Cumhurbaşkanı Erdoğan: 21 yılda zihniyet devrimi gerçekleştirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay'ın 161'inci yıldönümü töreninde "Tüm alanlarda tarihi nitelikte reformlara imza attık. Son 21 yılda zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Devletin kurumlarının ahenk içinde çalışmasını sağladık. Türkiye'nin son 21 yılda yazdığı başarı hikayesinin sırrı budur" dedi. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarını işaret eden Erdoğan, sistem tartışması için "Bu seçimler eski sistem tartışmalarına nokta koymuştur. Türkiye'nin fuzuli tartışmalarla kaybedecek vakti ve zamanı yoktur" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 21 yılda zihniyet devrimi gerçekleştirdik
03 Haziran 2023 - 01:04

Başkan Erdoğan'dan sistem tartışmalarına yanıt: Milletten güvenoyu aldı

Giriş Tarihi: 31.05.2023 Güncelleme Tarihi: 31.05.2023 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 21 yılda zihniyet devrimi gerçekleştirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni sistem milletten güvenoyu aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda Sayıştay'ın 161. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda konuştu. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini değerlendiren Erdoğan, "14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimi sonuçlarından biri de cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin milletten güvenoyu almasıdır. Bu seçimler eski sistem tartışmasına son noktayı koymuştur." dedi.

Başkan Erdoğan’dan sistem tartışmalarına yanıt: Milletten güvenoyu aldıSon dakika haberi | Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda Sayıştay'ın 161. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, seçimle birlikte eski sistem tartışmalarına da nokta koyulduğunu ifade ederek "Kazanan Türk demokrasisi olmuştur." dedi.

Başkan Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda Sayıştay'ın 161. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar
Sivil, askeri, tüm kamu kurumlarını, belediye şirketleri dahil kamu kaynakları kullanan her kuruluşu Sayıştay denetimi altına aldık. Ülkemizin mali istikrarına katkı vermek üzere gelir ve giderleri kontrol altına almak için Sayıştay'ın yeri doldurulamaz. Sizler 85 milyonun hakkını koruyorsunuz. Genci ile yaşlısı ile, kadını ile erkeği ile milletimizin ödediği tüm vergilerin denetimini sizler gerçekleştiriyorsunuz. Taşıması ağır bir yüktür. Kuyumcu titizliği ile icra edilmesi gereken zor bir görevdir. Milli bir görevdir. Buradaki her kardeşimin bu şekilde görevine yaklaştığına ve yaklaşmaya devam edeceğine inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalarBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'ın 161. Kuruluş Yıldönümü Programı'nda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modelinin halktan bir kez daha destek aldığını belirtti. Erdoğan, "Koalisyonlar devri artık tamamen kapanmıştır." dedi.

29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına kavuşacağız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını büyük bir coşku ile kutlayacağız. Türkiye Yüzyılı ülkemizi muassır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşıyacak. Türkiye Yüzyılı, istikrar harbi ruhu ile 85 milyonun sırt sırta vererek istikbali inşa etmesidir. Milletimiz 14 Mayıs'ta bunun ilk adımını Meclis'te atmıştı. Yüzde 52,18 oy oranı ile şahsımıza 5 yıl daha hizmet etme imkanı sunan kardeşlerimizin sorumluluğunu yüreğimizde taşıyoruz. Nasıl 21 yıldır milletin emanetine sahip çıktıysak, bundan sonra da buna gölge düşürmeyeceğiz.

Yürütmesi, yasaması, yargısı ile, devletin organları ile uyumlu bir işbirliği çok önemli. Bizim gibi bunun sıkıntısını çekmiş bir ülke için bu hayati derecede önemlidir.

Türk demokrasisi aynı dönemde yarışa başladığı pek çok ülkeden geriye düşmüştür.

Son 21 yılda ülkemizde büyük bir zihniyet devrimi gerçekleştirdik. Devletin tüm kurumlarının hedef, anlayış birliği, ve ahenkle çalışmasını temin ettik.

Yeni sistemin avantajlarını son dönemde yaşadığımız tüm krizlerde gördük. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin sonuçlarından biri de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin milletten yeniden güven oyu almış olmasıdır. Sistem tartışmalarına son nokta konulmuştur. Ülkemiz koalisyon dönemlerini bir daha gelmemek üzere rafa kaldırmıştır...Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum