Sıcak bölgeden son dakika haberi: Azerbaycan Ermenistan arasında insani ateşkes başlar başlamaz ihlal edildi!.

Kılıçdaroğlu dolandırıcılık ve tacizle suçlanan Veysi Uyanık’ı il başkanı yaptı*CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç’ın skandal paylaşımına tepkiler büyüyor*Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den çarpıcı son dakika koronavirüs uyarısı: Tehlike artık çok yakında, daha kötüsü gelebilir..* Koronavirüs ile ilgili korkutan açıklama geldi! Koronavirüste mutasyon kabusu...*Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı günlük son durum tablosu 25 Ekim 2020!

Sıcak bölgeden son dakika haberi: Azerbaycan Ermenistan arasında insani ateşkes başlar başlamaz ihlal edildi!.
26 Ekim 2020 - 09:01 - Güncelleme: 26 Ekim 2020 - 09:50
Son dakika:  insanı i bir kez daha ihlal etti!
Giriş Tarihi: 26.10.2020 Güncelleme Tarihi: 26.10.2020  
Sıcak bölgeden son dakika haberi:   arasında insani ateşkes başlar başlamaz ihlal edildi!
  çatışmalarından son dakika haberi... ABD, Azerbaycan ile Ermenistan'ın bugün itibarıyla yerel saatle 08:00'de başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Ancak Azerbaycan 'nın az önce yaptığı açıklamada ateşkes daha başlar başlamaz ihlal edildi. Ermenistan daha önce de 2 kez ateşkes istemiş fakat ateşkesi ihlal ederek sivillere, uykuda cenazerini defnederken olmak üzere birçok saldırı düzenlemişti. 
Sıcak bölgeden son dakika haberi: Azerbaycan Ermenistan arasında insani ateşkes başlar başlamaz ihlal edildi!

Dün gece ABD'den gelen son dakika haberi Azerbaycan ile Ermenistan'ın 26 Ekim günü yerel saatle 08:00'de başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Ancak Azerbaycan Savunma Bakanlığı yerel saatle başladığı anda Ermenistan tarafından ateşkesin resmen ihlal edilerek üçüncü kez Ermenistan'ın aynı şeyi yaptığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı; ABD, Azerbaycan ve Ermenistan yönetimlerinin insani ateşkesle ilgili olarak uzlaştıkları ortak metni yazılı bir açıklamayla duyurmuştu.

SON DAKİKA HABERİ: SABAH 8'DE BAŞLADI, 1 GEÇE İHLAL EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ateşkesin yürürlüğe girmesine rağmen, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin varılan anlaşmayı ihlal ettiği bildirildi.

ATEŞKESİN AYRINTILARINDA NE VARDI?

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun'un 24 Ekim'de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile görüştüğü ve görüşmede iki ülkenin de "10 Ekim'de Moskova'da varılan insani ateşkesin uygulanmasına bağlılıklarını" yeniden dile getirdikleri kaydedildi.

Bu bağlamda Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki insani ateşkesin 26 Ekim günü yerel saatle 08:00'de (ABD Doğu saatine göre 24:00) başlayacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümü noktasında ABD'nin, Azerbaycan ve Ermenistan'ı birbirine yaklaştırmak için iki ülke dışişleri bakanları ve Minsk Grubu üyesi ülkeler arasındaki görüşmeler noktasında arabuluculuk yaptığı da ifade edildi.

Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmiş ve Dağlık Karabağ sorununun çözümü noktasında diplomatik çabalarını sürdürecekleri mesajını vermişti.

Aliyev: Gubadlı işgalden kurtarıldı
Son dakika hadberine göre,  , saat 08.00'da yeni bir insani  ilan edilmesine rağmen  varılan anlaşmayı bir kez daha ihlal ettiğini bildirdi. Son dakika haberine göre, ABD'nin Azerbaycan ile 'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı insani amaçlı geçici ateşkes yürürlüğe girdi. 17 Ekim'de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti.
Ermenistan insanı ateşkesi bir kez daha ihlal etti!

 ordusunun i ihlal ederek Laçın'da bulunan  askerlerine ve Terter ilindeki sivil yerleşim birimlerine ateş açtığı bildirildi.

Azerbaycan ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun 08.05'te geçici insani ateşkesi ihlal ederek işgal altındaki Laçın kenti istikametinden Laçın'ın Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan birliklerine top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlık, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca ateşkese tam uyduğunu bildirdi.



TERTER'E TOP ATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİLER
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Ermenistan ordusunun 08.04'ten itibaren Terter'e ve köylerine top atışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes yerel saatle 08.00'da yürürlüğe girmişti.

İşgalci Ermenistan'dan alçaklıkta sınır tanımadı: Çocukları silahlandırdılarSon dakika: Azerbaycan ve Ermenistan 'insani ateşkesi' kabul etti

Son dakika: Azerbaycan açıkladı! Ermeniler yine ateşkesi ihlal etti...
Son dakika haberine göre;  08'de yeni bir insani  ilan edilmesine rağmen  varılan anlaşmayı bir kez daha ihlal ettiğini açıkladı.
Giriş Tarihi: 26.10.2020 Güncelleme Tarihi: 26.10.2020  
Son dakika: Azerbaycan açıkladı! Ermeniler yine ateşkesi ihlal etti...

Ermenistan ordusunun ateşkesi ihlal ederek Laçın'da bulunan Azerbaycan askerlerine ve Terter ilindeki sivil yerleşim birimlerine ateş açtığı bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun 08.05'te geçici insani ateşkesi ihlal ederek işgal altındaki Laçın kenti istikametinden Laçın'ın Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan birliklerine top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlık, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca ateşkese tam uyduğunu bildirdi.

Ermenistan insanı ateşkesi 3. kez ihlal etti!ERMENİSTAN İNSANI ATEŞKESİ 3. KEZ İHLAL ETTİ!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Ermenistan ordusunun 08.04'ten itibaren Terter'e ve köylerine top atışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes yerel saatle 08.00'da yürürlüğe girmişti.

Son dakika: Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki geçici ateşkes yürürlüğe girdiSON DAKİKA: AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN ARASINDAKİ GEÇİCİ ATEŞKES YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Son dakika: Azerbaycan ve Ermenistandan ateşkes kararıSON DAKİKA: AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN'DAN ATEŞKES KARARI
Son dakika: Ermenistan yine ateşkesi ihlal etti! Ateşkes sürdürülebilir olacak mı? Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva A Habere konuştuSON DAKİKA: ERMENİSTAN YİNE ATEŞKESİ İHLAL ETTİ! ATEŞKES SÜRDÜRÜLEBİLİR OLACAK MI? AZERBAYCAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU NARMİNA MUSTAFAYEVA A HABER'E KONUŞTU
A Haber canlı yayınında Erkan Tandan flaş tepki: Azerbaycan zafer kazanırken ateşkes isteyenler, Ermenistan sivilleri hedef aldığında suskun!A HABER CANLI YAYININDA ERKAN TAN'DAN FLAŞ TEPKİ: AZERBAYCAN ZAFER KAZANIRKEN ATEŞKES İSTEYENLER, ERMENİSTAN SİVİLLERİ HEDEF ALDIĞINDA SUSKUN!
Ermenistandan ateşkes ihlali! Bakan Çavuşoğlu: Azerbaycanın yanında olmaya devam edeceğizERMENİSTAN'DAN ATEŞKES İHLALİ! BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AZERBAYCAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Son dakika: Ermenistandan ateşkes ihlali! Ağdama ateş açtılarSON DAKİKA: ERMENİSTAN'DAN ATEŞKES İHLALİ! AĞDAM'A ATEŞ AÇTILAR
Azerbaycan karşısında aciz duruma düşen Ermenistan cepheye çocukları sürdü!AZERBAYCAN KARŞISINDA ACİZ DURUMA DÜŞEN ERMENİSTAN CEPHEYE ÇOCUKLARI SÜRDÜ!
Kılıçdaroğlu dolandırıcılık ve tacizle suçlanan Veysi Uyanık’ı il başkanı yaptı
  İl Başkanı olan Veysi Uyanık’ın sicili kabarık. Sahibi olduğu inşaat şirketi eliyle binlerce insanı mağdur etti, inşaatları yarım bıraktı. İhalelere girişi yasaklandı, tacizle suçlandı. Ancak CHP lideri  onu CHP il başkanı yaptı. Sabah’tan Barış Savaş’ın haberinin detayları…
Giriş Tarihi: 26.10.2020 Güncelleme Tarihi: 26.10.2020 
Kılıçdaroğlu dolandırıcılık ve tacizle suçlanan Veysi Uyanık’ı il başkanı yaptı

  İl Başkanı Veysi Uyanık'ın sahibi olduğu şirketin 'de tüm ihalelere girişinin 2022'ye kadar yasaklandığı ortaya çıktı. Uyanık, milyonları alıp inşaatları yarım bırakmış, üç defa Türkiye'de tüm ihalelere girişi yasaklanmış ama CHP  Başkanı seçilmişti. Üstelik halen sekreteri H.D.C.'ye  ve şantajda bulunduğu gerekçesiyle  28. 'nde yargılanıyor. İşte detaylar:

- Uyanık'ın sahibi olduğu Uyanık İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin; 'nca Türkiye'de tüm ihalelere girişinin 27 Eylül 2019 ile 7 Eylül 2022 tarihleri arasında üç defa yasaklandığı bildirildi.

- Uyanık'ın şirketi, Kadıköy Belediyesi  inşaatını yarım bıraktı ve işçilerin haklarını ödemeden kaçtı. İhalenin bedeli 28 milyon 700 bin lira. İhalede; Acıbadem Kapalı Spor Kompleksi'nin 400 gün içinde bitirilmesine yönelik madde yer aldı.

- Uyanık'ın şirketi, 13 Ağustos 2018 tarihinde bitirilmesi gereken inşaatı yarım bıraktı. Kadıköy ilçesi Acıbadem Mahallesi'nde yapımına başlanan spor kompleksinin kaba inşaatı olduğu gibi duruyor

- Uyanık'ın; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aldığı iki ihalenin şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle iki defa daha ihalelere giriş yasağı aldığı öğrenildi.

- Uyanık'ın; cinsel taciz ve şantajda bulunduğu iddiasıyla Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de yargılandığı bildirildi.

- Uyanık, 26 Ocak 2020'de CHP Bitlis İl Başkanı seçildi. CHP Genel Başkanı 'nun cinsel taciz ve şantajda bulunduğu iddiasıyla yargılanan, Kamu İhale Kurumu tarafından tüm ihalelere girişi üç defa yasaklanan Uyanık'ın il başkanlığına seçilmesine onay vermesi dikkat çekiyor.

CİNSEL TACİZLE SUÇLANIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ayrımcılık ve Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Gökner Kayaş Zor tarafından hazırlanan iddianameye göre; Uyanık 2018 yılı içinde değişik günlerde H.D.C.'ye kendisi ile evlenmesi, kendisiyle birlikte olması ve yakınlaşması yönünde birden çok teklifte bulundu. 'Benimle birlikte olursan babanı cezaevinden çıkarırız' dedi. Müştekiyi sık sık cep telefonundan aradı.

Uyanık'ın müştekinin kullandığı cep telefonuna değişik zamanlarda birden fazla cevapsız çağrı bırakıp cinsel taciz içerikli söylemlerde bulunması ve mesaj çektiği tespit edildi. Uyanık zincirleme cinsel taciz suçunu işledi. TCK 123. Maddesine göre cinsel taciz eylemini müteselsilen gerçekleştirdi. Şüphelinin elinde müştekiye ait görüntü ve fotoğraflar bulunduğunu müştekiye söyleyerek kendisi ile birlikte olmazsa bu görüntüleri ailesine göstereceğinden bahisle şantaj yaptığı anlaşıldı. (Barış Savaş/Sabah)

CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç’ın skandal paylaşımına tepkiler büyüyor
 Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı , bugün oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi skandal bir paylaşımda bulundu. Kılınç'ın ", enkazını göreyim" ifadelerini kullandı. Bu skandal açıklama sonrası büyük tepki oluştu.
Giriş Tarihi: 25.10.2020 Güncelleme Tarihi: 25.10.2020 
CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç’ın skandal paylaşımına tepkiler büyüyor

 Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı , bugün oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi skandal bir paylaşımda bulundu. Kılınç'ın ", enkazını göreyim" ifadelerini kullandı.

AK Parti  Milletvekili ; CHP Genel Merkezi'ne uyarıda bulundu ve "Ey CHP başkan yardımcısı makamı verdiğiniz şu şeylerinize bir ayar verin" dedi.

CHP Isparta İl Başkanı H.  da, İlayda Kılınç hakkında disiplin soruşturulması başlatılacağını açıkladı ve "CHP Isparta İl Başkanlığı olarak kabul edilemez bu üsluba ilişkin herkesten özür diliyoruz" mesajını verdi.

AYVAZOĞLU: "EY CHP MAKAMI VERDİĞİNİZ ŞU ŞEYLERİNİZE BİR AYAR VERİN"

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu: "İtler istiyor diye aslanlar ölmez! Trabzon da Türkiye'dir yıkılmaz! Edep makamını es geçen bu `tür` için bir şeyler yapılmalı! Ey CHP başkan yardımcısı makamı verdiğiniz şu şeylerinize bir ayar verin. O pis holigan ağzı ile Trabzon'u lekelerim sanmasın."

"TRABZON'LU HEMŞEHRİLERİME DİL UZATMAK KİMSENİN HAKKI DA, HADDİ DE DEĞİLDİR!"

Avukat Mücahit Birinci: "Trabzonlu hemşehrilerime küfür eden, şehir yıkılsın diye saçma sapan bir tweet atan CHP bilmem nerenin bilmem neresi başkan yardımcısını kınıyorum! Trabzon'lu hemşehrilerime dil uzatmak kimsenin hakkı da, haddi de değildir!"

HALICI: "DİSİPLİN SORUŞTURULMASI BAŞLATILACAK. HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUZ"

CHP Isparta İl Başkanı H. Yalım Halıcı, İlayda Kılınç hakkında disiplin soruşturulması başlatılacağını açıkladı ve herkesten özür diledi.

Halıcı; "İlayda Kılınç isimli kişinin Trabzon ile ilgili yaptığı paylaşımın partimizle yakından uzaktan alakası yoktur. Kendisi hakkında yarın itibariyle disiplin soruşturulması başlatılacaktır. CHP Isparta İl Başkanlığı olarak kabul edilemez bu üsluba ilişkin herkesten özür diliyoruz" dedi.

CHP Isparta İl Başkanlığı da; CHP Isparta İl Başkanı H. Yalım Halıcı'nın söz konusu paylaşımını kurumsal hesabından paylaştı.

(BARIŞ SAVAŞ / SABAH)


Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den çarpıcı   uyarısı: Tehlike artık çok yakında, daha kötüsü gelebilir...
 ile ile ilgili  haberleri birbirini kovalıyor. Kuzey Yarımküre'ye kış aylarının gelmesi ile birlikte vakalar tırmanışa geçti. Vakalarda viral hastalıkların artışı kadar, kapalı ortamlarda daha sık vakit geçirilmesi, yeterli havalandırmanın yapılmaması, maske ve mesafe kurallarına riayet edilmemesi de sebep olarak gösteriliyor. Türkiye'de de kış ayları ile birlikte tehlikeli tırmanış başladı. Bakan Koca, ülke genelinde bir artış olduğunu ifade etti, vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu duyurdu. Vatandaşları önlem almaya davet eden Koca, virüsün etkisini yitirmediğini ifade etti. Sabah Gazetesi'ne konuşan Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü de çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Özlü, 'daha kötü gelebilir' diyerek uyardı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...
Giriş Tarihi: 26.10.2020  08:56 Son Güncelleme: 26.10.2020  08:57
Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den son dakika koronavirüs uyarısı: Tehlike artık çok yakında, daha kötüsü gelebilir...

 Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü Sabah'a  açıklamalarında bulundu. Özlü, virüsün etkisini yitirmediğini, hala çok öldürücü olduğunu söyledi. Özlü, kış aylarında kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirileceğini ifade ederek, maske ve mesafe kurallarının önemine dikkat çekti. Özlü, vatandaşların 'kötü geride kaldı' algısından sıyrılmasını istedi, 'daha kötüsü gelebilir' uyarısında bulundu. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den son dakika koronavirüs uyarısı: Tehlike artık çok yakında, daha kötüsü gelebilir...

SON DAKİKA: VAKALAR NEDEN ARTIYOR?

Vakaların sadece İstanbul'da artmadığını, genel olarak bakıldığında Türkiye'nin her yerinde bir artışın görüldüğünü aktaran Özlü, "Peki neden artıyor? Çünkü yaz bitti, insanlar yazın açık havada, tatilde, yazlıkta, deniz kenarında, daha doğada, daha izole vakit geçiriyorlardı. Bu virüs açık havada daha az bulaşıyor. Şimdi tekrar döndüler ve kapalı yerlerde vakit geçirmeye başladılar. Virüs kapalı ortamlarda, iyi havalandırılmayan ortamlarda ve kalabalıklarda daha çok bulaşıyor. Birinci etken asıl bence bu" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den son dakika koronavirüs uyarısı: Tehlike artık çok yakında, daha kötüsü gelebilir...

'HERKES RİSK ALTINDA'
Özlü, "Bakın Türkiye'de günde 70'in üzerinde insan ölüyor. Bu virüs hala öldürüyor. Yani her gün 70 eve ateş düşüyor. En sevdiğimiz insanları kaybediyoruz. Bu ölümler başkası için diye düşünmeyelim, bunlar bizim çevremizde, bildiğimiz, tanıdığımız insanlar. Artık tehdit yakından geliyor.

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den son dakika koronavirüs uyarısı: Tehlike artık çok yakında, daha kötüsü gelebilir...

Herkes bence risk altında" diye konuştu. Özlü, "Kötüyü geride bırakmış değiliz, daha kötü günlere gidebiliriz. Salgının seyrine bakılırsa hiçbir duraklama yok, baştan beri giderek artıyor. Dolayısıyla yani henüz daha salgını durdurmuş, yavaşlatmış değiliz. Salgın devam ediyor, hem bulaşıyor hem hastalandırıyor hem öldürüyor. 'Kötüyü geride bıraktık, biz bunu atlattık' zannetmeyelim. Önümüzde daha ne olduğu belli değil. Tedbirlere daha çok uymamız lazım" ifadesini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den son dakika koronavirüs uyarısı: Tehlike artık çok yakında, daha kötüsü gelebilir...

İSTİKLAL CADDESİ'NDE İNSAN SELİ
TAKSİM Meydanı,  öncesi günlerini aratmadı. Meydan ve İstiklal Caddesi, güzel hava nedeniyle dün vatandaşların akınına uğradı.

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den son dakika koronavirüs uyarısı: Tehlike artık çok yakında, daha kötüsü gelebilir...

 vakalarındaki artışa, sık sık yapılan kalabalık yerlerden uzak durulması uyarılarına rağmen cadde boyunca neredeyse mesafesiz kalabalık dikkat çekti.

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den son dakika koronavirüs uyarısı: Tehlike artık çok yakında, daha kötüsü gelebilir...

Birçok vatandaşın ise maske takmadığı görüldü. Öte yandan Arnavutköy Sahili ve Eminönü Meydanı'ndaki kalabalık da dikkat çekti.

 haberi:  ile ilgili korkutan açıklama geldi! Koronavirüste mutasyon kabusu...
 ile ilgili dünyadan olumsuz  haberleri gelmeye devam ediyor. Avrupa'da yayılım hızını artıran virüs 'de de tırmanışa geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke genelinde tehlikeli bir tırmanış olduğunu açıklarken, 'un vakaların yüzde 40'ını oluşturduğunu duyurdu. Kış aylarının gelmesi ile viral hastalıklar da artmaya başladı. Uzmanlar koronavirüsün yayılım hızının kış aylarında daha da artacağını bildirirken, dikkat çeken bir mutasyon uyarısı geldi. Sabah'a konuşan Prof.Dr. Osman Erk, virüsün kötü anlamda bir mutasyon geçirmiş olma ihtimaline değindi, "Kalabalıklardan kaçınmalı, toplu taşıma kullanmamalı, maske, mesafe, hijyen kuralına kesinlikle uymalıyız." dedi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

GÜL KİREKLO
Giriş Tarihi: 26.10.2020  08:59Son Güncelleme: 26.10.2020  09:00ABONE OL 
Son dakika haberler: Koronavirüs ile ilgili korkutan açıklama geldi: Mutasyon kabusu...

SON DAKİKA HABERİ:  salgını ile dünyanın mücadelesi sürüyor. Ülkeler artan vaka sayıları sonrası teyakkuza geçerken, yeni yasaklar ve önlemleri hayata geçirmeye başladı. Kış aylarında virüsün hızla yayılacağına dair birçok uzman kritik açıklamalarda bulundu. Sabah'a konuşan uzman isimler virüsün olumsuz yönde mutasyona uğramış olabileceğini duyurdu. İşte  haberinin ayrıntıları...

Son dakika haberler: Koronavirüs ile ilgili korkutan açıklama geldi: Mutasyon kabusu...

İSTANBUL ALARM VERİYOR

Dünya,  salgınında ikinci dalgayla boğuşurken, 'de de , Ekim sonu itibariyle yeniden virüsün en çok görüldüğü şehir oldu. Ülke genelindeki vakaların yüzde 40'ının görüldüğü açıklanan kent alarm veriyor. Kurallara uyulmasını isteyen uzmanlar SABAH'a konuştu.

Son dakika haberler: Koronavirüs ile ilgili korkutan açıklama geldi: Mutasyon kabusu...

Prof. Dr. Osman Erk: Virüs dünyada ve Avrupa'da pik yapmış durumda. 'yi dünyadan ayırmak mümkün değil. Virüsün kötü anlamda mutasyona uğradığına dair bilgiler geliyor. Yani öldürülücüğü arttı. Çok tehlikeli dönemlerdeyiz. 'da çember daralıyor.

Son dakika haberler: Koronavirüs ile ilgili korkutan açıklama geldi: Mutasyon kabusu...

Çevremizden 10 kişi tanıyorsak 3'ü şu anda  tedavisi görüyor. Çok dikkatli olmalıyız. Havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel grip devreye girecek. Kalabalıklardan kaçınmalı, toplu taşıma kullanmamalı, maske, mesafe, hijyen kuralına kesinlikle uymalıyız.

Son dakika haberler: Koronavirüs ile ilgili korkutan açıklama geldi: Mutasyon kabusu...

EN KÖTÜ SENARYO

Prof. Dr. Haluk Eraksoy: Maalesef insanlar pandemi döneminde olduğunu unuttu. Fazla normalleşti. Maskesiz, omuz omuza ortamlara girildi. Ve vakalar patladı. 'En kötü senaryo bu mu?' diyorlar, hayır en kötü senaryo bu değil. Bunun için hastanelerin dolu, sedyelerin koridorlara taşması gerek. İtalya ve İspanya bunu yaşadı. Biz de öyle olmadı. Olmayacak. Bize düşen maske, mesafe, hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymak.

Son dakika haberi: ’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu?  günlük son durum tablosu  2020!
11 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizde etkilerini göstermeye devam eden corona virüsle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sıcak havaların etkili olduğu aylarda vaka ve ölü sayısı bazında etkisini farkedilir oranda kaybeden ancak Sonbahar aylarına girdiğimiz ve kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde koronavirüs vaka ve ölü sayılarında artışlar gözleniyor. Pandemi başlangıcından bu yana   uzmanlarının analizleriyle elde edilen entübe, yoğun bakım ve  sayıları ile , Sağlık Bakanı  tarafından bugün ( 2020 Pazar) paylaşılacak. Bakan Koca’nın günlük tablo paylaşmasını bekleyenler 25 Ekim ’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? sorusuna yanıt arıyor. İşte Sağlık Bakanlığı 25 Ekim korona tablosu ve son dakika Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı verileri…
Giriş Tarihi: 26.10.2020  08:01Son Güncelleme: 26.10.2020  08:02
SON DAKİKA! 25 Ekim korona tablosu: 25 Ekim 2020 Pazar Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı günlük son durum tablosu…

Ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde ilk vakası tespit edilen corona virüs salgını ile ilgili son dakika haberleri yerli ve yabancı ajanslardan peş peşe geliyor.  uzman  ekiplerince günlük olarak yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen entübe, yoğun bakım,  sayıları ile günlük son durum tablosu Sağlık Bakanı Dr.  tarafından Twitter ve Bilim Kurulu Toplantıları sonrası canlı yayın aracılığıyla kamuoyuna açıklanmaya devam ediyor. Bu bağlamda bugün ( 2020 Pazar) Bakan Koca tarafından açıklanması beklenen  - günlük son durum tablosu verilerini öğrenmek isteyenler 25 Ekim 'de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? sorusu üzerinde araştırma yapmaya devam ediyor…

TÜRKİYE'DE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYISI KAÇ OLDU? (25 EKİM 2020 PAZAR)

Sağlık Bakanlığı uzman filyasyon ekipleri tarafından tespit edilen entübe, yoğun bakım ve iyileşen hasta sayılarını içeren 25 Ekim korona tablosu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından açıklanıyor. Konuya ilişkin ayrıntılar ve son dakika haberlerine bu başlık altından erişebilirsiniz…

SON DAKİKA! 25 Ekim korona tablosu: 25 Ekim 2020 Pazar Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı günlük son durum tablosu…

25 EKİM TÜRKİYE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYILARI

İşte Bakan Koca'nın günlük değerlendirmeleri...

Bugün tespit edilen 2.017 yeni hasta var. Ağır hasta sayımız ve aktif hasta sayımız artmaya devam ediyor. Bu gidişatı değiştirmek bizim elimizde. Mücadeleyi bize kazandıracak olan birbirimizin hakkına saygı duymak ve tedbirlere birlikte uymaktır.

Son dakika! 25 Ekim koronavirüs rakamları açıklandı

SON DAKİKA! 25 Ekim korona tablosu: 25 Ekim 2020 Pazar Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı günlük son durum tablosu…

24 EKİM TÜRKİYE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYILARI

Bugün yapılan 113.427 test sonucunda 2.091 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayımız artmaya devam ediyor. Hastaların tedavisi özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza emanet. Tedbirlere uymak ise bizim sorumluluğumuz. Birlikte mücadele edelim.

EMİNÖNÜ MEYDANI'NDA DRONE DESTEKLİ KOVİD-19 DENETİMİ

Eminönü'nde vatandaşlar ve yabancı turistler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe konusunda uyarıldı.

İnsansız Hava Araçları (İHA) Büro Amirliği ekipleri, tarihi yarımadanın en önemli noktalarından olan Eminönü Meydanı'nda drone kaldırarak Türkçe ve İngilizce olarak maske ve mesafe konusunda ikazlarda bulundu.

Turizm Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yaya ve araçlarıyla Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak Kovid-19 kapsamında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Ekipler, maske takmayan veya yanlış takanlarla sosyal mesafe kuralına uymayanları uyarırken, yanlarında maske olmayanlara da maske verdi.

SON DAKİKA! 25 Ekim korona tablosu: 25 Ekim 2020 Pazar Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı günlük son durum tablosu…

23 EKİM TÜRKİYE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYILARI

Bugün tespit edilen 2.165 yeni hastamız var. Toplamda yaklaşık 13 milyon test yapıldı. Ağır hasta sayımızda artış devam ediyor. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktada elimizdeki en büyük silah başta MASKE olmak üzere tedbirlerdir. Mücadeleye güç verin.

BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. TEVFİK ÖZLÜ'DEN KOVİD-19 UYARISI

 Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Kötüyü geride bırakmış değiliz, daha kötü günlere gidebiliriz. Salgının seyrine bakılırsa hiçbir duraklama yok, yani baştan beri giderek artıyor. Dolayısıyla yani henüz daha salgını durdurmuş, yavaşlatmış değiliz. Salgın devam ediyor, hem bulaşıyor hem hastalandırıyor hem öldürüyor." dedi.

SON DAKİKA! 25 Ekim korona tablosu: 25 Ekim 2020 Pazar Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı günlük son durum tablosu…

HERKES RİSK ALTINDA

Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Virüsün erken teşhis edilmesi ve erken tedaviye başlanması ölüm oranlarını azalttı dünyada ama hala çok sayıda insan ölüyor." diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakın 'de günde 70'in üzerinde insan ölüyor. Bu virüs hala öldürüyor. Yani her gün 70 eve ateş düşüyor. En sevdiğimiz insanları kaybediyoruz. Bu ölümler başkası için diye düşünmeyelim, bunlar bizim çevremizde, bildiğimiz, tanıdığımız insanlar. Artık tehdit yakından geliyor. Herkes bence risk altında.

Elbette çoğu zaman tedaviyle iyi sonuçlar alıyoruz ama bazen de olmayabiliyor. Genç de olsa ağrı seyredebiliyor, ölümle sonuçlanabiliyor. Hepimizin çok daha fazla dikkatli ve tedbirli olmamız lazım. Çok basit yani herkesin yapabileceği kadar basit. Bu dönemde olabildiğince kalabalıklara girmeyelim. Kapalı alanlarda çok vakit geçirmeyelim, maskemizi usulüne uygun takalım. Bir de insanlarla mesafemizi koruyalım.

Bunlara dikkat edersek yüzde 100'e yakın korunuyoruz. Yani önlemler başarılı, işe yarıyor. Bunlar çok güçlü, etkili tedbirler. Şu anda en güçlü tedbirler bunlar. Maskeni tak, mesafeni koru, bir de kalabalıklara girme, yüzde 100'e yakın korunursunuz."

Bazen kırılma noktalarının bulunduğunu, bu noktada aile içi temasların çok önemli olduğunu dile getiren Özlü, "Eş, dost, hısım, akraba, komşular bir araya geliyor. İnsanlar, eskisi gibi ev oturmaları, davetler, birlikte yeme, içmeler, sohbetler oluyor. Bunlar şu anda tehlikeli. Çünkü o karşısındaki birlikte oturup yemek yediğiniz, sohbet ettiğiniz dostlarınızın, akrabalarınızın içinden birinin kovid pozitif olmadığını bilemezsiniz.

Sizin de kovid pozitif olup, olmadığınızı bilemezsiniz. Dolayısıyla aile içi bulaşmalar da çok yüksek. Onun için bu dönemde ev içi toplanmalar, mevlit, nişan, söz, sünnet, günler, pasta kesmeler çok mahsurlu. Zorunlu görüşmeler ise kısa, maskeli ve mesafeyi koruyarak yapılmalı." şeklinde konuştu.

22 EKİM TÜRKİYE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYILARI

Bugün tespit edilen 2.102 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 1.599. Sağlık çalışanlarımız için en önemli mücadele alanı ağır hastaları tedavi ederek sayılarını azaltmak Bize düşen çok daha kolay. Başta maske ile tedbirlere uyarak mücadeleye destek verin

SON DAKİKA! 25 Ekim korona tablosu: 25 Ekim 2020 Pazar Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı günlük son durum tablosu…

21 EKİM TÜRKİYE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYILARI

Bugün 2.000'den fazla yeni tespit edilmiş hastamız var. Toplam ağır hasta sayımız 1.504. Sağlık çalışanlarımızın en çok emek çektiği hastalar ağır hastalarımız. Onların yükünü azaltmak tedbirlere birlikte uyarak mümkün. Mücadeleye destek verin.

BURUN ANATOMİSİNDEKİ FARKLILIKLAR KOVİD-19 SONRASI "KALICI KOKU KAYBI" RİSKİNİ ARTIRIYOR

Kulak Burun Boğaz, Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aytuğ Altundağ ve ekibince yapılan araştırma, burun anatomisinin farklı olması nedeniyle koku alanı daha geniş ve koku alma hacmi daha büyük olanlarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrası koku alma bozukluğunun kalıcı olma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının en önemli semptomlarından birinin koku kaybı olduğu biliniyor. Tıp dilinde "anozmi" olarak adlandırılan bu durum, birçok araştırmaya da konu oldu.

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Acıbadem Hastanesi Kulak Burun Boğaz, Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aytuğ Altundağ'ın aralarında nöroloji ve radyoloji alanından uzmanların bulunduğu ekiple gerçekleştirdiği araştırmada, Kovid-19 geçirenlerde koku kaybının kalıcı olup olmadığına yoğunlaşıldı.

Bunun üzerine ekip tarafından, 29'u sağlıklı olmak üzere, 24'ü Kovid-19'a, 38'i ise diğer virüslere bağlı koku alma bozukluğu olan kişilerin burun anatomileri incelendi.

Prof. Dr. Altundağ ve ekibi, incelemelerinin sonucunda, burun anatomisinin farklı olması nedeniyle koku alanı daha geniş ve koku alma hacmi daha büyük olan kişilerde, Kovid-19 sonrası koku alma bozukluğunun kalıcı olma riskinin daha yüksek olduğunu gözlemledi.

Türk bilim insanlarının "Kovid-19 hastalarında koku alanı ölçümleri" başlıklı bu araştırması Amerikan Kulak Burun Boğaz Cemiyeti'nin resmi yayın organı olan "Otolaryngology-Head and Neck Surgery" adlı hakemli dergide de yayımlandı.

SON DAKİKA! 25 Ekim korona tablosu: 25 Ekim 2020 Pazar Türkiye’de corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? Sağlık Bakanlığı günlük son durum tablosu…

"GENÇ-YAŞLI DEMEDEN, KALICI KOKU ALMA BOZUKLUĞUNUZ OLABİLİR"

Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, araştırmada gözlemledikleri hastaların Kovid-19'u atlatan, hastalıkla ilgili diğer şikayetleri geçen fakat koku alma bozuklukları hala devam eden kişiler olduklarını, bunların bir bölümünün kısmi olarak koku alma duyularını geri kazandığını, bir kısmının ise henüz geri kazanamadığını dile getirdi.

Uzamış Kovid-19 yani Kovid-19'a bağlı beyin sisi bulguları, "kafam sersem-sepet" hali, kronik yorgunluk durumu gibi kavramların sıkça tartışılan konular olduğuna, bugünlerde ise koku alma bozukluğunun da bazı hastalarda kalıcı olup olmayacağı üzerine gözlemlerin yapıldığına işaret eden Altundağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aslında kış dönemi yaklaşırken tüm viral enfeksiyonlarda bazı bireylerde kalıcı koku alma bozukluklarını görebiliyoruz. İnsanları tekrar uyarmak gerekiyor; genç-yaşlı demeden, bu hastalığa bağlı, iyileşmeyen kalıcı koku alma bozukluğunuz olabilir. Evet, oran düşüktür. Normal Kovid-19 enfeksiyonunda çok hızlı olarak koku duyusu geri gelir ama burnunuzda bir anatomik farklılık varsa, olfaktör kleft dediğimiz koku yarığında bir genişleme varsa kokuyla ilgili hasarlarınızın da daha uzun sürebileceğini bilmeniz gerekiyor."

20 EKİM TÜRKİYE CORONA VİRÜS VAKA VE ÖLÜ SAYILARI

Bugün tespit edilen 1.894 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 1.545'e yükseldi. Sağlık çalışanlarımızın hastaları iyileştirmek için sarf ettiği gayreti biz de tedbirlere uymak için sarf etmeliyiz. Tedbirlere uyarak birlikte mücadeleye destek verin.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum