin' diyoruz." ifadesini kullandı.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

- Dereli ilçesinde hasar oluştu

Dereli Kaymakamı Emre Yeşilbaş ise Aksu Deresi'nin taşması sonucu ilçe merkezinde hasar oluştuğunu bildirdi.

Yeşilbaş, derenin taşması sonucu birçok ev ve iş yerini su bastığını ve araçların sürüklendiğini belirtti.

Yeşilbaş, gerek ilçe merkezi, gerekse köylerde oluşan hasarların giderilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

- Duroğlu beldesinde su baskınları yaşandı

Merkeze bağlı Duroğlu Beldesi Belediye Başkanı Halil Çetin de beldede su baskınları ve heyelanlar meydana geldiğini ifade etti.

Çetin, yağış sonucu Aksu Deresi'nin debisinin yükseldiğini, beldenin  ile Dereli ilçesine olan kara yolu ulaşımının sağlanamadığını aktardı.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Son dakika... Giresun'da sel felaketi! Bakan Soylu son durumu açıkladı

Son dakika haberine göre Giresun'da sel felaketi yaşanıyor. Sağanak nedeniyle Ordu sınırındaki Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dere taştı. Taşkın nedeniyle, Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "5'i jandarma toplam 12 kişinin kayıp olduğu bilgisi var. Dereli'de düğün salonunda 20 vatandaşımızı kurtarma çalışmaları devam etmektedir." dedi. Öte yandan 5’i jandarma ve biri iş makinesi operatörü olmak üzere 6 kişinin Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu dereye düşerek kayboldukları nokta havadan görüntülendi.

Giresun'da sel felaketi! Jandarma aracı suya gömüldü

VALİ ÜNLÜ'DEN AÇIKLAMA 

Kayıp vatandaşları henüz teyit edemediklerini dile getiren Ünlü, "Bir vatandaşımız kayıp, bir yaralı yaşlı teyzemiz var. Bunun dışındakileri henüz teyit edemedik, mahsur kalanlar var ama teyit edemiyoruz. Teyit edebildiğimiz bu kadar." diye konuştu.Ünlü, Dereli ilçesinde kurtarılanların olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "5 kişilik bir aile vardı, beyaz eşya bayisinde mahsur kalmıştı kurtuldu. Düğün salonunda mahsur kalanlar vardı, onlar kurtuldu. Bir vatandaşımız kayıp. Taşkın sebebiyle Espiye'de bir vefatımız var. Bir de üzerine duvar devrilen yaşlı teyzemiz yaralı. Onun dışındakileri henüz teyit edemedik. Kayıp ihbarları var, arkadaşlarımız teyit edemedi."Ulaşamadıkları bölgelerdeki tahliyelerin sabahın ilk ışıklarıyla başlayacağını aktaran Ünlü, kayıp ihbarlarını güvenlik güçlerinin teyit etmeye çalıştığını vurguladı. Vali Ünlü, Dereli'de sel sularının araçları sürüklediğine işaret ederek, "Yıkılan binalar var, resmi araçlar, özel araçlar, onların hepsi... Zaten nehir olmuş kanal. İçişleri Bakanımız da geliyor yolda. Araçlarımız, iş makinelerimiz de Dereli'ye girmek için sel sularının çekilmesini bekliyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Derenin taşması nedeniyle belde merkezinde bir çok ev ve iş yerini su bastığının da altını çizen Çetin, bir minibüsün de dere sularına kapıldığını dile getirdi.

Yağmurun etkisini kaybettiğini dile getiren Çetin, Aksu Deresi'nin debisinin düşmesini beklediklerini, belediye olarak ekiplerin mücadele çalışmalarını da sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Yağlıdere ilçesinde ise dere yatakları ve yakın yerlerde ikamet eden vatandaşlar güvenli alanlara alınıyor.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

- Giresun Valiliğinden uyarı

 Valiliği, vatandaşların aşırı yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Giresun merkez ve ilçelerinde aşırı yağışların devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

 Valisi Enver Ünlü, "Bir vatandaşımız kayıp. Taşkın sebebiyle Espiye'de bir vefatımız var. Bir de üzerine duvar devrilen yaşlı teyzemiz yaralı." dedi.

Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda mahsur kalan vatandaşların olduğunu söyledi.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Kayıp vatandaşları henüz teyit edemediklerini dile getiren Ünlü, "Bir vatandaşımız kayıp, bir yaralı yaşlı teyzemiz var. Bunun dışındakileri henüz teyit edemedik, mahsur kalanlar var ama teyit edemiyoruz. Teyit edebildiğimiz bu kadar." diye konuştu.

Ünlü, Dereli ilçesinde kurtarılanların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

"5 kişilik bir aile vardı, beyaz eşya bayisinde mahsur kalmıştı kurtuldu. Düğün salonunda mahsur kalanlar vardı, onlar kurtuldu. Bir vatandaşımız kayıp. Taşkın sebebiyle Espiye'de bir vefatımız var. Bir de üzerine duvar devrilen yaşlı teyzemiz yaralı. Onun dışındakileri henüz teyit edemedik. Kayıp ihbarları var, arkadaşlarımız teyit edemedi."

Ulaşamadıkları bölgelerdeki tahliyelerin sabahın ilk ışıklarıyla başlayacağını aktaran Ünlü, kayıp ihbarlarını güvenlik güçlerinin teyit etmeye çalıştığını vurguladı.

Vali Ünlü, Dereli'de sel sularının araçları sürüklediğine işaret ederek, "Yıkılan binalar var, resmi araçlar, özel araçlar, onların hepsi... Zaten nehir olmuş kanal. İçişleri Bakanımız da geliyor yolda. Araçlarımız, iş makinelerimiz de Dereli'ye girmek için sel sularının çekilmesini bekliyor." ifadelerini kullandı.

Yağlıdere ve Güce ilçelerinde de çalışmaların devam ettiği bilgisini veren Ünlü, şu anda öncelikle yolları açtıklarını anlattı.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

AFAD'dan açıklama

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 'da aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve su baskınlarına ekiplerin ilk dakikadan itibaren müdahale ettiğini bildirdi.

AFAD'tan yapılan açıklamada, Giresun'da aşırı yağış sonucu su baskınlarının meydana geldiği hatırlatıldı.

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Açıklamada, "'da aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve su baskınlarına ekiplerimiz ilk dakikadan itibaren müdahale etmektedir. Giresun'un yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!

Giresun ve ilçelerinde dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrası 5'i jandarma ve biri iş makinesi operatörü olmak üzere 6 kişinin Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu dereye düşerek kayboldukları nokta havadan görüntülendi.

GALERİ DEVAM EDİYOR
İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!

Giresun'da yaşanan sel felaketinin ardından gece geç saatlerde Giresun'a gelerek AFAD İl Müdürlüğü'nde yetkililer ile bir afet değerlendirme toplantısı yapan Bakan Süleyman Soylu, basın mensuplarına yaşanan afet ile ilgili bilgi vermiş ardından Bakan Soylu, Tirebolu-Doğankent yoluna giderek içinde 5 jandarma personelinin bulunduğu aracın menfezin çökmesi sonucu dereye düştüğü yeri ve kaybolan jandarma personelini arama çalışmalarını yerinde incelemişti.

İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!

Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu içinde bulundukları araçla dereye düşerek kaybolan 5 jandarma görevlisi ile bir iş makinesi operatörü olmak üzere 6 kişinin sulara kapıldığı alan havadan görüntülenirken, yoldaki kopmanın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Günün ilk ışıkları ile kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları ise sürerken, jandarma aracının da toprak altında kaldığı gözlendi.

İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan acı olayı "Maalesef Tirebolu-Doğankent yolu üzerinde Doğankent'e giderken bir jandarma aracımız içinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç yolun 12. km'sinde bir menfezde maalesef suların içine gömülü kaldı. Arama kurtarma timlerimiz orada aracı görüyorlar ama ulaşamıyorlar. Bir iş makinesi ve bir operatör de maalesef kayıp. Yani Tirebolu-Doğankent yolunda 5 metrelik bir menfezin çökmesi ve menfezin üstünden araçların geçmesi esnasında 5 jandarmamız bir de operatörümüz kayıp olduğunu söyleyebiliriz. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" diyerek basın toplantısında duyurmuştu.

İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!
 

 

 

 

İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!
 
İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!
 
İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!
 
İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!
 
İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!
 
İşte jandarma aracının suya gömüldüğü bölge!

 

Açıklamada, "'da aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve su baskınlarına ekiplerimiz ilk dakikadan itibaren müdahale etmektedir. Giresun'un yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

 

 

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN İLERLEYİNİZ

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

 

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

 

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

 

Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...
Son dakika: Giresun'da sel felaketi! Önüne kattığı her şeyi götürdü...

Giresun'u sel vurdu! Kriz masası oluşturuldu

Giresun'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ilçede cadde ve sokaklar sele teslim oldu. Araçlar yollarda sürüklendi, istinat duvarları çöktü. Giresun AFAD İl Müdürlüğü'nde sel felaketi sonrası hasar tespit ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada jandarmanın İçişleri Bakanı Soylu, Giresun'daki selde 5'i jandarma 12 kişinin kayıp olduğunu şu an için bir vefat bilgisinin olmadığını ancak kayıp ihbarlarının olduğunu söyledi.

Giresun’u etkisi altına alan sağanak yağış şehrin birçok yerinde su baskınlarına ve tahribata yol açtı. Dereli ilçesinde saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu.

İlçe merkezi yakınlarından geçen Aksu Deresi’nin taşmasıyla cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Taşkının şiddetinin artması nedeniyle yol kenarlarında park halindeki araçlar sele kapıldı. İşyerlerinde yaklaşık 1 metreye kadar su baskınları yaşandı.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: 5'İ JANDARMA 12 KAYIP

Giresun'da yaşanan sel felaketi sonrasında bölgeye giderek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "5'i Jandarma olmak üzere toplam 12 kişinin kayıp olduğu bilgisi var." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti.

“JANDARMA ARACIMIZI GÖRÜYORLAR AMA ULAŞAMIYORLAR”

Tirebolu-Doğankent yolunun kapalı olduğunu kaydeden Bakan Soylu “Maalesef Tirebolu-Doğankent yolu üzerinde Doğankent’e giderken bir jandarma aracımız içinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç yolun 12. km’sinde bir menfezde maalesef suların içine gömülü kaldı. Jandarma Bölge Komutanımız orada, arama kurtarma timlerimiz orada aracı görüyorlar ama ulaşamıyorlar. Bir iş makinesi ve bir operatör de maalesef kayıp. Yani Tirebolu-Doğankent yolunda 5 metrelik bir menfezin çökmesi ve menfezin üstünden araçların geçmesi esnasında 5 jandarmamız bir de operatörümüz kayıp olduğunu söyleyebiliriz. Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

“İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN BULUNDUĞU 20 KİŞİ GÜCE’DE YOLDA MAHSUR KALDI”

Tirebolu-Güce yolunda bir problem olmadığını ama Güce’den sonra bugün yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerinin de içinde bulunduğu toplam 20 kişilik grubun yolda mahsur kaldığını belirten Bakan Soylu “8 kişisi bir noktada diğerleri bir noktada olmak üzere onlar da mahsurlar onlara da ulaşılamıyor. En son konuştuğumuzda 3 km’lik bir mesafe kaldığı söylendi. Bulundukları yerin hem sağında hem solunda heyelan düştü bu heyelanın tam ortasında kaldılar. Çalışmalar devam ediyor. Özellikle elektriklerin kesik olduğu noktalar var. Şuanda kayıp olduğunu bildiğimiz yaklaşık 6 kişimiz var. Biraz önce söylediğimiz 6 kişiden ayrı. Tirebolu’da 1, merkez Çaldağ’da 3 kişi, Espiye’de 1 kişi Dereli-Akkaya köyünde 1 kişi olmak üzere toplam 6 kişinin de kayıp olduğu ihbarını aldık. 12 kişi kayıp ihbarımız ve bilgimiz söz konusu. Bunun ötesinde bu bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldığımız var, alamadığımız var. Tüm arama kurtarma ekiplerimiz seferber edilmiş durumdadırlar. AFAD ekiplerimiz çevre illerden şuanda intikal halindeler. Jandarma arama kurtarma timleri hem Ankara’dan hem Rize’den intikal halindeler. Şuanda bir vefat bilgisi veremiyorum böyle bir bilgimiz yok ama kayıp bilgimiz var. İnşallah onları kurtarma çalışmalarında hepimiz hem umudumuzu muhafaza edeceğiz hem de inşallah onları kurtarma bilgimizi hem milletimize hem vatandaşlarımıza veririz umudu içindeyiz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

GÖRELE VE ÇANAKÇI İLÇELERİ İÇİN DE UYARILARDA BULUNDU

Bakan Süleyman Soylu, bölgede yağışların yarın da devam edeceğine dikkat çekerek Giresun’un Görele ve Çanakçı ilçesinde yaşayanlara uyarılarda bulundu. Bakan Soylu “Çanakçı, Görele ve Doğankent’te yağmur yağışı bekleniyor. Çanakçı’yı yağan yağmur Görele’yi de etkisi altına alırsa vatandaşlarımız uyarmak istiyorum. Dere kenarlarında bulunmamaları gerekmektedir. Şuanda Görele’deki arkadaşlarımız anonslarla vatandaşlarımızı uyarıyorlar. Toprak yağmura doydu. Bu nedenle hem biz tedbir alıyoruz hem de vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını istiyoruz. Şuanda buradan onları uyarmak istiyorum” açıklamasında bulundu.

KAYMAKAMLIK VATANDAŞLARI UYARDI

Dereli Kaymakamlığı tarafından yapılan anonslarda vatandaşların evlerinden çıkmamaları çağrısı yapıldı. Ekipler, iş makineleriyle duruma müdahale etmeye devam ediyor.

Giresun'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle taşan Aksu Deresi, Dereli ilçesinin cadde ve sokaklarını adeta nehre çevirdi. Yol kenarındaki araçlar sel nedeniyle sürüklendi, ortaya korkunç bir manzara çıktı. Dereli ilçesinin yanı sıra Espiye, Yağlıdere ve Bulancak ilçelerinde de aynı görüntüler oluşurken vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

Giresun'da Aksu Deresi'nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Sağanak nedeniyle debisi yükselen Aksu Deresi, merkeze bağlı Duroğlu beldesi civarında ve bazı bölgelerde taştı.

Taşkın nedeniyle, Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Merkeze bağlı Ülper köyü yakınlarında kontrol noktası oluşturan polis ekipleri, araçların geçişine izin vermiyor.

AFAD: EKİPLERİMİZ İLK DAKİKADAN İTİBAREN MÜDAHALE EDİYOR

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Giresun'da aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve su baskınlarına ekiplerin ilk dakikadan itibaren müdahale ettiğini bildirdi.

AFAD'tan yapılan açıklamada, Giresun'da aşırı yağış sonucu su baskınlarının meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Giresun'da aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve su baskınlarına ekiplerimiz ilk dakikadan itibaren müdahale etmektedir. Giresun'un yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Giresun'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ilçede cadde ve sokaklar sele teslim oldu. Araçlar yollarda sürüklendi, istinat duvarları çöktü. Giresun AFAD İl Müdürlüğü'nde sel felaketi sonrası hasar tespit ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada jandarmanın İçişleri Bakanı Soylu, Giresun'daki selde 5'i jandarma 12 kişinin kayıp olduğunu şu an için bir vefat bilgisinin olmadığını ancak kayıp ihbarlarının olduğunu söyledi.Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum