Sıcak bölgeden son dakika haberi: Azerbaycan Ermenistan arasında insani ateşkes başlar başlamaz ihlal edildi!.

Son dakika hadberine göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, saat 08.00'da yeni bir insani ateşkes ilan edilmesine rağmen Ermeni Silahlı Kuvvetleri varılan anlaşmayı bir kez daha ihlal ettiğini bildirdi. Son dakika haberine göre, ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı insani amaçlı geçici ateşkes yürürlüğe girdi. 17 Ekim'de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti.

Sıcak bölgeden son dakika haberi: Azerbaycan Ermenistan arasında insani ateşkes başlar başlamaz ihlal edildi!.
26 Ekim 2020 - 09:01
Son dakika:  insanı i bir kez daha ihlal etti!
Giriş Tarihi: 26.10.2020 Güncelleme Tarihi: 26.10.2020  
Sıcak bölgeden son dakika haberi:   arasında insani ateşkes başlar başlamaz ihlal edildi!
  çatışmalarından son dakika haberi... ABD, Azerbaycan ile Ermenistan'ın bugün itibarıyla yerel saatle 08:00'de başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Ancak Azerbaycan 'nın az önce yaptığı açıklamada ateşkes daha başlar başlamaz ihlal edildi. Ermenistan daha önce de 2 kez ateşkes istemiş fakat ateşkesi ihlal ederek sivillere, uykuda cenazerini defnederken olmak üzere birçok saldırı düzenlemişti. 
Sıcak bölgeden son dakika haberi: Azerbaycan Ermenistan arasında insani ateşkes başlar başlamaz ihlal edildi!

Dün gece ABD'den gelen son dakika haberi Azerbaycan ile Ermenistan'ın 26 Ekim günü yerel saatle 08:00'de başlamak üzere insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı. Ancak Azerbaycan Savunma Bakanlığı yerel saatle başladığı anda Ermenistan tarafından ateşkesin resmen ihlal edilerek üçüncü kez Ermenistan'ın aynı şeyi yaptığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı; ABD, Azerbaycan ve Ermenistan yönetimlerinin insani ateşkesle ilgili olarak uzlaştıkları ortak metni yazılı bir açıklamayla duyurmuştu.

SON DAKİKA HABERİ: SABAH 8'DE BAŞLADI, 1 GEÇE İHLAL EDİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ateşkesin yürürlüğe girmesine rağmen, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin varılan anlaşmayı ihlal ettiği bildirildi.

ATEŞKESİN AYRINTILARINDA NE VARDI?

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Biegun'un 24 Ekim'de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile görüştüğü ve görüşmede iki ülkenin de "10 Ekim'de Moskova'da varılan insani ateşkesin uygulanmasına bağlılıklarını" yeniden dile getirdikleri kaydedildi.

Bu bağlamda Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki insani ateşkesin 26 Ekim günü yerel saatle 08:00'de (ABD Doğu saatine göre 24:00) başlayacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümü noktasında ABD'nin, Azerbaycan ve Ermenistan'ı birbirine yaklaştırmak için iki ülke dışişleri bakanları ve Minsk Grubu üyesi ülkeler arasındaki görüşmeler noktasında arabuluculuk yaptığı da ifade edildi.

Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmiş ve Dağlık Karabağ sorununun çözümü noktasında diplomatik çabalarını sürdürecekleri mesajını vermişti.

Aliyev: Gubadlı işgalden kurtarıldı
Son dakika hadberine göre,  , saat 08.00'da yeni bir insani  ilan edilmesine rağmen  varılan anlaşmayı bir kez daha ihlal ettiğini bildirdi. Son dakika haberine göre, ABD'nin Azerbaycan ile 'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı insani amaçlı geçici ateşkes yürürlüğe girdi. 17 Ekim'de tekrar devreye girdiği duyurulan ateşkes yine Ermenistan tarafından ihlal edilmişti.
Ermenistan insanı ateşkesi bir kez daha ihlal etti!

 ordusunun i ihlal ederek Laçın'da bulunan  askerlerine ve Terter ilindeki sivil yerleşim birimlerine ateş açtığı bildirildi.

Azerbaycan ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun 08.05'te geçici insani ateşkesi ihlal ederek işgal altındaki Laçın kenti istikametinden Laçın'ın Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan birliklerine top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlık, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca ateşkese tam uyduğunu bildirdi.



TERTER'E TOP ATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİLER
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Ermenistan ordusunun 08.04'ten itibaren Terter'e ve köylerine top atışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes yerel saatle 08.00'da yürürlüğe girmişti.

İşgalci Ermenistan'dan alçaklıkta sınır tanımadı: Çocukları silahlandırdılarSon dakika: Azerbaycan ve Ermenistan 'insani ateşkesi' kabul etti

Son dakika: Azerbaycan açıkladı! Ermeniler yine ateşkesi ihlal etti...
Son dakika haberine göre;  08'de yeni bir insani  ilan edilmesine rağmen  varılan anlaşmayı bir kez daha ihlal ettiğini açıkladı.
Giriş Tarihi: 26.10.2020 Güncelleme Tarihi: 26.10.2020  
Son dakika: Azerbaycan açıkladı! Ermeniler yine ateşkesi ihlal etti...

Ermenistan ordusunun ateşkesi ihlal ederek Laçın'da bulunan Azerbaycan askerlerine ve Terter ilindeki sivil yerleşim birimlerine ateş açtığı bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun 08.05'te geçici insani ateşkesi ihlal ederek işgal altındaki Laçın kenti istikametinden Laçın'ın Sefiyan köyünde konuşlu Azerbaycan birliklerine top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlık, Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca ateşkese tam uyduğunu bildirdi.

Ermenistan insanı ateşkesi 3. kez ihlal etti!ERMENİSTAN İNSANI ATEŞKESİ 3. KEZ İHLAL ETTİ!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev de Ermenistan ordusunun 08.04'ten itibaren Terter'e ve köylerine top atışı gerçekleştirdiğini açıkladı.

ABD'nin Azerbaycan ile Ermenistan'ın üzerinde anlaştığını açıkladığı, Dağlık Karabağ'da insani amaçlı geçici ateşkes yerel saatle 08.00'da yürürlüğe girmişti.

Son dakika: Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki geçici ateşkes yürürlüğe girdiSON DAKİKA: AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN ARASINDAKİ GEÇİCİ ATEŞKES YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Son dakika: Azerbaycan ve Ermenistandan ateşkes kararıSON DAKİKA: AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN'DAN ATEŞKES KARARI
Son dakika: Ermenistan yine ateşkesi ihlal etti! Ateşkes sürdürülebilir olacak mı? Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva A Habere konuştuSON DAKİKA: ERMENİSTAN YİNE ATEŞKESİ İHLAL ETTİ! ATEŞKES SÜRDÜRÜLEBİLİR OLACAK MI? AZERBAYCAN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU NARMİNA MUSTAFAYEVA A HABER'E KONUŞTU
A Haber canlı yayınında Erkan Tandan flaş tepki: Azerbaycan zafer kazanırken ateşkes isteyenler, Ermenistan sivilleri hedef aldığında suskun!A HABER CANLI YAYININDA ERKAN TAN'DAN FLAŞ TEPKİ: AZERBAYCAN ZAFER KAZANIRKEN ATEŞKES İSTEYENLER, ERMENİSTAN SİVİLLERİ HEDEF ALDIĞINDA SUSKUN!
Ermenistandan ateşkes ihlali! Bakan Çavuşoğlu: Azerbaycanın yanında olmaya devam edeceğizERMENİSTAN'DAN ATEŞKES İHLALİ! BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AZERBAYCAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Son dakika: Ermenistandan ateşkes ihlali! Ağdama ateş açtılarSON DAKİKA: ERMENİSTAN'DAN ATEŞKES İHLALİ! AĞDAM'A ATEŞ AÇTILAR
Azerbaycan karşısında aciz duruma düşen Ermenistan cepheye çocukları sürdü!AZERBAYCAN KARŞISINDA ACİZ DURUMA DÜŞEN ERMENİSTAN CEPHEYE ÇOCUKLARI SÜRDÜ!
Kılıçdaroğlu dolandırıcılık ve tacizle suçlanan Veysi Uyanık’ı il başkanı yaptı
  İl Başkanı olan Veysi Uyanık’ın sicili kabarık. Sahibi olduğu inşaat şirketi eliyle binlerce insanı mağdur etti, inşaatları yarım bıraktı. İhalelere girişi yasaklandı, tacizle suçlandı. Ancak CHP lideri  onu CHP il başkanı yaptı. Sabah’tan Barış Savaş’ın haberinin detayları…

Giriş Tarihi: 26.10.2020 Güncelleme Tarihi: 26.10.2020 
Kılıçdaroğlu dolandırıcılık ve tacizle suçlanan Veysi Uyanık’ı il başkanı yaptı

  İl Başkanı Veysi Uyanık'ın sahibi olduğu şirketin 'de tüm ihalelere girişinin 2022'ye kadar yasaklandığı ortaya çıktı. Uyanık, milyonları alıp inşaatları yarım bırakmış, üç defa Türkiye'de tüm ihalelere girişi yasaklanmış ama CHP  Başkanı seçilmişti. Üstelik halen sekreteri H.D.C.'ye  ve şantajda bulunduğu gerekçesiyle  28. 'nde yargılanıyor. İşte detaylar:

- Uyanık'ın sahibi olduğu Uyanık İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin; 'nca Türkiye'de tüm ihalelere girişinin 27 Eylül 2019 ile 7 Eylül 2022 tarihleri arasında üç defa yasaklandığı bildirildi.

- Uyanık'ın şirketi, Kadıköy Belediyesi  inşaatını yarım bıraktı ve işçilerin haklarını ödemeden kaçtı. İhalenin bedeli 28 milyon 700 bin lira. İhalede; Acıbadem Kapalı Spor Kompleksi'nin 400 gün içinde bitirilmesine yönelik madde yer aldı.

- Uyanık'ın şirketi, 13 Ağustos 2018 tarihinde bitirilmesi gereken inşaatı yarım bıraktı. Kadıköy ilçesi Acıbadem Mahallesi'nde yapımına başlanan spor kompleksinin kaba inşaatı olduğu gibi duruyor

- Uyanık'ın; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aldığı iki ihalenin şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle iki defa daha ihalelere giriş yasağı aldığı öğrenildi.

- Uyanık'ın; cinsel taciz ve şantajda bulunduğu iddiasıyla Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de yargılandığı bildirildi.

- Uyanık, 26 Ocak 2020'de CHP Bitlis İl Başkanı seçildi. CHP Genel Başkanı 'nun cinsel taciz ve şantajda bulunduğu iddiasıyla yargılanan, Kamu İhale Kurumu tarafından tüm ihalelere girişi üç defa yasaklanan Uyanık'ın il başkanlığına seçilmesine onay vermesi dikkat çekiyor.

CİNSEL TACİZLE SUÇLANIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ayrımcılık ve Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Gökner Kayaş Zor tarafından hazırlanan iddianameye göre; Uyanık 2018 yılı içinde değişik günlerde H.D.C.'ye kendisi ile evlenmesi, kendisiyle birlikte olması ve yakınlaşması yönünde birden çok teklifte bulundu. 'Benimle birlikte olursan babanı cezaevinden çıkarırız' dedi. Müştekiyi sık sık cep telefonundan aradı.

Uyanık'ın müştekinin kullandığı cep telefonuna değişik zamanlarda birden fazla cevapsız çağrı bırakıp cinsel taciz içerikli söylemlerde bulunması ve mesaj çektiği tespit edildi. Uyanık zincirleme cinsel taciz suçunu işledi. TCK 123. Maddesine göre cinsel taciz eylemini müteselsilen gerçekleştirdi. Şüphelinin elinde müştekiye ait görüntü ve fotoğraflar bulunduğunu müştekiye söyleyerek kendisi ile birlikte olmazsa bu görüntüleri ailesine göstereceğinden bahisle şantaj yaptığı anlaşıldı. (Barış Savaş/Sabah)

CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç’ın skandal paylaşımına tepkiler büyüyor
 Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı , bugün oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi skandal bir paylaşımda bulundu. Kılınç'ın ", enkazını göreyim" ifadelerini kullandı. Bu skandal açıklama sonrası büyük tepki oluştu.
Giriş Tarihi: 25.10.2020 Güncelleme Tarihi: 25.10.2020 
CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç’ın skandal paylaşımına tepkiler büyüyor

 Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı , bugün oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi skandal bir paylaşımda bulundu. Kılınç'ın ", enkazını göreyim" ifadelerini kullandı.

AK Parti  Milletvekili ; CHP Genel Merkezi'ne uyarıda bulundu ve "Ey CHP başkan yardımcısı makamı verdiğiniz şu şeylerinize bir ayar verin" dedi.

CHP Isparta İl Başkanı H.  da, İlayda Kılınç hakkında disiplin soruşturulması başlatılacağını açıkladı ve "CHP Isparta İl Başkanlığı olarak kabul edilemez bu üsluba ilişkin herkesten özür diliyoruz" mesajını verdi.

AYVAZOĞLU: "EY CHP MAKAMI VERDİĞİNİZ ŞU ŞEYLERİNİZE BİR AYAR VERİN"

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu: "İtler istiyor diye aslanlar ölmez! Trabzon da Türkiye'dir yıkılmaz! Edep makamını es geçen bu `tür` için bir şeyler yapılmalı! Ey CHP başkan yardımcısı makamı verdiğiniz şu şeylerinize bir ayar verin. O pis holigan ağzı ile Trabzon'u lekelerim sanmasın."

"TRABZON'LU HEMŞEHRİLERİME DİL UZATMAK KİMSENİN HAKKI DA, HADDİ DE DEĞİLDİR!"

Avukat Mücahit Birinci: "Trabzonlu hemşehrilerime küfür eden, şehir yıkılsın diye saçma sapan bir tweet atan CHP bilmem nerenin bilmem neresi başkan yardımcısını kınıyorum! Trabzon'lu hemşehrilerime dil uzatmak kimsenin hakkı da, haddi de değildir!"

HALICI: "DİSİPLİN SORUŞTURULMASI BAŞLATILACAK. HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUZ"

CHP Isparta İl Başkanı H. Yalım Halıcı, İlayda Kılınç hakkında disiplin soruşturulması başlatılacağını açıkladı ve herkesten özür diledi.

Halıcı; "İlayda Kılınç isimli kişinin Trabzon ile ilgili yaptığı paylaşımın partimizle yakından uzaktan alakası yoktur. Kendisi hakkında yarın itibariyle disiplin soruşturulması başlatılacaktır. CHP Isparta İl Başkanlığı olarak kabul edilemez bu üsluba ilişkin herkesten özür diliyoruz" dedi.

CHP Isparta İl Başkanlığı da; CHP Isparta İl Başkanı H. Yalım Halıcı'nın söz konusu paylaşımını kurumsal hesabından paylaştı.

(BARIŞ SAVAŞ / SABAH)



  •  

.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları