Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç son yolculuğuna uğurlandı

Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, geçtiğimiz cumartesi günü yaşama gözlerini yumdu. Usta kalem, akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış, koronavirüs testinin pozitif çıkması ile yoğun bakıma alınmıştı. İki kez kanseri yenmeyi başaran Kekeç'ten gelen acı haber Türkiye'yi yasa boğmuştu. Usta kalem bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı..

Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç son yolculuğuna uğurlandı
16 Kasım 2020 - 14:31

SON DAKİKA: Gazeteci 'e son veda!

Giriş Tarihi: 16.11.2020 Güncelleme Tarihi: 16.11.2020 

Son dakika haberine göre, Türkiye 'e veda ediyor. Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, geçtiğimiz cumartesi günü yaşama gözlerini yumdu. Usta kalem, akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış, koronavirüs testinin pozitif çıkması ile yoğun bakıma alınmıştı. İki kez kanseri yenmeyi başaran Kekeç'ten gelen acı haber Türkiye'yi yasa boğmuştu. Usta kalem bugün öğle ezanına müteakıben kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye'nin acı kaybı! Usta kaleme son vedaTürkiye'nin gördüğü en usta kalemlerden olan Akşam Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç cumartesi günü tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etmişti. Kekeç, bugün son yolculuğuna uğurlandı.


ÇOK SAYIDA SİYASİ VE SEVENLERİ KATILDI
Namaza, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EYÜP SULTAN CAMİSİ'NDE CENAZE NAMAZI KILINDI
Kekeç'in cenaze namazı bugün öğle ezanına müteakıben Eyüp Sultan Camisi'nde kılındı. Kekeç, namazın ardından Eyüp Sultan haziresine defnedilecek.


KEKEÇ'İN OĞLU: BABAMI KELİME-İ TEVHİD'LER İLE UĞURLAYIN
Ahmet Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç, "Babamın cenaze namazında Kelime-i Tevhid'lerle uğurlanmasını istiyoruz. Böylesi yaşamı ve davası için daha isabetli ve babamın ruhu için daha ferahlatıcı olacaktır" dedi.

2 KEZ KANSERİ YENMİŞTİ
Daha önce 2 kez kanseri yenen ve son olarak akciğerindeki rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Ahmet Kekeç, 9 Kasım'da Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla yoğun bakıma alınmıştı.

Usta kalem Ahmet Kekeç son yolculuğuna uğurlandı

'nin gördüğü en usta kalemlerden olan  Yazarı  cumartesi günü tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etmişti. Kekeç, bugün  uğurlandı.

Usta kalem Ahmet Kekeç son yolculuğuna uğurlandıUSTA KALEM AHMET KEKEÇ'E SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

EYÜP SULTAN CAMİSİ'NDE CENAZE NAMAZI KILINDI

Kekeç'in cenaze namazı bugün öğle namazına müteakiben  Camisi'nde kılındı. Kekeç, namazın ardından Eyüp Sultan haziresine defnedilecek. Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve çok sayıda gazeteci arkadaşı katıldı. Cenazeye korona virüsten dolayı bazı aile üyeleri katılamadı. Taziyeleri kardeşi Hüseyin Kekeç kabul etti.

KEKEÇ'İN OĞLU: BABAMI KELİME-İ TEVHİD'LER İLE UĞURLAYIN

Ahmet Kekeç'in oğlu Mehmet Hakan Kekeç, "Babamın cenaze namazında Kelime-i Tevhid'lerle uğurlanmasını istiyoruz. Böylesi yaşamı ve davası için daha isabetli ve babamın ruhu için daha ferahlatıcı olacaktır" dedi.

2 KEZ KANSERİ YENMİŞTİ

Daha önce 2 kez kanseri yenen ve son olarak akciğerindeki rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Ahmet Kekeç, 9 Kasım'da Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla  alınmıştı.

AHMET KEKEÇ KİMDİR?

Ahmet Kekeç 3 Ocak 1961'de 'da doğdu. Ahmet Kekeç, sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Atatürk Lisesini okudu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nden atıldı. Aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikâye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak yazı hayatına başladı. 1985'te ilk hikâye kitabı olan "Son İyi Şeyler"i çıkardı. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı. Millî Gazete, , Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, editör ve köşe yazarı gibi görevler üstlendi.

Uzun süredir gazetecilik mesleğini sürdüren Kekeç'in gazetelerde yazdığı yazılar 1997 yılında MGV Gençlik Dergisi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirildi. Son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştıran Ahmet Kekeç, 28 Şubat dönemini anlatan Yağmurdan Sonra adlı bir romana imza attı.

Cine5'te  ve  ile birlikte Memleket Meselesi ve Derin Mevzu adlı iki program sunmuştur. Daha sonra 24 TV'de  ile birlikte Nerede Kalmıştık, Nevin Ateş ve Mustafa Armağan ile birlikte Tarihçe, Ülke TV'de de Turgay Güler ve Yusuf Ziya Cömert ile birlikte En Sıra dışı adlı üç televizyon programını daha sunmuştur. Kekeç Akşam Gazetesi'nde yazarlık yapmaktaydı.

Video Player

Download File

Media error: Format(s) not supported or source(s) not found

Download File: https://v.haber7.net/videos/mp4/2020/47/1605524758359_1605524758359ef5dzyyqw491qeczvbv3x.mp4

00:00 | 00:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

Korona virüsten dolayı hayatını kaybeden Gazeteci Ahmet Kekeç son yolculuğuna uğurlandı. Virüse yakalanan Kekeç’in ailesi cenazeye katılamadı.

Korona virüsten hayatını kaybeden Gazeteci Ahmet Kekeç için öğle namazını müteakiben Eyüpsultan Cami'inde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze namazına, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve çok sayıda gazeteci arkadaşı katıldı.
Cenazeye korona virüsten dolayı bazı aile üyeleri katılamazken, taziyeleri kardeşi Hüseyin Kekeç kabul etti. Namazın ardından Kekeç’in cenazesi Eyüpsultan Haziresi mezarlığına defnedildi. 

Namazın ardından Kekeç hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Ahmet Kekeç’i uzun yıllardır tanıyoruz. Yaklaşık 30 yıl dostluğumuz var. Allah öncelikle hastalığı sırasında çektiklerini hasenatına vesile kılsın, günahlarından arınmaya bir vesile kılsın. Gerçekten Ahmet Kekeç şahsiyetli, onurlu, Türkiye’de demokrasiden yana, millet iradesinden yana, milletin inançlarından, değerlerinden yana hayatı boyunca mücadele etmiş bir kalem erbabıydı, bir fikir erbabıydı. Gerçekten bu duruşunu en zor zamanlarda taviz vermeden, sağına soluna bakmadan bu mücadelesine devam etti. Geride güzel bir mücadele örneği bırakmış oldu. Kendisini her zaman Türkiye’de saygıyla hatırlayacağız, saygıyla yad edeceğiz, Allah rahmet eylesin. İnşallah bundan sonra gelecek genç arkadaşlarımıza, gazeteci arkadaşlarımıza güzel bir örnek olsun" diye konuştu. 

VEFAT HABERİNİ OĞLU DUYURMUŞTU

Vefat haberini oğlu Mehmet Hakan Kekeç sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadelerle duyurmuştu:

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aslan gibi, bileğiyle savaştı. Babam, Ahmet Kekeç'i kaybettik.

Yağmurdan sonra görüşürüz, babam.

.Usta gazeteci Ahmet Kekeç son yolculuğuna uğurlandı!

AHMET KEKEÇ KİMDİR?
Ahmet Kekeç 3 Ocak 1961'de Malatya'da doğdu. Ahmet Kekeç, sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Atatürk Lisesini okudu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nden atıldı. Aylık Dergi, Mavera ve Yöneliş dergilerinde hikâye, deneme ve eleştiri yazıları yazarak yazı hayatına başladı. 1985'te ilk hikâye kitabı olan "Son İyi Şeyler"i çıkardı. Bir kısmı gazete yazılarından oluşan 10 kitabı bu dönemden sonra yayımlandı. Millî Gazete, Yeni Haber, Zaman, Vahdet, İmza ve Akit gazetelerinde muhabir, editör ve köşe yazarı gibi görevler üstlendi.

Uzun süredir gazetecilik mesleğini sürdüren Kekeç'in gazetelerde yazdığı yazılar 1997 yılında MGV Gençlik Dergisi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ödüllendirildi. Son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştıran Ahmet Kekeç, 28 Şubat dönemini anlatan Yağmurdan Sonra adlı bir romana imza attı.

Cine5'te Rasim Ozan Kütahyalı ve Salih Tuna ile birlikte Memleket Meselesi ve Derin Mevzu adlı iki program sunmuştur. Daha sonra 24 TV'de Nagehan Alçı ile birlikte Nerede Kalmıştık, Nevin Ateş ve Mustafa Armağan ile birlikte Tarihçe, Ülke TV'de de Turgay Güler ve Yusuf Ziya Cömert ile birlikte En Sıra dışı adlı üç televizyon programını daha sunmuştur.

Kekeç Akşam Gazetesi'nde yazarlık yapmaktaydı.

Akşam Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç son yolculuğuna uğurlandı

Yeni tip koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede 59 yaşında hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve hikayeci Ahmet Kekeç son yolculuğuna uğurlandı.

Daha önce 2 kez kanser tedavisi gören Kekeç için Eyüp Sultan Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi, dua edildi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, bazı milletvekilleri, belediye başkanları, edebiyat, siyaset ve basın dünyasından isimler ile Kekeç'in akrabaları saf tuttu.

Namazın ardından Kekeç'in naaşı defnedileceği Eyüp Sultan Mezarlığı'na götürülmek üzere katılımcıların omzunda cenaze aracına taşındı.

- "KENDİSİNİ HER ZAMAN TÜRKİYE'DE SAYGIYLA HATIRLAYACAĞIZ"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, törenin ardından yaptığı açıklamada, Kekeç'in ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Ahmet Kekeç ile 25-30 yıllık bir hukukunun ve dostluğunun bulunduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Allah öncelikle çektiği acılarını, hastalıkları sırasında çektiklerini hasenatına vesile kılsın. Günahlarından arınmaya bir vesile kılsın diye temenni ve niyaz ediyoruz. Gerçekten Ahmet Kekeç şahsiyetli, onurlu, Türkiye'de demokrasiden yana, millet iradesinden yana, milletin inançlarından, milletin değerlerinden yana, hayatı boyunca mücadele etmiş bir kalem erbabıydı. Bir fikir erbabıydı. Gerçekten bu duruşunu en zor zamanlarda hiç tavizsiz bir şekilde, sağına soluna bakmadan bu mücadelesine devam etti. Geride güzel bir mücadele örneği bırakmış oldu. Kendisini her zaman Türkiye'de saygıyla hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin."

Kurtulmuş, Kekeç'in genç gazeteci ve yazarlara örnek olmasını temenni etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ahmet Kekeç'in ilkeli duruşu, istikameti, hakikate olan sadakatiyle örnek bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Ünal, "Hiçbir zaman ilkelerinden, duruşundan taviz vermedi. Allah mekanını cennet etsin. Çok kıymetli, değerli bir kardeşimizi kaybetti. Ben buradan ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum." dedi.

- KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKAN AİLESİ CENAZE TÖRENİNE KATILAMADI

Merhum Kekeç'in koronavirüs tedavisi gören aile fertleri karantina süreci dolayısıyla cenaze törenine katılamadı. Taziyeleri, ağabeyi Nusret, kardeşi Hüseyin ve amcası Derviş Kekeç kabul etti.

Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı STK'lar ve medya kuruluşları da çelenk gönderdi.

Kekeç'in cenazesi törenin ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'na defnedildi.

- AHMET KEKEÇ KİMDİR?

Malatya'da 3 Ocak 1961 yılında dünyaya gelen Star Gazetesi yazarı Kekeç, doğduğu şehirde eğitim hayatına başladı ve sırasıyla Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ile Atatürk Lisesi'nden 1978'de mezun oldu.

Liseyi bitirdikten sonra ailesinin de yönlendirmesiyle üniversite hayatına Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nde başlayan Kekeç, 17 yaşındayken Gırgır dergisinde mizah öyküleri yayımlamaya başladı.

Kekeç, kaleme aldığı hikaye, eleştiri ve denemeleri 1980'den itibaren Aylık Dergi, Mavera, Yönelişler, Kayıtlar, Kırkayak (Kırklar), Kitap Dergisi, Girişim, İmza dergilerinde yayınladı. Yazar aynı zamanda 1989'da "İmza" dergisinin kurucuları arasında da yer aldı.

Aynı dönemlerde gazetecilik mesleğine de adım atan Kekeç, ilk olarak "Milli Gazete" (1985), "Yeni Haber", "Zaman" (1986), Vahdet (1988), Yeni Şafak (1999) ve "Akit" gazetelerinde editör ve köşe yazarlığı gibi görevlerde bulundu.

Kekeç, Gençlik dergisi tarafından 1997'de "yılın yazarı" seçildi. Aynı yıl Türkiye Yazarlar Birliği "Basın -Fıkra Ödülü"nü, 1999'da ise "Yağmurdan Sonra" adlı romanı ile Tuzla Belediyesi Roman Yarışması'nda birincilik ödülünü aldı.

Kanal 7'de bir yıl kadar yorumculuk da yapan Ahmet Kekeç, bir dönem Cine5'te Rasim Ozan Kütahyalı ve Salih Tuna ile birlikte "Memleket Meselesi"nin yanı sıra yine aynı kanalda "Derin Mevzu" adlı tartışma-sohbet programını sundu.

Kekeç, daha sonra 24 TV'de Nagehan Alçı ile birlikte "Nerede Kalmıştık", Nevin Ateş ve Mustafa Armağan ile birlikte "Tarihçe", Ülke TV'de de Turgay Güler ve Yusuf Ziya Cömert ile birlikte "En Sıra Dışı" adlı üç televizyon programında yer aldı.

Kekeç, son yıllarda çalışmalarını roman üzerine yoğunlaştırmıştı.

2016-2019 yılları arasında Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Kekeç yazılarına Akşam Gazetesi'nde devam ediyordu.

Usta yazarın hayatı boyunca kaleme aldığı eserler ise şöyle:

Öykü, "Son İyi Şeyler" (1985), roman "Yağmurdan Sonra" (2000), deneme "Beni Türk İmamlarına Emanet Ediniz" (1991), "Atam Sen Kalk Ben Yatam" (1993), "İnek Sosyalizmi" (1996), "Maalesef Türkiye" (1996), "Yurtta Sus Cihanda Sus" (1996), "Gazeteciyim Ama Tedavi Görüyorum" (1999), "Kalanlar" (2003), anı "Derin Roman" (2004), günce "Kanamalı Haydut" (2005), inceleme- araştırma "CIA ve 12 Eylül -Bir İhtilalin Romanı" (1993), "Ali Şükrü Bey Cinayeti" (1996), "Sıkı Adamlar" (2002).


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum