Başkan Erdoğan: Reformlar bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor.

Başkan Erdoğan, video konferansla Ak Parti’lilere seslendi. Son siyasi gelişmeleri değerlendirdi: Reformlar bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor. Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, bizimle ilişkilendirilemez.

Başkan Erdoğan: Reformlar bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor.
23 Kasım 2020 - 07:25

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklaması

Giriş Tarihi: 23.11.2020 Güncelleme Tarihi: 23.11.2020 

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 ildeki kongrelere video konferans yöntemiyle katıldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, '(Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklamaları) Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, Cumhurbaşkanı ile hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez. Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, Tayyip Erdoğan ve dava arkadaşları tarafından asla savunulamaz. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kendi iradesini siyasetine, diplomasisine, sahaya yansıttıkça rahatsızlıkların ve tepkilerin dozunun arttığını belirterek, "Ülkemizi eskiden yaptıkları gibi içerideki maşalarını ve dışarıdaki mekanizmalarını kullanarak sinsi oyunlarla ve tuzakla tehditle, tecritle teslim alabileceklerini sananların heveslerini hep kursaklarında bıraktık." dedi.

Başkan Erdoğan: Reformlar bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor

Başkan Erdoğan, video konferansla ’lilere seslendi. Son siyasi gelişmeleri değerlendirdi: Reformlar bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor. Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, bizimle ilişkilendirilemez.

Başkan Erdoğan, video konferansla 'lilere seslendi. son siyasi gelişmeleri değerlendirdi:

Reformlar bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor. Hiç kimsenin şahsi ifadeleri, bizimle ilişkilendirilemez.

Gezi'nin finansörü olanlarla kavala'larla bir arada olamayız. Kürt kardeşlerimizi öldürenlerin savunuculuğunu yapamayız.

Erdoğan, 'nın süreceğini belirtti.  ile  camiasına teşekkür etti.

YENİ TEDBİRLER GELEBİLİR
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün AK Parti'nin  ve  7. Olağan İl Kongreleri'ne videokonferans yöntemiyle katıldı. Şu açıklamaları yaptı: SALGININ yeni dalgası ülkemizi de etkisi altına almıştır. Bu sebeple ilave tedbirler almak mecburiyetinde kaldık. İnşallah birkaç hafta içinde salgın grafiğini yeniden aşağıya çevirmeyi başaracağız. Aksi takdirde ilave tedbirler alabiliriz. MILLETIMIZLE birlikte kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık. Birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize daha sıkı sarıldık. YENI hukuk ve ekonomi reformlarıyla daha da ileriye taşıyacak bir atılım başlatıyoruz.

Cumhur İttifakı'nın çatısı altında bu adımları yürütüyoruz. Sayın Bahçeli'ye ve MHP camiasına şükranlarımı sunuyorum. GEZI eylemlerini organize edenlerin savunucusu olamayız. Kavala'larla bir arada olamayız. Kobani'yi unutamayız. Kürt kardeşlerimizi öldürenlerle onların savunuculuğunu yapamayız.

DÜNYAYA MESAJ
BAŞKAN Erdoğan, dün G-20 Liderler Zirvesi'nde konuşma yaptı. Mülteci sorunlarına değindiği konuşmasında, şu mesajları yolladı:
TÜRKİYE son 6 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkedir. Savaştan etkilenen bölgelere insani yardımları ve finans kaynaklarını güçlendirmeliyiz. Suriye'de 'la göğüs göğüse çarpışan tek  ülkesiyiz. Bir dönem teröristlerin cirit attığı bölgeleri güvenli hale getirdik.

ZEYNEL YAMAN

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G-20 Zirvesi'nde önemli açıklamalar

Erdoğan, partisinin Isparta, Burdur, Gümüşhane, Kastamonu ve Sinop 7. Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Salgın tedbirleri sebebiyle bir süre ara verilecek kongrelerin son beşinin yapıldığını ifade eden Erdoğan, dünyada en büyük mutluluğun sağlık olduğunu belirten ecdadı, yaşanılan bu dönemde daha iyi anladıklarını söyledi.

Erdoğan, salgının yeni dalgasının tüm dünyayla birlikte ülkeyi de etkisi altına aldığını anımsatarak, "Bu sebeple insan hareketliliğini mümkün olduğu kadar azaltarak virüsün bulaşma hızını düşürecek ilave tedbirler almak mecburiyetinde kaldık. Milletimiz TMM diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarıyla bu tedbirlere hassasiyetle riayet ederse inşallah birkaç hafta içinde salgın grafiğinin boynunu yeniden aşağı çevirmeyi başaracağız. Aksi takdirde sınırlamalara devam etmek, hatta belki ilave tedbirler almak durumuyla karşı karşıya gelebiliriz." diye konuştu.

Dünyadaki büyük demografik değişimlerin ve güç kaymalarının bu tür büyük salgınların ardından yaşandığını dile getiren Erdoğan, şayet bu süreçten en az kayıpla ve en önde çıkılırsa ülkeyi ve milleti aydınlık bir geleceğin beklediğine inandıklarını kaydetti.

Erdoğan, geçtiğimiz 18 yılda ülkeye demokraside ve ekonomide kazandırdıkları avantajları yeni dönemde hedeflere ulaşmanın itici gücü olarak kullanacaklarını vurgulayarak, salgın döneminde sadece sağlık alanında yeni hastaneleriyle, donanımlarıyla, personeliyle kurulan güçlü altyapının ne derece hayati önemi olduğunun görüldüğünü anlattı.

Aynı şekilde eğitimden ulaşıma, enerjiden sanayiye kadar her alanda benzer yatırımlarda ülkeyi bugünler için hazırladıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir süredir ardı ardına yaşadığımız saldırılar ve karşılaştığımız tuzaklar tıpkı bir asır önce yapılmaya çalışıldığı kadar bizi Anadolu bozkırlarına hapsetme amacı taşıyordu. Milletimizle birlikte İstiklal Harbinden sonraki en büyük mücadelemizi vererek bu kirli senaryoyu yırtıp çöpe attık. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize daha sıkı sarıldık. Vatanımıza, ezanımıza, bayrağımıza daha sıkı sarıldık. Medeniyetimize, tarihimize, kültürümüze, uzunca bir süre bize unutturulmaya çalışılan haklarımıza daha sıkı sarıldık. Kendi vatandaşlarımızla birlikte kalbini ve gözünü bize yöneltmiş tüm dostlarımızın dualarıyla engelleri aşa aşa bugünlere geldik."

Bülent Arınç'ın 'Demirtaş ve Kavala' çıkışına sert tepki!

"SALDIRILARIN HEP ÜZERİNE GİTTİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kendi iradesini siyasetine, diplomasisine, sahaya yansıttıkça rahatsızlıkların ve tepkilerin dozunun elbette arttığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ülkemizi eskiden yaptıkları gibi içerideki maşalarını ve dışarıdaki mekanizmalarını kullanarak sinsi oyunlarla ve tuzakla tehditle, tecritle teslim alabileceklerini sananların heveslerini hep kursaklarında bıraktık. Bize yapılan saldırılara, savunmada kalarak cevap vermek yerine üzerine üzerine gittik. Sokakları karıştırmaya çalıştılar, ihanetlerini ortaya serdik. Önce emniyet ve yargı, ardından ordu içindeki FETÖ'cüleri kullanarak darbe yapmaya kalktılar. Demokrasiye, milli iradeye ve hukuka daha güçlü şekilde sarıldık. Terör örgütleriyle mahallelerimizi çukurlarla bölmeyi, sınırlarımızı taciz etmeyi denediler. Başlarını ezdik. Siyaseti etkisiz hale getirerek, vesayeti diriltme hesabına girdiler. Cumhur İttifakı'yla yönetim sistemimizde tarihi bir değişim gerçekleştirdik. Irak'ta ve Suriye'de bölgemizin ve medeniyetimizin kalbine bir hançer gibi saplanacak oluşumlar kurmaya kalktılar, önüne geçtik. Ekonomimizi yıkmayı denediler. Yapısal reformlarımızı yeni bir anlayışla hızlandırarak bu saldırıyı da engelleyecek adımları attık. Gelişmiş ülkelerin dahi önüne geçemediği salgın dalgasının altında kalmamızı umdular, tam tersine kendimizle birlikte tüm dostlarımıza el uzattığımız bir mücadele iklimi tesis ettik."

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklaması

Ne yaparlarsa yapsınlar demokrasiden, milli iradenin üstünlüğünden, hak ve özgürlüklere sahip çıkmaktan, değişim kararlığından vazgeçmediklerini belirten Erdoğan, şimdi bu süreci yeni hukuk ve ekonomi reformlarıyla daha da ileriye taşıyacak bir atılım başlattıklarını söyledi.

Erdoğan, bugüne kadar sadece Allah'tan yardım beklediklerini, millete güvendiklerini, hukuktan ve hakkaniyetten sapmadan doğru bildikleri yolda yürüdüklerini ifade ederek, girdikleri her mücadelede milleti yanlarında bulduklarını aktardı.

AK Parti'nin bugüne kadar milletin gönlündeki yerini korumasının, girdiği her seçimden açık ara birinci çıkmasının sırrının samimiyetinde olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz milletimize verdiğimiz her sözde samimiydik. Biz ülkemize yaptığımız hizmette, her yatırımda, her projede samimiydik. Biz Türkiye'nin bölgesel ve küresel düzeydeki her çıkarını savunurken samimiydik. Biz doğrudan bekamızı hedef alan saldırılar karşısında verdiğimiz her mücadelede samimiydik. Biz 83 milyon vatandaşımızın her birinin özgürlüğünü genişletmek, güvenliğini temin etmek, refahını artırmak için attığımız her adımda samimiydik. Cumhur İttifakı'nı kurarken de samimiydik."

Erdoğan, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası mücadelesini, nice sınamaları başarıyla geçerek bugünlere gelen Cumhur İttifakı'nın çatısı altında yürüttüklerini vurgulayarak, ülkenin ve milletin menfaatleri söz konusu olduğunda tüm bireysel ve siyasi farklılıkların üzerine çıkılabileceğinin en güzel örneği olan Cumhur İttifakı'nın gidişinden de gayet memnun olduklarını söyledi.

"Sayın Bahçeli'ye ve tüm MHP camiasına, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere, ülkenin ve milletin menfaatine olan her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum." diyen Erdoğan, hep birlikte daha yapacak çok işleri, hayata geçirecek çok politikaları olduğunu dile getirdi.

"YENİ BİR FİTNE ATEŞİ YAKILMAYA ÇALIŞILDIĞINI GÖRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı'yla hükümetimizle partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur." diye konuştu.

Teröre bulaşmış ve terörle el ele, kol kola yürüyenlerin hiçbir zaman yanında olmadıklarını ve bu kişilerle dirsek temasında bulunmadıklarını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar bizim yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulamaz. CHP'nin ve arkasındaki mahfillerin dümen suyuna girenlere, 'Siz gidin heykellerinizle, iç kavgalarınızla, karanlık pazarlıklarınızla uğraşın, düşün bu ülkenin ve milletin yakasından.' diyoruz. Türkiye'yi dışarıya şikayet ederek, başka ülkelerin yönetimlerine bize nasıl ve nerelerden saldıracaklarının akıllarını vererek, dün söylediğini bugün yalayarak siyaset yaptığını sananların sonu hüsran olacaktır. Gezi eylemlerini organize edenlerin savunucusu olamayız.

Biz 18 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da milletimizin hizmetkarlığını yapmayı en büyük şeref kabul ederek yolumuza devam edeceğiz. Biz özellikle Gezi olaylarının finansörlüğünü yapan ve bunlarla ilgili olarak da şu anda içeride olan özellikle bugün, yarın hiçbir zaman bunları savunucusu olmadık, bundan sonra da olmayız. Bunca yıldır iktidar gücünü kullanan bir parti olarak elbette eksiklerimiz olmuştur, hatta belki hatalarımız da olmuştur. Ama samimiyetimizi, hizmetlerimizi, vizyonumuzu kimse sorgulayamaz, aksini iddia edemez. İstikamet doğru olunca eksikleri tamamlamak mümkün hale geliyor. Bugün de tüm samimiyetimizle çareyi yine milletimizde arıyoruz. Bunun dışındaki her türlü fitne ve fesat girişimlerini reddediyor, sizlerden de dikkatli olmanızı istiyorum."

"GEZİ OLAYLARININ FİNANSÖRÜ OLANLARLA HİÇBİR ZAMAN BİR ARADA OLAMAYIZ"

Erdoğan, "Terör örgütleriyle el ele, kol kola, omuz omuza, Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavala'larla, onlarla hiçbir zaman bir arada olamayız. Kobani'yi unutamayız. Biz Diyarbakır'da Kürt kardeşlerimizi öldürenlerin savunuculuğunu yapamayız. Hukuka sarılarak onların savunmasını yapmaya girenler kusura bakmasınlar artık şunu bilmeleri lazım ki AK Parti hiçbir zaman bunları savunmamıştır, savunmaz. Ama AK Parti Diyarbakır'da öldürülen Yasin Börü kardeşlerimizin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

Milletin binlerce yıldır doğu ile bağını güçlü tutarak hep batıya yöneldiğini dile getiren Erdoğan, asırlar boyunca farklı medeniyetler ve kültürler arasındaki ilişkinin vasıtası, hakkın ve hakkaniyetin temsilcisi olarak geniş bir coğrafyaya mühür vurulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileri için Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza diye bir ayrım olmadığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biriz, beraberiz, iriyiz, kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. Daha öncesini bir kenara bıraksak bile sadece Osmanlı'nın Avrupa'da 600 yıllık geçmişi vardır. Bugün de kendimizi Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Daima NATO başta olmak üzere batı ittifaklarının en güçlü üyesi olduk. Bizi başka arayışlara mecbur bırakmadıkları sürece savunmadan ticarete kadar tercihimizi hep batıdan yana kullandık. Ama bu ülkemize ve milletimize yönelik açık saldırılara, farklı kılıflar altında dayatılan haksızlıklara, çifte standartlara boyun eğeceğimiz anlamına da gelmiyor. Her şeye rağmen hiçbir ülkeyle, kurumla siyaset yoluyla, diyalog, müzakere yoluyla çözülemeyecek sorunumuzun olmadığına inanıyoruz. Bunun için Avrupa Birliği'ne tam üyelikten mülteciler meselesine kadar ülkemize verdiğiniz sözleri tutun, birlikte daha yakın, daha verimli bir iş birliği tesis edelim çağrısında bulunuyoruz.

Aynı temenniyi müttefikimiz Amerika ile olan ilişkilerimiz için de ifade ediyoruz. Türkiye'nin sınırlarının güvenliği ve savunma ihtiyaçları konusundaki hassasiyetine saygı gösteren bir Amerika ile bölgesel ve küresel düzeyde yapabilecek çok işimiz olduğunu düşünüyoruz. Kadim tarihi ilişkilere sahip olduğumuz Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Körfez ülkeleri başta olmak üzere tüm Asya ve Afrika coğrafyasıyla önümüzde çok büyük iş birliği potansiyeli olduğunu da biliyoruz. Böylesine geniş bir vizyona sahip Türkiye'yi kendilerinin dahi uymadığı kuralları bahane ederek, köşeye sıkıştırmaya çalışanlardan artık bu yöntemlerden vazgeçmelerini istiyoruz. Bizim hiçbir ülkenin hakkıyla, hukukuyla, hele hele siyasi ve toprak bütünlüğüyle asla sorunumuz yoktur. Tam tersine biz müdahil olduğumuz her yerde bu ilkeler çerçevesinde hareket ediyoruz."

"HERKES İÇİN ADALET İSTEMEK SUÇSA, EVET SUÇLUYUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin karşısına dikilenlerin ise ya terör örgütlerinin ya darbecilerin ya da zalim rejimlerin yanında saf tuttuğunu gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçmişleri, sömürge ve zulüm utançları ile dolu olanların bugün aynı düzeni başka görünümler altında sürdürme gayretlerini yüzlerine vurmak bir suçsa, evet suçluyuz. Mazlumların ve mağdurların yanında yer almak, onların sesini dünyaya duyurmak, imkan bulunduğunda da haklarını bilfiil sahada korumak bir suçsa, suçluyuz.

Herkes için adalet, herkes için özgürlük, herkes için aydınlık bir gelecek istemek suçsa, evet suçluyuz. Ama bizim için bu şekilde davranmak, medeniyetimizin ve tarihimizin üzerimize yüklediği bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, kaçmadık ve kaçmayacağız. Genel başkanından mahalle temsilcisine kadar tüm AK Parti mensupları, işte böyle büyük ve tarihi bir vebalin altındadır."

"ÜYE SAYISI 11 MİLYON 200 BİNİ AŞARAK TARİHİN EN YÜKSEK RAKAMINA ULAŞTI"

Milletin, geçtiğimiz 18 yılda olduğu gibi 2023'e giden yolda ve daha sonrasında umudunun yine AK Parti'de olduğunu her fırsatta gösterdiğini dile getiren Erdoğan, gönül seferberliği ile başlattıkları üye kampanyasına olan ilginin, milletin de aynı hissiyata sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.

Üye sayısının 11 milyon 200 bini aşarak tarihin en yüksek rakamına ulaştığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Her yıl 1 milyon yeni üye hedefi ile milletimizle olan gönül bağımızı sürekli daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Kongrelerimizi, özellikle bu yeni dönemde işaret taşları olarak görüyoruz. Hem ahde vefayı en üst seviyede tutarak hem yeni isimlerle, yeni heyecanlarla, yeni enerjilerle teşkilatlarımızı güçlendirerek 2023'e hazırlanıyoruz. İnşallah evlatlarımıza miras olarak 2053 vizyonlarını hayata geçirecekleri büyük ve güçlü Türkiye'yi bırakacağız. Bunu yapacak olan sizlersiniz.

Ben şimdi salona bakıyorum, salonda çok heyecan görmüyorum. Eskiden Gümüşhane'nin, Burdur'un salonları sürekli olarak alkışlarla inlerdi. Isparta aynı şekilde inlerdi. Dolayısıyla bunu her an görmek, yaşamak arzusu içindeyiz. Aynı şekilde Sinoplu, Kastamonulu kardeşlerimi aynı heyecan içinde görmek istiyorum. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerime, şükranlarımı sunuyorum. Yol arkadaşlarımızdan dar-ı bekaya irtihal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. İlçe kongrelerimizde görev alan, bugün de il kongrelerimizde görev alacak olan kardeşlerime Rabbimden başarılar temenni ediyorum. AK Parti teşkilatları olarak, hükümet olarak, meclis grubu olarak daha çok çalışmamız daha çok gayret göstermemiz gereken bir döneme girdik. Sizler de illerdeki temsilcilerimiz olarak bu yeni sürecin lokomotifliğini üstleneceksiniz. Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık eylesin diyorum."

Erdoğan, Burdur, Gümüşhane, Isparta, Kastamonu ve Sinop il kongrelerinde görev üstlenecek partililere başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Son dakika haberleri! Yeni adımlar geliyor; yatırımcı korunacak

SABAH'ın edindiği son dakika bilgisine göre ’ye yabancı ilgisini artıran  ekonomik kalkınma, fiyat istikrarı ve yatırımcıya yönelik olacak. Ticari hayata ilişkin davalarda yatırımcıyı koruyan adımlar atılacak.  kurulacak. Davalar artık daha hızlı sonuçlandırılacak. Mülkiyet hakkının korunmasında devlet- şahıs, şahıs-şahıs arasındaki uzun süren davaların daha hızlı sonuçlanmasının önü açılacak. İşte kritik bilgilerle yeni reform paketi ve hazırlığı yapılan yeni adımlara dair son dakika ayrıntıları...

Eda IŞIKEda IŞIK

Giriş Tarihi: 23.11.2020  08:32

Son dakika haberleri! Yeni adımlar geliyor; yatırımcı korunacak

Son dakika... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve Türkiye piyasalarına son 39 ayın en yüksek yabancı sermaye girişini sağlayan yargı ve ekonomi reformunun detayları netleşmeye başladı. Çıkarılan 3 yargı paketiyle siyasal alanda önemli adımlar atılırken, yeni reform paketi daha çok yatırımcıya yönelik olacak. Bunun için ticari hayatı ilgilendiren kanunlarda düzenlemeler yapılacak. İşte düzenlemelere ilişkin önemli detaylar;

SON DAKİKA KARARLARI DAVALAR HIZLI SONUÇLANACAK

Reform kapsamında Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, İcra ve İflas Hukuku olmak üzere ticari hayata ilişkin kanunlarda davaların daha hızlı sonuçlanması ve yatırımcıyı koruyan adımlar atılacak. Mülkiyet hakkının korunmasında devlet- şahıs, şahıs-şahıs arasındaki uzun süren davaların daha hızlı sonuçlanmasının önü açılacak.

O MAHKEMELER YAYGINLAŞTIRILACAK

Ayrıca edinilen son dakika bilgisine göre Mülkiyet hakkı kapsamında yabancı yatırımcının Türkiye'de ticari mülk sahibi olması ve bu hakkının yasal olarak teminat altına alınıp korunmasına ilişkin adımlar atılacak. Ticari davalarda davaların kısa sürede sonuçlandırılması için ihtisas mahkemelerinin yaygınlaştırılması planlanıyor.

ARABULUCULUK MERKEZİ KURULUYOR

Reform kapsamında bir önemli düzenleme de hayatımıza yeni giren arabuluculuk müessesesi ile ilgili olacak. Yapılacak son dakika düzenleme ile arabuluculuğun kapsamının genişletilmesi düşünülüyor. Arabulucular ticari davalara da bakıyor. Avukatlar bu düzenlemeye kendi ofislerinde bakıyor. Reform kapsamında ise en az 70-80 avukatın çalışacağı sadece ticaret davalarının arabuluculuğuna bakılacağı Arabuluculuk Merkezleri kurulması planlanıyor.

DÜZENLEMELER JET HIZIYLA YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ana gündem maddelerinden biri de yapılması düşünülen bu reformlar olacak. Düzenlemelerin bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından aralık ayı ortalarında jet hızıyla Meclis'ten geçerek yasalaşması planlanıyor.

SABAH'ın edindiği son dakika bilgisine göre ’ye yabancı ilgisini artıran  ekonomik kalkınma, fiyat istikrarı ve yatırımcıya yönelik olacak. Ticari hayata ilişkin davalarda yatırımcıyı koruyan adımlar atılacak.  kurulacak. Davalar artık daha hızlı sonuçlandırılacak. Mülkiyet hakkının korunmasında devlet- şahıs, şahıs-şahıs arasındaki uzun süren davaların daha hızlı sonuçlanmasının önü açılacak. İşte kritik bilgilerle yeni reform paketi ve hazırlığı yapılan yeni adımlara dair son dakika ayrıntıları..

Yalanda ittifak! Sözcü, Karar, CHP ve FETÖ yalanda birleşti!Yalanda ittifak! Sözcü, Karar, CHP ve FETÖ yalanda birleşti!

Sözcü Gazetesi, ’nün yayın organı olduğu iddia edilen  adlı internet sitesi ve Gaziantep Şahinbey Belediye Meclisi  Grup Başkan Vekili Hasan Şencan 94 yaşındaki bir korona hastasının 5 gün boyunca yoğun bakımda yer bulamadığı için hayatını kaybettiğine yönelik haber ve paylaşımda bulundu. Ancak bu haberlerin gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıktı. 94 yaşındaki ’in acil serviste 12 saat boyunca gözlem altına alındığı ve sonrasında da dahiliye bölümünde tedavisi sürerken hayatını kaybettiği açıklandı.

Giriş Tarihi: 23.11.2020 

Yalanda ittifak! Sözcü, Karar, CHP ve FETÖ yalanda birleşti!

Sözcü Gazetesi, 'nün yayın organı olduğu iddia edilen  adlı internet sitesi ve Gaziantep Şahinbey Belediye Meclisi  Grup Başkan Vekili Hasan Şencan'ın; "5 gün boyunca yoğun bakımda yer bulamayan 94 yaşındaki hasta coronadan yaşamını yitirdi" başlıklı haber ve açıklamaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

HASTA CEMİLE CANSEVER 18 KASIM'DAN 22 KASIM'A KADAR HASTANEDE TEDAVİ OLDU

94 yaşındaki 'in 18 Kasım 2020 tarihinde saat: 21.45'te Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne getirildiği, hastanın acil serviste 12 saat süreyle kaldığı bildirildi.

Cemile Cansever'in, 19 Kasım 2020 tarihinde Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından Dâhiliye servisine yatırılarak tedavisine devam edildiği, 20 Kasım 2020 tarihinde hastadan alınan PCR sonucu pozitif geldiği, hastanın Dâhiliye servisindeki tedavisine devam edildiği, hastanın 22 Kasım 2020 tarihinde saat 08.30'da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Son dakika haberi | Sağlık Bakanlığı günün koronavirüs vaka sayılarını açıkladı | 22 Kasım 2020 PazarSON DAKİKA HABERİ | SAĞLIK BAKANLIĞI GÜNÜN KORONAVİRÜS VAKA SAYILARINI AÇIKLADI | 22 KASIM 2020 PAZAR

İŞTE O SÜREÇ

94 yaşındaki Cemile Cansever'in 18 Kasım 2020 tarihinde saat: 21.45'te Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne 112 aracılığıyla getirildiği öğrenildi. Hasta Cemile Cansever'in acil servise kabulünün yapılarak gerekli laboratuvar ve radyolojik tetkiklerin yaptırıldığı, genel durumunun orta, bilincinin açık, ateşinin 37, oksijen satürasyonunun 91 olduğu öğrenildi.

ACİL SERVİSTE GÖZLEM ODASINA ALINDI

Cemile Cansever'den istenen radyolojik tetkiklerde bilateral buzlu cam görüntüsü teşhis edilmesi üzere hastanın Covid-19 pnomönisi olabileceği düşünülerek acil serviste gözlem odasına alındığı ve Covid-19 tedavisi başlanıldığı bildirildi.

ACİL SERVİSTE 12 SAAT SÜREYLE KALDI

Aynı gün  talebi olduğu ancak yapılan muayene ve tetkikler sonucu serviste takip edilebilir olduğu görülerek yoğun bakım talebinin iptal edildiği, hastanın acil serviste 12 saat süreyle kaldığı öğrenildi.

Sözcü'nün yalan haberi ortaya çıktı! İşte tüm gerçekler…SÖZCÜ'NÜN YALAN HABERİ ORTAYA ÇIKTI! İŞTE TÜM GERÇEKLER…

DAHİLİYE SERVİSİNE YATIRILARAK TEDAVİYE DEVAM EDİLDİ

Cemile Cansever'in, 19 Kasım 2020 tarihinde Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı tarafından Dâhiliye servisine yatırılarak tedavisine devam edildiği, 20 Kasım 2020 tarihinde hastadan alınan PCR sonucunun pozitif geldiği, hastanın Dâhiliye servisindeki tedavisine devam edildiği, hastanın 22 Kasım 2020 tarihinde saat 08.30'da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cemile Cansever'den tedavi altında bulunduğu günler içinde klinik tablosunun (genel durumu orta, bilinç açık, ateş 37, oksijen satürasyonu 90) yoğun bakım ihtiyacı olmadığı yönünde olduğu öğrenildi.

HASTA CEMİLE CANSEVER BAŞHEKİM YARDIMCISI OPERATÖR DOKTOR MÜMTAZ ÇETİN SARAÇOĞLU'NUN YAKINI

Hasta Cemile Cansever'in aynı zamanda Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Operatör Doktor Mümtaz Çetin Saraçoğlu'nun yakını olduğu, hastaneye ilk girdiği andan itibaren kendisinin de özel ilgi gösterildiği öğrenildi.

SÖZCÜ VE KARAR GAZETELERİ İLE FETÖ'NÜN HABER SİTESİ AHVAL NEWS'İN YALAN HABERLERİ

Sözcü Gazetesi, Karar Gazetesi, FETÖ'nün yayın organı olduğu iddia edilen Ahval News adlı internet sitesi ile Gaziantep Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan'ın, "5 gün boyunca yoğun bakımda yer bulamayan 94 yaşındaki hasta coronadan yaşamını yitirdi" başlıklı haber ve açıklamaların gerçekleri yansıtmadığı bildirildi.

 

Sözcü Gazetesi: "5 gün boyunca yoğun bakımda yer bulamayan 94 yaşındaki hasta coronadan yaşamını yitirdi"

Karar Gazetesi: "Gaziantep'te koronavirüs teşhisi konan 94 yaşındaki Cemile Cansever'in, yoğun bakımlarda yer olmadığı gerekçesi ile 5 gün bekletildikten sonra hayatını kaybettiği iddia edildi"

Gaziantep Şahinbey Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Hasan Şencan: "Gaziantep'te 94 yaşında Covid-19 hastası Cemile Cansever'in, 5 gündür yoğun bakımda yer açılmasını beklerken yaşamını yitirdiği belirtildi. Duydunuz mu?"

Ahval News: "'Yer yok' diye bekletilen korona hastası hayatını kaybetti"

Yine Sözcü yine yalan! ‘Depremzede’ yalanı böyle çöktüYİNE SÖZCÜ YİNE YALAN! ‘DEPREMZEDE’ YALANI BÖYLE ÇÖKTÜ

Teröristin hafıza kartından çıkan fotoğraflar şoke etti!Son dakika... Hafıza kartından çıktı! Teröristler sefalette elebaşları ziyafetteSon dakika haberine göre; 'da 'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde başlatılan Pençe-Kaplan Harekatı sırasında, Kohareş kampındaki barınma alanında bir fotoğraf makinesi ve içinde hafıza kartı ele geçirildi. Hafıza kartından çıkan fotoğraflar, teröristlerin sefalet içinde, elebaşların ise Kandil’de donattıkları sofralarda sefa sürdüğünü ortaya koydu.

Giriş Tarihi: 23.11.2020 

Teröristin hafıza kartından çıkan fotoğraflar şoke etti!

Mehmetçiğin 'da, 'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde başlattığı Pençe-Kaplan Harekatı sırasında, Kohareş kampındaki barınma alanında bir fotoğraf makinesi ve içinde hafıza kartı ele geçirildi. Hangi teröristte ait olduğu belli olmayan ve üzerinde el yazısı ile "Ferhat Dersim" yazılı hafıza kartındaki fotoğraflar, militanlarla yöneticiler arasındaki yaşam koşullarını gözler önüne bir kez daha ortaya serdi.


Fotoğraflarda, dağda hamur yoğurup ekmek pişiren, patates soyup tenekelerde yemek yapan, odun kırıp yük taşıyan teröristler yaşamlarını zor şartlarda sürdürmeye çalışırken, örgüt elebaşı  sıcak yemeklerin, şiş kebapların, salataların soğuk içecekler ve salatalar ile donatılmış yer sofrasında arkadaşlarıyla ziyafet çektiği görülüyor.

Karttan ayrıca, örgüt elebaşlarından, kadın teröristlerin kendi aralarında "Sapık Abbas" dediği, "Abbas" kod adlı  ve "Cemal" 'ın farklı mekanlarda kadınlarla çekilmiş fotoğrafları ile terör örgütünün kanalı Gerilla TV'nin görüntüleri ve Kürtçe müzikler de çıktı.

Teröristler sefalette elebaşları ziyafette

DONATILMIŞ SOFRADA SEFA
En ağır işlerde modern köle gibi çalışan teröristlerin, dağlarda yeterince beslenemedikleri için zayıfladıkları dikkat çekiyor. Dağlardaki teröristlerin yaşadığı sefaleti gözler önüne seren onlarca fotoğrafın arasında bir de /'nın ürütme Konseyi Eşbaşkanı olan "Cuma" kod adlı terörist Cemil Bayık'ın sıcak yemekler, şiş kebaplar, soğuk içecekler ve salatalar ile donatılmış yer sofrasında kendisi arkadaşlarıyla birlikte çektiği ziyafetin fotoğrafı da bulunuyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum