Avrupa basınında dinmeyen Erdoğan düşmanlığı! The Economist'in ardından L'Express ve Le Point de kapağa taşıdı: Erdoğan'ın kaos riski

Türkiye'de yapılacak olan 14 Mayıs seçimleri, Batı medyasının da odak noktası oldu. Sözde tarafsız Batı medyası, tetikçiliğe soyunarak Türkiye'deki seçimler üzerinden algı operasyonuna girişti. İngiliz The Economist'in ardından Fransız Le Point' ve 'Le'xpress' dergileri de Erdoğan düşmanlığını kapaklarına taşıdı. Erdoğan'ın gitmesini isteyen Batı medyası, Kılıçdaroğlu'na ise açık destek mesajları vermekten geri kalmadı.

Avrupa basınında dinmeyen Erdoğan düşmanlığı! The Economist'in ardından L'Express ve Le Point de kapağa taşıdı: Erdoğan'ın kaos riski
05 Mayıs 2023 - 04:01

Tetikçi Batı medyası yine iş başında! Türkiye düşmanlarından Erdoğan nefreti

Giriş Tarihi: 04.05.2023 Güncelleme Tarihi: 05.05.2023 

Avrupa basınında dinmeyen Erdoğan düşmanlığı! The Economist'in ardından L'Express ve Le Point de kapağa taşıdı: Erdoğan'ın kaos riski

Türkiye artık adım adım seçimlere doğru ilerlerken Batı medyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almaya devam ediyor. Bugün ikisi Fransız, biri ise İngiliz olmak üzere 3 dergi birden Başkan Erdoğan'ı kapaklarına taşırken attıkları manşetlerle nefret kustu.

The Economist'in skandal kapağına tepki yağdı İngiliz The Economist "Erdoğan gitmeli" manşetini atarken Fransız L'Express ve Le Point "Erdoğan'ın kaos riski" ve "Savaş tehdidi ve Batı nefreti" manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Seçimlere az bir süre kala atılan bu manşetler sosyal medyada gündem olurken çok sayıda kullanıcı ülkenin Cumhurbaşkanı'na yönelik yapılan bu alçak saldırıya tepki gösterdi. İşte detaylar...

İbrahim Kalın ve Ömer Çelikten The Economiste tepki: Yine heyecan yapmışlar, son sözü millet sandıkta söyleyecekTürkiye için artık seçimlerde son viraja girilirken Başkan Erdoğan batı medyası tarafından hedef alınmaya devam ediyor. Bugün "2023'ün en önemli seçimi | Erdoğan gitmeli" kapağıyla okurlarının karşısına çıkan İngiliz The Economist'in ardından yeni skandal haberleri de Fransa'dan geldi.

Türkiye'de yapılacak olan 14 Mayıs seçimleri, Batı medyasının da odak noktası oldu. Sözde tarafsız Batı medyası, tetikçiliğe soyunarak Türkiye'deki seçimler üzerinden algı operasyonuna girişti. İngiliz The Economist'in ardından Fransız Le Point' ve 'Le'xpress' dergileri de Erdoğan düşmanlığını kapaklarına taşıdı. Erdoğan'ın gitmesini isteyen Batı medyası, Kılıçdaroğlu'na ise açık destek mesajları vermekten geri kalmadı.

Tetikçi Batı medyası yine iş başında! Türkiye düşmanlarından Erdoğan nefreti

Türkiye, son yılların en krtik seçimi olarak nitelendirilen 14 Mayıs seçimlerine doğru ilerlerken Batı medyasında seçim öncesi peş peşe haberler yayınlanmaya başladı. Seçim sonuçları, Türkiye'nin Avrupa ile olan ilişkilerini de etkileyebileceği için önemli bir konu olarak görülüyor. Bazı Batı medya kuruluşları, Başkan Erdoğan'ın Türkiye'de yürüttüğü siyasi ve ekonomik politikalardan duyduğu rahatsızlığı manşetlerine taşımaktan geri durmuyor.

https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2023/05/04/tetikci-bati-medyasi-yine-is-basinda-turkiye-dusmanlarindan-erdogan-nefreti-1683232949711.jpeg

"SEÇİM ARİFESİNDE DÜNYA NEFESİNİ TUTUYOR"

Daha önce de seçim arefesinde Türkiye'yi ve Başkan Erdoğan'ı hedef alan İngiliz The Economoist gibi Fransız 'Le Point' ve 'Le'xpress' dergileri de Erdoğan nefretlerini kapaklarına yansıttı. Fransız Le Point dergisi Başkan Erdoğan'ın fotoğrafını kapağını taşırken, Putin benzetmesinde bulundu. Derginin kapağında Başkan Erdoğan'dan 'İslamcı' olarak bahsedilirken "Putin gibi, İslamcı cumhurbaşkanı da imparatorluk hayalinin peşinden gidiyor. Seçim arifesinde dünya nefesini tutuyor." denildi.

ERDOĞAN NEFRETİNİ KAPAĞA TAŞIDILAR

Fransız Lexpress ise "Erdoğan ve kaos riski" başlıklı kapağında Türkiye'de yapılacak 14 Mayıs seçimlerine odaklandı. "Avrupa ile ilişkiler, Mülteciler ve Orta Doğu" konularını işlendiği kapakta "Türkiye: Tüm tehlikelerin seçimi" başlığı dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan dergi, Başkan Erdoğan'ın Putin ile yaptığı anlaşmaları ve ikili ilişkileri de hedef aldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN BATI'YA GÖZ KIRPAN AÇIKLAMASINI PAYLAŞTILAR

Londra merkezli The Independent gazetesi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, HDP destekli 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun BBC'ye verdiği röpartajdan bir alıntı yaptı. Paylaşımda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kremlin'le değil Batı'yla ilişkileri öncelik haline getireceğiz" açıklamasına yer verildi.

THE ECONOMİST OPERASYON PEŞİNDE

İngiliz The Economist dergisi meşhur kapağına Türkiye seçimlerini taşıdı. 2023'ün en önemli seçimi' başlığı taşıyan kapağında '2023'ün en önemli seçimleri, Erdoğan gitmeli, demokrasiyi kurtarın' gibi gazetecilik tarafsızlığından uzak cümlelere başvurdu. 2023'ün en önemli seçimi ifadelerinin kullanıldığı kapakta 'Oy verin, demokrasiyi kurtarın, Erdoğan gitmeli' mesajı dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek veren dergi, "Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanı olarak sıcak bir şekilde destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

The Economist'in skandal kapağına tepki yağdı

The Economist dergisinin paylaştığı 14 Mayıs seçimleri temalı kapağına tepki yağdı. Bakan Çavuşoğlu The Economist'te yayınlanacak makalesini geri çekti.

The Economistin skandal kapağına tepki yağdı

İngiliz The Economist dergisi, Türkiye seçimlerine dokuz gün kala skandal bir kapakla okurlarının karşısına çıktı. Büyük puntolarla '2023'ün en önemli seçimi' manşeti yer alan kapakta, ayrıca 'Erdoğan Gitmeli' ve 'Demokrasiyi Kurtarın' gibi skandal ifadeler kullanıldı.

'Türkiye ve demokrasinin geleceği' alt başlığını tercih eden The Economist, daha önce bildirdiği gibi seçimin bıçak sırtında olduğu yorumunu yaptı.

The Economistin skandal kapağına tepki yağdı

 

KALIN: YİNE HEYECAN YAPMIŞLAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, derginin kapağına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Paylaşımı alıntılayan Kalın, “Yine heyecan yapmışlar ve eklemişler: ‘Yeni hükümet Batı’yla hasarlı ilişkileri tamir edecek.' Ben bu dili, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini iyi biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek” dedi.

The Economistin skandal kapağına tepki yağdı

 

The Economistin skandal kapağına tepki yağdı

İLK SKANDAL THE ECONOMİST'TEN

The Economist dergisi büyük puntolarla '2023'ün en önemli seçimi' manşeti yer alan kapakta, ayrıca 'Erdoğan Gitmeli' ve 'Demokrasiyi Kurtarın' gibi skandal ifadeler kullanıldı.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

'Türkiye ve demokrasinin geleceği' alt başlığını tercih eden The Economist, daha önce bildirdiği gibi seçimin bıçak sırtında olduğu yorumunu yaptı. The Economist'in bu kapağı Türkiye'de büyük tepki toplarken sosyal medyadan konuya ilişkin çok sayıda paylaşım yapıldı.

FRANSIZ MEDYASI DA DEVREYE GİRDİ

Bu gelişmeler yaşanırken The Economist'in yanı sıra Fransız Le Point ve L'Express dergileri de bugünkü kapaklarına Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıdı.

"ERDOĞAN'IN KAOS RİSKİ"

L'Express kapağında ise "Erdoğan'ın kaos riski... Türkiye: Tüm tehlikelerin seçimi" ifadelerine yer verirken Başkan Erdoğan'In Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan ilişkiler ve anlaşmalarına da kapakta yer ayırdı.

"DİĞER BİR PUTİN"

Yine Fransız dergisi Le Point kapağına Başkan Erdoğan'ı taşıyarak "Savaş tehditleri, yayılmacılık, Batı nefreti…" ifadelerini kullandı ve Erdoğan'ı "Diğer bir Putin" olarak değerlendirdi.

Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum